Отговори
# 645
илче , браво миличка за хубавия преглед! smile3504
дай Боже и до финала всичко да е наред , то не останало.
и що за грип е пък този мексиканския!?
аз лично съм привърженик на естественото предпазване от тези нашественици вирусите , но ти най добре ще си решиш както ще се чустваш по-спокойна
късмет и леко бременеене  Hug

# 646
и що за грип е пък този мексиканския!?

Свински. В някои страни му казват мексикански.

# 647
Илче Hug Аз съм заклет привърженик на ваксините Blush мисля, че за здрав човек, една ваксина срещу грип е много добро решение.
От друга страна, миналата седмица слушах предаване по дено радио, в което се обсъждаше ваксината срещу сегашния щам. Казаното там ме накара да прочета де що намерих из нет-а. Не съм въодушевен Naughty
Има прекалено неясни неща, което ме навежда на думата "Експеримент" Crazy Аз НЕ бих се ваксинирал в този момент с тази ваксина Naughty

# 648
Илче, ето мнение на лекарка по този повод  Peace
Ето какво казва известната финландска лекарка д-р Лууканен по повод свинския грип:
"Не е страшен грипът, страшна е ваксината, защото вкарва в организма смесен човешко-свинско-птичи вирус, който е модифициран. Целта е да се намали населението и да се спечелят милиарди. Затова се настоява първо бременните и децата да се ваксинират. След ваксинация може да се получи синдром на Гилен-Баре (неврологични увреждания до парализа).
В САЩ властите са се застраховали, гласувайки закон, че не се полагат компенсации за увредено здраве от ваксината, защото предния път са платили много пари на хора, увредени от ваксини, които са ги съдили. Сега има закон, че не отговарят за усложненията на ваксинациите.
Започнала е пропаганда за сплашване на населението. Световната здравна организация иска хората насила да се ваксинират, докато преди е било само препоръка. Има гласуван закон, че при пандемия СЗО може да издава заповед за задължително ваксиниране. Сега се води 6 степен пандемия, но хората не боледуват толкова и всичко е само пропаганда.
Винаги се питайте кой има полза - биг фарма, които се занимават с цялото население, като преследват 2 цели - да се спечелят пари и да се разреди населението.
Финландското правителство е изменило закона и сега казва, че свинският грип не е толкова сериозен и затова хората сами трябва да си плащат ваксините, което означава, че не са длъжни да се ваксинират.
Надявам се никой да не се ваксинира, особено децата и бременните!"

ето тук има лекция http://www.youtube.com/creatrix13

да добавя, че нямам идея кое и каке  правилно но днес попаднах на тази информация  Peace

# 649
Кюбит - ох и аз сым много ама много против всякакви лекарства и ваксини по време на бременност, обаче малкият ходи на детска градина, а там е........всеки кашля, киха, даже днес видях и учителките нещо подсмырчаха. Направо си е вырпос на време кога ще го докара в нас, а в нас няма изолация, само аз и половинката сме. Нито маски нито нищо. ще те предпази от болно дете, което не можеш да го оставиш само с температура и плачещо.........и в работат ана мыжыт ми е започнало масово да се разболяват хората, та.........пффффф трудно решение бре. Да беше само за мен - карай, ама като е за нероденото бебче и като не се знае кое е по-добре за него....

# 650
Хюманис - този синдорм се е получил на 10: 1 милион души ( при даване на старат ваксина), което е много рядко (но наистина го има). За ваксините е ясно, че се правят за да печелят пари, но чак разреждане на населението.........Факт е , че тук в болниците има много деца в  интензивното и се опасяват, че ако още повече се засили заболеваемостта, няма да имат начин да ги лекуват и приемат в болница. Та част то кампанияата е да облекчат здравната система ( има си го официално в рапорта). за бременните сышо, з ада се предотвратят евентуални усложнения...ама като не е тествана ...ама хич не е тестванна на бременни и на малки деца.....Тук васкината е само препорыка, не е задылжителна.

# 651
Колкото по-информиран е човек за плюсовете и минусите, толкова по-трудно взима решение - съвсем разбираеми са тревогите ти.   Hug

Илче, дано решението, което вземеш, ти донесе спокойствие!  Hug При тези неизвестни всичко друго е Божа работа...  Praynig

# 652
Квази, Uncle Scrooge - прави сте, и решението е трудно и много  + и - . Доста ме притеснява факта, че ако взема да се разболея точно преди операцията........кофти. Аз сым здрава, права и не се давам лесно, така, че едва ли е огромен риска да стигна до интензивното...но и да си само с 39 градуса и кашлящата и в лошо сыстояние - не си е работа да те "кылцат". От толкова информираност , вече ме боли главата. Дано утре имам време и пак ще се заровя в медицинската база данни в университета - но то като няма тестове, няма и това си е. В листовката на ваксината си пише - че силно препорычват всички лекари и гинеколози да изпращат инфо за ваксинираните бременни жени и малки деца как вырвят нещата. Хич не е приятно да си тестово животинче.....

Много сори, че сега и аз тук само някакви мелодрами развивам на тази тема, ама като имам два дни за вземане на решение, само това ми е в главата.....

# 653
Илче, въобще не е речено, че ще се разболееш! Моето дете се разболя миналата седмица, аз си го гледах - не прихванах. Спокойно! И да решиш да се ваксинираш - пак си бъди спокойна и уверена в решението, все пак не си в начална бременност вече  Hug

Мен няма сила,  която да ме накара да се ваксинирам, ако съм бременна. Това са нови, недостатъчно изпробвани ваксини, а аз по принцип не им вярвам особено. Детето на всяка жена може да се разболее по всяко време от нещо. Факт е, че аз през пролетта пострадах от нещо почти безобидно, почти без външни прояви, докато като бременна с Кари изкарах супер тежък грип - 3 дена с 39.8 гр. температура и пълна отпадналост, а бебето беше незасегнато... Не мога да се доверя на ваксина и това си е. Ако на Запад вече ваксинират всички бременни наред, може би човек се чувства по друг начин.

# 654
 Laughing В България пък сме щели да имаме ваксината едва февруари Shocked Crazy
Един от лекарите участващи в дебата директно заяви: "Това за мен е по-скоро плюс, отколкото минус. Няма показания сегашния щам да е по-смъртоносен и да се преболедува по-тежко от останалите. Докато дойде ваксината у нас, ще имаме информация натрупана от прилагането и в други държави" hahaha СмЕх...
Полша е отказала закупуването на ваксината и масово ваксиниране на населението.

Не вярвам, че има заговор за намаляване на населението, 'щото бъдете убедени в такъв случай грипът щеше да върлува най-силно в Китай и Индия hahaha Те заговорниците си знаят работата.
Що се отнася до фармацевтичните печалбари - ДА така е определено, но това така или иначе не е тайна за малко по-интелигентната част на населението.

# 655
Квази - тук се говори, че грипа се очаква значително да намалее Януари. Другото е, че Былгария беше на място по разпространяване на вируса доста по-надолу в класацията от Холандия, понеже лятото бяха изнесли данни как едно от най-основните показатели било колко интензивно е населена дадена площ. Ние тук сме безкрайно много пилета на един клон Simple Smile, да не говорим, че не се е и чуло за грипни ваканций и т.н. а хора с маски не сым видяла нито ведныж (но виждам много хора, които болни си ходят и на работа и децата си водят на детска градина). Та да се надяваме,че в БГ нещата ще са по-леки. По пирнцип тук паника няма за грипа, но за рисковите групи е доста голямо вниманието ( децата до 4 год, бременните след 3 месец, хора над 60 год, диабетици и с астма), понеже се твырди, че в болниците има доста постыпили то тези групи хора с усложнение ( но разбира се, това далеч не е правило).

# 656
Илче, не си вкарвай вирус в тялото сега, когато си бременна. Да не се окаже фатално за бебето ти.
Незнам кой и по какви причини препоръчва ваксините, но те са за другите хора, не за бременните. #Crazy
Пази се, казвам ти го след моя горчив опит... Cry
Решението си го вземи сама, трябва да си напълно убедена, че е правилното ...

# 657
Това сие Факт - при бременност НИКАКВИ живи ваксини срещу грип Naughty

# 658
Тази ваксина не е жива - но е с имунностимулатор (подсилва имунната реакция на организма, за да е сигурно, че всеки ще изработи анти-тела). Но това е и големият выпрос - как ще повлияе това на бременната и плода  има и един консервант, който повдига выпорси, но той поне е повече проучен).

# 659

Не само, че не се сърдя, ами съм и много благодарна - имам нужда от побутване, защото ежедневието ме повлича и времето си тече... Освен това не смея много да споделям с приятели и познати - който се е сблъсквал с диагнозата "вторичен стерилитет", знае какви са реакциите... Тъй че много разчитам на вас, да си призная - и за подкрепа, и за съвети.   bouquet

Обаче от пълно доверие в лекарите вече съм стигнала до състояние на голямо съмнение... Четох най-различни противоречиви отзиви за клиниките. Някой от вас има ли положителен опит и би ли препоръчал конкретна?

И още едно въпросче - как да отидем там - с готови скорошни изследвания (говоря за хормони и спермограма, примерно) и очакване за диагноза и лечение, или да започнем от нулата и да ни назначават нови?

Благодаря ви за посрещането!  Hug Вълшебни сте, не съм се съмнявала изобщо!  Heart Eyes

Скруджи - добре си дошла   bouquet
Съвсем в десетката си - тук ти е мястото и ще се радваме да те виждаме по-честичко.
Сега на конкретните въпроси - тук повечето девойки посещават клиниката на Щерев и поне от техните отзиви съдя, че това е една добра клиника. На мен ми бяха препоръчали две нашенски клиники - на Стаменов и на Владимиров и една в Германия, но с български лекар там - д-р Тодоров.
Недостатък на клиниките на д-р.Стамено и на д-р.Владимиров, че и в двете се записват дати за след много време. Тук съм споделяла, че Владето се роди точно на датата, в която имах записан час в клиниката на Стаменов \ и то не при него самия, а при д-р Персенска\, при него часът ми щеше да е за тези дни \ записваха за ноември 2009\ - това ставаше миналата година в началото на октомври.
Иначе за изследванията не е зле да си носите и ваши, но се подгответе че може да се наложи да ги повторите пак, защото доста клиники нямат вяра \ и донякъде основателно\ на външни изследвания.
Нещо много се разписах, ама така е като цял ден нямам време и сядам после за по половин час ...  Flutter Hug
Целувки на всички крушки  Wink Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт