ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 3

• 30 276
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Моите и двете девойки окапаха.
Снощи Марена се оплака от главоболие и сутринта стана с лека Т. Не е на училище, но ме изнудва да учи английски, сега лежи с един речник и учи думи. Да му имам ентусиазма на това дете. Sunglasses

# 91
Здравейте,и ние сме си в къщи. Rolling EyesБолни.Сутринта бяхме при докторката да  прегледа Ния и да каже какво да правиме.Ами при нас т.е. при нея ,на фона на останалите,които видях в чакалнята,сравнително леко протича.Но докторката каза,че сага може да е така,но да се засили.Изписа ни АЦЦ,за гърло-тамтум верде,нурофен,витамини,чай да пие,и в къщи даседи и да пази леглото.Предупредихме и в училище и могада ви кажа,че от нашия клас отсъстват 7 дечица засега.Предполагам,че и при другите класове картинката е сходна.Защо не обявят грипна ваканция?То се вижда,че нещата са тръгнали натам.Много болни има.

# 92
Здравейте Hug
И ние сме болни и каката и бебето от четвъртък.  Вече и двамата са по-добре, но няма да я пускам на у-ще до ваканцията, учиме си в къщи. Много гадно с тези грипове.
Бързо оздравяване на всички болнички Hug

# 93
Лелее,много болни. Май в цялата ни темичка има болни.Искам да кажа ,че май всички това казват,че са болни.Ужас.Ами бързо оздравяване. Peace

# 94
Здравейте, момичета!
Благодаря за новата темичка и че ни има в списъка!   bouquet  bouquet  bouquet
Мая беше болна миналата седмица и си стояхме вкъщи. По цял ден е писала домашни, ужас просто, толкова е бавна, не се старае... Засега много трудно успявам да я мотивирам.
Ще се върна да прочета какво сте писали, разбирам, че е имало проблеми с някаква учителка...  Sad
Обаче има нещо, което ме озадачава. Тя е записана на народни танци и ръководителката щеше да ги взима след 4 час. Така губи часовете по изобразително изкуство, но баба й е учителка и ще започне да я занимава по учебника. Само че сега разбирам, че губи и музика, която е четвърти час. Нещо не ми харесва това. Май че госпожата им в някои дни им удължава заниманията по БЕЛ и математика за сметка на изобразителното, музиката и физическото...

# 95
Да се вкюча и аз от морето.Ние сме в грипна ваканция,и малката е решила да навакса с математиката.Подготвяла се за коледното математическо състезание.Засега се справя добре.Някох знаели да ли във Варна се организира такова състезание?На всички болни-бързо оздравяване,на здравите-една добра седмица.

# 96
Здравейте и от Бургас.При нас също обявиха грипна ваканция.Вече и малкия е болен от грип .Бързо оздравяване на всички.

# 97
Ние в момента пишеме уроците,за да неизостава Ния от съучениците си.Ама  в къщи се дърпа повече.Мрънка. Rolling EyesНервничи.Иска по математика да пише.Неще българския-писането.Абе...... ooooh!На нея по принцип повече й хаяресва математиката.

# 98
Учудвате ме с толкова болни! В класа на Лора болните миналата седмица бяха 3ма(от 28), а тази са 2ма. Бързо оздравяване на всички разболяли се!
Забелязвам някакъв спад в интереса на Лора към математиката. Скучно и е да си пише домашното. По БЕЛ няма проблеми. Учителката е започнала да пише оценки, до сега бяха само подпис, браво и отлично. На контролно по БЕЛ ми донесе 5 1/2.

# 99
  • най-шареното място
Много отдавна пишете за оценки.
Само аз ли мисля че май трябваше да са без оценки?
При нас единственото засега контролно също беше с оценка, но мислех че така защото е контрол и трябва да влезе в скала...
Имат ли оценки първолаците или е до учител?

# 100
  • у дома
Да се вкюча и аз от морето.Ние сме в грипна ваканция,и малката е решила да навакса с математиката.Подготвяла се за коледното математическо състезание.Засега се справя добре.Някох знаели да ли във Варна се организира такова състезание?На всички болни-бързо оздравяване,на здравите-една добра седмица.
Да,във Варна със сигурност има Коледно математическо състезание за първи клас...таци година е на 12 декември,около седмица перди това се поинтересувайте дали във вашето училище се порвежда,а ако няма ще ви насочат кое е най-близоко училище,в което може да се явите...

Дано нас ни подмине грипната вълна-на Оги от класа няма инто едно болно детенце,но от денс са в смяна на другото училище и там не знам как е положението...

# 101
Арт мама, не би трябвало да имат оценки. Не и официално. Peace  Иначе явно всеки учител си има своя система и методика.

# 102
  • В офиса
В нашето у-ще всяка седмица правят тестове по бг., мат. и англ, които са с оценки, разбира се неофициални, но за сметка на това реални. В петък донесе първото си very good по любимия й английски. Сбъркала правописа на думички като thank you, well done, освен това, като не могла да си спомни, решила да свери с тетрадката (т.е. да препише)
И тук отново въпрос към филолозите. Когато аз започнах да уча английски, бях на пределна възраст, когато четях отдавна (5 кл. все пак) и запомнях правописа на думите така: „тханк йоу” (май всички така сме правили) Е да, ама това не е начина, по който нейтив говорещите деца запомнят (естествено:)) Въпросът е как се учат те. Би следвало да имат същите трудности, когато за пръв път видят написана дума. Обаче ги нямат. Е как става този номер...

Иначе тя да учи, или да чете нещо по собствено желание – няма да се случи. Необходимия минимум домашни за уикенда и толкоз. Аз не я натискам, надявам се да й дойде музата един ден. Обаче вчера за пръв път би баща си на шах (with a little help from her friends Simple Smile) Беше ужасно доволна. Освен това, вдъхновена от часовете по рисуване, където са правили кукли за пръстчета, си прави сама такива – децата от класа, маскирани за хелоуин + декор – къща на призраците с отварящи се врати и прозорци. До 12 часа вися и днес едва я вдигнах. Станаха страшно сладки, основно заради идеята, иначе тя не е добра художничка.

За задачите, ами лесни са, за това им писва на децата. Най й харесват тези, в които се броят фигури, защото там има уловки.
Разпечатах й от коледното състезание, тя ги „браузна” с поглед и каза, че били скучни, били правили в у-ще подобни и до там.

Да оздравяват болничките. Грипът е много гаден и масов. Аз и малкия го изкарахме, малкия стигна до бронхито-пневмония (не разбрахме стигна ли наистина до пневмония)

# 103
За математическите състезания нашата класна каза, че трябва да има вътрешен кръг в училището и тогава да се излъчат хората за другото състезание.

# 104
  • В офиса
За математическите състезания нашата класна каза, че трябва да има вътрешен кръг в училището и тогава да се излъчат хората за другото състезание.

За пръв път чувам. По принцип всеки, който си плати таксата, може да отиде. Това правило с вътрешните кръгове беше едно време и предполагам още е за олимпиадата (1-ви кръг училищен, 2-ри регионален, 3-ти национален) Състезания като коледното, великденското, Черноризеца, са на друг принцип.

Общи условия

Активация на акаунт