Май-чета и Май-ки

• 26 273
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Честито на всички именици! Да са живи и здрави и много щастливи!
Весел празник на всички!

# 496
Ей, всички именици да са живи и здрави Simple Smile

За поканата - валидна си е Simple Smile Чистенето не ме притеснява. Бебе естествено ще бъде командировано към някоя баба Simple Smile Квартала е Хладилника - да си преценявате и като място. Аз принципно също съм за по-сутрешно събиране, че следобедите са "по-проблемни" - кое спи, кое не спи, кое е кисело че не е спало ... и така ...

# 497
Майче....напълно в мой стил за лентичката...на Любо му стоя така около две години:)))

# 498
  Честит празник на всички малки и големи Никита!!! Да са живи и здрави!!!

# 499
черпя ви за мен с малко сладко тортенце и малко горчиво винце Heart Eyes ина Hug
честито на всички други празнуващи и особено на мъъънички запразнил вече никола  Grinning

ако никой няма идея за друг клуб освен единствения,който аз предложих,освен да се възползваме от темпчето и да фиксираме 20ти: от 10.30ч до 12.30ч ???? темп,часовете удобни ли са? нарочно слагам и краен хъхъ Mr. Green

станела,пусни гугъл,но ЛАНА са едните и едни други имаше обаче, май много сладки,да видим кво ще каже лейди,макар че тя май си ги ши нейните Crazy

# 500
  • България
Честито на всички Никита /малки и големи/ с молко закъснение! да им е живо и здраво името.
А също съм за среща на 20 - ти - по принцип нямам нищо против продложението на Темп или пък което и да е друго.... Laughing само купон да има - да се "набесуват бесчетата".....

# 501
за срещата, най вероятно ще попуснем, че сме на тим билдинг 18-20.12 Огняново, Ковачевица ...и ще взема и половинката, та това е нашата Коледа без деца  Wink

# 502
  • Перник
С малко закъснение - честито на всички, които вчера имаха повод за празнуване - Никита и банкери...имаме ли такива? Grinning
Среща/парти - аз съм "за" когато и където реши мнозинството  Peace По принцип сутрин трудно се организираме, но ще се постараем.
ПтицаHug много се радвам, че резултатите от изследването са каквито трябва! Бог е с вас и винаги ще бъде, вярвам в това!

КСИ, още малко и Ники ще ходи пак нормално  Flutter

Майче, в събота правихме Виенските сладки. Като за пръв път се получиха... в общи линии. Като начало се наложи да добавям брашно - с първоначалните 250 гр. ми се видя много меко тестото  newsm78 После, нямахме търпение да го чакаме да стои 2 часа в хладилника, та го извадихме след час и 55 мин.  Mr. Green Тъкмо напълнихме с Калоян първата тава, и дойде мъжо и, нали цял живот сладки е правил, заяви, че нашите били много тънки, трябвало по-дебели да са и напълни 1 тавичка със сладки с дебелината на кексче  #Cussing out Е, тънките са по-хубави!
Кари, забравих да си купя кардамом, естествено  Embarassed Сложих канела, джинджифил и... ванилия - това ми роди главата. Ама станаха вкусни сладките.
Калоян много ми помага тия дни - вчера и рибата готвихме заедно - той я овалваше в брашно, а аз само пържех. Абе много ми е добро детенцето  Heart Eyes

# 503
e да - те са бисквити по-скоро - тънички са по-добре май  Peace
а колкото до количествата - аз открай време не меря нищо прецизно - сипвам на око и каквото стане. ако консистенцията не ми хареса, добавям пак на око каквото ми хрумне  Wink

ето малко коледен дух от мен: http://majceto.snimka.bg/family/christmas.451142.16284542

# 504
  • На морето!
Майче, по коя рецепта правиш тестото за къщичките? Моята миналогодишна къщурка стана много твърда и и бяха нужни повече от 2 седмици, за да се дъвче нормално.  Притеснява ме, обаче, че "лепилото" няма да издържи толкова, тъй като е с белтъци...
Твоите са много пъстри и весели, подаръчетата и човеченцата с имената са много идейни. Поздравления за търпението и прекрасния резултат.

# 505
800 гр брашно
280 гр. пресята пудра захар
2 ч.л. сода
2 ч.л. подправки
2 яйца
2 жълтъка (бетъците се изпозлват за глазурата)
120 гр. твърд маргарин или масло
5 с.л. мед
сухите продукти се смесват;медът се затопля и към него се добавят яйцата + жълтъкът; медът + яйцата се изсипват в кладенче в брашното + захарта; маслото се добавя на парчета в процеса на месене. при мен брашното обикновено е по-малко, а маслото винаги е 125 грама (малко пакетче или половин голямо); пека 2 тави заедно около 12 минути на 170 градуса, с вентилация;
глазура - 2та белтъка се разбиват с капки лимонов сок. добавя се 150 до 200 гр. два пъти пресята пудра захар и се разбива докато захарта не хруска и стане хомогенна течно-твърда маса. тая глазура се оцветява и с нея се рисува;
и да, меденките Е РЕДНО да са твърди еднага след опичането. затова и се правят в началото-до 10ти декември, за да омекнат. моите къщи са готови от 2ри декември насам и чакат коледа. а белтъците не може да се развалят - едно време жените са сушали целувки на печките си дни наред - палят печката (при баба беше акумулираща) и на вестник пльосват по лъжица белтъчна смес - така целувките се 'пекат' на стайната печка дни наред докато станат. бяха най-вкусните целувки на света  Peace

# 506
  • На морето!
 Мерсиии love001  newsm51
Сега се зачетох да вия какво трябва да купувам и се замислих какво точно слагаш като "2 ч. л. подправки"? Съжалявам за тъпите въпроси, но миналата година не ми се получи както си го представях и тази ще съм изключително старателна и подробна  Embarassed

# 507
задължително канела, но включително и някоя от следните, или всички: кориандър, индийско орехче, кардамом (както каза кари), джинджифил, може и карамфил малко - абе каквото ти душа сака.
учудвам се, че не са ти станали меденките - моите всякогаш стават, а аз не си падам много по месенето - само обърквам на бърза ръка - за 5-6-7 минути и почвам да точа и режа. а, знаеш ли, ако ти се стегне пре-много тстото - ми врътни го за 20 секунди в микровелето и ще видиш как мекичко ще стане - ще държи мекота тъкмо докато разточиш. кат се стегне - пак връткаш за секунди и така докато остане съвсме малка степана част  Mr. Green 

# 508
  • Перник
e да - те са бисквити по-скоро - тънички са по-добре май  Peace
а колкото до количествата - аз открай време не меря нищо прецизно - сипвам на око и каквото стане. ако консистенцията не ми хареса, добавям пак на око каквото ми хрумне  Wink

ето малко коледен дух от мен: http://majceto.snimka.bg/family/christmas.451142.16284542

Страхотни неща си направила, както винаги, Майче  Heart Eyes И пак малко тъпи въпроси - върху виенските сладки може ли да се сложи глазура?  И с какво ги рисуваш тия красотички? Аз "измислих" да си взема спринцовки  newsm78 Embarassed
А че са бисквити и е по-добре да са тънки - да, съгласи се най-накрая мъж ми, ама опропасти половината тесто.  #2gunfire
 Този уикенд ще правим меденки  Mr. Green

# 509

Майче, страхотна си   bouquet
Свалям ти шапка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт