Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 937
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
"касапската ме прегледа една докторка за разкритие" Луда е тая...  ooooh! Какво разкритие бе... Пий много вода, много, 2-3 литра. Ако се обезводниш като нищо ще си докараш контракции.

# 511
и аз много се възмутих, моята АГ не смее да ме пипа изобщо, само поглежда, защото знае че ми е чувствителна матката и имам чести подготвителни контракции. но тази женица, която на всичкото отгоре предупредих, простете за израза, но си навря ръката без притеснения и общо взето даже беше болезнено  Crossing Arms
както и да е, преживях го, въпреки че направо си очаквах да прокървя от подобна интервенция.  ooooh!

опитвам се да пия, но на глътки по малко, че снощи 5/10 пъти само вода връщах и ме е страх да не се натовари пак стомаха и пак да се почне...

# 512
И 50 лв. за какво взе? И на спешен кабинет ли вземат пари? Че и никаква информация накрая. А за прегледа думи нямам. И това е жена моля ви се. Предполага се е раждала. Честно, имам чувството, че се опитват всячески да причинят болка. Повдига ми се от жени гинеколожки.
Еднократни гащи продават и по дрогериите. Аз не останах очарована, но имаах полза от тях...сега оставям бебето максимално дълго без памперси. Mr. Green Разбрах  какво е да си опакован и спарен.

# 513
20лв за прегледа, 30лв. за ехограф. за протокола, предния път в същия кабинет по спешност ме гледа мъж, изключително внимателен и много обяснителен, изобщо не усетих кога какво е гледал. и не ми взе и стотинка  Crossing Arms

# 514
Мама Цоцоланка,аз се регистрирах наскоро и нямам представа за януарската,я ме осветли ,ако може:)
Кюбит казаха ми да приемам много течности и богата на желязо храна,и по едно хап4е на ден за дъвчене-Малтофер.

Поли мерси за отговора,в крайна сметка се надявам нещата да се случат от само себе си,но си ме е страх.Само не ми е ясно,колко време заздравява епизиотомията и много ли е гадно:( 

# 515
...
колко време заздравява епизиотомията и много ли е гадно...

Преди всичко не е задължително да ти направят епизиотомия. Ако обаче се случи, разбира се, че заздравява различно. При първото ми раждане доста време ме мори един конец, докато падне. Иначе самата рана бързичко зараства. При второто - на седмият ден вече не усещах никакъв дискомфорт. Слагат местни упойки по принцип, но вече какво ще усещаш, кой знае. При всички случаи се търпи.

# 516
Ани, нали първото ти раждане е безпроблемно и без епизиотомия? Стига да случиш на свестен екип и второто така ще мине. Не се паникьосвай. Секциото не е песен. И колкото и бързо да станеш и да ти минат болките, възстановяването е дълго...и непълно.

# 517
Аз мисля и за всички варианти ,защото бебо върви доста едър и може да се наложи.Та просто искам да съм подготвена за всичко,ако това е възможно.Иначе съм на консултации в клиниката на Щерев и имам пълно доверие на докторката ми и също известно спокойствие.Благодаря ви за подкрепата и съветите

# 518
Ани, можеш да си правиш масажи на перинеума с WELEDA-Масло за перинеум или някое друго подходящо. Така ще си подготвена и риска да се стигне до епизотомия или разкъсване е минимален дори и при едро бебе.
Ето ти инструкции как се прави масаж на перинеума

# 519
Здравейте !
Дано успеете да ми помогнете със съвет. В 9г.с и 2дни съм , вчера докато се навеждах да гушна" мечо пух" ..и си останах в тази поза неуспях да се изправя . Незная заклещих ли нерв .. бях при еда добра кинезетерапевтка , усукаме леко уж отпусна ама цъкк , така ми се е сторило , боли немога да се изправя едвам се добирам до тоалетната . Гинеколожката ми предположи дископотия , и в понеделник невролог . Но до понеделник , ако знаете нещо алтернативно , и безвредно ще експериментирам . Благодаря ви   bouquet

И да се оплача от" хипер любезност " зная че не е тук мястото ..ама.. Обадих се да си запиша час за фетална морфология във клиниката на др.Марков . Жената -секретарка , телефонистка или каквато е там , със възможно най-ледено надменен тон ми обясни, че нямат часове докрая на годината , видиш ли жените се записвали преди един месец , а аз мърлата съм спала едва ли не . Ееее трябва още щом видя двете чертички да се запиша , без да изчакам да се види сърчицето Cry Е оплаках се извините  Cry

# 520
Здравейте мами!
От 6-ия месец насам (т.е. вече от един месец) не мога да си намажа корема и ханша с никакъв крем, нито дори със съвсем тънък слой - веднага започва да ме сърби навсякъде по корема, ханша, та чак и гърба и гърдите. Не се появяват никакви обриви, или едва забележими. До 6-ия месец съм си ползвала крем (не е специален за бременни, но е достатъчно мазен, и е английски - макар че сега не се сещам каква марка беше), и изведнъж се появи тази непоносимост към същия този крем. Пробвах и със зехтим, като нещо по-неутрално - същия ефект. След три-четири дни, в които не слагам нищо, си минава. По време на първата бременност се мажех със зехтин и не ми се появиха стрии, затова искам и сега да ползвам нещо, а не мога.
Някой да се е сблъсквал с подобен проблем!?

# 521
Може да ти се е изсушила доста кожа и затова да те сърби така.По принцип сухата кожа сърби доста. Може и реакция да е от крема. Можеш да пробваш с някое от маслата за стрии като подбери някое не скъпо, за да не би да е алегрия и да си хвърлиш паричките на вятъра. Ако не става остави и не се притеснявай, стриите най-често са ген и щом не са ти се появили при първата бременност може би и сега няма да се появят. По-важно е да нямаш никкави алергии. Hug

# 522
tralala81, а защо не опиташ и сега със зехтин. По-голямата част от кремовете съдържат парабени и други недружелюбни за кожата съставки. Трябва ти нещо супер чисто да опиташ. Без никакви допълнителни екстри.
2-3 страници по-назад бях писала по темата, копирам само.

Ani-pprincess, купи си какаово масло. Може да потърсиш чисто в някой био-магазин за хранителни или козметични продукти. На стайна температура трябва да е твърдо. Отронваш си една бучица и като я затоплиш с длани за няколко секунди става едно меко като кремче.
Това е най-доброто средство за предотвратяване или премахване на стрии. Гледай да не съдържа друго освен какаово масло. Допустима смес е само масло от ший.

В твоя случай може и чисто масло от ший, заради сърбежа и сухотата.
В България не знам какви има, но със сигурност знам, че има продуктите на една френска фирма, чието масло аз ползвам и е божествено - L'OCCITANE Shea Butter, Body Moisturizer, 100% Pure Organic Shea Butter

# 523
tralala81, само предполагам и предположението ми може да ти се стори глупаво, но на мен в този период ми се появиха еди косъмчета по корема и когато се мажех с крема си ме засърбяваше много защото с мазането "разрошвах"  Laughing косъмчетата и после те си се връщаха в тяхното си положение, което предизвикваше сърбеж.

# 524
  • Обетованата земя
Здравейте !
Дано успеете да ми помогнете със съвет. В 9г.с и 2дни съм , вчера докато се навеждах да гушна" мечо пух" ..и си останах в тази поза неуспях да се изправя . Незная заклещих ли нерв .. бях при еда добра кинезетерапевтка , усукаме леко уж отпусна ама цъкк , така ми се е сторило , боли немога да се изправя едвам се добирам до тоалетната . Гинеколожката ми предположи дископотия , и в понеделник невролог . Но до понеделник , ако знаете нещо алтернативно , и безвредно ще експериментирам . Благодаря ви   bouquet

И да се оплача от" хипер любезност " зная че не е тук мястото ..ама.. Обадих се да си запиша час за фетална морфология във клиниката на др.Марков . Жената -секретарка , телефонистка или каквато е там , със възможно най-ледено надменен тон ми обясни, че нямат часове докрая на годината , видиш ли жените се записвали преди един месец , а аз мърлата съм спала едва ли не . Ееее трябва още щом видя двете чертички да се запиша , без да изчакам да се види сърчицето Cry Е оплаках се извините  Cry
И аз имам същия проблем, ама постоянно. Като се навеждам, като вървя, като кихна или се покашлям дори-ужасно боли. Ако седя дълго време в едно и също седнало положение и после едва ставам от болка. Отгоре на всичкото и врата така ме боли, шипове ли е какво е -постоянно. Ужас! И аз ходих на масаж на една много добра кинезитерапевтка и положението беше се пооправило за една седмица, и тя така ме въртя, сука, пукаха ми кокалите  Grinning. Незнам от сега ако ме боли, понататък как ще е и незнам нормално ли е въобще в толкова ранна бременност това. Лека вечер на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт