Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 962
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
О.К. до тук добре,но 13 г.с=???? календарни седмици

# 451
Гестационните седмици са също като календарните - с по 7 дни. Но реално датата на зачеване е около 2 седмици след първия ден на последния месечен цикъл, защото се смята, че овулацията настъпва около 14-я ден. Но това, разбира се, не винаги е така.
Теб кое точно те обърква?

# 452
  • Пловдив
Според моите изчисления термина ти е на 27.05.2010 това значи че на тази дата влизаш в съответния месец,т.е.на 27.11 влизаш в 4,гестационните седмици са лунарните,при тях бременноста е 10 месеца,затова има разминаване Naughty.За календарни седмици може да си изчислиш чрез термина както съм ти писала. Hug

# 453
Здравейте, не знам дали в тази тема трябва да пиша,но имам проблем след две лапароскопии последната септември тази година имам закаснение от 12дни правих тест отрицателен ходих на преглед при  двама доктори д-р Кръстев от клиниката на Мазнеийкова и при д-р Филипов от Майчин дом двамата са на различно мнение според Кръстев има бременност а Филипов казва че няма дори видя някаква киста незнаино от каде появила се  и за която каза че трябва да се оперира пак. Моля кажете какво да правя при кои доктор да отида? Благодаря предварително

# 454
  • Варна
Здравейте, не знам дали в тази тема трябва да пиша,но имам проблем след две лапароскопии последната септември тази година имам закаснение от 12дни правих тест отрицателен ходих на преглед при  двама доктори д-р Кръстев от клиниката на Мазнеийкова и при д-р Филипов от Майчин дом двамата са на различно мнение според Кръстев има бременност а Филипов казва че няма дори видя някаква киста незнаино от каде появила се  и за която каза че трябва да се оперира пак. Моля кажете какво да правя при кои доктор да отида? Благодаря предварително

Явно си от София, затова лекар не мога да препоръчам. Повтори теста за бременност или още по-добре направи кръвен тест. Успех.  bouquet

# 455
zakizz бих отишла на 3-ти лекар и бих си пуснала кръвен тест на твое място  Peace

# 456
  • Пловдив
Здравейте, не знам дали в тази тема трябва да пиша,но имам проблем след две лапароскопии последната септември тази година имам закаснение от 12дни правих тест отрицателен ходих на преглед при  двама доктори д-р Кръстев от клиниката на Мазнеийкова и при д-р Филипов от Майчин дом двамата са на различно мнение според Кръстев има бременност а Филипов казва че няма дори видя някаква киста незнаино от каде появила се  и за която каза че трябва да се оперира пак. Моля кажете какво да правя при кои доктор да отида? Благодаря предварително

Ето това е темата за лапароскопиите.Там може някоя мама да е минала по твоя път и да те посъветва нещо.

Пожелавам ти успех Hug

# 457
Здравейте, не знам дали в тази тема трябва да пиша,но имам проблем след две лапароскопии последната септември тази година имам закаснение от 12дни правих тест отрицателен ходих на преглед при  двама доктори д-р Кръстев от клиниката на Мазнеийкова и при д-р Филипов от Майчин дом двамата са на различно мнение според Кръстев има бременност а Филипов казва че няма дори видя някаква киста незнаино от каде появила се  и за която каза че трябва да се оперира пак. Моля кажете какво да правя при кои доктор да отида? Благодаря предварително

Най-сигурния начин да разбереш има ли бременност или не е да си пуснеш кръвен тест за бременност.Правят го във всяка една лаборатория и струва около 20 лв.Успех.

# 458
Здравейте,изчетох доста по темите но все нещо не ми е ясно newsm78.Съществува ли някакъв календар,където с ТОЧНОСТ да мога да следя в коя седмица съм бременна-гестационна и календарна,защото много се обърквам.Например искам да знам точно на коя дата от дадения месец влизам в нова седмица и т.н.Последният ми  МЦ беше на 20.08.2009г.Благодаря ви

Изчисляване на гестационни седмици през бременността
http://www.ivf.no-meat.org/pregnancy/gest_weeks/

Гестационен календар
http://www.ivf.no-meat.org/pregnancy/gest_cal/

# 459
  • малкия йеросалим
Момичета имам едно въпросче.Може ли някой да ми каже как се преварява зехтин?Знам как се преварява мас ,но  с зехтина ми изглежда невъзможно.И мислите ли ,че ще е добре да се мажа с преварен зехтин.Иска ми се да ползвам естествени мазила ,а не готови продукти/а и имам солидни количества зехтин в къщи/.

# 460
Здравейте,изчетох доста по темите но все нещо не ми е ясно newsm78.Съществува ли някакъв календар,където с ТОЧНОСТ да мога да следя в коя седмица съм бременна-гестационна и календарна,защото много се обърквам.Например искам да знам точно на коя дата от дадения месец влизам в нова седмица и т.н.Последният ми  МЦ беше на 20.08.2009г.Благодаря ви

http://www.ladypill.com/calendar.php

Ето докторския кръг, по него е супер точно. Днес си влязла в 14 г.с. (12 седмици бременност), успех!

# 461
  • София
Публикувана от: mama moni 
Вмъкни Цитат
Момичета имам едно въпросче.Може ли някой да ми каже как се преварява зехтин?Знам как се преварява мас ,но  с зехтина ми изглежда невъзможно.И мислите ли ,че ще е добре да се мажа с преварен зехтин.Иска ми се да ползвам естествени мазила ,а не готови продукти/а и имам солидни количества зехтин в къщи/.

Преварява се на водна баня задължително, но то и с мастта е по същия начин доколкото знам. newsm78
Инъче що се отнася до естествените мазила, една баба ще ми прави кремче за бебето от преварена мас+прясно мляко.
Да го мажа с него вместо лосион за тяло.Било вълшебно Praynig.Не знам обаче как се приготвя(дали се чака мастта да поизстине и след това се прибавя млякото или пък вра заедно).Като ходя да го взимам ще я питам и ще споделя.Мисля, че ще е супер и за мазане на мама.

# 462
Според мен по-добре и бебко да мажеш с преварен зехтин. Това с прясното мляко малко ме притеснява, млеката обикновенно развъждат опасни бактерии. Ти си знаеш все пак де, но се поинтересуваѝ за такова малко човече дали може.

# 463
Някоя мама може ли да ми даде полезен съвет за нещо с което да мажа корема и бюста си?Вече съм в 8ми месец,досега използвах на мустела,но корема ми е наедрял и ми се струва недостатъчно,бебо е доста едричък-2,500кг.Моля ви кажете нещо,някоя рецептичка спешно е,това е втора бременност 

# 464
  • Варна
Някоя мама може ли да ми даде полезен съвет за нещо с което да мажа корема и бюста си?Вече съм в 8ми месец,досега използвах на мустела,но корема ми е наедрял и ми се струва недостатъчно,бебо е доста едричък-2,500кг.Моля ви кажете нещо,някоя рецептичка спешно е,това е втора бременност 

Аз използвах бебешко олио. Нямам нито една стрия от двете бременности.

Общи условия

Активация на акаунт