Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 950
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Някоя мама може ли да ми даде полезен съвет за нещо с което да мажа корема и бюста си?Вече съм в 8ми месец,досега използвах на мустела,но корема ми е наедрял и ми се струва недостатъчно,бебо е доста едричък-2,500кг.Моля ви кажете нещо,някоя рецептичка спешно е,това е втора бременност 

А имаш ли стрии? По принцип ако си предразположена, спасение няма. Тук сега всеки ще започне да изброява с какво се маже, но не мисля, че ще сме ти от полза. Щом досега си се мазала с едно, ако си доволна как се чувства кожата ти, продължавай с него Peace. Не остана.

# 466
момичета на някой случвало ли му се е до трети месец гадене и повръщане, след това затишие и в 6-ти месец отново да започне да повръща? миналата седмица ми се случи, отдадох го на храната. но тази вечер пак без никакво предупреждение повърнах 2 пъти и сега нищо не мога да хапна, че ми е гадно на стомаха  Cry мисълта ми е, нормално ли е това или пак да търся проблема в храната (въпреки че какво да й е на домашната супичка  newsm78 )

# 467
На мен ми се е случвало и все още ми се случва. Не е точно прилошаване като в първите месеци, просто изведнъж ми се повдига и повръщам по малко. Обикновенно, ако сутрин рано преди закуска си мия зъбите или ако хапна малко повече и то по течна храна и и след това реша да полегна например  Simple Smile 

# 468
мдам, не е като в първите месеци определено. просто както си стоя и хоп! - бегай към банята...  Rolling Eyes само че хич не е по малко, ами изпразвам стомаха до последната капчица  Cry
уффффф толкова се радвах, че ми се е разминало вече, а то...  ooooh!

# 469
Ani-pprincess, купи си какаово масло. Може да потърсиш чисто в някой био-магазин за хранителни или козметични продукти. На стайна температура трябва да е твърдо. Отронваш си една бучица и като я затоплиш с длани за няколко секунди става едно меко като кремче.
Това е най-доброто средство за предотвратяване или премахване на стрии. Гледай да не съдържа друго освен какаово масло. Допустима смес е само масло от ший.

рика, дано ти премине бързо. Ако продължат тия епизоди повече от седмица, звънни на лекаря си, за да го уведомиш.

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 00:08 от Кюбит

# 470
не знам за седмица, ама от от няколко часа нищо не мога да поема - каквото влезе, веднага го връщам, даже и течности като чай и айрян  smile3518 а нищо друго ми няма да му се невиди  Tired
сега ще полегна и ако утре продължи ще се обаждам на лекарката...  Rolling Eyes

# 471

polin_a,не,нямам стрии от първата бременност,но сега се уплаших,защото както казах,бебето е голямо и вече нямам място.Подпряло ме е от всички страни и имам усещането, 4е няма на къде вече,а иначе не съм напълняла много.Иска ми се да подкрепя козметичния продукт с някоя домашна рецепта.

Кюбит,благодаря за съвета! Още утре го купувам,дано помогне.

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 23:48 от Ani-pprincess

# 472
принцесо ани, нормално е. В 34 г.с. моето беше 2450, роди се точно 3 килограма, 10 дни преди термина. Ако бяха чакали термин щеше да е 3300. Напълно в реда на нещата. Щом не си се нацепила до сега, а и при първата бременност, значи кожата ти е достатъчно еластична. Мисля аз.
Рика, аз както се казва от кумова сраама повърнах веднъж, в 6-ти месец. Но майка ми и при двете си бременности  е повръщала дори и по време на раждането. И всичко е започнало абсолютно нелогично след 4-я месец. Не че консултацията би била излишна, но пък и няма нищо странно в повръщаането след 4-я месец. Дано ти мине бързо.

# 473
И на мен колкото и да ми се гадеше първите месеци не повърнах,а като мина гаденето в 4,5,6, месец по веднъж повърнах-ей така ненадейно-после нищо ми няма.Но си мисля че нещо не бях се нахранила като хората-сигурно има връзка

# 474
Ani-pprincess, бъди сигурна, че има още доста място за бебето ти Laughing. Имах същото усещане с второто си дете, особено около пъпа кожата адски се разпъваше и имах чувството, че малкият би изскочил оттам Mr. Green. Мажех се вечер с едно кокосово масло, но просто защото ми харесваше аромата му, не че би ме предпазило, ако тръгна да се цепя Stop. Нямах стрии от първата си бременност, така беше и при втората. Родих второто си дете на 33 години. В предродилна зала бях с момиче на около 20 години. Не ща да си спомням какво ми видяха очите, като се запретна за мерене на тоновете Embarassed. И гърдите, и коремът и бяхаааа.....Майка ми е 90кг жена - няма такова нещо. Момичето сподели как се е мазало с всевъзможни мазила. Ефект никакъв. Аз бих се подложила на пластика на нейно място. Беше отвратителна гледка Sick. Съжалявам, че се изказвам толкова директно, но е самата истина.
С всичките тези писания исках да кажа всъщност, че нямаш място за притеснение Peace.
Кокосовото масло е в голяма синя кутия, купено от Метро Laughing.

# 475
polin_a страшно се надявяам да си права.Аз нямам също фамилна обремененост.Мои приятеки съм виждала всякакви варианти на ужасни промени.Дано не ме сполети...Едно друго въпросче-как си раждала двете си деца-нормално или секцио?

# 476
  • Варна

polin_a,не,нямам стрии от първата бременност,но сега се уплаших,защото както казах,бебето е голямо и вече нямам място.Подпряло ме е от всички страни и имам усещането, 4е няма на къде вече,а иначе не съм напълняла много.Иска ми се да подкрепя козметичния продукт с някоя домашна рецепта.

Взех че питах баба ми (на 86 год.)дали са се мазали с нещо навремето.
Тя стрии не знае какво са, но каза че кожата и била много суха и започвала да се лющи, затова си мажела корема със св. мас. Simple Smile

# 477
Здравейте момичета, вчера и аз се присъединих към най- чудесния сайт  Grinning  искам да се похваля и аз ще ставам майка за първи път, прочетох доста неща от форума и определих сама термина си като се получи 19.06.2010, но наблюдаващата ме лекарка ми каза друга дата - 15.06.2010г. не зная на кой да вярвам. Бихте ли ме посъветвали кое е по- достоверно

Искам да ви попитам още нещо до момента не са ми правили никакви кръвни изследвания, нормално ли е това?

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 14:13 от AnMary

# 478
  • Варна
sunyyy, кога е бил последния ти МЦ?
Изследвания обикновено се правят от 3тия месец.

# 479
Последният ми цикъл беше на 12.09.2009г.

Общи условия

Активация на акаунт