ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 3

• 30 505
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia

Момичета,мислите ли ,че ще продължат грипната ваканция?Нещо болните стават все повече?
ivafara радвам се , че Ния се оправя.

Не съм се замисляла дали ще продължат грипната ваканция. Болни наистина има много. Ако положението е сериозно със заболеваемостта дано да се вземат адекватни решения.

# 256
Здравейте момичета,отдавна не съм се включвала.ivafara ,и мене дълго време ме болеше кръста, след като бях болна и по времето когато боледувах.Никой не ми каза дали това е грип,май това е било  newsm78,поболедувахме го с Естел почти едновременно, вкъщи никой друг не се разболя.При нас грипната ваканция е втора седмица,да ама аз съм на работа ,баща и също и пада едно висене по офисите,чудо направо.Днес мисля да помоля баба и да я погледа 2,3 дни,защото както е тръгнало ще ми стегне багажа шефа.На нас учителката на Еси  праща по имейла,всеки ден какво да упражнява. Тя си знае ,идва в офиса,аз разпечатвам задачите ,упражненията по бълг. и тя започва,аз контролирам.Да се похваля,нали преди мрънках ,че звуковите модели са ни трудни,та вече след мнооого упражнения се справя отлично.Прави ги с лекота.Не вярвах обаче започна и да срича,сама пожела.Взе книжката за Малката кибрито продавачка и в началото прочете само кратките двубуквени и три буквени думички,след това беше много впечатлена от себе си ,че може ,че се получава и започна да срича,Наистина,много е горда ,че успява ,а аз ,че се старае и има желание пу,пу,пу.

# 257
magic power ,явно и ти си била по същия начин като Ния.Известно време помислихме ,че се е одарила а то какво се оказа.Кога ти мина кръста?А Естел била ли е с болки в кръста?В същност ти знаеш ли в превод какво значи името на дъщеря ти от френски? Flutter
 ivben ,благодаря ти. Hug
Ния се справя доста добре със звуковите модели.При нас писането е по-припряно и не ги изписва толкова красиво ,колкото може. Просто бърза. но виж за математиката няма никакъв проблем.От следващия път,когато тръгнат на училище,ще вземат по БЕЛ буквата М.Ама аз преди няколко дни я накарах да го упражни.Добре се справя детето.Но сега не ми е толкова зор да я карам да учи. Искам да се възстанови.Другото ще го оправим.

# 258
  • най-шареното място
И ние почнахме упражнения миналата седмица. Тя бяха взели малкото м, но не смеех да учи други букви, а пък старите да повтаря е ужасно скучно. Затова взехме една книжка със стихотворения мънички и ги преписва.

Забавното е, че има непознати букви. То повечето ги познава де, но не са писани, а сега катопреписва пише подобие след като покажа и без никакви изисквания от моя страна на за изписването. И понеже са весели текстовете и има новост - пада забавление. Пък има елемент на откривателство един вид Wink

И едно на ден, разбира се! Не повече Simple Smile

ПС Ivben някъде сега тече втора седмица и като гледам може да има и трета... малко много - ще се справяме, но гледането си е проблем.

# 259
ivben ,кръста ме боля 15 дни някъде.В началото почти по цял ден,след това когато бях в легнало положение най-вече.Естел не се е оплаквала от такива болки,а по-скоро от болки по цялото тяло,но при нея бързо отшумя всичко за около 5-6 дена.И благодаря ,че попита за името на Еси,избирано е дълго преди да се роди тя и да знам ,че означава звезда  Grinning.Произхода му/на името/ е също много интересен,звуковите вибрации също. Hug

# 260
  • И тук, и там, навред....
Ние пък сме се оставили на мързелуване....  Embarassed - в тон с времето на вън  Wink. Пълен релакс и игра, ама  майката, като че ли трябва малко да се вземе в ръце  Naughty, все пак не е лошо й малко наваксване на материала  newsm78

Бързо оздравяване на всички боледуващи! Praynig

# 261
  • Sofia
magic power може би имаше предвид ivafara , но и аз не знаех какво означава точно Естел и ми беше полезно.
В училище марти бяха стигнали до изписване на малкото м, ние вкъщи вече взехме и буквата н с нея. Имам помагала, където е показано как се изписва всяка буква и  тя се упражнява. Обича да решава много задачки. Вчера решава с 8, днес с 9, а в училище са до 7. Сега намери една нова книжка, която бях купила и си мислех, че съм я скрила Mr. Green, та четем приказки- една страничка аз и една страничка тя. Общо взето не и е скучно, но ще и омръзне да стои вкъщи при всички случаи, а и това време.... Но определено предпочитам да си е вкъщи здрава отколкото да е на училище и да се разболее. Дано ако заболеваемостта както всички пишат се е увеличила да увеличат и грипната ваканция.

Иржи и аз 3 дни я бях оставила да си прави каквото си иска, но и е скучно по цял ден да си измисля игри. Та аз съм учителката а тя е ученичката и хем се забавляваме хем се упражняваме.

# 262
  • у дома
Забавно умножение:
http://www.youtube.com/watch?v=kZKOPKIHsrc

С Оги вчера го правихме,детето си умря от кеф,но само с двуцифрените числа,беше му страшно забавно...
Бързо оздравяване и пълно възстановяване на всички болнички!!!
Ние един ден пишем малко и решаваме задачи много(по негово желание) и един ден почиваме...ако ме пита мен трябва обратното да пишем много,а да решаваме задачи по-малко,че със задачите е добре,но пише много бавно,красиво ,но бавнооооо...

# 263
Оф,простете моята заблехосаност  ooooh! ,да поста ми беше за  ivafara ,в бързината съм объркала.Както и да е ,аз пък се страхувам да пишем друго освен изученото по буквите,тоест само гласните защото не знам дали правилно ще покажа изписването на буквата и дали след това няма да се налага да поправяме пораженията от мен самата.За това ще наблягаме повече на четенето.

# 264
  • Sofia
magic power не се тревожи не съм се засегнала. Аз и давам да пише неизучаваните букви, но ползвам помагала където е показано как се изписа правилно. Сама не си позволявам да и пиша, за да не се научи да ги пише грешно.

svetlaem страхотно е.  bouquet Днес ще го изпробваме.

# 265
ivben ,кръста ме боля 15 дни някъде.В началото почти по цял ден,след това когато бях в легнало положение най-вече.Естел не се е оплаквала от такива болки,а по-скоро от болки по цялото тяло,но при нея бързо отшумя всичко за около 5-6 дена.И благодаря ,че попита за името на Еси,избирано е дълго преди да се роди тя и да знам ,че означава звезда  Grinning.Произхода му/на името/ е също много интересен,звуковите вибрации също. Hug
Значи Ния,изкара грипа по този начин.Вначалото почти през целия ден болки,после по-нарядко и така...Но пре нея беше в доста кофти и засилен вариант щом тръгнахме по всички видове доктори.Абе искам всичко да остане зад гърба ни. Името на дъщеря ти е много хубаво и понеже имам познат французин,който кръсти голямата си дъщеря Естел и от него знам подробности.\а българския вариант на името е Стелиян/а,и пак осначава звезда в превод.племенника ми се казва така.

# 266
ivafara ,благодаря ти за хубавите думи   bouquet,и понеже още веднъж се потвърждава теорията ми ,че нищо не е случайно,само да спомена ,че Ния  и Лора са също женските имена ,които много ,много харесвам.
svetlaem,наистина много интересно и ние ще се възползваме от това смятане игра,благодаря ,че го сподели!

# 267
ivafara ,благодаря ти за хубавите думи   bouquet,и понеже още веднъж се потвърждава теорията ми ,че нищо не е случайно,само да спомена ,че Ния  и Лора са също женските имена ,които много ,много харесвам.
svetlaem,наистина много интересно и ние ще се възползваме от това смятане игра,благодаря ,че го сподели!
О и аз ти благодаря.За жалост името на дъщеря ми няма превод. Rolling EyesТ.е незнам какво означава.Много си права,че нищо не е случайно. Peace
svetlaem,ще се възползваме и ние от ринкчето.Доста интересон. Peace

# 268
Като сте се загворили за имена,да ви споделя неволите на брат ми и снаха ми с женско име с буква "Е".Бяха си харесали Елена,но техни познати се обебиха и им откраднаха името.После имаше големи дебати-единия не харесвал Елица,другия не искал да е Ева...(на мен всичките ми харесват).Аз това Естел,или Естела,без значение,не им го предлагам,защото е моят вариант за женско име,ако въобще някога склоня мъжа за второ дете.Също и Елина.Та,се сетих за Елия.Така се казва сега 4 месечната ми племенница,само че измениха малко-Елиа.Кръстено е на моята майка,която се казва Елка,смятам,доста сполучливо.С две думи,запазих си Естел за мечтаното ми бъдещо бебе!
Допреди ваканцията Макси бяха стигнали до числото 8 и малка буква"м".Упражнява се през ден.Пишем и елементи,не са му омръзнали,пък и със сигурност не са излишни.Оцветява доста,той обича.Просто ме подлудява всяка вечер да играем на Европолия за деца!

# 269
  • най-шареното място
Ния - бях чела, че е воля. Еквивалент - Волена.
А сега намерих и победителка: http://www.meaning-of-names.com/english-names/nia.asp

Общи условия

Активация на акаунт