Май-чета и Май-ки

• 26 269
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Румка, Мирелка бързо да оздравява! А това с воденето и ходенето...  Whistling като се затантурим нанякъде и лошо ми става, а и напоследък Мила така се е залепила за мен, че нямам думи. Скоро й обяснявах, че като дойде време да се ражда бебето, мама трябва да отиде в болницата и няколко дни ще са с тати. Тя каза, че щяла да плаче за мама и искала да дойде с мен в болницата.
ха-ха , и аз водя преговори всеки ден с нея, че мама като отиде да вземе бебето , да не плаче, и използвам фразата "твоето бебе" и тя е доволна. Но да видим, няма как , ще се гледат. Ти как си, как  протича при теб бременността?

На мен днес ми е криво, изнервено и ме мъчи май едно гърло, което изобщо не ми харесва. Но стоим и си чакаме, няма как Wink

# 541
маик, заинтригува ме с чупенето на крак в първата брачна нощ. Ще разкажеш ли? Whistling

За момичетата бременлийки, които се страхуват от няколкодневната раздяла с по-големите деца ще препиша откъс от една книга за възпитанието. Примерът, който е даден е за майка, на която й предстои операция, но лесно може да се нагоди за вашия случай:
"Децата понасят напрежението на раздялата по-лесно, ако са предварително подготвени за него. Смислената подготовка изисква нещо много повече от обикновените словесни обяснения - нужно е общуване посредством присъщия на детето език на играчките и играта.
Две седмици преди да влезе в болница, майката съобщила на тригодишната Ивет за наближаващото събитие. Ивет проявила слаб интерес, но майката не се подвела по липсата на любопитство. Казала:"Хайде да играем на "Мама отива в болницата." Извадила закупен специално за случая комплект кукли изобразяващи членовете на семейството, лекар и медицинска сестра. Манипулирайки със съответните играчки и говорейки от тяхно име майката казала:
"Мама отива в болница за да оздравее. Мама няма да си бъде у дома. Ивет се чуди: Къде е мама? Къде е мама? Но мама не е в къщи. Не е в кухнята, не е в спалнята, не е в дневната. Мама е в болницата, да се посъветва с лекаря, да оздравее. Ивет плаче: Искам моята мамичка. Искам моята мамичка. Но мама е в болницата да оздравява. Мама обича Ивет и й е мъчно за Ивет. Мъчно й е всеки ден. Тя мисли за Ивет и я обича. На Ивет също й е мъчно за мама. Тогава мама се връща у дома и Ивет се радва."
Майката и дъщерята отново и отново разигравали драмата на раздялата и завръщането. Отначалото повечето от думите ги е казвала майката, но Ивет скоро ги поела от нея. Използвайки съответните кукли тя заръчала на лекаря и сестрата добре да се грижат за майка й, да я излекуват и скоро да я пратят вкъщи.
Преди майката да замине, Ивет я помолила да повторят играта още веднъж. Ивет казала повечето реплики и завършила изпълнението си оптимистично:"Не се безпокой, мамичко, аз ще си бъда тук, когато се върнеш."

От опит мога да кажа, че обяснението с игра наистина помага. Тази вечер го ползвах за да накарам Ники да си легне.

# 542
Добре сме момичета,борим се от пет дена с температура,паралелно с това разстройство и повръщане.от там силен колит с непоносими за нея болки,но от тая сутрин казва,че не я боли коремчето,иначе температурата е нормална,нали се получават инфекции,следствие от терапията,засега ще лекуваме инфекцията и чак тогава ще мислим за втора терапия.поговорихме си пак с докторката за почивките между терапиите,че ще ни пуска макар и за три дена в нас.

самите терапии,ще са четири,при нужда пет това ни е схемата,това е положението при нас,но тоя стомах доста ни измъчи..............,а косичката взе да ни пада,не мога да я убедя да и махна ненужните косми,така си иска тя да падат по етапен ред.

Бодил или Кати,ми предложиха помощ,тай като са от Варна,имам нужда от някои памучни забрадки,малко по фешън,за да не се комплексира,да си ги слага на главичката,поне за в отделението иначе за навън ще слагаме шапка. Hug

На всички мами,които очакват раждане им,пожелавам бързо и безпроблемно! Hug

Предстоящите празници,ще ги посрещаме с настроение,дали в нас  или тук,това за сега го преодоляхме,а на вас весело изкарване на коледното парти,приложен със снимков материал!!!! Wink

# 543
Птичка, мила Птичка, много ми е мъчно за вас. Много те прегръщам и теб и Йони!  Hug

# 544
Ох, Птички, не е лесна вашата  Hug Hug Hug

# 545
  • България
 Hug за Птица и Птичето! Силно стискам палци да се овладеят нещата! Кураж!!!

# 546
  • Бургас
Птичка много гушки и от нас  Hug Hug Hug.
Стискам ви палци и се моля този кошмар да свърши скоро за вас.
Можеш да разчиташ и на мен - ако мога да помогна с нещо само кажи. Бургас не е толкова далеч
 fingerscrossed

# 547
благодаря,момичета знам,че в такава ситуация,всички сме хора.
имах предвид,че не мога да намеря такива забрадки в нашият град,затова се обърнах към мамите от Варна.
но няма проблем,към всяка една от вас да ми бъде полезна! Hug

не ми се иска за заковавам темата,точно преди Коледа,с нашите истории,затова не се притеснявайте,обсъждайте всичко весело,за мен има значение!!!! Laughing

# 548
Птичета  Hug кураж, чакайте по-добрите дни, а те наистина идват!

Асе, благодаря че ни мислиш- Мила е с пневмония и се чудя дали да не се запътя към пулмологията, понеже свеки два дни ми намля на главата какви ли не овчи мисли Rolling Eyes Но днес бяхме при педи и той каза ,че е по-добре. Гърдичките й направо си клокочат, но това било, че се изчиствала.

Вчера беше термина на една приятелка, която е още 2 в 1 и се вълнувам все едно аз съм в очакване, така , че и за нашите бременлийки едно голямо  Hug с вас сме.

КСИ браво на Ники, сега има да си наваксва Laughing

# 549
Птичка, и от нас прегръдки, поне това може виртуално да изпратим. Мисля ви, но само вие си знаете какво изживявате. Дано нещата, въпреки трудната ситуацията, вървят към добро  Praynig  Hug

Мамила  Hug

# 550
Птичка  Hug

# 551
птица  Hug Hug Hug дано мине инфекцията бързо вече!

мамамила, ами пулмолог слушал ли я е? снимка правиха ли й? пневмонията е много опасно нещо!!! ходете по лекари...  Hug

# 552
  • Перник
Успях да ви изчета най-после  Whistling От вторник съм болничен заради хремата на Калоян и нямам време за форума. За сметка на това успях да поизчистя и да си украсим къщата  Simple Smile Дивакът вече е почти здрав за щастие.

Птица   Hug на Коледа стават чудеса. Дано и вашето чудо се случи и това, което изживявате в момента догодина да е само спомен!   Praynig

Мамамила, наистина пневмонията не е шега. Дано Мила се оправи бързо!

За партито - 90 % няма да дойдем  Sad Но на вас - много весело прекарване и да покажете снимки после  Wink

Леко и безпроблемно раждане на очакващите мами  Hug

# 553
Аз се надявам бебенце в коремче да изкара поне още месец, хич не бързам, да го видим него.

КСИ, много добра идея, днес го разказах като приказка и Милинка много се натъжи, докато мама е в болницата, но после светна, като мама се прибра. Благодаря ти!  Hug
Хем е нещо дето го знаех, ма понякога важните неща просто ги пропускам...

# 554

Общи условия

Активация на акаунт