След есента студена зима се задава, за Юнчо наближава снежната забава!

• 27 021
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Веси ,дано  се  оправяте  по  бързо  Hug ,и  аз  от  два  дена  съм  на антибиотик  ,но  файда  няма  Confused

И  Зара  е  така , месцето  го  предпочита ,ако  може  чисто ,ако  дам  с  хлебче  плюе,предпочита  белтъка  пред  жълтъка (варени) ако искам  да  дам  става  само  на  омлет, за  шоколад  е  голяма драма  ако  иска  и не  дам и  трябва  да  е  много  заситена  за  да  откаже ,но  се радвам  че  предпочита  плодово  кисело  мляко  пред  шоколада и  винаги  като  иска(шоколад) го  предлагам като  заместител, в  повечето  случаи  номера  минава , за  щастие  и  зеленчуците  си  яде -много  обича  грах,но   рядко  успява  сама ,а  сега  каквато  фаза  я  тресе   всичко  сама  да  прави  е  море  от  грахчета  под  стола  и след  хранене  Laughing  

Ние  дядо  (Мраз) Коледа  няма  да  имаме ,но  ще  е  идвал  и  наредил  под  елхата  подаръците,ще  му  оставим вечерта  бисквитки  и  млекце ,нали  трябва  да  си  поддържа пухкавия  имидж  Wink

Зара, от рано е минала на противозачатъчни...Simple Smile))
и  докторката  ми  реагира  така  като  и  казах ,много  се  смя  жената   Laughing

Айде  лек  ден   bouquet  

# 706
Здравейте!

Веси бързо оздравяване Hug

kris_ty4-Алекса жълтък въобще не пое,давеше се с него та аз още преди годинката правех супите със застройка та още от тогава поема и белтъка и няма проблеми.

Мале-страхотно е с традициите,браво на вас 4е продължавате да ги спазвате Hug

Ние няма да имаме дядо Мраз с 4увал,у нас като званне звън4ето ще отидем да видим дали ни е оставил нещо под елхата Joy.Още няколко подаръка ще поръ4ам тез дни по нета и тва ще е.
В4ера Алекса полу4и колет от баби,прабаби,лели от България-златни обеци,игра4ки и много дрешки,и зимен комплект яке с гащеризон-страшно съм доволна,надявам се малката също Naughty

За месото-ядем всякакво,зелен4уци много оби4а Алексинка било сурови,варени все тая.Плодове банани,киви,ябълка,ягоди,боровинки,праскови друго не.Млека много не,някои от плодовите само.Шоколади не и давам,ама и тя много не е по сладките работи де,оба4е като си поиска давам все пак не яде шоколади всеки ден нито в големи коли4ества.

Хайде лек ден от мен Hug

# 707
  • София
Здравейте! Аз само чета и все не смогвам да пиша  Embarassed.Моят змей изобщо не дава да сядам пред компютъра,само докато спи сама на обяд-около половин час смогвам да прочета какво сте изписали. Ние още не сме си украсили елхата,но тези дни и това ще свършим с най-голямо удоволствие. И на мен любимо занимание ми е да купувам подаръци,но тази година с тези 240лв. майчинство май няма да стигна до там  Sad.
Даника вече има 16 зъба,но спокойния нощен сън все още е мираж . Не знам какво я мъчи , но постоянно търси да суче и аз хич не се наспивам.
По отношение на месото-моята все още го яде само пасирано и то когато се сетя да сложа в манджата и (което е веднъж на няколко дни,ама като вечно не ми стига времето). Както и да е , не смятам,че пропуска нещо кой-знае колко ценно като хранителна стойност. Шоколад не съм давала изобщо и не възнамерявам да давам. Досега е яла само обикновени бисквити и стафиди (сладко имам предвид). Но тя подхожда много подозрително към всичко за ядене,което предлагам. Нищо не иска,освен хляб. Всичко останало го яде на каша-плодове и зърнени или на гъста супа-зеленчуци-ситно нарязани. Доста е капризна.
Много целувки на всички малки и големи от нас  Hug.

# 708
  • София
Ето ни и нааас!

За жълтъка, рядко давам на Зари в яденето, като се сетя и като няма пъпки, той е с много чувствителна кожа, и сега по бузките все има някакви пъпчици, даже не са червени, а само релефни. Не ги мажем де,
а яйце яде в храната, готвено със застройки или баница, кекс, питки  и други приготвени с яйце, сварен белтък не съм му давала, но няма и да яде, той кремовете ги плюе, белтъка съвсем.
Не мисля, че има проблем,че не се яде всеки ден яйце, но отвреме на време е добре и му давам.
Месо яде, всяко обедно ястие от кухнята е с пилешко или телешко, аз като му готвя предпочитам постно. Вечер супата му винаги е постна, а месцето си го обича, не обича обаче риба, заради което мен много ме яд,но и той като татко си.
Шоколад и какао не му давам, пробвал е 1-2 пъти, но не му давам.
Захар само кафява, подправки пресни зелени или изсушени. Чайове и мед много, плодове и зеленчуци всякакви...по много.
Само банан не обича и яде много малко иначе всякакви други ги яде. Стремя се следобедната му закуска често да е прясна и сурова,
но и между яденетаа е унишожител на плодове. Също като мен:)

А за традициите - да, ценя ги и ги следвам, когато са с хубав повод, добра емоция и уют - задължително ги налагам,
Нашия татко и той е малко по-особен, но когато му предложим това настроение с чувала и дядо му Мраз...няма как да не се зарадва,
и разбира се да участва....затова и обичаме празниците и се стараем да ги отбележим, затова и ше опаковаме всеки подарък, колкото и малък да е отделно, за всеки ще има етикет с име, ще има торбички с лакомства и ще има снимки и усмивки...
Всеки обича празниците разбира се, но и когато има и деца празника е още по-истински, очакван и изобилен с Любов.

Поздрави на всички,
бързо оздравяване на болнички и мноооооого усмивки!

# 709
mama Radost , страхотни сладури!

И за мен е удоволствие да купувам подаръци, и да обикалям по магазините, особено по Коледа. Пазаруването в нета ми е голямо улеснение, но не ми е така радващо и разтоварващо.  Simple Smile Все още правя само списъци. За Кристиан имам мноооого идеи, но като знам колко бързо му омръзват играчките, няма да прекалявам.

Навсякъде се катери, дори ме вика да му помогна, когато не може да стигне до нещо. Simple Smile Види ли кабел, веднага тръгва да търси контакт. Така е от няколко месеца, затова и всички достъпни за него контакти са с предпазители.

Криско е по-скоро вегетарианче. Шоколад и сладкиши категорично не предлагам. Сладките му храни са - мед и плодове (пресни и сушени). Освен хляб и от време на време солети, тестени предлагам рядко.

# 710
  • София
Здравейте и от нас  Hug
От вчера правя неуспешни опити да украся елхата  Rolling Eyes. Засега Любчо ми води в резултата с изтръгнат кабел на лампичките, една изгризана играчка, разпилени джудженца и топки из цялата къща  Crazy Преди малко закачахме топки за пореден път и той й казва на елхичката "дъш" (в превод дръж)  hahaha Обаче няма да се предам. Най-много да последвам модните тенденции и нашата елхичка да виси от тавана  Mr. Green. orhid, мерси за идеята  Hug

Белтък сварен направо ме изуми как яде  Shocked. Докато му приготвях яденето, той успял да докопа чинийката и си хапва човека... Иначе и аз в баница, сандвич с яйце и сирене, сигурно и в нещо друго за което не се сещам в момента съм давала. В кухнята готвят с яйчен прах, но не съм се замисляла него от цели яйца ли го правят  newsm78. А в супите за застройка сурово яйце ли ползвате? Аз още не смея така да му го дам  Thinking

Месо само да види и се започва "дай-дай". Направо цели късчета си яде и явно му е вкусно. Ще си правим компания на пиленцето с него, че другите в къщи не го искат  Rolling Eyes
Плодове също си хапва, но днес яде нещо, на другия ден не го иска... Иначе и от целия плод си гризка без проблем - ябълка, праскова... Опита и мандарината, ама кората не му хареса  Mr. Green

Шоколад съм му давала няколко пъти да си близне.

Даника вече има 16 зъба,но спокойния нощен сън все още е мираж . Не знам какво я мъчи , но постоянно търси да суче и аз хич не се наспивам.

Това все едно аз съм го писала. Снощи се е будил само 3 пъти, а аз бях кукуряк сутринта  Crazy. В тази връзка щях да ви питам дали знааете кога би трябвало да никнат следващите зъби? Нещо пак си дъвче пръстите  Thinking

Мимче, направо ми се прииска и на мен една такава баба  Rolling Eyes. Ама като сме 24/7 отбиването май се отлага засега...

MaLe много мило ми стана като чета за традиции по празниците  Hug. Подаръците и аз опаковам поотделно, колкото и малки да са. Много обичам под елхата да има много пакетчета, а и емоцията на децата докато се разопаковат си заслужава  Peace

Веси, дано се оправя бързо Марти и да няма повече такива премеждия  Praynig

# 711
  • София
Здравейте Simple Smile
Веси, много кофти, че се е стигнало до болница, дано да нямате вече такива премеждия Hug

Белтък давам от септември месец някъде. От време на време и слагам в яденетата направо цяло яйце - пускам го сурово в тенджерата, докато се готви, като леко разбърквам и то се сварява и става на късчета, като в китайския ориз. Също понякога съм и правила различни видове запечени зеленчуци с яйце и сирене.
Шоколад не давам, всъщнот почти никакви сладости и захар не давам, като се изключи по някоя бисквитка от време на време. Към кремчетата слагам плодове и са достатъчни, за да придадат по-сладък вкус. Мед слагам в чая, когато съм изцедила лимон, след това и давам да оближе лъжичката от меда - голям кеф и е Simple Smile От време на време давам по малко компот или го използвам за направа на кремчета, но съм предупредила предварително бабите да не ги правят много сладки.
То че все някога ще прояде шоколад, ще прояде, но засега, докато мога ще отлагам. За щастие плодове не отказва и яде в големи количества.
Месо обича, но не яде всеки ден.

Ние за Коледа ще ходим в Бургас, надявам се там да създадат коледния дух, вкъщи само ще си украсим и ще се опитам да разкажа на Яна за Коледа, но според мен са още малки, за да усетят нещата Simple Smile

# 712
Здравейти мили мами!Имам една молба,а тя за информация по какъв начин мога да се включа във вашата група?Аз също имам детенце родено през юни 2008г.Ще съм много благодарна.

# 713
stanii_1987, добре дошла! Нужно е само да кажеш кога е родена твоята госпожица, и ако искаш да качиш снимка за колажа (на първа страница има връзка към албума)  Hug

Аз хептен съм изкуфяла тези дни  Mr. Green Трябва да си запиша на едно листче името и адреса, ако се затрия някъде да ме приберат  Joy

Митко яде всичко, което му се предложи; яде и каквото не му се предложи, ако го докопа  Mr. Green Определено има афинитет към плодове във всякакъв вид, даваме предимно сурови; мисля да си сметна за един ден колко изяжда, вероятно половин килограм си докарва... Зеленчуци също яде всякакви, но тях малко по-капризно ги подбира според как са приготвени; сурови яде също с предпочитание пред сготвени; Месо яде също с апетит... накратко - яде всичко, което влезе в устата  Joy
Жълтъци даваме сварени, когато примерно си поръчаме шопска салатка, или ако случайно сварим у нас; яйца цели си хапва във всички тестени (домашни) - палачинки, баници, питки, тутманик, милинки (последните две ще правя тази седмица   chef)
Шоколад не яде, това остана напрактика единственото, което е строго забранено. Нито вафли, нито бисквити. Не мисля, че ще пропусне нещо от това  Peace (не му го "крием", и не го ощетяваме, той просто не вижда такива неща, и съответно не се дразни)

За отбиването да споделя, макар че при нас не е 100%; Мислехме си, че ще е адски трудно, че ще има голям рев, и че ще трябва да се разделим за няколко дни, за да успеем. Нищо подобно! Един ден аз просто му казах, че повече няма да суче. От там насетне единствено се иска малко твърдост. Вечерта той дойде да се гушка след банята, искаше да суче, аз казах НЕ, той се накриви, опита да ми дърпа ципа, разциври се малко и... отиде при татко си, който държеше шише в ръка  Mr. Green С всеки следващ път, когато искаше да суче, драмата намаляваше; напрактика всичко 5 минути се е сърдил. Остана му единствено нощното, когато той е в полусън, и става несъзнателно. Сутрин се буди, и дори не търси. Сега си мисля, че ако го бях завела при баба му, щеше да е по-тежко Simple Smile Аз по принцип не съм допускала непрестанно сукане никога; имало е моменти, когато съм му давала доста често, но това съвсем в началото; сетне положих някакви граници, и не съм допускала нон-стоп сукане, макар да спеше в нашето легло; предполагам че това си оказа влияние Simple Smile

Хайде бай!

# 714
  • София
Хей момичета вижте колко интересно нещо ми показа сестра ми,
нали наскоро й се роди дъщеричка и пише в отчетна тема, та за коликите:
Някой е предложил някакъв лек с масаж на бебето по гърба със зехтин, по време на масажа избивали нещо като косъмчета, това били коликите Shocked Shocked Shocked
Някакви измислени и преразказани народни лекове или бабини деветини, незнам доколко са логични и са истина, но ми стана странно,че дечицата спирали да плачат.
Ето снимка на гръбчето и косъмчетата на едно от бебетата, на която Майка му Октомврийка е решила да приложи този масаж, като е била скептична:
http://img38.imageshack.us/img38/7053/dsc01697h.jpg
Странно нали?
Е, не е за тази тема, но реших да споделя , пишат го майките явно по отчетните теми, аз лично незнам дали от мазнината и какво е, но е странно:)

от тук е прочетено: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=450940.45

Извинете ме за спама!

---

Офи, млекце на Митко какво му давате?

# 715
Офи, млекце на Митко какво му давате?
Сутрин/следобед - кисело, понякога айран; вечер адапте (не всяка вечер) около 150-200 мл заминават; нощем (призори) - кърма; също хапва сирене, по-рядко кашкавал. У нас много се тачи и таратора. Не следя стриктно, но като се замисля, доста мляко и млечни си приема детето, когато може и биволско/овче с плодове - обожава!

ПП: Това за масажа и за избиването на някакви неща от кожата съм го чувала и аз от някъде; но Митко беше вече голям и не съм пробвала; Отивам да прочета и да разгледам  Peace
ПП2: Прочетох! Точно това ми бяха разказвали и на мен миналото лято... Е, със сигурност ще го пробвам! Аз и за сешоара не вярвах, но ми стана най-добър приятел... така че кой знае  Crazy

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 20:13 от offioly

# 716
Тук също го коментирахме като бяха децата малки.  Laughing
Аз пробвах тогава, но май нямаше такива черни трънчета, не помня.

# 717
  • София
Тук също го коментирахме като бяха децата малки.  Laughing
Аз пробвах тогава, но май нямаше такива черни трънчета, не помня.

А може, може, аз съм бляла тогава, Simple Smile)))
а четох, не писах тогава все оше, но уж четях:)

хихик
на нас коликите минаха по междудругото, струваха ми се малък дерт, тогава.

Съжалявам за спама наистина.Simple Smile

----
Офи, питах за АМ или сухото мляко, беше ми интересно дали му е вкусно.

И Зари вечер пие мляко Нестле Джуниър,около 180-200 мл, някой път и сутрин, харесва си го,
минахме към него от адаптирано такова, някъде преди  2-3 месеца:)

# 718
offioly за рождената дата ок разбрах (25.06),но нещо не схванах как става качването на снимката за първа страница.Моля за още малко разяснения!  newsm78 Praynig

# 719
Мале, адаптето е Frizo3; лятото Тони ми го препоръча, понеже се приемало добре от повечето деца; оттогава имахме една кутия, та сега влезе в употреба - пие си го с кеф!

Общи условия

Активация на акаунт