ренде Вьорнер

• 114 561
  • 601
  •   1
Отговори
# 315
  • Враца
стъргалото е супер...от всичките преси, които имам това е единствения уред, който прави чесъна така без остатъци и същевременно слагайки го в таратора той веднага е овкусен, а преди трябваше (дори и с пресата за чесън) да изчакам поне 5 мин да поемат ароматите...Въпрс на навик е да се справяш с него. В началото ми беше адски странно, но сега все едно цял живот с него съм стъргала чесън  Laughing

иначе на белачката металното отстрани аз го използвам за махане на точиците при картофите, а отдругата страна за маркиране кората на цитрусите преди да ги обеля

Относно миенето забелязах, че е хубаво рендето и белачката и всичко веднага да се измият след ползването със силна струя вода, дори не го пипам - изплаквам хубаво и е готово за употреба. Ако остане 10-15 мин засъхват парченцата зеленчуци и след това по-кофти се мие

# 316
  • 1st floor
между малките нож4ета мия с 4етка за бебешки шишета!  Peace Ина4е в4ера пробвах да режа филе на тънки пар4ета - полу4и се!!!

# 317
Вчера се сдобих с рендето Спийд Слайсър. Изглежда чудно, а днес ще го пробвам. Ще пиша по-късно как е за да е полезно ако има и други /като мен/, които се чудят кое ренде да изберат. /знам, че темата е за Вьорнер, но сякаш няма нужда от нова тема за подобен тип рендета; ако дразня кажете/
Хубав ден!  Wink

# 318
А има ли някакви предимства V6 пред другите рендета на Вьорнер?
http://www.teleshop.bg/newpresta/product.php?id_product=13
От доста време ги гледам и наистина имам нужда от качествено ренде!

# 319
СВпоред мен то е за по професионално (често) приложение единствената разлика която виждам аз е че е от стомана а не пластмаса. Пластмасата все пак остарява и става чуплива, но съм чувала хора да казват че го ползват вече 5-10 години (ства въпрос за обикновеният вариант)

# 320
  • Враца
И аз се чудих между 5 и 6, но в крайна сметка се стрях на V5 стори ми се по-функционално (въпреки че V6 е по-красиво), както и по-евтино. За цената на V6 си взцех и ваничка и допълнително ренде.

Майка ми има пластмасово (ак не бъркам V3) от повече от 15 години и не е мръднало (може би леко пластмасата е избеляла в сравнение с новото ми) иначе като ножове си е перфектно

T@LI сподели за  Спийд Слайсър доволна ли си аз също се колебаех между двете, но в крайна сметка се спрях на това, което бях пробвала

# 321
  • 1st floor
СВпоред мен то е за по професионално (често) приложение единствената разлика която виждам аз е че е от стомана а не пластмаса. Пластмасата все пак остарява и става чуплива, но съм чувала хора да казват че го ползват вече 5-10 години (ства въпрос за обикновеният вариант)
И аз го ползвам вече над 11 години - нищо й няма на пластмасата!!!  Peace Не знам дали са се изхабили ножовете, но все още реже лесно и не ми се вижда да е за смяна...За всеки случай миналото лято си взех едно , което беше на промоция , но не съм го отваряла. Има още живот в старото!!! Wink

# 322
  • Toronto
Айде да се похваля и аз с моята придобивка:

Не знам само защо тук се казва V Power Mandolin, обаче нарязах краставиците за таратор за отрицателно време! Добре, че се зачетох в тази тема!  Таратора ми беше голям зор, много мразя да режа краставиците на ситни кубчета, пък настъргана краставица... нещо не ни харесва. Разбира се, очаквам да го ползвам и за други неща.
Има ли някоя мама от Торонто, дето да знае къде могат да се купят останалите неща - белачката, вълнообразното ренде и т.н.?

# 323
  • Пловдив
Ох, не мога да правя кубчета,не става,не става и не става,как ги правите. ooooh!

# 324
 sauron - http://www.youtube.com/watch?v=jQGsKvZH50s - виж от 3.33 минута как завърта предпазителя, за да се получат кубчета. И аз го имам от няколко дни - в началото е трудно, но после свикваш.

# 325
  • Пловдив
Да,да имам го от 2г Embarassed
Ще гледам 100 пъти сега. Simple Smile

# 326
  • БЪЛГАРИЯ
     Привет! Да се изфукам с подаръка за рождения ми ден- лъскав, остър, червеничък Бьорнер, допълнен с белачка и нож! От 24.07. до днес режа всичко, което ми се изпречи пред погледа! Дори синчето успя да даде свидна жертва- кутрето с част от нокътя (не е фатално- само Уплахът му беше по-сериозен! Сега отказва да го ползва, но строго ме наблюдава и ми тика предпазителя в ръцете! Simple Smile )! И това при положение, че знае как се работи- снахата има Бьорнер 4-та генерация, което "скъсваме" от ползване. А аз, нали съм "седмак", още на другия ден отидох и си купих 10мм приставка- за по-едро нарязване, че пържените картофки ги обичаме меки и сочни! Wink Единственото, от което наистина се въздържам, е да режа с ножа!!! Направо си ме е страх- имам чувството, че е направен за Спец частите, не за домакински цели!!! Иначе реже и скапани плодове и зеленчуци на фини, тънки резени...
      С две думи: пълно щастие! Wink

# 327
  • София
Преди няколко дни не успях да си намеря пресата за чесън и пробвах ренденцето на белачката- е уникално е Peace за нула време става и после се мие изключително бързо за разлика от пресата.

# 328
  • Пловдив
аз все още не мога да правя кубчета Embarassed

# 329
  • БЪЛГАРИЯ
аз все още не мога да правя кубчета Embarassed

Ееее, защо бе, рожбе!? newsm78 На най-тънките резени ли го слагаш? Само там се получава! Без проблем ги правя (наистина, понякога не ми се срязват докрай, но... стават!). Не се изисква кой знае какво въртене- малко наляво, малко надясно и... воала! Понякога излизат и ромбоидчета...  Joy Пробвай с краставица (не е нужна "шапката", защото се държи за "пънчето" и няма да ти отиде някой крайник), с нея най-лесно се усвоява този чалъм (поне моя милост така се обучи! hahaha )... Давай смело! Надявам се да успееш и да се похвалиш! Peace

Общи условия

Активация на акаунт