Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 872
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Цеци, някъде бях чела 3 до 5.
Мога потърся инфо, като ми остане време.

наистина ли са само толкова  Shocked моите са повече, особено в някои дни, въпреки магнезия и Утрогестана и но-шпа...но тя си ми е чувстителна матката де, от самото начало си вървим така...  Crazy

Сега се поразрових. Пише, че ако станат редовни и повече от 3-4 на час, трябва да се обадите на лекаря си. Особено, ако станат болезнени.
...up to 3 in 1 hour is normal, 4 or more you should call your doctor.
Ако не изчезват при смяна на позицията и пиене на вода - обадете се на лекаря си.

# 616
Днес почти постоянно ми е твърд коремът Confused Увеличиха ми Магнерота на 3 х 2, отделно и Но шпа си пия по моя инициатива. Не е болезнено, но вие ходили ли сте на преглед при подобни оплаквания? В понеделник бях, но тогава нямах втвърдяване.

еми и на мене ми увеличиха магнезия, да не си се напрегнала нещо? дори и кратка разходка понякога може да повлияе, аз в подобни дни избягвам движение и каквато и да било домашна работа, гледам да лежа повечко и да пия много вода и се поуспокояват. така че ти препоръчвам да правиш същото, а както е писала Кюбит ако продължават да са така на често, може би трябва да отидеш на лекар. почивай повече  Peace

Кюбит мерси, ще го имам в предвид!  Hug

# 617
  • Пловдив
Ами вчера за болничния само излизах, а днес нищо не съм правила, на мен по принцип режимът ми е легнал кажи-речи. Ако продължат, наистина ще ида на лекар. Благодаря за съветите и помощта Hug

# 618
Цецинка, защо не си поискаш Нутри Маг, той е с по-високо съдържание на магнезий, по-скъп е също така...

# 619

Иначе за течението нормално било и сложи точка на обясненията ooooh!,но нищо щом бебока е добре съм спокойна...

Не се успокоявай толкова, а настоявай за изследвания!
[/quote]

Изследванията си ги направих в понеделник(23.11.09) и резултатите бяха чисти.

# 620
  • Пловдив
Стефинко, ще попитам. Чувала съм го това лекарство, но не знаех, че е по-добро от Магнерота.

# 621
Днес почти постоянно ми е твърд коремът Confused Увеличиха ми Магнерота на 3 х 2, отделно и Но шпа си пия по моя инициатива. Не е болезнено, но вие ходили ли сте на преглед при подобни оплаквания? В понеделник бях, но тогава нямах втвърдяване.

аз съм коментирала пред лекарката за тези стягания на корема, но тя тогава го отдаде на евентуален гастрит или колит или нещо подобно...започнаха още от самото начало и предполагам за това не обърна особено внимание...
но кат ов ичета, кат опрочетох и статийката, явно са си контракций...интересно защо аз все ги свързвам с болка и затова не  предполагах,че имам такива, но яно си имам
пия Магнерич и пак си ги имам...А като се разхождам дълго или се занимавам с някакво домакинстване, няма да ви обяснявам после как ми е твърд корема и някак си ме "натиска" на долу...и кръста ужасно ме боли...А уж трябва да се ходи  и повече движение... Rolling Eyes

# 622
  • Пловдив
tuly, по това, което описваш мисля, че са контракции. На мен също ми се е случвало, дори само малко да се уморя, но е минавало, за разлика от днес ooooh!  Аз преди няколко седмици / около твоите / чувствах  тежест и опъване надолу, а сега няма тежест, а втвърдяване.

# 623
Здравейте мами, предполагам, че въпросът е вече коментиран, извинете за което, но има ли бременни мами, който пият Осцилококцинум профилактично? Чудя се дали и аз да взимам, че се побърквам от тия вируси наоколо. Не съм се консултирала с лекар за това, навсякъде чета, че се дава и на малки деца.

# 624
Осцилококцинум е екстракт от гъши дроб. Няма проблем да се пие ипо време на бременност,като профилактичната доза е веднъж седмично, за 6 седмици в периода на опасност от зарза. Аз пих по съвет на личния и гинеколога. Сега пресякох настинката на детето с него.
Мисля, че в тая тема си бяхме говорили за преждевременно секцио по желание, за да не си развалят някои "майки" фигурите. Днес в списание "9 месеца" потвърдиха, че някои жени предприемат такова в 7-я месец. Аз пък се чудя, колко диви трябва да са и докторите, че да се съгласят на подобно безумие/безобразие. #Crazy

# 625
Не знам дали диви е точната дума  Rolling Eyes, може би алчни Tired....

# 626
Щом играе парАта ooooh!

Аз от известно време искам да задам един въпрос, ама е свързан с раждането, а не знам къде Embarassed
Ако първото раждане е протекло с НЕредовни родилни контракции(т.е. не са на равен интервал от време, но са си болезнени, родилни), то значи ли че е възможно и второто да протече така Rolling Eyes

# 627
И на мен алчни ми беше първо на ум, ама може ли да си толко ненаяден за да го направиш да му се не види.
Румито, сигурно не е задължително и второто да протече като първото, но пък и няма причина да не може пак да се случи.

# 628
всяка бременост, както  и всяко раждане е различно....моето първо раждане беше със секцио, по спешност.../за съжаление в последствие бебо почина/.после всеки ми обясняваше как задължително второто пак ще  е секцио,защото първото било такова....но ув и- беше нормално раждане и безпроблемно...Както  и бремеността - първата - доста проблемна, втората - не...

# 629
Стефинко, ще попитам. Чувала съм го това лекарство, но не знаех, че е по-добро от Магнерота.

Цеци, ето ти сравнение за милиграми съдържание на различни магнезиеви препарати.
http://www.ivf.no-meat.org/pregnancy/mg_contr/ - Магнезий и Контракции
http://www.ivf.no-meat.org/pregnancy/dehydration_contractions/ - Обезводняване и Контракции

За да намалите контракциите пийте много вода. Ако трябва намалете движението и домакинската работа. Дано да е възможно някой да ви помага.

Руми, по принцип казват, че всяка бременност е различна и вярвам, че е така. Ти защо се притесняваш?

mamaalabala, по-добре сутрин взимай мед, орехи и пресен лимонов сок вместо Осцилококцинум.  Sick

Мисля, че в тая тема си бяхме говорили за преждевременно секцио по желание, за да не си развалят някои "майки" фигурите. Днес в списание "9 месеца" потвърдиха, че някои жени предприемат такова в 7-я месец. Аз пък се чудя, колко диви трябва да са и докторите, че да се съгласят на подобно безумие/безобразие. #Crazy

Ники, направо нямам думи!  Shocked Можеш ли да ми кажеш в кой точно брой е това?  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт