Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте?

• 286 921
  • 1 331
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Да разбирам, че давам 4500 - 5000 лв и колко струва, и не плащам за посещенията в кабинета по време на лечението?
Аз писах, че при Димова влизат и прегледите. На практика всичко без снимките в началото.

# 541
десидеската,тази операция,за зъбния камък-на снимка ли ти го видяха камъка или си имала сериозни оплаквания?

# 542
  • София
ох за венците това е вярно,че трябва да са изрядни.Тамън ги бях закрепила преди да сложа брекетите и сега вече ми се подуват.Ако не ги бях оправяла преди това,сега шяха да са много зле.Като махна брекетите ще се наложи пак някакво лечение,та не знам дали и преди това дали няма да се наложи.

# 543
Бихте ли ми препоръчали ортодонт от Пловдив или от близките градове - Пазарджик, Асеновград в този район  bouquet

# 544
  • София
десидеската,тази операция,за зъбния камък-на снимка ли ти го видяха камъка или си имала сериозни оплаквания?

венците ми кървяха, цвета им бил червен не розов (нормаления уж бил такъв), подути на места и не прилепнали към зъба (може като ги е побутнал с "кукичката" да го е видял...незнам)...а  и имам склонност към трупането на много ЗК (независимо, колко и каква хигиена поддържам  #Cussing out)

# 545
Пак да попитам.. някой носил ли е от бреките, които се поставят изцяло зад зъбите или други малко видими бреки, коити не причиняват сериозни говорни затруднения? Става въпрос за един разместен зъб отгоре и няколко леко разместени отдолу. Проблеми с челюста нямам доколкото си спомням от консултациите преди години с изключение на това че е тясна, но зъбите ми не са кой знае колко сбити, така че не би трябвало да искат да я разширяват (ако въобще се разширяват тесни челюсти - извинявам се, не съм много наясно)

# 546
И на мен трябва да ми поставят брекети на долните зъби, а долните венци ми стоят подути вече почти два месеца и все отлагаме. Нямам идея вече как да ги успокоя. Сега са по спаднали, но не са перфектни.

# 547
Здравейте!
От пролета следя темата, тогава я бях прочела цялата, но сега не помня всичко вече.
Сега най-после се реших и ходих на преглед, дадоха ми талонче да си направя снимките.Днес ги направих, и съм малко притеснена, нямам нито един мъдрец, който да расте в правилна посока. Единият отдолу ми е точно до корена на последния кътник, другият отдолу е на 1зъб разстояние, но расте перпендикулярно, спрямо останалите зъби, единият отгоре расте нагоре към синусите(поне така мисля), а другият навън към бузата. Утре съм на преглед и се притеснявам да не ми кажат, че трябва да ги вадя. Доколкото знам ваденето на мъдреци е много сериозна операция, не е като на обикновен зъб. Има ли някой с подобни на мойте мъдреци, изкарани ли са, за какво да внимавам, да питам?Всякаква информация по този въпрос ме интерисува.

# 548
  • София
Здравейте!
От пролета следя темата, тогава я бях прочела цялата, но сега не помня всичко вече.
Сега най-после се реших и ходих на преглед, дадоха ми талонче да си направя снимките.Днес ги направих, и съм малко притеснена, нямам нито един мъдрец, който да расте в правилна посока. Единият отдолу ми е точно до корена на последния кътник, другият отдолу е на 1зъб разстояние, но расте перпендикулярно, спрямо останалите зъби, единият отгоре расте нагоре към синусите(поне така мисля), а другият навън към бузата. Утре съм на преглед и се притеснявам да не ми кажат, че трябва да ги вадя. Доколкото знам ваденето на мъдреци е много сериозна операция, не е като на обикновен зъб. Има ли някой с подобни на мойте мъдреци, изкарани ли са, за какво да внимавам, да питам?Всякаква информация по този въпрос ме интерисува.

ако искаш прочети и тази тема, може да отговори на въпросите Simple Smile http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=190964.0

# 549
desideskata благодаря за темичката прочетох я цялата!
Вчера бях на преглед при друга ОД, останах по доволна от прегледа, взе ми мерки и след 10тина ден пак ще ходя да обсъдим вече какво ще правим окончателно.
Така това, което тя веднага ми предложи, като най-бързо и лесно лечение е вадене на горни 4ти зъби(не съм споменала, че проблема ми е основно в дълбоката захапка), но аз й казах, че няма да изкарам здрав зъб от устата си и да мисли други варианти! Показа ми едни нови брекети, които отскоро са навлезли в България, забравих им точното име, но са точно за захапката. Изглеждаха като обикновенни брекети, но са свързани, долните и горните с един механизъм, който малко по-малко мести челюста. Доколкото рабрах май са в експериментална фаза все още. Някой чувал ли е за тях и има ли повече информация. Другото при мен е, че най-вероятно ще се наложи да ми се махне единият долен мъдрец, който явно побудтва долните ми зъби, през последните 2 години единият ми долен резец започна малко по-малко да се измества напред...

# 550
  • София
аз лично не знам нищо за тези свързаните...вчера бях на преглед и поисках снимките ми от преди да ми сложат брекетите да си ги гледам  hahaha аз настръхвам като чуя за хора с проблемна долна челюст и лично се надявам никой от тях да не е като мен Simple Smile може да постна снимка, за да видят хората кога нищо не помага и се налага операция след брекетите Sad Cry и дано родителите на деца с дълбока захапка не позволят децата им да останат с нея и да направят всичко възможно, за да я оправят навреме.....

# 551
Да кажа за лингвиналните брекети до колкото съм чела причиняват проблеми в говора, но леки и с повече тренировки се поправят.

За мъдреците - аз имам 3 ретинирани, които мисля да махна след като сваля брекетите за да не ми се изкривят пак зъбите. Това мисля се прави като режат  от горе венеца и вадят мъдреца с глето или нещо такова не знам точно.  Laughing

# 552
Деси, покажи моля те, ако не те притеснява   

# 553
  • София
Деси, покажи моля те, ако не те притеснява   

само да ми ги пратят от клиниката Simple Smile не се притеснявам, предпочитам нагледно да видят хората и дано да има такива, на които да въздейства и да се оправят проблемите на време Simple Smile

# 554
  • София
снимките ми, както обещах...

някак си като ги виждам на снимките ми се струват още по-криви откакто като си ги гледах цял живот newsm78
ето и проблемите, според номерата на първата снимка:
1 - това е по скоро следствие  от останалите Joy - оголване на част от корена, защото неправилно разположените предни зъби бутат венеца на долу;
2 - кучешки десен е зад редицата (като дете всичките ми млечни зъби бяха много здрави, не се клатеха хич а постоянните никнеха на небцето ми, понеже немогат да избутат млечния....)
2' - кучешкия не може да влезе в редицата, защото долния зъб като си затворя устата е на неговото място (затова другия месец ще се сдобия с пластмаса за разделичаване на челюстите и така като ги "затворя" този долен да не пречи на издърпването на кучешкия); на това му се вика кръстосана захапка;
3 - освен, че предните горни покриват изцяло долните предни, от лявата страна горните ми зъби покриват долните до 5 зъб, а от дясно не е така (тук съм имала и някакъв неправилен наклон, но не си спомнят от ляво или от дясно...то не е само тук де, но и тук  Joy)
4 - за да нямам проблеми с храненето (можех да отхапвам и да дъвча, ако имаше разстояние първо нямаше да мога да отхапвам и втора дъвкането е щяло да е доста странно) горните 1,1 зъби са с наклон навътре и така оказва натиск върху долните предни и бута венците; освен това и долната ми устна е помагала при образуването на този наклон, защото ги притиска;
5 - за тези не е имало място и затова разстяха на пред и приличах на вампирче... и от наклона на другите два изглеждаха съвсем щръкнали право на пред  Joy

като цяло проблема ми е в малката долна челюст, което не е позволило правилното съотношение между двете дъги и съответно задълбочаването на проблема като е нелекуван и със спирането на разтежа на костите (около 18 год)...та това налага лечението ми след брекетите (които ще направят да се припокриват правилно, да са подредени) ще има операция, с която долната челюст да дойде напред все едно ако е била израстнала нормаллно...

на другите две снимки някои неща се виждат по-добре Simple Smile

По-късно или утре ще кача и мои любителски снимки от първия ден с брекетите (вижда се как дъгата е направо вълнообразна) и от след това, когато вече са подредени Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 13:20 от desideskata

Общи условия

Активация на акаунт