Неизяснен стерилитет

• 11 067
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, момичета! И аз се присъединявам към вас от 3 години правим опити за бебче, но все не става. Аз имам 1 дете на 5,5 години и сега ни се иска да имаме и второ, но ... От 1 година почнах да се изследвам хормони, цветна снимка, спермограма и всичко е добре, доки каза, че няма ясна причина, за да не мога да забременея, но в случая не става. Правихме и стимулации с клостилбегит с друг доктор, но той май не подходи професионално, затова сега се преместих при друг, който веднага ми каза да си направя имонологични изследвания. Аз сега ходя при д-р Бойчев в Тутракан и за сега съм доволна. Този месец ще правим и инсеминация(първата за мен), но без стимулация, защото всичко за сега е било в норма. Много се притеснявам. Чудя се защо като съм била вече бременна и тръбите са ми идеално проходими и полегати и спермограмата е в норма нищо не се получава и то 3г. Сега ми каза да пия аспирин протект, за какво ще ми помогне той, ако на някой са му предписвали това да ми пише. Ако някой е в моята ситуация и ходи в същата клиника непременно да ми пише. С пожелание за + тест

# 46
vesi_koce  - понякога се получава така, че първоначално никой не може да каже защо не се получава. Дай на лекаря си малко време да те опознае. През това време ще направите изследвания и процедури и може би ще изскочи зайчето или пък ще уцелите верния подход. Важното е да се търси причината. Има теми за аспирина, прочети ги и го пий спокойно. Хубаво е че имаш детенце. Но организма на човек не е в стационарно положение - в него протичат много процеси и често ситуацията се променя. Не се притеснявай толкова. Започвате с най-щадящия метод. Късмет!

# 47
Сега ми каза да пия аспирин протект, за какво ще ми помогне той, ако на някой са му предписвали това да ми пише.
Аспирина се предписва за тромбофилия,да се разреди кръвта.
Четох,че аспирин протект разширявал кръвоносните съдове и помагал на яйцеклетката да се движи по-бързо,а също  да предпазва от спонтанен аборт. Peace
Успех на инсето,Веси!
Аз също имам  детенце,заченато без проблем,а сега....наближаваме 2,6г. без резултата. Rolling Eyes
Мира, Hug -всеки избира пътя си,пожелавам много успех и на теб!

# 48
Mira_m66,срещала съм твои постове и малко знам от форума какво си преживяла.Съжалявам за това което си преживяла.Не се отказвй и ти ще си мама някой ден.И ти ще получиш този дар от Бог.Успех занапред.
Vesi kose , дано ти помогне в твоя случай инсето-щом всичко ви е в норма дано инсето е най правилния вариант в момента и бъде увенчан с успех.

# 49
За отказване и дума не може да става. Това, в което вярвам е, че когато човек търси разрешение на проблема, в крайна сметка му се откриват начините и пътищата за това, пък макар и понякога странни......
Аз имам цел, а това е най-важното. А как ще стигна до нея все още не знам. Но вярвам, че ще стигна.

# 50
  • София
Здравейте момичета, виждам отдавна никой не е писал в тази темичка. Пускам информация за една от водещите причини за неизяснен стерилитет, а именно скритата чувствителност към глутена. Вижте част от предаването на Гала "На кафе", в което се говори именно за този проблем при много жени с неизяснен стерилитет: http://play.novatv.bg/play/230755/
Намерих и много статии, за съжаление са на англ.език, ето една от многото:
http://www.bellaonline.com/articles/art1507.asp
Ако някоя от вас има повече информация да пише! Simple Smile

# 51
Момичета пускам вирусче и в тази тема . Ето , че чудото стана. Бременна съм в момент, в който си чаках цикъла за инсе и той не дойде. Този месец пих бромокриптин, защото имах секрет в гърдите/млечен/. Това е знак, че имам висок пролактин, но след като си направих изследване пролактина излезе в норма, но въпреки това аз продължих да си го пия и ето , че чудото стана. Дали е от това или се успокоих, че си чакам реда за инсе не знам. Много позитивни мисли ви пожелавам  ДАНО ЧУДОТО СТАНЕ И ПРИ ВАС smile3533 newsm68 newsm44

# 52
  • София
Каква хубава новина! Все повече такива да се чуват. Стискаме ти палци за лека бременност.

И пу за мен, да се "хлопна" под бременните вирусчета да ме навалят Simple Smile

# 53
Честито vesi_koce, newsm44 newsm44 newsm44 лека бременност до края!
Ех дай Боже повече такива щастливи моменти!

# 54
Е веси косе това найстина е джакпот дай Боже всеки му  Hug
лека и без проблемна бременост  bouquet

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 19:09 от pepapet1968

# 55
vesi_koce честито и от мен    bouquet лека и безброблемна до финала.Подобно и аз чаках като теб за процедура ,но за инвитро и ето сега долу в подписа е малкото дробсърменце......Пожелавам всеки да изпита това щастие-ще го изпитате вярвайте.

# 56
Бях с неизяснен стерлитет.Правих няколко икси процедури и няколко инсеминации.Без имплантиране нито веднъж.Всички изследвания,лапароскопия, снимки,хидротубации не показаха отклонение.Може би леко завишени нк клетки - с 0,5 процента над норма.И така почти 10 години. В края на октомври 2008г. осинових сина си.В края на ноември същата година забременях и миналото лято родих дъщеря си. Абсолютно не разбирам защо не се получи толкова време.Точно за 10 месеца и 2 дена станах майка на две деца. Стават и чудеса:)

# 57
glace, ти си истинска щастливка   HugДа са ти живи и здрави децата .

# 58
Бях с неизяснен стерлитет.Правих няколко икси процедури и няколко инсеминации.Без имплантиране нито веднъж.Всички изследвания,лапароскопия, снимки,хидротубации не показаха отклонение.Може би леко завишени нк клетки - с 0,5 процента над норма.И така почти 10 години. В края на октомври 2008г. осинових сина си.В края на ноември същата година забременях и миналото лято родих дъщеря си. Абсолютно не разбирам защо не се получи толкова време.Точно за 10 месеца и 2 дена станах майка на две деца. Стават и чудеса:)
Това е страхотно.Човек като се успокои и се получава.И при мен се получи малко преди да почна инвитро.

# 59

Общи условия

Активация на акаунт