Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 831
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте на всички настоящи и бъдещи мамчета.Аз имам няколко въпросчета.Това ми е втора бременност и уж съм минала по този път,но....Според вас нормално ли е да ми се гади непрекъснато.Почти не повръщам,но ми се гади денонощно.Даже няколко пъти ми се случи през нощта като се събудя от малката да ми е много лошо.С първата бременност повръщах много и по всяко време на деня ,а сега само ми се гади.Другото което ме притеснява е една много странна болка/даже не е болка,а нещо като парене или като ударено/ в корема.Според лекаря всичко е наред и може да е е от преумора.Иначе за протокола предният път пазарувах още преди да родя.Дрешки взимах винаги когато си харесах нещо  Embarassed,а леглото го пазарих в деветият месец и само мъжо го взе от магазина след като родих.Количка купих месец след като родих/беше страшно люта зима/

Да, нормално е да ти се гади. Аз не съм повръщала изобщо, обаче яко ми се гадеше чак до края на третия месец.
За болката - нищо особено - матката се вдига нагоре.

# 151
Здравейте, и аз имам един въпрос - Бременна съм в 4 месец и вече от около 2 месеца ми оттичат краката, питах лекаря си който ми препоръча да намаля соленото, тестените изделия и пърженото, пускахме и изследвания, според които всичко е наред. ако има някой с моя проблем моля да ми пише, просто не знам какво да си мисля.

# 152
Моите отичаха защото стоях цял ден седнала в офиса. Ако можеш си ги вдигай от време на време.

# 153
  • София
mama moni, за гаденето - съвсем нормално е. Аз съм пристрастена към парфюми, имам много, а само като се доближех до шкафа, върху който стоят и ми призляваше, догаждаше... Мина ми чак към края на четвърти месец, но и до края имаше миризми, от които ми се гадеше.
yumito86, на мен почнаха в девети да ми отичат, съчетано с жегите през юли и август - трагедия. Намаляването на солта плюс яденето на 150-200 грама на ден обезсолена извара по съвет на доктора помагаше, но не изцяло. Все пак изследванията ще покажат какъв е проблемът, но вероятно е безобидно.
Късмет и на двете ви лека бременност!

# 154
  • София
Здравейте, и аз имам един въпрос - Бременна съм в 4 месец и вече от около 2 месеца ми оттичат краката, питах лекаря си който ми препоръча да намаля соленото, тестените изделия и пърженото, пускахме и изследвания, според които всичко е наред. ако има някой с моя проблем моля да ми пише, просто не знам какво да си мисля.

Хммм странен доктор. Пусни си урина за наличие на албумин и си следи кръвното. И ако има следи от опалесценция или направо албумин в урината - смени доктора.

# 155
Здравейте мами,имам един въпрос, бременна съм в 4 месец и имам ужасно главоболие,вреден ли е за мен аналгина и ако да ,какво ще ми препоръчате да пия?

# 156
Здравейте мами,имам един въпрос, бременна съм в 4 месец и имам ужасно главоболие,вреден ли е за мен аналгина и ако да ,какво ще ми препоръчате да пия?
Аз не съм взимала лекарства по време на бременност,но бих те посъветвала да зададеш този въпрос на лекар Peace

# 157
  • Варна

Аналгина е вреден и за небременни, разбери каква е причината за главоболието.

# 158
  • София

Да, вреден е. Можеш да пиеш само по 1-2 парацетамола на ден.
За всякакво друго лекарство - само след консултация с гинеколога.

# 159
Аналгин не, може парацетамол  Peace

# 160

аз не бих пила нищо, дори парацетамол, освен ако не е умопомрачаващо главоболие. виж в тази тема са ми дали няколко полезни отговора, за момента успявам да се справя с болката... http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434988.0

# 161
О ,мен много ме болеше глава с малкия  ooooh! ама не съм взимала нищо,след 4-я месец спря да ме боли!
По добре не вземай аналгин,попитай доктора си!

# 162

Ето тук малко информация и няколко съвета.  Peace Подути крайници (едем) по време на бременност

Само парацетамол.  Peace Или алтернативно - опитай да си разтриеш ментово масло/олио - втрива се съвсем мъничко в слепоочията, основата на носа и отзад на тила. Едно съфорумка ми го препоръча това и  при мен работи безотказно. Като го втриеш, легни за малко в тъмна, прохладна и тиха стая - това е моята добавка към ментовото масло.

# 163
Здравейте и от мен, относно главоболието аз съм в шести месец и всеки ден ме боли главата. Според доктора е от кръвното така че и при теб може да е същото. Аз хапчета не пия, лека ми е едно кафе на ден (сутрин) защото моето е ниско и се оправям

# 164
момичета малко се притеснявам вече - от както съм бременна не мога да близна месо  Embarassed старая се да се храня що-годе здравословно, наблягам най-вече на плодове и млечни продукти (кисело и прясно мляко, сирене, катък), супички и разни такива, но колкото и да се опитвам не мога да си помисля даже за месо, веднага ми се  Sick , а знам че е важно да се консумира малко количество всеки ден. от време на време хапвам пилешка супа, ама то колко месо да има вътре... та въпроса ми е, понеже не разбирам от храни и тяхното съдържание, има ли продукти, с които мога да си набавям протеините от месото, защото май няма изгледи скоро да ми се промени това отвращение при мен... а преди си хапвах да му се невиди  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт