ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 3

• 30 496
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Иржи, това вече май взе да става ежедневие. Нашите са още малки, но направо настръхвам като си помисля какво ни чака.
Момичета, благодаря за съпричастността. Hug Детелина е по-добре. Сега спазваме стриктно диетата, пие си лекарствата и от два дни е на училище. От време на време мрънка заради яденето, но тя като цяло е послушна така че и сега не нарушава, това което сме и казали и обяснили. Притеснява ме това, че каза, че я било срам от децата да не станела на петна отново и да и се смеят.
Берина, по-скоро да се оправя ръчичката на твоето момче.
Я кажете вярват ли наборчетата още в дядо Коледа и какво си поръчаха.
Днес ще има родителска среща по повод някаква организация за Коледа. Да видим какво ще измислят при нас. В сряда беше родителската среща на сина в детската градина от където олекнахме малко, сега да видим тук колко ще искат.

# 496
  • софия
Иржи благодаря за топлото посрещане.Ние все още вярваме в Дядо Коледа даже и батковците до миналата година вярваха  Wink,а ако някой кажеше Мамо ти си Дядо Коледа им отговарях ,че който не вярва няма да му донесат подаръци.Детството трябва да се изживее възможно най-дълго.Еееееееееех как ми се иска пак да съм тинейджърка за 2-3 дни поне.Да нямаш отговорности,проблеми и светът да се върти около теб. JoyВъв всеки човек остава да живее едно дете ,друг е въпроса че понякога се правим ,че не го чуваме.

# 497
Нашето писмо е написано преди седмица..........вече пътува  Laughing
Бакугани,бойно поле за бакугани  Crazy,дъска -черна за писане/на стойка/.......май не пропускам нещо същественно,но пак ще хвърля един поглед на пътуващото писмо  Wink

# 498
Анчето упорито вярва в:
1. Дядо Коледа
2. Джуджето, дето крие малки подаръчета под възглавницата всеки ден до Коледа
3. Феята на зъбчетата

Съответно е много трудно да я разочароваш и много уморително да пазаруваш от името на всички тези персонажи. А тя им пише на всичките, старае се да е четливо и красиво, и то не само какво иска, а и благодарствени бележки и т.н.
Поне не е алчна, де, иска от дядо Коледа пети том на "Хари Потър", а от другите - каквото решат.

# 499
Моите хлапета не вярват в Дядо Коледа. Дъщеря ми е на вълна коледни песни, ще имат тържество в градината с програма. Вчера си говорихме, та тя се чудеше, защо като е измислен хората вярват в него. Моето обяснение е, за да им е по-весело. Wink
Но пък съм обяснила, че подаръците ги дава Исус. Дава добра работа на тати и му плащат добре и после тати купува хубави подаръци. Wink
Ох моля се от училище да не измислят да се ходи някъде целия клас... че почти всички са с големи възможности и ще измислят нещо скъпо, а да не си струва, а синът ще се тръшка ако не го пусна. Иначе от градината поканиха и синът ми на тържеството е срещу скромната сума от 20 лв.  Laughing Там няма как да откажа, защото дъщеря ми ще участва в програмата.
Подаръците са купени вече. Ролери за синът ми за Нова година и часовник за рождения му ден. Много им се зарадва. Ние нямаме навика да си подаряваме подаръци на празниците. Мъжът ми е с малко изкривени разбирания за тези неща, като заслуга за това има свекито. Вдигнала луд скандал като бил около шести клас, че поканил две хлапета да играят на табла на рождения си ден...
Подаръци си купуваме през цялата година без поводи. Е аз поне водя борба за празниците на децата да променим традицията и имам малък напредък.  Laughing

# 500
Migito,да не сме женени за един и същ мъж Laughing?Не,шегувам се,свекито си подарява на воля,не го знам отрока й на кого се е метнал!За детето измисля и купува с кеф,всички останали негови близки получават пари,или натоварва мен да купувам.За мен по-рано е избирал интересни работи,например-ботуши,които сякаш бяха правени по поръчка точно за моя крак  Party!Този номер как го направи,и до днес не ми е ясно...В днешни дни ми дава пари,което не ми е интересно,искам изненада пък!
Макси вярва в дядо Коледа,даже все спори с по-големите си приятелчета на тази тема.
magi mei ,разбира се,че приемаме нови майчета в клуба,много ни е приятно Hug!
Липсват ми Мери-зайо и Рали!

# 501
  • най-шареното място
Анчето упорито вярва в:
1. Дядо Коледа
2. Джуджето, дето крие малки подаръчета под възглавницата всеки ден до Коледа
3. Феята на зъбчетата

И ние така, само дето джуждето не крие всеки ден точно Simple Smile. И ми е супер приятно да им съдействам и да бъда Дядо Коледа поне 3 пъти - за тържество, вкъщи и при баба и дядо. И през ум не минава да "светна" детето.

Но при мен е изкривяване... освен работата ми съм и официалния елф на семейството-  избиращ, купуваш и опаковащ, де що трябва... Обичам обаче Simple Smile

# 502
А, дядо Коледа е веднъж, на Бъдни вечер. Тя сама си реши, че всички други - градинският, от работата на тати и т.н. няма как да са истински, защото не идват по точното време. Насред едно коледно тържество се беше развикала "мамо, мамо, виж, този е маскиран клоун!" И макар да е видяла, че едните са маскирани, продължава да вярва, че все пак и истински има. Впрочем получи и писмо от него, колко е доволен от напредъка в краснописа й и как джуджетата в лапландската книгопечатница работят по нейния подарък Simple Smile Заслугата е на татко й, много го бива в подаръците и жестовете около тях.
Иначе за именния ден вече си изкрънка предварително подаръка (едни магнитни кукли с дрехи от различни краища на света), но може би все пак ще я сдобием и с още едно папагалче, че нейното горкото самотува.
За рождения ден, живот и здраве, много искам да й вземем шведска стена, че като маймун се катери навсякъде.

# 503
Искам да споделя с Вас рисунката на щерката, с която участваме в конкурса за рисунка на ИТ клас. Не зная как да я публикувам. Някой може ли да ми помогне?
http://www.snimka.bg/?album;aid=447327, а май се справих

Много е хубава рисунката!Браво на дъщеричката ти!
Аз голямо ровене направих за коледното състезание и не можах да разбера къде се провежда.Благодаря ти за инфото.Самуил ще го запиша. А по БЕЛ има ли за първокласнтици?

Анда, от къде ще взимате шведската стена?Точно днес Сами ми каза, че искал да си разнообрази стаята с нещо за катерене!

Той също е разпознавал маскираните дядо Коледа по разни сбирки, но продължава да вярва.
Много съм доволна от него.Учи си , спортува си.Даже госпожата е казала на него и едно момиченце да си носят книжки в час, защото скучаят докато другите се учат да четат.Преди два дни така ме изплаши госпожата.Т.к. не я бях виждала от грипната ваканция и я изчаках да ми каже дали всичко е наред със синът ми и тя заяви доста укорително, че нямал самочуствие.Трябвало да има самочуствие на знаещо и можещо дете, защото бил точно такова със страхотна самодисциплина.Тя нямала проблеми с него, но смятала, че трябва да работим още повече в посока повишаване на самочуствието./защото аз и казах, че работим /.И според нея съм била много взискателна.Очите ми се напълниха.дожаля ми за детето.Почуствах се като някакъв цербер.Какво се оказа.Ние с мъжът ми много се чудихме какво я е провокирало да мисли така и стигнахме до определени изводи, които се потвърдиха на следващия ден , когато отидохме да разговаряме. Тя пак потвърди, че е супер доволна от него, че всичко е нормално, просто никога не вдигал ръка. Shocked а той казва- "защо да вдигам ръка да чета, като си знам , че мога." И това била цялата работа.Аз нямам впечатления да е без самочуствие, напротив.
Та така. Simple Smile

# 504
chanel 5,  на 12-ти е в Славейков
Благодаря!
Синеоч, от кои места са снимките?

а сега де, кой снимки? Rolling Eyes

Берина, желая бързо възстановяване на пръстчето.  Praynig Егати нехаиството от страна на майката ooooh!
Когато ми отговори за състезанието още не беше сложила ДядоКоледа , а имаше 2 пейзажа.Сега съм на вълна екскурзия и затова забелязвам такива снимки.

# 505
  • най-шареното място
Синеоч, от Рио в подписа ти като се завърна в темата Simple Smile

# 506
Здравейте, мамчета!
Нахлувам във вашата тема, ако е възможно да ми дадете линкове за теми, където се обсъжда на колко години е най-правилно детето да тръгне на училище?
Аз лично съм тръгнала на 6 год. и 4 месеца, но като че ли не съм доволна погледнато реално след време (така си мисля де Thinking)?!?
Още е рано моето дете да ходи на училище, но искам да се запозная отсега още по този въпрос какво е казано.
Благодаря ви!  bouquet

П.С. С търсачката не ми излизат подходящи неща по въпроса newsm78

П.С. Редактирах се Laughing Blush

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 12:05 от Лурдес

# 507

Аз лично съм на 6 год. и 4 месеца, но като че ли не съм .........

Shocked Laughing
Разбрах,че на толкова си тръгнала на у-ще,но след втория прочит.  Hug

# 508

Аз лично съм на 6 год. и 4 месеца, но като че ли не съм .........

Shocked Laughing
Разбрах,че на толкова си тръгнала на у-ще,но след втория прочит.  Hug

Laughingнищо, обърка се момичето!

Според мен за момчетата е по-добре да тръгнат по-късно. Поне моите проучвания по въпроса ме накараха да си направя тези изводи. Не мога да ти дам теми и линкове,защото не помня къде точно съм чела. Има две книжки за отглеждането на момчетата, там също го пише като препоръка.
Синът ми е роден през януари. Така той тръгна на училище на 7г.8месеца. Няма стрес, няма затруднения.Всъщност аз не разбрах какъв пол е детенцето ти.

# 509
Моето е момиче и е родена април месец. В момента е едва на 1г.7м. и е рано за училищни въпроси Mr. Green, но наскоро коментирах тази тема с позната, и просто ми стана интересно какво мислят мамите от форума.  ThinkingPeace

Общи условия

Активация на акаунт