Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 785
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Кюбит, благодаря ти много за отговорите  Simple Smile Ще ида другата седмица на ехограф, предпочитам на коремен и силно се надявам да се види вече туптенето   Praynig !

Винаги е по-добрият избор коремния.  Peace
Стискам палци да видите/чуете сърчице.  Hug

# 106
Здравейте, момичета! Simple Smile Искам да попитам какво ви е мнението за секса по време на бременност.  И още нещо-някой може ли да ми препоръча гинеколог в Стара Загора, който да ми следи бременността. Отскоро се преместих и вече ходих при д-р Николай Христов в Ниа Мед, беше много внимателен, ако някой има поглед върху нещата, моля да ми даде съвет.

и моето е много положително  Mr. Green (за секса де). за съжаление аз съм на въздържание  newsm45
писах ти на лични за лекар в СЗ   bouquet

# 107
Здравейте, момичета! Simple Smile Искам да попитам какво ви е мнението за секса по време на бременност.  И
Нормално. Ако нямаш противопоказания, не виждам повод за притеснения.

# 108
Здравейте и от мен мили дами Hug имам едно въпросче относно феталната морфология - с вагинален или коремен ехограф се прави и до кога се правят вагинални прегледи по време на бременност - след трети месец добре ли е за плода Thinking

# 109
  • Пловдив
Феталната (тъй като седмиците са такива) се прави с коремен. Иначе не помня, но май някъде след 12 седмица вече ме гледаха на коремен. Не се притеснявай, не вреди на плода.

# 110
Мене ме гледаха на коремен в двадесета седмица в София ходихме, честно да ви кажа няма такова преживяване. Толкова много се радвах да гледам това малко създание.

# 111
Здравейте, момичета!  Много моля тези, които са втора бременност , да споделят в коя седмица /ако са сигурни или са си записвали някъде/ са усетили движенията на бебето.  Ясно ми е, че първескините ги усещат във 20-21седмица,а второраждали и многораждали -във18-19 седмица.Това си е статистика. Но винаги има изключения от правилата.
Просто  искам някои от вас да споделят. Simple Smile

# 112
  • Варна
Здравейте и от мен мили дами Hug имам едно въпросче относно феталната морфология - с вагинален или коремен ехограф се прави и до кога се правят вагинални прегледи по време на бременност - след трети месец добре ли е за плода Thinking

Вагиналните прегледи не вредят на бременността, както и вагиналният ехограф, освен ако има някакви  противопоказания, но в такъв случай биха забранили и секса. Laughing

Здравейте, момичета!  Много моля тези, които са втора бременност , да споделят в коя седмица /ако са сигурни или са си записвали някъде/ са усетили движенията на бебето.  Ясно ми е, че първескините ги усещат във 20-21седмица,а второраждали и многораждали -във18-19 седмица.Това си е статистика. Но винаги има изключения от правилата.
Просто  искам някои от вас да споделят. Simple Smile

По нагоре в темата бяхме писали, че някои от нас дори по късно са усетили бебето при втора бременност. Зависи как се е обърнало, а някои и не са много буйни. Peace

# 113
Зори, успокой се миличка. Нервите и стреса не са добър спътник по време на бременността. Вече ти бях писала, че и килограмите имат значение. Освен това,когато аз испадах в стрес, истерия и трошах нерви помня, че беба буквално спираше всяко занимани, отдръпваше се и докато не се успокоях почти не я  усещах. Няма ли къде да се прегледаш по спешност? Аз по нощите събудих лекар.
Сисина, вагиналния ехограф не вреди, но се предпочита до края на третия месец. После се следи с коремен. Вагинални прегледи могат да бъдат правени през цялата бременност.

# 114
SISINA, към 12 г.с. спира да се ползва вагиналния ехограф, не защото е противопоказен, а защото бебето е по-голямо и разположено по-нагоре и е почти невъзможно да се види цялото, освен ако не се ползва коремен ехограф.

zori71, мога да допълня, че роля играе и разположението на плацентата. Ако е предна, е възможно да се усети доста по-късно бебето.

# 115
За пресния магданоз е вярно, дори и по време на кърмене не се препоръчва.  ----Това пък за първи път го чувам??? #CrazyПри първата ми бременност док все това ми повтаряше-яж много магданоз,той е аптеката на витамините!И сега само това ми повтаря!Не е вярно това че магданоза предизвиква контракции,знам го от личен опит! bowuu

# 116
sstambii, нали правиш разлика между "увеличен риск" и "реална опасност"?  Wink
Никой не твърди, че магданозът предизвиква контракции при 100% от жените. Смята се само, че увеличената консумация може да доведе до контракции и не се препоръчва на бременни.

Ето ти част от безбройните материали по въпроса:
http://www.babyzone.com/askanexpert/parsley <--- пациентка пита, лекар отговаря
http://www.vegetarian-nutrition.info/herbs/parsley.php <--- за магданоза, погледни предпоследния параграф; авторът на материала и титлите му са отдолу
http://www.pregnancy-info.net/parsley-and-other-herbal-dangers.html <--- за магданоза и други опасни през бременността ядливи растения и треви
http://www.birthstories.com/stories/extremely-fast/parsley-leave … ed-to-induce-378/ <--- магданозът като средство за индуциране на раждането

Не е коректно да се правят обобщения само на базата на собствен опит.  Peace
Това че ти не си чувала за нещо, не означава, че то не е факт.  Grinning

# 117
  • София

По желание се правят три ФМ по време на бременността  - първата 12-13 г.с - мери се нухалната гънка за Даун.
Втората, която е и най-важната - 18-20 г.с - оглеждат се всички органи на бебето за малформации.
Третата - около 30 г.с - аз лично не съм я правила.

И трите се правят на 2Д ехограф с коремен накрайник.

# 118
Здравейте, чудя се дали да започна да вземам клеева тинктура за подсилване на организма, прочетох във форума на Часът на мама за нея и за хомеопата д-р Михайлов. Някоя от вас вземала ли е, докато е била бременна?  Thinking

# 119
Здравейте, чудя се дали да започна да вземам клеева тинктура за подсилване на организма, прочетох във форума на Часът на мама за нея и за хомеопата д-р Михайлов. Някоя от вас вземала ли е, докато е била бременна?  Thinking

Аз не съм и не бих. Да вземам нещо просто ей така - не.

Общи условия

Активация на акаунт