Неизяснен стерилитет

• 11 085
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
А ТСХ го смъкнах под 2 с ХЗТ.

Какво е ХЗТ?

# 16
  • София
И на мен ми е интересно какво е ХЗТ  smile3506

В София имунологични изследвания се правят в болница "Свети Иван Рилски". Аз ходих там, много са отзивчиви, исках просто да поговоря с някой и да знам дали може още нещо да се изследва във връзка със забременяването.
От Малинов ги пращат в Плевен мисля.

crow, твоите резултати са просто перфектни.  newsm10

# 17
Аз живея във Варна. Тук имунологични/генетични се пускат в лаборатория "Надежда", а от там ги пращат в Плевен. С две думи, все около Плевен се въртят тези неща ...
Иначе и аз незнам какво е ХЗТ ?
aniTakova, да разбирам, че терапията при теб е била назначена едва след забременяване, така ли ? Аз изобщо не успявам да забременея  Tired  Ти спонтанно ли забременя ?

# 18
хормонално заместителна терапия /ХЗТ/
Може би е това.

# 19

Докато напиша Терзиева се е сетила.
ХЗТ  е  хормонално-заместителна терапия, т.е. при недостиг на някакъв хормон в организма, внасяш такъв под форма на лекарство. Например приема на инсулин от диабетиците е също ХЗТ. Стимулацията при инвитро си е стимулация, там се вкарват по-високи дози хормон.Писах защо избягвам конкретни имена и схеми на лекарства. Та с въпросната ХЗТ /изписана от ендокринолог/ ТСХ падна под 2 месеци преди да забременея. Забременях спонтанно и лечение ми беше изписано при положителен тест, но има момичета, на които им се изписва и превантивно някакво вливане. Зависи от преценката на специалиста.  Сега се сещам, че аспирин протект пиех още преди да забременея – от 15 до 27 ден на МЦ.
Да, лаборатория Надежда изпраща по куриер серум до Плевен, но нали лекар трябва да определи какви изследвания да пуснеш и лекар трябва да ги коментира. Във Варна в терапията има имунолози, но не съм ходила там и не мога да кажа нищо. Ние ходихме до Плевен при доц. Конова, тя прецени какви изследвания да ми пусне и какво да е лечението след това.

# 20
Този неизяснен стерилитет вероятно е на психическа основа - ако много искате психиката действа подсъзнателно
като блокаж. Не мислете за това а се радвайте на живота, дайте спирачка на изследвания и кабинети.
Peace Peace
Това ми каза и лекарката,от прекаленото пренавиване явно не става....
Затова сме се оставили на течението пък когато е писано.Насила хубост не става!

Не съм специалист в подсъзнателната дейност на психиката, но пък забелязвам, че когато човек иска нещо много силно то се сбъдва. Ако подсъзнанието ни е решило да ни лиши от деца, защото е разбрало, че много го искаме то това наистина е доста жестоко от негова страна. Но като цяло много се съмнявам подсъзнателна дейност или пренавиване да влияе в/у репродуктивността ни, някак несериозно ми звучи, особено когато тази теория не е придружена с обяснение по какъв точно начин се осъществява това влияние. Че емоциите и стресът влияят върху хормоните, които са важни за репродуктивността ни е съвсем друг въпрос. При положение, че с тях няма проблем обяснение с "подсъзнателен блокаж" (който между другото не се знае и какво точно блокира) е неприемливо за мен. Камо ли пък ако ми го каже доктор.

Не съм привърженичка на пускане по течението и смятам, че на шанса трябва да се помага.

# 21

От Малинов ги пращат в Плевен мисля.

Правят ги в тяхната лаборатория, не в Плевен!

# 22
Не съм специалист в подсъзнателната дейност на психиката, но пък забелязвам, че когато човек иска нещо много силно то се сбъдва. Ако подсъзнанието ни е решило да ни лиши от деца, защото е разбрало, че много го искаме то това наистина е доста жестоко от негова страна. Но като цяло много се съмнявам подсъзнателна дейност или пренавиване да влияе в/у репродуктивността ни, някак несериозно ми звучи, особено когато тази теория не е придружена с обяснение по какъв точно начин се осъществява това влияние. Че емоциите и стресът влияят върху хормоните, които са важни за репродуктивността ни е съвсем друг въпрос. При положение, че с тях няма проблем обяснение с "подсъзнателен блокаж" (който между другото не се знае и какво точно блокира) е неприемливо за мен. Камо ли пък ако ми го каже доктор.

Не съм привърженичка на пускане по течението и смятам, че на шанса трябва да се помага.
От стрес и психясване може да  блокира овулацията.Знам за такъв случай,и с лека стимулация се оправиха нещата.
За себе си обаче съм решила,че след като бебеправенето застрашава психол. ми здраве,стресира ме и по-скоро ми носи тъга...моля дотук. Stop Не сме хора за един ден! Peace
Няма невъзможни неща, ако Бог реши да се случат!

# 23
Цитат
От стрес и психясване може да  блокира овулацията
Мамче и аз съм си мислила, че от стрес евентуално се блокира овулацията. Обаче аз имам овулация. Уф, незнам вече къде да търся причината. Иска ми се да стане час по-скоро, за да бъда майка и да забравя за тези проблеми. Пожелавам го и на всички вас.  Hug

# 24
Цитат
От стрес и психясване може да  блокира овулацията
Мамче и аз съм си мислила, че от стрес евентуално се блокира овулацията. Обаче аз имам овулация. Уф, незнам вече къде да търся причината. Иска ми се да стане час по-скоро, за да бъда майка и да забравя за тези проблеми. Пожелавам го и на всички вас.  Hug
Здравейте момичета!И аз мисля ,че трябва повече спокойствие.Бях и аз една от вас с неизяснен стерилитет.Съгласна съм и с евентуалното блокиране на овулацията от самия стрес дори и да го няма този стрес самото мислена всеки път, когато правите любов сега ли ще е момента ...Всичко и аз съм го минала през всичките тези 5 години.Но мисля ,че съм нямала толкова изследвания които чета ,че сте правили ,които изброява crow в първата публикация на тази тема.
 Дано, да не стане много дълго и отекчително,но накратко ще ви опиша и аз моята фикс идея, която беше да си имам детенце (дано не обидя никой с определението фикс-но знам че на всички е така),с която искам дори и една дума от написаното да повлияе на всяка една от вас и вече да постигнете своето успокоение и да има най прекрасния финал.
 Всичко  започна преди оклоло 5 и може малко повече години.Както всяка жена иска вече да си имам детенце.Имах си нередовен цикъл ту има ту няма.Но мина първа година нищо мина втора с изследвания на някои хормони  и след лутане по лекари стигнах до Варна.Почнах лечение там регулиране на цикъла ,установяване че липства овулация и  ПКЯ ,които пък не позволяваха фоликулите да продължата развитие.Последва операция за отстраняване на кистчкита(преди две години).След което се почна с овулацията която я имаше само с медикаменти имаше си фоликули ,но нищо пак всеки месец като ми дойде рев имах чувството, че по едно време правих любов единсвено за това да стане нещо даже и липстваше удоволсвието.Почнахме с инжекционно лечение,след него с инсеминации.Предизвиквахме овулация с тях и следваше инсето от него пак нищо.След него правих снимка на тръбите (най ужасното нешо което съм преживяла)Оказа се че едната е запушена, което според док не е проблем, а и наистина е така.Продължи се с инсетата второ мислех да че станало нещо но уви само за това си мислех,но дойде деня на цикъла пак разочарование.Трета и вече след нея подготвяне на документи за инвитро по фонда.Подадох документите и почнах да чакам ,като че  ли по спокойна, защото знам, че няма да се получи по естествен начин,а предстои инвитрото.Чаках си бачках си ходе си на плаж пак следях форумите, но до там- като че ли я нямаше тази натрапчива идея за всичко.До момента в които един ден вече се замислих ,че ми закъснява с около 10 дена.Но не съм си помислила, че има нещо защото си ми беше нередовен мислех че закъснява и от промяната на времето вече септември и какво ли не но не и това че съм бременна.Купих един от най смотаните тестове сигурно и направих на следващия ден и неочаквано за мен втора бледа черта-незнаех къде се намирам.Купих и друг най хубавия уж пак две чертички и до ден днешен още не мога да повярвам че е истина.Живот и здраве май месец ще повярвам.Така че мили момичета виждате че всичко е възможно в този живот.Така че този стерилитет е най малкото зло-няма ви нищо всичко ви е наред единствения проблем е в нашата главица която мисли ли мисли.за всичко.Ще си кажете  че отдругата страна е лесно да се каже всичко това но и аз съм минала по този път и ви разбирам наистина.Пак ще се повторя дано повлияя по някакъв начин на някоя от вас -наистина ще съм доволна.Лек ден и нали си знаете всичко идва от главиците ни. Hug Hug HugЩе чакам много положителни тестчета от вас.  
 Извинявам се Embarassed стана супер дълго ,някои може да знаят историята(да ме извинят че се повтарям) ,но важен е резултата  Wink Wink

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 10:21 от лилка

# 25
Лилка, благодаря ти за чудесния и дълъг, подробен постинг. Аз наистина вярвам, че ще успеем. Знам, че всичко е в божиите ръце. Няма начин да не станем майки.  Hug

# 26
Въпрос към всички, които съветват да се успокоим. Кажете ми как да го направя? Как когато съм с болеzнена овулация всеки месец да не мисля zа това, как да "иzключа", когато zнам, че точно сега овулирам, как да не чакам 14 дни след това дали чудото не е станало? КАК? И ние сме с неиzяснен стерилитет, имам 2 посткоитални теста, 3 инсеминации, една процедура ин витро и един трансфер на zамраzение ембриони. Чудесни ембриони, чудесна спермограма, чудесни реzултати след хистероскопия. При генетичните има проблем, които обаче няма отноШение към zабременяването, а към иzносването. Имам една спонтанна бременност, zавърШила с мисед. Айде кажете ми при това положение как да спра да се надявам чудото да стане и при нас?  Как да се успокоя? Как да кажа на моzъка ми да не мисли zа бебе, докато яйчника ми се скъсва да ме боли и аz zнам, че в теzи часове яйцеклетката се отделя?

# 27
Миле, наистина е трудно това с успокояването. Предполагам обаче всеки има свой начин да го постигне. Може би при теб би помогнала вярата, може би би те успокоила някаква екскурзия, почивка .. Незнам. Аз самата нямам формула, то си и личи, но подозирам че в даден момент просто се "насищаме" на всички негативни емоции, които са ни засипали и се "предаваме". Може би точно в този момент се успокояваме. Не знам  Tired
Моля се всяка една от нас да намери своят път към успеха. Всъщност вярвам, че е така !

# 28
Неизясненият стерилитет го разбирам така: теоретично може да настъпи спонтанна бременност, но не се знае кога. Затова който може да си позволи да прави опити за това, прави. Който не, прибягва до помощта на лекарите.
Моя приятелка бяха с неизяснен. Всички изследвания бяха наред. Правиха многократно безуспешно инсеминации. Мъжът й беше започнал да напълнява, а й тя си е пълничка по природа. Подложиха се на диета и след няколко месеца забременя естествено.
Друга моя приятелка и мъжът й имаха отклонения в спермограмата. Правиха 3 инсеминации. Без резултат. Четвъртия месец пропуснаха инсеминацията, защото лекарят им отсъстваше по служебен ангажимент, и тя забременя естествено. 2 г. и половина след това забременя пак естествено и сега си имат 2 деца.
Трети наши приятели с неизяснен стерилитет забременяха спонтанно след 10 години брак.
Всеки преценява какво да избере, за да постигне целта си.
Ние също се водим неизяснен, въпреки отклоненията в спермограмата. Теоретично може да се получи забременяване спонтанно, но не ми се е случвало. Първи и единствен път забременях от 4-та инсеминация. Сега за второ дете, противно на очакванията ми, не се получава - 8 инсеминации и 1 ин витро. Решили сме при финансова възможност да правим втори опит ин витро.
Моето мнение е, че ако имах време, щях да отложа ин витрото, но сега това е нашият шанс.
Да, стресът като фактор не за подценяване.  Naughty Но все още му търся лек.

# 29
  • София
Миле, миличка, напълно те разбирам. Само ще добавя към всичко написано от теб и това, че моят биологичен часовник тик-така все по-ускорено.... Но въпреки всичко се опитвам да не мисля постоянно за това. Опитвам се да се наслаждавам на дребните радости, които ни съпътстват всеки ден. Опитвам се да не пропускам приятните моменти, които ни носят удоволствие, щастие, удовлетворение.... Понякога успявам. Друг път - не. И не спирам да вярвам.

Момичета, моля ви, не се отчайвайте, не се предавайте, не бъдете слаби. Ако всяка от нас прави всичко, което зависи от нас, сигурна съм, че ще има повече бебета. Бъдете здрави, бъдете силни и вярвайте! Нека Бог да е с нас!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт