Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 901
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
не се притеснявай, но трябва на всяка цена да кажеш на лекаря си. той най-добре ще те посъветва какво да правиш

# 211
  • София
Как се справяте с паниката, която те обзема, когато се случи по - дългичко да не усетите "ритничетата" на бебчо? Аз се улавям от няколко дена, че изпадам в ужасно състояние. Щом почуствам помръдване и сякаш някакъв огромен товар пада от плещите ми. И ... така, до следващия път. Много е мъчително! Почти не мисля за друго! Не знам, защо така превъртях. Бременна съм в 22 г. с. и ума не ми го побира, как ще я карам, ако до края бъде все така. А най - странното е, че имам вече едно дете, така де - вече съм минала по този път и уж знам, какво се случва. Ходя на ехограф, веднъж на четири седмици и АГ - то каза, че на този етап е напълно достатъчно. На всеки преглед се вижда, че всичко е нормално и няма място за тревога, но все пак ... Едва издържам до следващия път! Давам си сметка, че е малко налудничаво, но ... това е положението!

Rika, това със световъртежа отмина. Случи се два - три поредни дни и после изчезна. Благодаря ти за подкрепата!

# 212
да, другата седмица съм на консултация и ще му кажа, даже ще отида още в понеделник, защото наистина се притеснявам....благодаря за отговорите

# 213
Здравейте,
Бременна съм в 34 г.с. и от няколко дни след разходка забелязвам по една кафява капчица  на бикините, като днес, отново след разходка беше кафяво зацапване , а не само капчица. Обадих се на лекарката, която ми каза, че щом нямам болки мога да отида в понеделник. Така и ще направя. А дотогава... ще лежа на дивана и ще бъда благодарна на вашите отговори на въпросите -  Случвало ли ви се е това в 8 месец и с какво е свързано обикновено? На едно място в Интернет прочетох, че с кафявото течение започва падането на тапата, но не е ли рано...?

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 14:22 от aniru

# 214
Аз  хич не се справях с паниката.Будила съм гинеколог и през нощта. Crazy Може и да е лудост,но стреса който изживявах нада ли щеше да се отрази добре на бебето. В по-големите месеци не оставях детето си да спи горкичкото. Постоянно го ръчках да се обади, да ми покаже че е добре. Тя беше изключително спокойно неродено бебе, за разлика от сега. Галено я наричаме Бесотана. Да ни е жива и здрава. Hug

# 215
Много ми е трудно с тези паузи които прави бебето понякога!Още повече,че тя не реагира нито на побутвания нито на музика!
Полудявам докато не я усетя.Знам че има нужда от почивка,но само от ритничетата разбираме че са добре и само те ме правят спокойна(за известно време).Според мен докато не ги гушнем няма да се успокоим!Не че после няма да дойдат други притеснения де Wink

Точно в 3-я месец получих контракции,полежах малко в болница и всичко се оправи!Так че не се притеснявай,но в понеделник задължително на лекар.Най-малкото ще ти изпише магнезий.

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 17:28 от AnMary

# 216
  • Перник
Понякога болките и спазмите са нормални, но все пак да не са много силни.Получават се тъй като матката нараства така  ми обясни лекарят ми.Но каквото и да е говори с лекар.Аз при такива болки пия но-шпа.Успех  Hug

# 217
Случваше ми се и на мен.Притеснявах се и аз като теб,но нямаше проблеми.Все пак ,всяка бременност е различна и не се притеснявай за най-дребното нещо да се консултираш с доктора си  Peace .

# 218
Здравей,
не се притеснявай. Кафявото зацапване обикновено е безобидно, още повече, че при теб е само капчица. На мен ми се случи след груб преглед, но в 6-ти месец. Казаха ми да полежа два-три дни повече, да не се натоварвам. При теб може да предшества падането на тапата, но това не значи, че ще стане след няколко дни, може да минат седмици. Преди да мине прегледа преустанови разходките, почивай си, всичко ще е наред  Hug

# 219
Задължително се консултирай с лекар защото може да са контракции.Аз получих такива в 6-и месец и се наложи да спра работа и да си седя в къщи.

