Събирам забравени жестове ( леко носталгична) ІІ част

• 67 833
  • 1 513
  •   1
Отговори
# 90
Гуди  Hug

Ну что же?
          Молодость прошла!
          Пора приняться мне
          За дело,
          Чтоб озорливая душа
          Уже по-зрелому запела.

И пусть иная жизнь села
          Меня наполнит
          Новой силой,
          Как раньше
          К славе привела
          Родная русская кобыла.

Вълк, може ли същото пожелание и за мен? Знам, че не действа, но ми се иска едно мъничко чудо, такова, в каквото вярвах, когато бях пионерче  Cry

# 91
Може, разбира се. Има едно австралийско семейство с две двойки близнаци и две - четиризнаци. Едното от четиризначетата починало. В момента имат 11 деца, всички под 7 години. Всичко се случва. http://www.24chasa.bg/Images/Cache/Image_250603_6.jpg
Като бях студент у нас се продаваха единствено японски презервативи, на лента. Сини и червени, по 10 ст, на лентата - разбъркани. И тогава беше малко неудобно, ама не може да чакаш аптеката да се опразни. И си поисквам презервативи за два лева, плащам, а дамата след мен чувам да казва - на мен същото, за пет лева.

# 92
Изпуснал съм седем страници - почвам да чета, докато гледам по сателитния "Петимата от моби дик" Hug

# 93
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Изпуснал съм седем страници - почвам да чета, докато гледам по сателитния "Петимата от моби дик" Hug

Laughing Деде, глей си филма аз ще ти направя резюме  Wink

1) заради форумските прилепчивости до месец всичкия дамски състав дружно ще бременее;
2) виновен за това ще е Вълчо;
3) 2 е защото си е купил предпазни средства само за 2 лЪва, а не за 5 като дамата след него  Hug

Heart Eyes Blush Heart Eyes

# 94
 Joy
добре сте си-говорите за миналото, пък бременеете за бъдещето Laughing

# 95
Темата на броя беше в резюме-димитровчета, бригади и руска литература  Grinning
Ако нещо в моя любим роден град не се е променило през годините-това е режещия, студен есенен вятър..Бррр
Попаднах на страхотна "изложба" на открито на стари мотори. Сегичка да ви я покажа:

# 96
Aистенок,щъркелът на аватара ти  иска да литне или да падне?
Може и близнаци да е понесъл и да му е тежко.  Joy

Тъй...да видим кой ми е дъвкал краката, докато ме няма Wink
Ми, няма да падне , има си крила.
А за близнаците, за всеки който си ги пожелае Hug...
Аз едно време тайничко се надявах, но, уви, нямаше ни щъркелче, ни форум Sad

По руската тема - нещо съвсем прозаично - впечатляваха ме панделките на руските девочки, едни такива големи, красиви, вооо Shocked,
ще потърся илюстрация

а, ето
http://detstvoto.com/index.php?newsid=2055

и още нещо от детството ми и то руско
http://detstvoto.com/index.php?newsid=1206

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 16:41 от аистенок

# 97
В нашето село им викат курдели, на панделките за глава, колосваха ги с брашняна вода и след това ске гладят.
Потърсих курдела и го намирам в някакво село от община Мездра. Линкът там е към Д Талев, той казва кордела. http://www.math.bas.bg/~nkirov/mountains/mezdra.html#%EA%EE%F0%E4%C5%EB%E0
Ако косата е хваната горе на главата, това кичурче се казва кукуригу. И на кукиригуто се слага курдела. Може дна две плитки над ушите, с две курдели.

# 98
Брей,това червено превозно средство трябва да е мотор с кош(закрит при това).Чичо само в открит ме возеше.
Дедо,имаше ли диверсанти в "Петимата от Мобидик?"
Днес е Халуин и пълнолуние.
Аистенок,честна дума-уплаших се за щъркелчето.Виж ,че си ни нужна.
 Hug

# 99
  • Стара Загора
запис

# 100
Веселче, изловихме ги с песен диверсантите.

Ей, я ми разкажете накратко за тоз Хелуин - какво е точно, що се шуми около него и правилно ли е? Гледам, из магазините разни украси по повода, филми за вещери по тв???
Всъщност, сигурно има тема, ще се разгледам там...
Но и вашето мнение ценя-с тази наша гледна точка

# 101
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и аз го знам кОрдела ( с У е малко .... весело  Laughing ) - имаше няколко начина за правене на кордели, най-хубави ставаха точно с руските панделки, защото бяха по-твърди, по-широки, по-лъскави и не се разнищваха 

Flutter значи за момата освен шушонки ще правя и кордели "цвете" и "божур"  Hug нека да има  Crazy нека да се чувства изобилието  Mr. Green

деде - нашите кукери са нещо подобно - гонят лошотиите  Wink само дето и Валентина им е като Вси светии  Tired пари и фукня (шЪ мЪ извиняват живеещите западно от мен)

# 102
Благодарско Hug
Чакайте, че сега нек'во обновяване на скайпи ме тормози Whistling мамка  му, тъкмо свикнах

# 103
Елица , моторите са страхотни- моя "Ковровец" го няма Wink
Ама не съм знаела да го докарам  newsm78 А и дали мога да го продам....
Не ми напомняте за руските  кордели - с две плитки - всяка сутрин сплитане , коса не ми остана...
И всякакви - според тоалета!
Като заминахме за Москва за бях на около 3 годинки и в детската градина бях атракция с треперушките от баба. С голямо удивление ме гледаха рускините, че съм на 3 , а с обеци! Това съм го запомнила, защото ме разходиха из сградата като експонат, а аз все още не разбирах езикааа и се чудех защо ми се радват. но мама ми обясни И прякора дойде -  девушка с сережками ooooh! Сега ми е смешно

Хелуин.... шотлански обичай! А утре е задушница и ден на будителите-тез празници следя.
Да! И кукерите са по-атрактивни , от тиквите!

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 19:14 от Aнн@

# 104
  • Пловдив
И нещо като сурвакарите са - минават по къщите за лакомства  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт