Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 835
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • София
момичета малко се притеснявам вече - от както съм бременна не мога да близна месо  Embarassed старая се да се храня що-годе здравословно, наблягам най-вече на плодове и млечни продукти (кисело и прясно мляко, сирене, катък), супички и разни такива, но колкото и да се опитвам не мога да си помисля даже за месо, веднага ми се  Sick , а знам че е важно да се консумира малко количество всеки ден. от време на време хапвам пилешка супа, ама то колко месо да има вътре... та въпроса ми е, понеже не разбирам от храни и тяхното съдържание, има ли продукти, с които мога да си набавям протеините от месото, защото май няма изгледи скоро да ми се промени това отвращение при мен... а преди си хапвах да му се невиди  newsm78
Rika, знаеш ли колко майчета вегетарианци дори и пилешка супа не помирисват и пак раждат здрави и красиви деца? Не се шашкай излишно. През бременността се променят вкусовете и предпочитанията. Не си струва да се натъпчеш с месо, защото някой така ти е казал и след това да се изповядваш на тоалетната  Sick.
Аз преди да забременея хапвах риба през ден - буквално. А сега като се замисля за 7те изминали месеца дали има и 2 пъти да съм хапнала любимата си храна, но не ми липсва. И без месо можеш да се храниш разнообразно.

# 166
абе едно е да си вегитарианец, но доколкото знам съвсем друго е изведнъж да отрежеш месото от менюто (както аз направих), навсякъде чета, че би трябвало да се прави постепенно  Thinking
знам ли и аз, по принцип се доверявам че организмът ми най-добре си знае какво му е необходимо и нямам навика да се шашкам за храни, ама в този случай малко ме тормози.. Rolling Eyes

# 167
  • Бургас
Необходимите вещества който дава месото могат да се набавят и от други храни  Peace Peaceто за това ако не обичаш една храна я заместваш с друга и аз не консумирам месо

# 168
Необходимите вещества който дава месото могат да се набавят и от други храни  Peace Peaceто за това ако не обичаш една храна я заместваш с друга и аз не консумирам месо

да, аз затова и питам от кои храни мога да ги набавям  Wink  Peace

# 169
  • Варна

да, аз затова и питам от кои храни мога да ги набавям  Wink  Peace

Соеви продукти, яйца, ядки. Ако ти понася яж повече риба.

# 170
  Здравейте мамчета!  Имам да споделя нещо  с Хексе, Ники97, Галина743, Кюбит и още някой,не помня вече, понеже те отговориха на въпроса ми  от 30.10.и повече няма да ви притеснявам с нищо. КОЙТО ИМА СЛАБИ НЕРВИ И СЪРЦЕ, ДА НЕ ЧЕТЕ. Трябва да кажа истината. Аз бях миналата седмица във 21 седмица от 2 бременност и не усещах движенията на бебчето.  Освен това в края на септември се оказах с анемия- хемоглобин-111 и др.показатели също  понижени. Освен анемията имах предлежаща плацента.   Мисля,че закъсняхме с кръвните изследвания - направихме ги към края на 4 месец, можех да си направя лични /платени/ ПКК, но не ги направих. Така,щях да знам по-рано ,че имам анемия и да го споделя с гинеколожката.  Благодаря на всички за утехата!!! Но излезе това ,от което се опасявах.
На 02.11.09г. бях на видеозон. Не знаех досега полът на детето и размерите му. Надявах се тогава да ги науча. Гинеколожката ми каза, че не може да види пола и освен това има лоши новини за мен. Съмняваше се,че развитието на детето е спряло. Направо се бях вцепенила. Каза веднага да отида в Отделение Гинекология да ме видят още 2-3 лекари за потвърждение. Отидох там и диагнозата се потвърди. Бебето е спряло да се развива още на 16 седмици,въпреки, че си бях в 21.  Размерите му отговаряха на тази възраст. Не можех да повярвам!!! Как така цял месец е стояло мъртво в мене?!?!Досега нямах никакви отрицателни реакции от организма си!! Никакви болки никъде. И тогава се наложи да предизвикат аборт. До последния миг се надявах детето просто да спи, но то не мърдаше изобщо . Не се виждаше циркулация в него. И така, всичко мина на 02.11.  Всички в  отделението бяха много внимателни с мене. Причината за смъртта  ще стане ясна след няколко дни, но не съм сигурна, че ще я споделя с други. Не знам, ще видим.. Направете си изводите сами . Cry Cry Cry Cry Cry 
Останете здрави всички!ЗДрави и щастливи бебенца!  bouquet

# 171
Момичета искам да попитам тези мами, на които са им казали че бебчето им расте по-едричко.Въпросът ми към вас е значи ли като ми казват, че бебето ми е с тегло за 32 седм.а аз съм в 30г.с, ще се роди с 2 седмици по-рано

# 172
  • Варна
Много съжалявам zori71, случват се такива работи. Flowers Rose
Анемията обаче е много честа през бременностa, реално нямам познати , които са имали нормални стойности на хемоглобина докато са били бременни.
На теб бързо възстановяване. bouquet

# 173
Здравейте в 38 седмица съм и преди 8 часа ми падна слузестата запушалка,интересуваме кога започват контракциите защото все още нямам никакви болки,а и вчера доктора ми каза че бебето не е слезнало на долу  Simple Smile...

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 21:07 от bibi83

# 174
  • София
zori71Hug
Пепи 15, възможно е да не ти е изчислен правилно термина и да родиш по-рано, а е възможно и бебето да расте по-бързичко и да се роди навреме, но по-едро. Не го мисли, като му дойде времето ще се роди.

# 175
Би трябвало до 24 часа да започне родова дайност, но ако нямаш болки не се притеснявай,не тръгвай за болницата преди да получиш силни контракции или не изтекат водите. Леко раждане и здраво бебенце!
  ylinfant

# 176
Миличка Зори, безкрайно ми е мъчно и знам, за мое голямо съжаление, през какъв ад минаваш.  Sad Била съм в точно в твоята позиция, загубих близнаци по това време.
Зная, че нищо няма да те утеши сега, трябва да минеш по пътя и да си изстрадаш болката.
При мен потече коластра и кърма след загубата. Ако се изправиш пред същия проблем, ето ти няколко съвета, как да облекчиш ситуацията и да спреш кърмата.
Безкрайно съм благодарна на Бу, която в онзи момент ми протегна ръка и с ценна информация ми помогна да се оправя за по-малко от седмица.

rika, не искам да предизвиквам спор, но не мога да се сдържа да не отбележа, че "е важно да се консумира малко количество (месо) всеки ден" е невярно твърдение.  Peace
Яж каквото ти се яде, но не пропускай ден без да си яла ядки, нещо млечно или яйце, зеленолистни, плодове, зърнени или бобови. Мога да ти дам примерни вегетариански менюта за бременни на английски, ако искаш. За сега ето ти информация на български.
Вегетарианско хранене за бременни

# 177
  • София
Пепи,възможно е и бебето да не е по-едро.И на мен ми казаха,че бебето ми върви едричко,пък си го родих нормално,2 дни преди термина,3кг.200гр.

# 178
  • София
Може да отидеш утре на тонове,понякога има скрити контракции,които не болят,но точно на тоновете да се видят.При мен беше така и родих на следващия ден.Леко раждане!

# 179
  • Обетованата земя
Искам да споделя един симтом от бременността си и да успокоя някой, който го има и ако някой го има и мен да успокои Simple Smile От около 3 седмици ми е запушен носа и е пълен със съсирена кръв, Confused едва дишам - малко смешно звучи, но е доста неприятно. Пътувам с тролей всеки ден и се побърквах само при мисълта, че може да съм настинала. Но аз усещам кога съм болна и кога не и със сигурност не съм.  Поразрових се в интернет и разбрах, че било нормално при бременност да се възпалят лигавиците и да се запуши носа, поради засиленото кръвообръщение. Още повече, че вкъщи въздуха е страшно изсушен, заради печката. Не смея да използвам никакви капки, овлажнявам си носа с вода  Rolling Eyes .  Ако някой има подобен проблем ще се радвам да го сподели с мен, да се успокоя, че не съм единствена. Доколкото прочетох това може да продължи до 4тия месец или до края на бременността... Sad

Общи условия

Активация на акаунт