Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 893
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
 Здравей Кюбит!
 Много съжалявам за твоите ангелчета!!! Cry Cry Cry   Никак не ми се иска вече да чувам за аборти.  
Много ти благодаря за информацията за кърмата!! Страхотна статия! Впечатлена съм! Много добре ми идва образоване от интернет. Аз съм мед. сестра, но не работя сега като такава. Добре, че при мене капват само няколко капки коластра. Още на втория ден в отделението лекарят ми изписа Метергин-З табл., Азатрил- антибиотик-1път дневно  и Бромокриптин-1/2 табл. сутрин и вечер. Бромокриптинът е за подтискане на мл. секреция, но и за възстановяване на овул. и мес. цикъл. Сега не знам това кръвотечение дали е изчистването на матката или цикъл. Дано повече не ми се случи такова нещо!!! Нямам представа защо се случи така.Praynig Praynig Praynig
Хайде, бъди здрава!  bouquet  bouquet  bouquet 

# 196
Ох, Зори71, каквото и да кажа този момент няма  да ти олкно. Но виртуално те прегръщам силно и ти желая скорошна, безпроблемна и много  щастлива бременност, а на финала детенце, което да стопли изстрадалата ти душичка.

# 197
Zori, аз бях силно против всякаква друга медикаментозна намеса в организма ми и за това отказах предложението за хапчета. Към момента имах силна алергия към антибиотици, които ми вливаха заради инфекцията и съветите на Бу ми бяха достатъчни.
Прегръщам те.

Не си вменявайте вина, че не ядете месо. Безмислено е!
Не забравяйте един прекрасен източник на протеини - киноа. Може да прави и сладка и солена и като я приготвите и подправите по ваш вкус, може да ядете всеки ден.

# 198
  • София
Елхичка и niki 97, благодаря за вниманието! Много сте мили!  newsm51

# 199
Едно питане към бременните майки:
Как се предпазвате от тези вируси които има сега пиете ли нещо и ако е така какво е то?

ям много плодове, предимно цитрусови. задължително 1-2 лъжици мед на ден + задължително един грейпфрут на ден. веднъж седмично профилактично осцилококцинум и 3 пъти седмично Енгистол. веднъж на ден Ентеросан. и май това е  Wink в случай на поява на грипни симптоми съм се заредила и с други хомепатични, но дано да не се стига до там  Praynig
на мъжа ми давам клеева тинктура и ленено семе.
 Peace

на месото майната му, няма да се вживявам чак толкова, щом чак пък толкова не ми се яде, значи нямам толкова нужда от него...  Peace

narcis, на мен например днес ми се случи подобно нещо - след разходка отмалях и ми прилоша, добре че вече бях почти до вкъщи. след като хапнах и полежах час-два се почувствах по-добре... освен това нещо по-често ми се налага да си поемам дълбоко въздух защото не ми стига. позачудих се дали да не се притесня, но си правих ПКК и урина преди две седмици и всичко беше на 6... ако все пак се притесняваш и не ти се струва че е нормално - на преглед!  Peace

zori71Hug  Hug  Hug

# 200
  • Обетованата земя
Явно не съм единствена с проблема с носа, поне е малко успокояващо Simple Smile Ще си купя капки каквито ми казахте, само не разбрах доколко облекчават и след тях ще ми мине ли или през цялото време трябва да ги ползвам. Както и да е, важното е да не се разболяваме  Peace !!! Имам и един въпрос-през колко време ходите на ехограф. Онзи ден ходих и лекаря ми каза, ако нямам болки и кървене да ида след 1 месец. Малко далечко ми се вижда и затова питам-ако зависи от мен ще ходя всяка седмица  Grinning.

# 201
аз в началото ходих веднъж на 2 седмици   Blush  Blush
сега вече съм уж по-спокойна, но внимателно се наблюдавам и при най-малкото съмнение за проблем побърквам гинеколога по телефона. иначе прегледите уж ги поразредих, но общо взето май не съм чакала повече от 3 седмици, защото все е изниквало нещо, а и се чувствам по-добре така. на АГ-то не й пречи, щото си плащам, така че всички сме доволни  Wink
ако зависеше от мен, щях да си купя един ехограф вкъщи да си се гледам денонощно  Joy  Joy

# 202
Здравейте в 38 седмица съм и преди 8 часа ми падна слузестата запушалка,интересуваме кога започват контракциите защото все още нямам никакви болки,а и вчера доктора ми каза че бебето не е слезнало на долу  Simple Smile
Аз бях по същия начин и веднага отидох в болница!Естествено още нито имах болки нито контракции,но като ми е за първи път не знам какво да очаквам!Не родих веднага и мислех че ще ме пуснат да си ходя,но лекаря каза че може да родя утре може и след 10дни,но трябва да седя в болница!За моя радост не стоях 10дни,родих на следващия ден!Така че не се притеснявай,а изчакай контракциите!Леко раждане!  bouquet

