Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 817
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
аз си капвах преди седмица, когато бях леко настинала....около 3-4 дни си капвах във вода, както е по указание...

# 121
Здравейте, чудя се дали да започна да вземам клеева тинктура за подсилване на организма, прочетох във форума на Часът на мама за нея и за хомеопата д-р Михайлов. Някоя от вас вземала ли е, докато е била бременна?  Thinking

Аз не съм и не бих. Да вземам нещо просто ей така - не.
ами идеята ми не е да я вземам просто ей така, но заради този грип, който върлува в момента, се опитвам да измисля нещо, което би ме предпазило от разболяване  Rolling Eyes

# 122
Здравейте, чудя се дали да започна да вземам клеева тинктура за подсилване на организма, прочетох във форума на Часът на мама за нея и за хомеопата д-р Михайлов. Някоя от вас вземала ли е, докато е била бременна?  Thinking

аз също много се чудех, но в крайна сметка реших да не взимам, не съм убедена че е съвсем безопасно, защото съдържа етанол. вярно, че е в мизерни количества но все пак... по-добре разрови пак на д-р Михайлов, мисля че пак в часът на мама, няколко съвета с хомеопатични, за поддържане на имунната система и предпазване от грип - осцилококцинум и няколко други неща се взимат на определен период, той е описал кое как и кога. също хапвай всеки ден грейпфрут...  Peace

# 123
Здравейте и от мен мили дами Hug имам едно въпросче относно феталната морфология - с вагинален или коремен ехограф се прави и до кога се правят вагинални прегледи по време на бременност - след трети месец добре ли е за плода Thinking

Благодаря на всички за отговорите.   bouquetСега определено съм доста по-наясно с въпроса и съответно по-спокойна. Незнам какво им пречи на някои лекари да ти дадат някои прости отговори на въпросите, но както и да е. Радвам се, че поне го има този форум та да се подкрепяме Hug

# 124
мамчета кога е най-подходящо да се пазарят неща за бебето?

# 125

Когато си искаш. Аз пазарих след като родих на прибиране от болницата Wink.

Аз не съм и не бих. Да вземам нещо просто ей така - не.
ами идеята ми не е да я вземам просто ей така, но заради този грип, който върлува в момента, се опитвам да измисля нещо, което би ме предпазило от разболяване  Rolling Eyes

Най-добре на консултация питай дали може да вземаш нещо. Разбирам притесненията ти.

# 126
  • Варна

По принцип повечето жени се чувстват най-добре от четвъртия до седмия месец (това за теб май е лятото), пък и времето ще е хубаво за обикаляне. Wink

# 127
Благодаря ви много,защото мен ме уплашиха,че не било хубаво преди да се роди да се пазари за малкото

# 128
  • Варна
Суеверия има всякакви. Все ще има някой, който услужливо ще ти каже какво не е добре да правиш (неща, които изобщо не са свързани със здравето и бременността).

# 129
  • Обетованата земя
ами идеята ми не е да я вземам просто ей така, но заради този грип, който върлува в момента, се опитвам да измисля нещо, което би ме предпазило от разболяване  Rolling Eyes

Аз също се притеснявам да не се разболея с  този върлуващ грип и си измислих две неща, които да взимам. 1то е 2 изтискани лимона с няколко лъжици мед и вода варя на парна баня и после го пия в рамките на ден два. А другото е Центрум Матерна-утре мисля да си ги купя, това е Центрум за бременни май и засилва имунната система. Незнам дали ще си помогна, но поне няма да ми навреди, надявам се! Simple Smile

# 130
  • София
Благодаря ви много,защото мен ме уплашиха,че не било хубаво преди да се роди да се пазари за малкото

Бабини деветини.

Пазаруването е едно от най-хубавите неща по време на бременността. Да си избереш сама това, което ти харесва за детето ти. Аз лично напазарувах, когато влязох в осмия месец.

# 131
Ние повечето неща за бебето ги имаме, остана само матраче да вземем и спално бельо и други дреболии.Тях ги оставям за края на ноември и началото на декември.И аз мисля, че не е хубаво да се пазарува предварително.Пък и то не винаги нещата опират до суеверия, но и до финансови възможности.

# 132
До didi 24
Здравей,
Аз пия центрум матерна, моята лекарка, каза че те са подходящи, защото за разлика от другите добавки съдържат йод, който липсва в храната ни общо взето, а недостигът на йод води до лоши неща. Пия ги 30 дни по една таблетка, 10 дни почивка и пак нова опаковка. Струват около 18лв. Някои жени смятат, че водят до напълняване, но според мен ако си предразположен да качваш, няма значение дали пиеш или не витамини. Моя позната пие други витамини и качваме еднакви килограми.  Все пак най-добре е витамините да бъдат след консултация с лекар.
Иначе като профилактика - пий чай от шипка (шипките съдържат най-много витамин С), фрешове от цитрусови плодове, лимонът може да дразни стомаха, но примерно грейпфрут и портокал, яж пресни салати - цвекло, моркови. Е, всичко може да не е в един ден Laughing иначе все едно си на болничен режим Laughing

# 133
  • София
Ние повечето неща за бебето ги имаме, остана само матраче да вземем и спално бельо и други дреболии.Тях ги оставям за края на ноември и началото на декември.И аз мисля, че не е хубаво да се пазарува предварително.Пък и то не винаги нещата опират до суеверия, но и до финансови възможности.

Мислиш, че след раждането ще имаш повече пари ли?

# 134
  • София
Ако пазарите за бебето в последния момент, след като родите рискувате да се сдобиете с куп ненужни неща. Продавачките услужливо убеждават татковците да купуват де що има в магазините им. Дори и да им дадете списък само с най-необходимото няма начин да не ви изненадат с различни дрешки и аксесоари, защото в последния момент може да са изчерпани набелязаните от вас. Не рискувайте като се приберете от родилното да се окажете с заобиколени от прахосъбирачки или  Н на броя еднакви дрешки, които и 5 бебета не биха могли да износят.
Писала съм много пъти тук във форума: моята свекърва държеше тя да купи комплекта за изписване на сина ми. Е, успя да ме изненада. След като 2-3 дена обикаля из София да търси конкретен комплект, който харесала във Варна (но не купила, защото бебето не било родено) накрая купила последния възможен от някакъв магазин. И този последния брой си е отвисял на витрина неизвестно колко време - прашасал и избелял с накъсана опаковка. Връчи го на акушерката в деня на изписването без да и дойде на ум да го изпере предната вечер или да го изглади.  #Cussing out
Заради обикалянето из магазините (разбира се придружена от мъжа ми), ако не бях си купила всичко необходимо той нямаше да има възможност да напазари. 3 дена охранява майка си и едва успяваше да дойде да ни навести в болницата.
А колкото до финансовите възможности не е гаранция, че след раждането ще преливате от средства. Винаги се налагат допълнителни разходи. И като хукнете в този момент до магазини ще се наложи здраво да си ограничите бюджета. Ако вземате всеки месец по нещо ще си облекчите разходите в последния момент.
Ако сега се поддадете на суеверия не знаете какво ви чака като се роди бебето - то не са червени конци, то не са къпане с яйце, мазане, осоляване, простиране само в светлата част на деня, недоспускане на гости преди 40я ден край бебето, да проверявате всяка гостенка дали не е в цикъл преди да влезе в дома ви и какви ли не щуротии още...
Хубав ден на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт