ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 3

• 30 506
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • най-шареното място
Хубаво,  е че сте снимали и са шинирали. Така ще си заздравее правилно! Само малко време да потърпи детето.
Хора всякакви... Детето да е добре!

# 481
berina, и моето момче преди 6 дни пукна кост(на стъпалото обаче) и мога да те успокоя, че силната болка е само първите 2 дни.  Hug

# 482
  • Sofia
berina много жалко, че детето е със счупено пръстче. Дано скоро отшуми болката!
Ние за сега нямаме никакви Коледни оферти от училище. Правиха им снимки за календар онзи ден- 5лева.
Момичета искам да споделя с вас нещо, което ме притеснява.  Онзи ден Марти вечерта забеляза, че и ги няма фулмастерите. Натъжи се доста, реши, че ги е забравила на занималнята. Аз я успокоих, че се случва, но все пак трябва да внимава и да си прибира всичко от чина когато си тръгва. Надявахме се госпожата да ги е намерила и прибрала. Но вчера ми каза, че ги е нямало. Днес обаче си е видяла несисера с фулмастерите в едно дете. Попитала е къде е намерило фулмастерите и, но детето и казва, че са си негови, Марти обаче си е познала несисера. Баща и ходи да я взима и са отишли заедно при детето, та то е излязло с нова версия, че ги намерило на двора. Мъжо я попитал строго сиурно ли е... и детето е върнало фулмастерите на Марти и се извинило. Аз мисля да уведомя госожата от занималнята, че има дете, което пипа. Мислите ли, че е редно?

# 483
Момичета, днес в училище, по време на часовете дошли някакви каки, които събирали пари за болни или бедни деца. Съответно някои деца дали парички, а каките казали, че утре пак ще дойдат. Учителката казала на децата, че не са длъжни да дават пари. И сега питам аз - първо, как е възможно на деца да се искат пари и училището да позволява това да се случва, в частност учителката. И второ - как изобщо външни хора влизат в сградата? Лошото при нас е, че част от началния курс учат в т.нар. стара сграда на училището. Охраната се намира в новата сграда и нямат много поглед върху входа на старата.
Съответно мъжът ми направо побесня и заяви, че ще ходи утре да се разправя с учителката. Чудя се само как да го разубедя, защото в момента само това ми липсва, тъкмо нещата сякаш потръгнаха.  А той направо е бесен...
Берина, хубаво е, че ръчичката е обездвижена. Майката на онова дете можеше поне да попита как сте. Аз поне много бих се притеснявала, ако моето хлапе нарани волно или неволно друго. И спокойно, на Косето миналата година му беше счупена ръчичката, два месеца беше с гипс, но минаха така бързо! Hug
Много  Hug и за Детелинка! То за възрастен е ужасно да пази диета, какво остава за дете!

# 484
  • най-шареното място
Ivben, не е ли по-добре да говориш с родителите?
Децата обикновено минават през подобна фаза по-рано, но може на това сега да му е дошъл редаи родителите да не знаят. А трябва за да вземат мерки. Ако имат желание... Аз сякаш така бих постъпила. Да ги информирам.
Въпреки, че ме гложди въпроса кога пък има възможност да пипа.. и тогава може би трябва и госпожата да знае...

# 485
Ivben,и ние го имахме този проблем с "пипането",както деликатно го наричаш.Аз казах на госпожата,защото Макси не беше сигурен кое дете точно му е бръкнало в чантата.Въпросното момче му беше взело тогава портмонето с 2 лева в него.После класната "му заложи капан"(не знам подробности) и го хвана на местопрестъплението.Директор,класен ръководител и родителите на въпросния ученик са се събрали и са обсъдили ситуацията.Оттогава нямаме липси.Уведоми госпожата от занималнята,според мен!
Много целувки за Детелинка!Защо така се е получило?И каква ви е диетата?
berina ,добре,че сте направили снимка!Опасно е,ако не се обездвижи костта!Желая ви здраве и на вас!Александра,рисунката е много хубава!Ще вземете първа награда Peace!
Иржи,какви са тези цени за коледен празник?Само на мен ли ми се виждат множко?Че нашето коледно парти ще е 24 лв newsm78!

# 486
berina, бързо възстановяване на хлапето. Не и се връзвай на жената, може да се чувства толкова гузна, че да не знае какво да каже.
Betty L., лично аз бих отишла направо при директора. След като има наредба да не се допускат външни лица в училището, то и въпросните момичета няма право да са там. А мисля, че не е разрешено да се агитират толкова малки деца... Макар миналата година да пуснаха рекламните лица на Бен тен, тогава бях из дивяла.
ivben, леко сте минали с календарите, при нас се правят за 7 лева. Искаха ни и по 2 лева за снимка на хлапето и още толкова за обща снимка на класа. Аз взех само от последната. За календара отказах категорично. Ако искам календар то би трябвало да е с двете ми деца, не само с едното.  Sunglasses Имам си Фотошоп ще си направя. Wink Мисля това да е подаръка за бабите за Коледа. Надявам се нашите да не се юрнат да правят Коледни празненства, миналата година го пропуснаха. А за взетия несесер мисля, че е наложително да знае класната.

# 487
Опасно е,ако не се обездвижи костта!
Стига де  Confused На малкият не му сложиха гипс "за да не го мъчели" и защото костта не му била разместена. Само казаха да не му давам да стъпва 10 дена. Надявам се, че няма да има проблеми.
Класа на Лора утре ще го снимат за календари и за всеки календар цената е различна. Този, който дъщеря ми е харесала е 5лв.
За Коледа ще имат някакво "магическо шоу" с подарък за всяко дете на цена 7лв.
Betty L., и аз се възмутих на случката с каките Close

# 488
  • Sofia
Ivben, не е ли по-добре да говориш с родителите?

Това дете си ходи само от занималня. Виждала съм го като си тръгва само. Сутрин също го засичам понякога , че пристига само. Затова няма как да разговарям с родителите. И мисля да уведомя учителката от занималнята.

# 489
ivben, ако нямаш връзка с родителите на детето, тогава трябва да уведомиш и двете госпожи според мен.
Всякакви опити да присвояване на чужди неща, трябва да бъдат пресечени в началото.

Ние вече си получихме календарите и снимките за коледа-календари 6лв и малки снимки календарчета по1.50лв.

Бързо възстановяване на момченцето на berina .

Това за събирането на пари от деца в първи клас не го одобрявам.Единственият начин според мен е да бъдат уведомени родителите на децата и ако те преценят да дадат пари.Моят син не носи пари в училище и ако дойдат да събират пари за нещо и останалите деца дадат, той ще се почуства зле/иначе е винаги готов да помогне на всекиго.../.

# 490
chanel 5,  на 12-ти е в Славейков
Благодаря!
Синеоч, от кои места са снимките?

а сега де, кой снимки? Rolling Eyes

Берина, желая бързо възстановяване на пръстчето.  Praynig Егати нехаиството от страна на майката ooooh!

# 491
ivben,мисля,че трябва са кажеш на госпожата за случилото се,както да поговориш и с родителите на детето.Много е неприятно знам,както е неприятно за родителите на детето,но трябва да се обясни на това детенце,че чужди неща не се пипат или взимат.Имаше една подобна случка наскоро в друг 1ви клас,не в нашия.Потърпевшото детенце е приятелче на моето.Взели  й паричките докато него го нямало.Друго детенце издало ситуацията и станало каша.Майката на потърпевшото детенце е реагирала спокойно,но затова пък отсрещната страна дори не се извинила.Нещо горе долу като случая на БЕРИНА,как майката на детенцето,което е виновно за пръстчето,просто си прави пас.Снощи на родителската среща,госпожата ни каза,че какъвто и да е проблема е хубаво да споделяме с нея,за да може и тя да е уведомена и да се взимат мерки.Betty L. ,и вашата ситуация е много неприятна.И аз се чудя как така някакви ще искат пари от толкова малки дечица?! #Cussing outАми тях е много лесно да ги излъжеш.
Междудругото ,при нас родителската среща много добре мина.Госпожата похвали моята калпазанка.Мен това много ме радва.И другото е ,че от днес тръгваме пак на карате.Няма  търпение Ния вече.

# 492
  • софия
Здравейте мами първокласнички,според мен всяка мама е ученичка в клас в който е детето и.Аз предполагам като повечето от вас съм ученичка ,но в три класа едновременно . LaughingПърво съм седмокласничка,после шестокласничка и накрая ,но не на последно а според мен на първо ПЪРВОКЛАСНИЧКА.Надявам се ,че приемате заплеснати съфорумнички като мен при вас.И при нас както при вас ни мъчат проблеми и бурни страсти покрай малчугана ни.Хубаво е да има с кого да обмениш опит в решаването на даден проблем.

# 493
  • И тук, и там, навред....
Здравейте! Виждам доста неща изписани, но ще се върна да изчета всичко пропуснато, защото току-що прочетох нещо което ме разстрои ужасно много и ми се ще някак си да го споделя с вас: http://dnes.dir.bg/2009/11/27/news5447909.html Аман от агресия и безхаберие  #2gunfire

magi mei 

, добре дошла при нас!   bouquet
Берина, стискам палци бързо да мине пръстчето и болката на детенце!  Peace
Betty L, какви са тези каки бе  ooooh! Навсякъде всеки ти иска пари....., а децата нали са си по наивни и вярват кой какво им казва. За събиране на пари, според мен си има начини!  #Cussing out
desi_max и аз съм шокирана от нашите Коледни оферти и затова няма да си пускам детето, ако не измислим нещо по-компромисно като сума и място за празнуване. Не всеки родител има възможност да отдели такава сума за няколко часово празненство!

Деспина, как е Детелина?

# 494
ООоо не!Нямам нерви повече за такива работи.Косата ми настръхва като чета подобни статии.Направо недоумявам какво се случва със страната ни! ooooh! #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт