Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 750
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
ами една жена е задължително ли е  да се прави цитонамазка

Да, веднъж годишно. Независимо дали е или не е бременна.

# 61
 AnGeLcHeTyYy, при раждането - няма да има нужда от родители

# 62
  • Пловдив
ами една жена е задължително ли е  да се прави цитонамазка

Да, веднъж годишно. Независимо дали е или не е бременна.

Абсолютно.

# 63
Добро утро, момичета!
Искам да ви попитам дали някоя от вас е имала втърдяване на корема при бременност и в кой месец е било?
Аз от няколко дни на моменти като се изморя си чувствам корема в горната част леко твърд. Ходих при доки вчера и превантивно ми изписа Магнерич 2 по 1. Кажете ми корема ми през цялата бременност трябва да е мек ли, вече се обърках?

# 64
Втърдяването е знак за контракции. Могат да се появят по всяко време. Възможно е да имаш само подготвителни контракции (Бракстън Хикс). Засичала ли си на колко често се случва и колко време продължават?
Пий много вода. Помага.
Контракции - тема от форума
Магнезий и контракции
Обезводняване и преждевременни контракции

# 65
  • София
Добро утро, момичета!
Искам да ви попитам дали някоя от вас е имала втърдяване на корема при бременност и в кой месец е било?
Аз от няколко дни на моменти като се изморя си чувствам корема в горната част леко твърд. Ходих при доки вчера и превантивно ми изписа Магнерич 2 по 1. Кажете ми корема ми през цялата бременност трябва да е мек ли, вече се обърках?

Има ли болка при втвърдяването? Ако няма това са т.нар контракции Бракстън-Хикс. Те не са опасни и са подготвителни.

# 66
Здравейте ! вече съм в 9 г.с. и нещо се разболях ...  Embarassed  имам хрема, леко гърлото ме дразни и температура 37,3. Бях на лекар и той ми изписа осцилококцинум  за настинката като цяло и хомеожен за гърлото. Дали са напълно безвредни за бебето??  newsm78  в описанието на хомеожена пише,че съдържа бела дона, а за нея  не съм чувала много хубави неща ..... какво е вашето мнение, с какво се лекувате когато сте болни и сте бременни ?...

# 67
е да де, ама тя казва - в горната част на корема newsm78.....
Аз също имам такива втвърдявания когато се преуморя, а след храна - задължително...Получавах ги още в началото...И като ходих при лекарката си и й описах нещата, тя ми каза, че бебето е ниско долу и матката още не ми е стигнала до гърлото, така че се втвърдявал корема /стомаха ми/ я от храна, или от колит, гастрит...нещо таковаЛошотое,че като ми стане твърд корема горе и някак си все едно ме натиска долу... Rolling Eyes

# 68
  • Пловдив
Здравейте ! вече съм в 9 г.с. и нещо се разболях ...  Embarassed  имам хрема, леко гърлото ме дразни и температура 37,3. Бях на лекар и той ми изписа осцилококцинум  за настинката като цяло и хомеожен за гърлото. Дали са напълно безвредни за бебето??  newsm78  в описанието на хомеожена пише,че съдържа бела дона, а за нея  не съм чувала много хубави неща ..... какво е вашето мнение, с какво се лекувате когато сте болни и сте бременни ?...

Напълно безвредни са.

# 69

благодаря ти много значи няма да ги викат защото съм на 17 или не е нужно?

# 70
  • София
е да де, ама тя казва - в горната част на корема newsm78.....
Аз също имам такива втвърдявания когато се преуморя, а след храна - задължително...Получавах ги още в началото...И като ходих при лекарката си и й описах нещата, тя ми каза, че бебето е ниско долу и матката още не ми е стигнала до гърлото, така че се втвърдявал корема /стомаха ми/ я от храна, или от колит, гастрит...нещо таковаЛошотое,че като ми стане твърд корема горе и някак си все едно ме натиска долу... Rolling Eyes

Тюли, момичето е в доста по-напреднала бременност от теб, така че матката е вече вдигната  Wink

# 71
е, да, вярно е, че е по-напреднала....исках да я успокоя все пак, че е възможно да не са контракции...

# 72

ами не е нужно....важно е бебето да се запише, т.е. име и акт за раждане да с еоформи в общината.
Незнам защо все си мислех, че ще е необходим и родител...но след разговор с колеги повечето изказаха мнение, че не е необходим

# 73

ами не е нужно....важно е бебето да се запише, т.е. име и акт за раждане да с еоформи в общината.
Незнам защо все си мислех, че ще е необходим и родител...но след разговор с колеги повечето изказаха мнение, че не е необходим

значи акта ние можем да го направим сами нали?

# 74
  • Варна

значи акта ние можем да го направим сами нали?

Доколкото виждам, трябва ти само документ за самоличност. Ако го родиш без сключен брак, бащата също трябва да присъства, за да го признае.

Общи условия

Активация на акаунт