ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 3

• 30 261
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
  • ride my bike...
Despina, тетрадката може да я взело друго детенсе без да иска. На дъщеря ми тетрадката по математика беше изчезнала. Г-жата като ги е раздавала след проверка, явно облеклото е било залепнало за друга тетрадка. Калина направо се побърка от притеснение...Най-големият майтап беше, че детето в което беше тетрадката и беше написало домашното в занималнята и даже не е разбрало  ooooh! Обаче дъщеря ми беше с написано домашно и даже доста красиво  Mr. Green

# 691
  • у дома
Може да са правили диктовка и госпожата да ги е прибрала за порверка...поне при нас се случи атк,въпреки че Оги изобщо не помнеше ,че са парвили диктовка и са им събирани тетрадките...

# 692
  • Варна
Аз питах майка на друго детенце и неговата си е в тях. На Детелина тетрадката беше в лъскава подвързия на Уинкс, така че няма как да не я забележи някой дето я е взел по погрешка. Надеждата ми е да е в госпожата. Но пък момата хич не и пука за тетрадката. Е малко съжалява за подвързията, ама не е бакуган все пак.

# 693
  • у дома
 Joy  Joy  Joy

# 694
  • Sofia
Надеждата ми е да е в госпожата. Но пък момата хич не и пука за тетрадката. Е малко съжалява за подвързията, ама не е бакуган все пак.
hahaha Тия бакугани и в нашият клас са модерни, но аз не съм купувала подобни играчки и не възнамерявам, защото никой не ме изнудва за това.
Неприятно е, че в класа има дете, което "пипа". В занималнята на Марти имаше дете, което, честичко си присвояваше разни неща. Включително и моята щерка си изпати, но го отстраниха. Все пак там е по лесно да се вземе подобно решение, но от клас няма как да се изгони дете. Добре е госпожата да разбере, кое е детето, което си прибира това онова и да сигнализира на родителите му. Възможно е хората да не подозират какви ги върши малчугана в училище.

# 695
  • Варна
Здравейте момичета,

Бакуганите и при нас са голяма мода, но на този етап не изчезват.  За сметка на това обаче има изчезнали парички. Синчето ми се беше оплакало веднъж, че трябвало да има в портмонето си 15 ст., а ги нямало. Аз не обърнах особенно внимание и му казах, че най-вероятно ги е загубил нейде около лавката докато си вади парите за да си купи нещо или не си е затворил портмонето и са паднали. Вчера обаче, пак каза че му ги няма някакви стотинки и че портмонето му било отворено, а е сигурен че го е затворил. После разбрах, че не само на моето дете се случва това. Има и други пострадали и госпожата знае, но не са разбрали все още кой е. Не съм предполагала, че 7 г. дете може толкова умело и челенасочено да си присвоява чужди парични средства  Wink, пък било то и стотинки.

# 696
Как сте при диктовките с `й`-то?Пише,пише и  запецва,  голямо мислене пада дали е `и` или `й`.Обеснявах,`и-и-и-ййй`-кам,примери посочвам,но уж е разбрал/усетил/ и на следващия текст отново се чуди  Thinking

# 697
Поли се справя с "й". Обясних й го като произношение как звучи. Например Йо и Ио...четат се различно и й го повторих как няколко пъти. После с примери - например ако напише Йоана е правилно, чете се йо, а ако е Иоана, вече става ио...Сега забелязвам, че всеки път си повтаря ако напишела ио как щяло да звучи.....Т.е. идеята е да схванат, как звучат. Оф...ама как го обясних, ужас, трудно е без говорене ooooh!
А това с изчезването на неща е много неприятно.
За тетрадките и нашата госпожа прибира по едната за проверка доста често. И Поли много пъти като питам къде е, ми отговаря, че щом я няма сигурно е в госпожата. Много, много не ги забелязва тези неща Grinning

# 698
elish,разбрах те чудесно ,понеже по същия начин обеснявам и аз .Особенно с това странно име Мойно  ooooh! и лай,и Лейла,маймуна-разбира но за момента.Да се надявам,че с повече диктовки ще схване идеята.

# 699
elish,разбрах те чудесно ,понеже по същия начин обеснявам и аз .Особенно с това странно име Мойно  ooooh! и лай,и Лейла,маймуна-разбира но за момента.Да се надявам,че с повече диктовки ще схване идеята.

Според мен - повечко диктовки и писане, писане, четене, четене ... Ние изписахме три реда с думите "пуловер" и "бръмбар" и на другия ден - "пОловер" и "брънбЪр" видях #Cussing out Пак писахме, и пак писахме и вече е О.К.
Това с имената и "Й"-то е малко объркващо. Имаме детенце в класа, което се казва Иоан, а не Йоан. Имам приятел, който се казва Михайл, а не Михаил ... И понеже тя ги познава и двамата настава голямо обяснение. Мисля, че за имената специално, дори и в по-горни класове трябва да се казва как се пишат.
А с тези запетайки пред "а" ??? Лелееее. Или ще изпусне запетайката, или ще напише главно "А" след нея Laughing Мисля, че и препинателните знаци се диктуват (казват се) при диктовка.

# 700
  • най-шареното място
При нас не ги диктуват знаците... И настава една....
Ама ще свикнат Simple Smile

# 701
  • София
Привет!
Напоследък изобщо нямам време да пиша, само чета през 2-3 страници, за да се информирам какво се случва при вас и уж да не губя връзка...
Кажете ми, моля, за математическото състезание утре! Класната на Габа уж пое ангажимент да я запише и да ни информира, а вчера ми каза, че не знае нито кога, нито къде ще е състезанието. Дали изобщо ще е възможно записване в последния момент?

# 702
Янита, може да опиташ, но записването беше до 4-ти. Аз за това из юрках нашата госпожа два месеца предварително, иначе нямаше и да се сетят да ни уведомят.
Днес направих ученическа карта на синът и утре ще сме с документ за самоличност.  Laughing Класната и беше минало от вчера и беше отново ведра и усмихната, но по пътя за училище с нашенеца си припомняхме правилата. Да видим днес какви ще ги е сътворил...

# 703
Привет!
Напоследък изобщо нямам време да пиша, само чета през 2-3 страници, за да се информирам какво се случва при вас и уж да не губя връзка...
Кажете ми, моля, за математическото състезание утре! Класната на Габа уж пое ангажимент да я запише и да ни информира, а вчера ми каза, че не знае нито кога, нито къде ще е състезанието. Дали изобщо ще е възможно записване в последния момент?
Аз изобщо не разчитах на училището - отидох и си я записах сама. Така ще направя и за конкурсите от "Сдружението на началните учители" Хич няма да ги чака. Лошото е, че конкурсите са през учебно време и ще трябва да отсъстваме от ъ-ще на 06.01.2010. Толкова да не им се занимава с извънучилищна и извънспортна дейност, че ... Обади се в 119-то или 125-то и попитай. Може и да няма проблем за записването.

# 704
Александра, ми то така изписани имената вече се четат различно -  Михайл не звучи като Михаил, нито пък Иоан като Йоан....ако някой родител ги произнася различно и е решил, че е правилно си е негов проблем. Иначе, да съгласна съм че трябва да се казва при имената как се пишат....просто това използвах обяснявайки на Поли как е правилно и тя го схвана.
Но права си, трябва много писане, а според мен когато започнат да четат книги и колкото повече четат, толкова по-правилно ще започнат и да пишат. Време и търпение да имаме ние само Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт