Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 873
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Kюбит, в последния (от вторник). Ще радактирам по-късно поста и ще ти пиша и страниците даже.

# 631
Мисля, че в тая тема си бяхме говорили за преждевременно секцио по желание, за да не си развалят някои "майки" фигурите. Днес в списание "9 месеца" потвърдиха, че някои жени предприемат такова в 7-я месец. Аз пък се чудя, колко диви трябва да са и докторите, че да се съгласят на подобно безумие/безобразие. #Crazy

Ники, направо нямам думи!  Shocked Можеш ли да ми кажеш в кой точно брой е това?  ooooh!

Ама защо изобщо го четете това списание 9 месеца?! Там такива глупости се пишат постоянно, много често пълни лъжи, че аз съм му наложила вето и не го чета!

# 632
Кюбит, последния брой (от вторник). Статията е "Подранили бебета" стр. 56.
Цитирам: "Тя (д-р Детелина Стоичкова, неонатолог) обръща внимание на абсурдното жеелание на някои бременни да ускорят раждането с един и дори два месеца".
Та не е писано, че се удовлетворяват тези желания, но има такива искания. А аз  от акушерки съм чувала, че се удовлетворяват...както и правенето на аборти на небременни жени. Но това, за жалост са недоказуеми неща.
Съжалявам, повтаря ми се поста, но при опит да го изтрия и да си редактирам стария ми изписва грешка. Моля модератор да се погрижи за повтарящия се пост.

# 633
За бременността ми е ясно, знам че е различна.Наистина са такива.
Раждането ме притеснява от гледна точка на това, че ми бяха много нередовни контракциите.До последно не вярвах, че раждам.Отидох в родилното с 8см. разкритие и то защото акушерката, с която имах уговорка реши, че иска да ме прегледа.Ако не беше тя сигурно щях да си чакам редовни контракции и да отида с напъни в АГ-то Laughing
Казват, че второто е по-бързо и лесно.Дано е така!Ама не ми се виси в болницата с 3-4см примерно, защото ме е страх да не изпусна момента.Или да отида късничко Rolling EyesМисля си дали моята си родова дейност е такава или просто така се е случило първия път.
Ще питам и моя д-р.

# 634
Кюбит, последния брой (от вторник). Статията е "Подранили бебета" стр. 56.
Цитирам: "Тя (д-р Детелина Стоичкова, неонатолог) обръща внимание на абсурдното жеелание на някои бременни да ускорят раждането с един и дори два месеца".
Та не е писано, че се удовлетворяват тези желания, но има такива искания. А аз  от акушерки съм чувала, че се удовлетворяват...както и правенето на аборти на небременни жени. Но това, за жалост са недоказуеми неща.
Съжалявам, повтаря ми се поста, но при опит да го изтрия и да си редактирам стария ми изписва грешка. Моля модератор да се погрижи за повтарящия се пост.

Това за абортите не го разбрах  Shocked....

# 635
И аз това за абортите на небременни жени не го разбирам!Моля разяснете!  bouquet

# 636
Не съм на ясно как става. Явно ако усетят или жената си каже предварително, че ако е бременна не иска дете...Просто са ми казвали, че и това се прави за пари. А имам позната, която роди 26 дни преди термина, защото "не издържа вече, а и доктора няма нищо против". Така като се замисля и моите 100 процентови показания за секцио са пресилени май. Дано не бъркам, че още ми е криво. Поне родих близо до термина.

# 637
Здравейте Дами,

Чудя се дали тест за бременност би бил удачен за моя случай - дали ще покаже вярно точно в момента?!
Защо ли? Защото са минали 15 дни от последния ни секс.
м/у временно на 6 ден след този секс имах симптоми на идваща менструация, която се започна по-обилно на 8мия ден след секса.
Опасявам се от цветна бременност, защото от една страна менструацията ми дойде по календар, от друга - беше с обилност на по-скоро "последните дни от менструацията", прекъсваща: половин ден превръзката е чиста, а останалата потича по-обилно..
М/увременно изкарах за тези 15 дни и грип, пих ударен антибиотик..( разбира се, преди да го взема не ми беше минала мисълта за цветна бременност)

От 1-2 дни имам тежест в долната част на корема, като "преди менструация" и от време на време лека болка.

Опасявам се, дали ако си сега си направя тест за бременност дали ще отчете вярно?! Защото съм на 8 ден от началото на цикъла, който стандартно продължава 6-7 дни, но в случая беше по-кратък - о/ло 5

Благодарна съм да споделите Вашият опит и мнение!

Хубав ден

# 638
  • Варна
Направи си тест сега, има голяма вероятност да отчете положително 15 дни след забременяването, ако си бременна разбира се. Макар че лично на мен не ми се вярва, 5 дена цикъл, а не зацапване  са си доста. Thinking

# 639
Не знам защо изобщо го мислиш... купи си тест и виж какво ще отчете.

Имай предвид, че такова чудо като цветна бременност няма. Всяко кървене по време на бременност е а-нормално и трябва да се потърси лекар, защото обикновено е симптом за нещо нередно и трябва да се взимат мерки.

# 640
  • малкия йеросалим
Момичета днес много ме боли кръста и то само от едната страна.Пих но-шпа ,болката намаля ,но не изчезна.Според вас нормално ли е да ме боли кръст в самото начало на бременността newsm78.

# 641
По кое време трябва да започна да пия витамини за бременни? Лекар ли ги предписва или може профилактично да ги взимам по моя преценка? Какви да избера?

# 642
Най - добре е лекар да ти ги изпише, но ако държиш можеш и сама да си купиш. Избираш си марка и така, може да ги пиеш от началото на бременността! Ако приемаш фолиева киселина имай предвид , че във витамините за бременни има  Peace!

# 643
Момичета днес много ме боли кръста и то само от едната страна.Пих но-шпа ,болката намаля ,но не изчезна.Според вас нормално ли е да ме боли кръст в самото начало на бременността newsm78.
Здравей мила!Аз бях така в началото на бременността си!Пих нош-па и дуфастон!Но непременно се свържи с лекаря да ти каже какво да правиш!Има много жени които са изпитвали болки в кръста в ранна бременност,но за всеки случай док! Naughty

# 644
 Rumito , и аз се надявам да  е по-лесно следващото раждане....въпреки,че не виждам проблем в твоето... Peace

Общи условия

Активация на акаунт