Май-чета и Май-ки

• 26 242
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Момичета благодаря ви за честитките!!!!

Браво на Лори и на Мая......и Яна на Мина21 рисува много хубави човечета.
Любо обича конструктори, лего, реди мозайки, брои до 15 като може да казва по колко от някакви неща има на масата примерно, знае всички цветове, пее песни и знае куп приказки почти наизуст....умничко ми е момчето...иначе си е типичен мъж - ака по 20 мин минимум и никога нищо не знае къде си е оставил.

Румка......спокойно си карай последните дни преди раждането....не го мисли толкова и гледай да си свършиш разни неща, които после няма да имаш време.

# 631
Ааа, и моя брои, но до 11. и също познава цветовете. Ама тези си умения ги ползва в игрите с коли, затова не му ги броя  Simple Smile

# 632
  • Перник
Цветовете и Калоян ги знае. Обаче брои "едно, две, пет..."  Laughing Миналата седмица всеки ден строеше заводи докато е на гърнето.
Приказки, песни и стихчета не знае и отказва да учи  Thinking Обаче миналата седмица, в опитите си да го приспя аз бях задрямала и съм си оставила ластика за коса на нощното шкафче. И в полусън го виждам как държи ластика като огледало и повтаря "огледалце, огледалце, я кажи"  Shocked

Руми   Hug почивай си и, наистина,ако имаш нещо за вършене - сега е моментът  Wink

# 633
Станелка, 4РД, да си здрава, щастлива и да те слушат мъжете!

Браво на Мая, това си е истинска рисунка Simple Smile Иван само топки рисува, малки големи, средни за цялото семейство по една.
КСИ, може да ни е преподавал брат ти, ние с мъжа ми сме завършили ФМИ, а пък те с брат му са отличници на Пловдивската математическа гимназия. Децата не държа да са математици, само ако искат  Mr. Green

като подхванахте за напишкването да споделя накратко и моите кавги. иван най-накрая го преместихме в държавната ясла, сега беше удобен момент. и от понеделник се наслушах на какви ли не глупости от лелките (но сега не съм бременна и не им се давам). няма да пиша подробности. детето си яде, спи, спокоен е като цяло, сутрин и вечер нормално плаче. обаче, казаха напишквал се на обяд. първо не повярвах, но си казах възможно е. вчера поисках аз напишканите дрехи, ами нямало такива, защото те превантивно слагали памперс, бил спал 2.5 часа и така трябвало. т.е детето не се е напишкало и 1 път. е, такъв скандал вдигнах, нетипично за мен, ама това вече преля чашата за всички глупости. поспорихме добре, колко са ме разбрали незнам, ще видя днес. но пък главната сестра, случайно я срещнах, каза донеси си непромокаема пелена да е мир и спокойствие. и прошепна нещо от рода, че и директорката била вдигнала ръце от лелките на иван.
за съжаление напоследък се срещам с толкова неприятни хора, че не мога да повярвам някои неща. силно се надявам да потръгнат нещата, че и спас скоро ще го записвам за ясла, но като че ли се убедих да искам да е в другата група.

# 634
Приказки, песни и стихчета не знае и отказва да учи  Thinking
Опитай със стихчета за коли Mr. Green  Аз всеки ден чета такива книжки и Ники ги знае наизуст.

КСИ, може да ни е преподавал брат ти, ние с мъжа ми сме завършили ФМИ, а пък те с брат му са отличници на Пловдивската математическа гимназия. Децата не държа да са математици, само ако искат  Mr. Green
Възможно е. И аз не държа да са математици, но Лора за момента се увлича от математиката. В свободното си време ако не учи брат си на шах и не играе на учителка решава задачи(доброволно и с желание!).

Ники не може да рисува. Лора до 4годишна рисуваше изключително грозно, но някак изведнъж започна да рисува много добре. Доволна съм. Единственото което забелязвам, че не й се отдава са пеенето и танците.

# 635
Браво на Мая

Румка не се притеснявай ,всичко ще е наред  Hug
Браво на Лори

Мая също рисува но по тялото си, снощи си нарисува ноктите на ръцете и краката и ми вика мамо виж имам лак  Crazy, неиното броене е смесено на испаснки и български, две,три,синко,очо  Laughing,думите когато говори също ги смесва ,много е смешна.Утре трябва да я заведа в градината облечена като пастор . Галина брои до 30 на испаснки учат ги в училище, на български брой до 10 ,знае буквите но на испаснки .за сега не им давам да пипат компютъра,против съм и игрите на него имат си кукли и играчки, гледат филмчета предимно епизодите на барби ,а това е на Мая любимото филмче само с него мога да я кротна
http://www.youtube.com/watch?v=qZm9h_9pkAc&feature=related

# 636
   Hug Привет!!
 Станела честит рожден ден!!!!!! Жива и здрава!!! Весел празник!   bouquet   bouquet   bouquet
Успкоих се малко,че има и други не казващи навреме за пишкането ooooh!дано скоро да отмине това чудо.
 psm компютърни игри Crazy Явор само блъска по клавиатурата.
    Браво на рисуващите,пеещите,маняците на коли Laughing Явор обича да пее.Понякога говори пеейки WhistlingВ последно време е решил че един мой стар голям портфейл е акордеон и постоянно го разпъва и пее.Дядо Коледа ще му донесе истински акордеон Mr. Green
  Данче много неприяно за случващото се в яслата.Явор и в градината се изпуска ,но винаги си го преобличат и никога не са правили проблем като се има впредвид,че Явор е в градина а не в ясла и имат само една госпожа и една леля.А доколкото знам в яслите са повече.
  Смайлд добре съм,още не знаем какво ще е човечето.Явор с епоказа чак в 8 месец ooooh!.Много срамежливи нашите деца Mr. GreenАз искам да е момиченце,но каквото дойде да е живо и здраво.
  Руми ти май и Мирелка я преноси,помня,че много искаше вече да раждаш LaughingСтискам палци Heart Eyes

# 637
  • България
ЧРД Станела и от мен!   bouquet Много да те слушат твоите мъже  Grinning
Коко от доста време насам не се е напишквал, но аз за всеки случай си му слагам памперс през нощта. А в яслата незнам защо ги е страх да ги изпишват тези деца и да ги учат на хигиенни навици - но на Калоян памперсите винаги свършват бързо - поне по едни ден му сменят - чудно защо след като той си казва - събота и неделя нямама пропуск, а там  newsm78
Руми стискаме палци!!!! Hug

# 638
  • Перник
Приказки, песни и стихчета не знае и отказва да учи  Thinking
Опитай със стихчета за коли Mr. Green  Аз всеки ден чета такива книжки и Ники ги знае наизуст.

Хм, не съм се сетила.  newsm78 Благодаря за идеята, КСИ.   Grinning Трябва да потърся такива книжки. Бях взела една от социализЪма - със стихчета за кранове, комбайни, заводи...но той не беше очрован. Може на първо време да пробвам пак с нея  Mr. Green

Данче, това в яслата е много тъпо - зорлем да връщат детето назад  #Cussing out Явно с памперс на лелите им е по-лесно.

# 639
Хайде и аз - фръц Mr. Green
 Васьо знае цветовете, буквите, брой до 20 понякога пропуска 3 и 13(сигурно заради Р) Разказва няколко любими приказки, стихчета, впечатлява се от следните професии: ветеринарен и хуманен лекар, шофьор на тежки машини, певец и учител, инженер и танцьор. Понякога е жури в Айдълите и прочие. И съответно всеки ден е в роля Laughing Българска му работа - специалисти по всичко Rolling Eyes Rolling Eyes Но е крив и инатлив като за световно, има мнение по всякакви въпроси, не дели играчки с др. деца и напоследък използва изрази като"по принцип""няма значение" и пр.,разбира се понякога съвсем не на място.

# 640
 newsm59 Станела! Много здраве на теб и цялото семейство!

Митето днес е по-добре и започна да му се завръща апетита. Дан бързо се възстанови, че с този вирус много отпадна и отслабна.
И ние знаем цветовете, обича да реди пъзели от 20 елемента може сам. Не иска да го уча да брои и да учи буквите, явно не е дошъл момента. Знае да си брои пръстите - палец, показалец... Доста си играе с колички, като предимно ги паркира от единия край на леглото до другия. За компютъра също изявява желание, но не го оставям да играе на него. Относно рисуването все още само драска по листите. Изобщо не е музикален, не танцува и не пее, но запомня текстовете на песните и приказките.

Браво на Мая, страхотна рисунка. Heart Eyes

# 641
Броене, букви, цветове... уау, не, моето дете е не е родено 2007 година  ooooh! ooooh! ooooh! Та той знае 5 думи на кръст и нищо друго.

# 642
не бой се - и моето е тъпичко. ама аз това го преживях с ноемврийки 2005. по едно време всеки зе да се хвали какво му може детето, а тогава пипа нищо не можеше. и ми беше едно тъпооо. ама сега е дете-слънце - изразително, одухотворено, знаещо, можещо, попиващо - явно си идва моментът на наваксването и изпреварването дори. камен се движи в същия коловоз на забавени реакции сякаш. обаче не се съмнявам, че ще изкласи: туй дете знае как да се хареса, как да се подмаже и как да си оиска тъй, че да не му откажеш. знае 5 думи на кръст, но изплюва 'моля' с всяко отваряне на устата си: 'моля искам сок', 'дай моля хляб', 'мооля дааай' и прочие - просто ням как даму откаже човек. ще бъде нагаждач май-май, но няма лошо - гъвкавите хора успяват да се самоизбутат  Rolling Eyes

за неделя - 100 % потвърждаваме присъстве - клиентът няма да идва в бг, така че ще сме налични. ако няма други желаещи, филков ще се преобрази в дядо коледа. може би е добре намясто да му направим бърз списък с имената на децата, за да знае кои имена да вика  Mr. Green

станела - дълъг и хубав семеен (и не само) живот желая. безмерно да те обичат (поне) 3ма мъже   bouquet

# 643
Станела ЧРД на патерица   bouquet
за неделя и ние сме налични, вече опаковах подаръците (и за Лора)
пазаруването го оставям за последния момент.

# 644
Станела, честит рожден ден!(то станало на патерици) Много обич, здраве и пари, другото ще си го купите!  Hug  bouquet

Браво на децата!  Heart Eyes
Мила не мога да я похваля с кой знае какви умения, но пък и дай да си измисля песнички и да пее, обича да рисува с водни бои, но то са едни мацаници... От време на време прави нещо като човечета, но не може да се сравни с Мая. Напоследък много се кефи да скача на матрака. Стихотворения не казва, но и аз не съм си правила труда да я уча. Добре хваща мелодиите, та съм се замислила като стане на три да и търся някъде да  пее и танцува.
За напишкването и при нея започна този проблем от няколко дни. Имам чувството, че малко и напук ми прави, защото започна, след като се е събудила една сутрин и мен ме нямало. От три дни я оставям с памперс, защото на моменти си се изпишква някъде и изобщо не ми казва.  Rolling Eyes

Оф, от вчера се опитвам да си пусна поста.
За неделята за сега няма изгледи де не идваме, само ад сме здрави! Може би ще закъснеем малко, защото ставаме към 10, но до 11 все ще дойдем!
За подаръците нали на кой, каквото му се падне? Защото аз взех една плюшена играчка, и понеже последния път преди един РД ходих спешно да купувам нов подарък непосредствено преди да се качим, взех две еднакви, да си има вкъщи, че да не се чудя в последния момент, какво да правя.  Laughing
Добро утро!

Общи условия

Активация на акаунт