Събирам забравени жестове ( леко носталгична) ІІ част

• 67 922
  • 1 513
  •   1
Отговори
# 120
Ха, хора, не четете ли че съм в Русия? Joy
Ще отскоча и до Холандия да видя, нали съм летящият холандец... hahaha

Аз обичам таван с греди, ама отгоре да не е само дюшеме, че се сипе прах..

Любимият ми гредоред
http://media.snimka.bg/4740/015735336.jpg

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 20:58 от аистенок

# 121
"Корабът с алените платна"-любим руски филм...мечтателен.
Под гредите бих подвесила сушено грозде,шарена царевица,връзки с лавандула...  Heart Eyes

# 122
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
къщата на една от братовчедките на баба беше с гредоред, но при нас и на тавана е измазано, белосано, хууубавичко
над печката висят китки чубрица и други някакви билки и подправки
аз пък съм ФлИбена в старите руски къщички, цели дървени трупи, като блокхаусите от индианските книжки, като много малка съм си мислила, че така изглежда къщата на баба Яга  Crazy

аз четох книжката, не съм гледала филма  Hug Асол май беше героинята  Wink

Дедеееее, Вълчоооооо  Party имате си фенове  Crazy

еле пък Дедето  Laughing
Цитат
Златно оперение (новак на годината) - Дедо

ТУК

# 123
"Корабът с алените платна"-любим руски филм...мечтателен.
Под гредите бих подвесила сушено грозде,шарена царевица,връзки с лавандула...  Heart Eyes

мдаа, и аз бих, но не живея в такава стая...

аз пък съм ФлИбена в старите руски къщички, цели дървени трупи, като блокхаусите от индианските книжки, като много малка съм си мислила, че така изглежда къщата на баба Яга  Crazy

И аз харесвам...не съм влизала вътре, обаче, може би в студента зима дървото е плюс  newsm78

http://i240.photobucket.com/albums/ff200/arh_land/02_vaga_ozyablovskaya.jpg

# 124
Веселче, това което си описала, все едно си ми го подслушала  Grinning Плюс един оджак и купчина с дърва отстрани с дръвник, на който скъпия да трупа мускули...и топлинка за зимата.  Heart Eyes Китките пред къщата, крушата с люлка под нея и стария дъб с хралупа в него..

Дедо, Вълчо-по един автограф?  Wink

# 125
току що им се накарах:  старец някакъв, досаден - новака на годината във форум бгмама?

# 126
По времето, когато Хелоуин беше само в книжките, и то обяснен под линийка правехме динени фенери.  Wink
Корделите ги хвана и щерката- за един празник в градината майка ми извади руските панделки и и направи кордели.
В студените руски зими дървената къща наистина е незаменима. В Коми наврмето ние бяхме в блок, а наши много близки приятели в голяма дъвена къща с още няколко семейства- у тях се ходеше по къс ръкав, невъобразима жега.
Липсва ми едновремешната лютеница, дето я даваха по пионерските лагери, намазана върху дебела филия хляб. Имаше ярко-червен цвят и беше със сирене вътре. И нещо друго имаше явно, не съм яла другаде по-вкусна.   chef
Дедо, всички, които сме тука един ден ще бъдем в бг-бабба. Там ще си баш на място.  Wink

# 127
Ко знайте вий, миналата година без малко да стана мис пламтящи чаршафи. Добре, че си направих самоотвод, дишах във врата на Пасинет. В старата къща на баба ми има камина, ние му викаме килван. Дядо ми, лека му пръст, отказал цигарите, обаче заръчал да си седят на килвана. С кибрита. И те стоели там към 15 години. Един ден с братчеда цепим едни яки пънове, и той вика братчед, ти пушиш ли ве? Пуша. Дай да запалим. ха, намерил в студент цитари. И по едно време се сеща за дядовите. Донесох ги, добре, че бяхме седнали. Серт цигари, без филтър. съхнали, мухлясвали така се отрязахме, ужас. По ме кефят таваните с открит гредоред. На бабиния има две дървени куки, с лавица. Едно време на нея се сушаха едни кифтета мая за хляб. Кой знае как са си произвеждали мая, приличаше на питки от царевично брашно.

# 128
Въпрос за познавачи (ама този път му знам отговора Laughing)
На тази снимка на куката е висяло нещо, как се казва тази кука и какво са слагали на нея?Не е стояла задължително на тавана ,де...
http://media.snimka.bg/4745/015744512.jpg

# 129
  • Варна
Мен корделите ме подлудяваха, не се е родил онзи, който можеше да ме накара да ги нося.
Всъщност обикновено нямаше и на какво да ги сложат, защото по ред причини любимата ми прическа беше "венче" или "сасонче". Mr. Green
Не мога да не се сетя за едновремешните фризьорски салони: запазването на час при Мичето или Ванчето, въпреки часа - бекрайно чакане да те "вземат", скоростната процедура на подстригване и старанието да не покажеш колко си разочарован от резултата. Rolling Eyes

...
Именници: Ангел, Ангелина, Лина, Михаил, Михайлина, Михаела, Мила, Милена, Рангел, Рафаил, Гавраил, Гаврил, Серафим, Райко, Рая, Радко, Райна, Радослав, Рада, Радостин, Радивой, Емилия, Емил, Райко, Райка, Райчин, Рачо, Пламен, Пламена, Огнян, Огняна, Милко, Милка, Михо, Геле, Ханка.
...

Скоро пак се чудих тези, които съм болднала, защо аджеба празнуват на Архангеловден. Повечето си имат отделен празник. Thinking

# 130
А, нашенските куки са като легнала цифра 1, с чофката нагоре. Тая кука ако беше в плевнята или под сайватна, бих казал, че е за хамут. В къщи може да е за празен котел. Куките са много полезни, може да се закачи плитка чесън, лук, кошница, менче.
Айстенок, сега видях къде си. Метни една варенка, една блина и една пелмена.

# 131
  • густо майна Филибето
Намерих няколко снимки, които мама ми беше пратила. За съжаление бившият ми мъж изгори всичките ми лични вещи  и документираните ми спомени са съвсем малко Sad

http://img692.imageshack.us/img692/8397/78028384.jpg

На първата снимка съм осмокласничка, а плетената якичка е на престилката /така й викат в бургашко, някои я знаят манта/ и асиметрична прическа . На втората с количката по някаква причина съм с престилката си от предучилищна - светлосиня с бяла якичка  Simple Smile На рожденните ми дни задължително ме снимаха на фотото. Тази с панделките ми е от втори клас, майка ми ми ги шиеше, имах всякакви цветове и се бях научила да си ги слагам сама Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 13:19 от Ljuboznatelna

# 132
Ух, че гадноо-някой да ти изгори спомените  Sad
Много си сладка, може да се пробвам пак да преснимам нещо от моите, че нямам скенер.
Колкото до онази загадка-не знам, но бих се информирала с удоволствие.

# 133
Вълчо почти отгатна. Името е бакърник, за закачване на бакъри.Тъй било едно време....не като сега седим си пред компа.
Я грабвайте  кобилицата с бакърите и на чешмата на края на селото Naughty

Е, пелмени....обичам , имах мерак сами да си ги правя, ама пусти мързел.
А каква еразликата между пелмени и онези италианските вкусотии Thinking
Ей ви топли
http://images14.snimka.bg/002422090.jpg

и нещо много българско, мммм

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 12:58 от аистенок

# 134
Намерих няколко снимки, които мама ми беше пратила. За съжаление бившият ми мъж изгори всичките ми лични вещи  и документираните ми спомени са съвсем малко Sad

http://img692.imageshack.us/img692/8397/78028384.jpg

На първата снимка съм осмокласничка, а плетената якичка е на пристилката /така й викат в бургашко, някои я знаят манта/ и асиметрична прическа . На втората с количката по някаква причина съм с пристилката си от предучилищна - светлосиня с бяла якичка  Simple Smile На рожденните ми дни задължително ме снимаха на фотото. Тази с панделките ми е от втори клас, майка ми ми ги шиеше, имах всякакви цветове и се бях научила да си ги слагам сама Simple Smile

Виждам красоти... А тортата истинска ли е или макет? Wink

Общи условия

Активация на акаунт