Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 736
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
искам да ви попитам все още не съм ходила на лекар,кога трябва да отида за да се види бебчо,този месец разбрах че съм бременна

# 46
10 дни да минат от закъснението на цикъла. При мен и по-рано се видя и то на допотопна техника, но аз нямах търпение. Успех, късмет и лека бременност.

# 47
благодаря много ами то доста време мина но се притеснявам какво се прави на такива прегледи?

# 48
Мен ме гледаха на ехограф, видяха плодния сак, на следващото ходене и пулса.

# 49
Първи преглед на ехограф,  кръв, урина, влагалищен секрет, цитонамазка, мерене на тегло, кръвно, обиколка на корема, размери външни на таза и те пращат по живо по здраво да си бременееш. Ако е изникнал някой проблем с изследванията се взимат съответните мерки. Аз цито не правих по причина, че бях минала тоя преглед 2 месеца преди това.

# 50
мерси много а какво е цитонамазка?

# 51
  • Варна

Цитонамазката е взимане на секрет, което понякога става по време на прегледа. Във влагалището се поставя спекулум, който помага на лекаря да разгледа добре шийката на матката. Това е мястото, където на по-късна възраст може да се развият болестни изменения. Благодарение на цитонамазката те се откриват много преди да се превърнат в проблем и все още могат да бъдат взети мерки за предотвратяване на появата им.

С тънка дървена шпатула или някакъв друг тънък инструмент, лекарят обира малко от повърхностните клетки на слизестата обвивка на шийката. Процедурата не е болезнена

# 52
на мен ми казха да не давам на лекаря да бърка там

# 53
  • Варна

Shocked Shocked Shocked
И кой ти го каза? Лекарят може да прецени, какво прави и дали има нужда да го прави.

# 54
ами една жена е задължително ли е  да се прави цитонамазка

# 55
как да си сложа лентичка на профила си с код?

# 56
Цитат

Joy
признавам успя да ме разсмееш!

Цитонамазката е препоръчитена при установена бременност!По никакъв начин няма да ти навреди,а само може да ти помогне Laughing

# 57
# 58
мерси много Simple Smile

# 59

ПАП тест (цитонамазка)
Въпроси и отговори

Ако жената има скорошна цитонамазка (примерно от последнала половин или една година - зависи и резултата какъв е бил), няма нужда да се прави нова. Но ако е по-стара е препоръчително.

С тънка дървена шпатула или някакъв друг тънък инструмент, лекарят обира малко от повърхностните клетки на слизестата обвивка на шийката.

Сакън. Не е с дървена шпатулка, слава богу, иначе си е направо кюретаж. Проба за цитонамазка се взима с цервикална четчица или памучна шпатула (подобна на клечка за уши).

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 22:49 от Кюбит

Общи условия

Активация на акаунт