ренде Вьорнер

• 114 525
  • 601
  •   1
Отговори
# 285
  • 1st floor
В момента има промоция на ножове Бьорнер - комплект с магнитна лайсна /за закачване на стената/...50 лв беше и много ме е яд, че вече си купих на друга марка, страшно прецакване... Tired

# 286
  • София
В момента има промоция на ножове Бьорнер - комплект с магнитна лайсна /за закачване на стената/...50 лв беше и много ме е яд, че вече си купих на друга марка, страшно прецакване... Tired
къде е промоцията Blush

# 287
  • 1st floor
Ами аз видях на щанда на Бьорнер в Халите...Виж назад в темата имаше и други места, на които се продават...Предполагам, че и на сайта са качени и може да поръчаш от там...Пак назад има линк към него...

# 288
  • Пловдив
От дълго време искам да си взема и аз такова ренде. Ходих наскоро в магазин, където го продават, но продавачката не беше така любезна да ми обясни кое как се ползва, та да попитам вас- рендето става ли за фино рязане на колбас и шунка?
За стъргане на морков?

В магазина имаше комплект от 60 лв и един от около 90 лв, в който имаше включена купа, както и някакво стъргало и други проставки.
Някой има ли впечатления от този разширения комплект?

# 289
  • Враца
аз имам пълния комплект - 3 рендета (основното, за фино рендосване и декоративно за мрежички и вълни), ваничка и картофобелачка (снимка). Много съм доволна. Може да режеш и колбас и шунка, но миенето е кофти след това особено ако решиш лентички да правиш за пица. Поне при мен е кофти, че е мазно затова предпочитам зеленчуците да режа. Иначе ако се мие под гореща вода не е такъв проблем.

Лятото туршийките на село огромна тава нарязахме за 40 мин -моркови зеле, чушки зелени домати. Стана красота. Невероятен помощник е. Зеле режа единствено и само с него. Стъргалото за чесън също е невероятно (от картофобелачката), моментално се овкусява таратора и не е необходимо да чакаш 20 мин да поемат ароматите.

Рендето за шоколад и кашкавал също е много хубаво (за финото настъргване от снимката). На него стържа и краставици за таратор напоследък защото харесваме настъргани за таратор и нарязани за салата Италиана например краставици. По-добре се справя от стандартното желязно ренде и краставиците е им изтича сока.

И сега ако трябва да избирам отново бих предпочела пълния комплект. Имах подарък и ножа, но го подарих на бащата, че имам Цептерски ножове и този ми беше в повече (иначе хубаво реже между другото)

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 12:43 от wb

# 290
  • Пловдив
wb, благодаря за обширно споделеното ти мнение.
Този комплект който ти имаш около 90лв ли е?
И аз клоня към пълния комплект Simple Smile

# 291
  • Враца
да този е...аз го бях харесала този комплект, но все ми се свидяха парите...накрая майчето ми ми ги беше поръчала с нейни неща пълния комплект и съм много доволна за избора си..сега ако пак трябваше да дам 90 и нещо лева пак ще ги дам и не бих се отказала от нито едно от ренденцата

# 292

Лятото туршийките на село огромна тава нарязахме за 40 мин -моркови зеле, чушки зелени домати. Стана красота. Невероятен помощник е. Зеле режа единствено и само с него. Стъргалото за чесън също е невероятно (от картофобелачката), моментално се овкусява таратора и не е необходимо да чакаш 20 мин да поемат ароматите.

Моето ренде е от старите, не съм виждала пълният комплект, но ме заинтригува за трушиите- как режете чушките и зелените домати? И краставицата на финното? Аз мой основно режа зеле с моето и стържа лук. Картофи за мусака не се научих, краставицата за таратор на ситното ми е дребна, на едрото ми е едра....та така...помагайте за какво друго да го ползвам  Peace

# 293
  • София
някъде по интернет сайтовете няма ли го по изгодно Crazy

# 294
  • Враца

ето това е моят комплект....мисля че неправилно се изразих, че е пълен защото в сайта им видях още ренденца с различни форми за декорация...този вариант струваше ако помня добре 96 лв (може и да бъркам, че беше преди НГ)...с приставките вдясно отпред не става мусака, но пък стават перфектни за огретен, китайски и други салатки, както споменах за туршийки...по-ситното е един вид почти като стъргано, но разликата от нормалното ренде е вкуса на зеленчука (било то морков, краставица или друг вид)...рендето, което е върху купата ползвам за декорации или пържени  или печени картофи (на колелца)...купата е доста ценен съд поне за мен, събира доста голямо количество и продуктите не хвърчат по плота...моя вариант е V5 с бутон отстрани за регулиране на различни големини...

Преди години със систъра подарихме на майчето ми също оранжев вариант, но приставката на ленти е за по-голми резенчета...

Относно туршийките...червените чушки ги рязах на кръгчета (с поставката на самото ренде), зелето също (става на ленти)...морковите и зелените домати с втората отдясно приставка (която на мен ми е любимата и почти всичко с нея правя)

ето няколко резултата картофки за оргетен
краставички, моркови за салата

# 295
Благодаря за изчерпателния отговор   bouquet

Точно така режа и аз краставиците и морковите за салата, заедно със зеле и зелен лук става голяма вкусотия  Peace

Аз не се справям с кубчетата, ама нищо...не е болка за умиране.

# 296
И аз много кълцам с моето ренде. Всичко. Особено сега, когато се наложи да спрем детската кухня и готвя за малкия основно аз. Супички, манджи, всичко е наситнено с рендето и не се налага да пасирам. Аз използвам само приставката за едри кубчета. Другите ми ставатт прекалено ситни. Само доматите не мога да нарежа за салата примерно, но всичко друго режа там...
Всъщност приставката за дребни кубчета ползвам май само когато искам да настържа морков за салата...
Другото, което малко мога да отбележа като минус е че ми идва големичко и трудно му намирам място и малко се изнервям, като започна да му вадя разните там приставки, да сменям, после изплакване, сушене, пак прибиране. Ще ми се да минава през миялната машина и то, но ми казаха, че се затъпявали остриетата в съдомиялна и ми се свиди да го пускам.
Много си обичам рендето! Simple Smile

# 297
  • somewhere over the rainbow
Момичета, каква е разликата между V5 и V3, освен дизайна? Че В3 е доста по-евтино ... Rolling Eyes

# 298
  • Стара Загора
Момичета, каква е разликата между V5 и V3, освен дизайна? Че В3 е доста по-евтино ... Rolling Eyes
В начина по който се сменят приставките.На V 3 е значително по-трудно,чак изнервящо.Наблюдавах демонстрация в магазина  на рендетата. Момичето си игра поне две минути докато му нагласи приставките.При това нали  са пластмасови и ако не го захванеш правилно,може да ти изпаращи в ръцете.
На V 5,стискаш отстрани двата бутона и освобождажаш приставките.Освен това, V 5 има повече възможност за избор на дебелини за рязане.
V3 е първото ренде и технологично остава по-недоразвито от новия си събрат V 5.

# 299
Миналата седмица гледах в "Метро", че имаше промоция на ренде Бьорнер (оранжево) за 35 лв.  Rolling Eyes
Позачудих се дали да го купя, защото ми се видя ниска цената. Някой възползвал ли се е и дали е доволен?

Общи условия

Активация на акаунт