# 203
Didi24, веднъж месечно са консултациите по здравна каса. Ехографски преглед пак по ЗК е 2 пъти за цялата бременност. Аз обаче ходдих по 2 пъти месечно на ехограф, а се е случвало и по често. Зависи какво ти ражда  главата. Laughing Консултациите мисля е достатъчно да са веднъж месечно, но е добре да си направиш трите препоръчителни фетални морфологии. Те не се заплащат, но с тях моята бременност мина леко. Не беше просто поредното видео на биещото сърчице на бебето, а истинска среща с  него, че ако случиш и на разговорлив ехографист си става приключени. Лека и безпроблемна бременност от мен.
Рика,  Hug мислех си, че съм единствената. която иска ехо за вкъщи и денонощни наблюдения. Явно обаче бременните ги гони параноя. Леко бременеене и на теб.

# 204
аз в началото ходих веднъж на 2 седмици   Blush  Blush
сега вече съм уж по-спокойна, но внимателно се наблюдавам и при най-малкото съмнение за проблем побърквам гинеколога по телефона. иначе прегледите уж ги поразредих, но общо взето май не съм чакала повече от 3 седмици, защото все е изниквало нещо, а и се чувствам по-добре така. на АГ-то не й пречи, щото си плащам, така че всички сме доволни  Wink
ако зависеше от мен, щях да си купя един ехограф вкъщи да си се гледам денонощно  Joy  Joy

Rika, гледам, че си с термин март месец... ако искаш заповядай при нас в мартенската отчетна темичка?   bouquet

# 205
  • Обетованата земя
Rika i niki97,  и аз толкова си мечтая за ехограф вкъщи  Laughing, но няма как да стане и затова до тук аз общо взето ходя всяка седмица на ехограф и понеже се преместих смених няколко доктора. Сега съм в Стара Загора и съм ходила на двама и се чудя кой да избера, знам че не може на двама едновременно  Blush И последния път докторът ми каза да ида след месец, но сега се чудя дали междувременно да не ида пак при другия, знам че е тъпо, но не мога да си избера. Изборът ми е между д-р Христов и д-р Бузалов - и двамата не са по здравната каса. Чудя се, но ще видим какво ще направя.

# 206
А по ЗК защо не си избереш някой? Поне задължителните изследвания да минават през касата и освен това ако ползваш болнични не знам дали частен гинеколог може да ти издаде. А иначе щом искаш да ходиш всяка седмица на ехо ходи при единия доктор веднъж месечно при другия всяка седмица.

# 207
Rika i niki97,  и аз толкова си мечтая за ехограф вкъщи  Laughing, но няма как да стане и затова до тук аз общо взето ходя всяка седмица на ехограф и понеже се преместих смених няколко доктора. Сега съм в Стара Загора и съм ходила на двама и се чудя кой да избера, знам че не може на двама едновременно  Blush И последния път докторът ми каза да ида след месец, но сега се чудя дали междувременно да не ида пак при другия, знам че е тъпо, но не мога да си избера. Изборът ми е между д-р Христов и д-р Бузалов - и двамата не са по здравната каса. Чудя се, но ще видим какво ще направя.

аз също се гледам при двама доктори, един в Сф и един в Сз, затова и нямам много пауза между прегледите (по цял месец). т.е. при всеки от тях ходя по веднъж месечно и реално така имам два прегледа за месеца, от различни хора Wink . не виждам защо да не може при двама едновременно, освен ако не е финансов проблема разбира се. аз лично предпочитам да имам винаги две мнения и две гледни точки, така съм по-спокойна. единия ако ми изпише нещо, веднага се консултирам с другия. даже към края на бременността май ще се наложи да ходя и при трети, защото моята АГ в СФ не изражда, а в СЗ няма как да раждам... ooooh!

# 208
Здравейте, бъдещи и настоящи мами!
Бременна съм вече в третия месец и отвреме на време получавам спазми ниско долу в корема. Нормално ли е това?  тази сутрин получих пак тези спазми, към 15 мин продължават и ту почват , ту спират, като боцкане го усещам, на какво може да се дължи това??.......притеснявам се дали всичко с бебчето е добре?  Praynig

# 209
  • София
Мисля,че трябва да те види лекар,щото може и някакви контракции да са-ако са,не се притеснявай,просто трябва да вземеш нужните мерки!

Общи условия

Активация на акаунт