# 220
Как се справяте с паниката, която те обзема, когато се случи по - дългичко да не усетите "ритничетата" на бебчо?

Два пъти ходих извънредно и по спешност на запис на тонове, като междувременно побърквам доки по телефона. Joy
Но като цяло мойта бебека си е доста активна, макар че вече сме в 41 г.с. - не ще да излиза Simple Smile

# 221
Как се справяте с паниката, която те обзема, когато се случи по - дългичко да не усетите "ритничетата" на бебчо? Аз се улавям от няколко дена, че изпадам в ужасно състояние. Щом почуствам помръдване и сякаш някакъв огромен товар пада от плещите ми. И ... така, до следващия път. Много е мъчително! Почти не мисля за друго! Не знам, защо така превъртях. Бременна съм в 22 г. с. и ума не ми го побира, как ще я карам, ако до края бъде все така. А най - странното е, че имам вече едно дете, така де - вече съм минала по този път и уж знам, какво се случва. Ходя на ехограф, веднъж на четири седмици и АГ - то каза, че на този етап е напълно достатъчно. На всеки преглед се вижда, че всичко е нормално и няма място за тревога, но все пак ... Едва издържам до следващия път! Давам си сметка, че е малко налудничаво, но ... това е положението!

Rika, това със световъртежа отмина. Случи се два - три поредни дни и после изчезна. Благодаря ти за подкрепата!

И аз като не усещам бебето направо полудявам.Ама и аз си имам едно наум от миналата година,след като изгубих малкото ми момиченце.Сега съм вече в 25 г.с и си поръчах апаратче за тоновете на бебето-да си го слушам когато не ме сритва.Да ви кажа предпочитам постоянно да ме рита и да не ме оставя намира само и само аз да съм си спокойна и да знам,че човечето вътре в мен е ок.

# 222
Здравей,
не се притеснявай. Кафявото зацапване обикновено е безобидно, още повече, че при теб е само капчица.

няма такова нещо като безобидно зацапване, не знам как ви хрумва. ако ви го е казал лекар - сменете лекаря!  ooooh! Още повече че няколко дни е било капчица, но след това доколкото разбирам е повече  Naughty мен за една капка точно за малко да ме вкарат в болница..
aniru, аз не бих чакала до понеделник, бих отишла моментално на преглед.  Peace

Как се справяте с паниката, която те обзема, когато се случи по - дългичко да не усетите "ритничетата" на бебчо?

изобщо не се справям  Embarassed старая се да не се притеснявам излишно, но постоянно съм нащрек дали ще помръдне или не. ако не го усетя няколко часа направо ми се свива гърлото. наблюдавам се внимателно горе долу по кое време на деня е най-активно и колко често го усещам, за да разбера какъв му е  ритъма и колко е активен и съответно да мога да преценя евентуално ако има проблем (пази БОЖЕ!!). та паниката не е нищо ново и при мен, и аз точно вчера си мислих как ще я карам така още 4 месеца  ooooh!  ooooh!

И аз като не усещам бебето направо полудявам.Ама и аз си имам едно наум от миналата година,след като изгубих малкото ми момиченце.Сега съм вече в 25 г.с и си поръчах апаратче за тоновете на бебето-да си го слушам когато не ме сритва.Да ви кажа предпочитам постоянно да ме рита и да не ме оставя намира само и само аз да съм си спокойна и да знам,че човечето вътре в мен е ок.

ауууу какво е това апаратче за тонове и колко струва и откъде си го поръча?? newsm09 и аз искам и аз искам и аз искам  Crazy

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 17:28 от AnMary

# 223

ауууу какво е това апаратче за тонове и колко струва и откъде си го поръча?? newsm09 и аз искам и аз искам и аз искам  Crazy

Една от мамите в отчетната тема на февруарките ми го поръча от ибей,защото аз си нямам и идея как се поръчва от този сайт.Апаратчето измерва сърдечната честота на бебенцето и се чува и сърчицето.Ето го:

http://cgi.ebay.co.uk/BABY-FETAL-DOPPLER-75-RRP-BRAND-NEW-BOXED_ … sh=item1c0dae4dd2

Отвори страничката и дай с курсора надолу ,за да видиш апаратчето.

Една друга майка ми прати един линк от България,пак за такива апаратчета,но с тях можеш само да чуваш сърчицето,не и да измерваш сърдечната честота в минута.Ето и сайта :
http://www.dima-m91.com/catalogue.php?cat=5 -пише апарат за тонове на бебето със код 17102

Апаратчето ми излезе 120 лв,но все още го очаквам с доставка от Англия.

# 224
мерси много, веднага ще проуча въпроса  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт