Черен списък на хотелите в България!

• 403 312
  • 1 885
  •   1
Отговори
# 1 485
Аз съм отделила толкова време, колкото съм сметнала за необходимо, за да се защитя от нападките на някои персони. Друг въпрос е дали целта на провокативните постове не е баш брисането.

# 1 486
Много ви моля,спрете да коментирате казуса с рецепцията,темата стана досадна,а иначе я следим.

# 1 487
Черни хотели в Паничище?
След месец отиваме натам. Искам спокойствие и тишина, защото ще правим як туризъм пред деня. През нощта не искам музики и шумове.

# 1 488
Джуди, имам добър отзив за един в Паничише, но няма тук да му пиша името, че е Черния списък. Иначе в Сапарева баня всичко що е до кръчмата Паничище през уикенда до 02,00 часа слуша по принуда чалга изпълненията на разни ....римляни. Ако решиш, ще ти го дам добрия хотел на лични, пък ти може някое маршрутче да ми споделиш, ама като за кашкавал туристи.....

# 1 489
Пиши на лични, благодаря предварително.

Скрит текст:
Колко "кашкавал"? И само за Рила или и за други места да пиша? Понеже имаме много приятели, които са в тая група и когато решим да ходим с тях, избираме леки маршрути, да могат да ходят и те.

# 1 490
Случайно попаднах на темата и почвам да следя.
Ако ми позволите, ще добавя и моя опит с Forest Beach в Приморско с извинение ако е коментиран вече. Бяхме там в края на юни. Комплексът е на мястото на бившето ММЦ, паркът е хубав, ресторантът и басейнът са чудесни, храната беше на ниво. Има собствен плаж, хубав е. Много подходящо място за деца, но, както винаги, проблемът е в персонала, а може би и това, че не сме чужденци също има значение. Не знам заради пандемията ли, но се опитваха да пестят - от персонал - повечето служители бяха под 25 годишна възраст, според мен много от тях бяха без трудов опит, това само по себе си не е проблем, но реакциите им бяха изключително неадекватни и с поведението си ни развалиха настроението и ни отказаха от идеята да посещаваме мястото редовно. Хотелът е ок инклузив. Като изключим храната в ресторанта, всичко друго беше тотал щета - крайно ограничен избор от напитки и закуски, дори и да си купиш не можеш, защото НЯМА ... веднъж поискахме да си купим кола в кенче вместо да ни налеят от безплатната - барманката не знаеше дори колко струва това чудо.
Сега за стаята - беше на партера, с голяма тераса, естествено непочистена и насрана от птиците - измих си я сама, че не ми се разправяше. Стените бяха пропити с влага до метър от пода, съответно сутрин пълзяха едни гадни черни насекоми и имаше миризма на мухъл. Кухненския бокс беше подгизнал от влага и се разпадаше, имаше някакви прибори, които ме беше гнус да ползвам - лепнеха, както и копчетата на котлоните. Фугите в банята бяха черни - явно плочките не са били чистени никога, диванът - омазан и гнусен - също не беше виждал пране от ден едно. За съжаление бяхме много изморени след 10 часовия път - с бебе в жегите се пътува бавно - и от бързане да се настаним приехме тези условия без да огледаме хубаво стаята. Сега вече не бих приела да ме настанят в такова нещо. Хотелът е 4 звезди, това значи почистване всеки ден, вкл. и сан. възли, подмяна на спално бельо и хавлии всеки ден ако клиентът пожелае, иначе през ден. След много настояване от наша страна почнахме да получаваме хавлии всеки ден, но чаршафите смениха един път за целия едноседмичен престой. Чистене всеки ден нямаше, всеки ден ходех на рецепция да се оплаквам че пак никой не е чистил, те ме лъжеха, че камериерката е минавала, гледаха ме с физиономия "оф, пак ли тая" и демонстрираха нежелание да съдействат. Една нощ докато спяхме панелът на ел. таблото падна, на сутринта заплашихме, че ще викнем ХЕИ и го оправиха, пратиха и камериерка. Същата ми каза, че е инструктирана да чисти на всеки три дни....подовете ги забърса, но санитарните възли не бяха пипнати - тоалетни чинии, мивки, душ кабина - личеше, че не бяха чистени. По едно време видях единия рецепционист и управителката на хотела да ходят по коридорите да сменят чаршафи, управителката го игра и сервитьорка в ресторанта една вечер...Тъжна гледка.
Общите пространства се чистеха веднъж седмично - един ден стовариха бус с римлянки, вихриха се с метлите и заметоха отгоре-отгоре.
В единия от дните спря топлата вода. Почнаха да лъжат, че в цяло Приморско няма топла вода заради авария, сигурно и в София не е имало топла вода този ден 😉. Питам ги как да си изкъпя бебето - вдигат рамене - да изчакам до осем и половина вечерта. Естествено пак скандал и след разговор с управителката ни дадоха стая с течаща топла вода, където да го изкъпя и после да върна ключа. Значи можело. Врочем тази стая явно беше запазена за чужденци - нямаше нищо общо с условията, в които бяхме настанени ние от гледна точка на хигиена и поддръжка.
Та така... Ако сте българи - бягайте от българското Черноморие - аз и семейството ми поне няма да стъпим вече там.
А, цената на нощувката може да си я проверите и сами - доста е соленичка.

# 1 491
  • близо до Кресненското дефиле
Черни хотели в Паничище?
След месец отиваме натам. Искам спокойствие и тишина, защото ще правим як туризъм пред деня. През нощта не искам музики и шумове.
"Панорама". Хотел с 1 *, имащ претенции за 5*. Малки стаи, чисти се с прахосмукачка в 15:30 часа. Храна в ресторанта-зле. Музика до полунощ.
Един плюс, включената закуска тип "Балкантурист" беше по всички правила.

# 1 492
Според мен, най-достоен да оглави черния списък е Гранд хотел Велинград (Grand Hotel Velingrad) Като се започне от липсата на хигиена, некачествената храна, амортизирана база и тотално некомпетентна управителка.
Не случайно и основният им контингент са роми, на които позволяват да правят каквото си искат, за сметка на спокойствието на останалите гости.

# 1 493
Hello Hisar, това е за мен най-смотаният хотел в Хисаря. Миналата седмица тръгнахме с децата ми, едното на 2, другото на 7. Пътуването беше ужасно, в най-голямата жега климатика ни сдаде багажа, малкото повърна два пъти и стигаме ние в 14 ч на 40+ градуса , влизаме да се настаняваме и изненада - нямате резервация при нас!!! Моля, почвам да гледам кога съм звъняла, намерих разговори в ММ, където му обяснявам, какво съм запазила. Та хотела фул, седим ние като прошляци и жената ми обснява как имали система, не можело да се случи. Поглеждам им системата - хвърчащи листове, драскани, задрасквани, подчертавани с маркер. Говорих с една жена преди две седмици, каза, готово имате резервиран апартамент, питам да предплащам, нямало нужда, на място. Отиваме вчера, друга жена казва, че било невъзможно, как без капаро. А бе пълна идиотщина, за пръв път ни се случва. Чудихме се какво да правим, децата уморени, без климатик, да се връщаме ли наобратно. Добре че в последния момент намерихме едно хотелче, свободно.
Въпросният хотел има открит басейн, външни хора си влизаха вътре, също и хора от малцинствата, та май всяко зло за добро.

# 1 494
  • Русе
Хотел Компас в Албена.Изключително мръсен,чак мазен,за една седмица никой не почисти общите части,всичко олято с кафе,сокове и т.н.,стаите се хвърлят само кошчетата,за храната да не говорим,крайно разочаровани и това е за 89лв на човек на ден.

# 1 495
Hello Hisar, това е за мен най-смотаният хотел в Хисаря. Миналата седмица тръгнахме с децата ми, едното на 2, другото на 7. Пътуването беше ужасно, в най-голямата жега климатика ни сдаде багажа, малкото повърна два пъти и стигаме ние в 14 ч на 40+ градуса , влизаме да се настаняваме и изненада - нямате резервация при нас!!! Моля, почвам да гледам кога съм звъняла, намерих разговори в ММ, където му обяснявам, какво съм запазила. Та хотела фул, седим ние като прошляци и жената ми обснява как имали система, не можело да се случи. Поглеждам им системата - хвърчащи листове, драскани, задрасквани, подчертавани с маркер. Говорих с една жена преди две седмици, каза, готово имате резервиран апартамент, питам да предплащам, нямало нужда, на място. Отиваме вчера, друга жена казва, че било невъзможно, как без капаро. А бе пълна идиотщина, за пръв път ни се случва. Чудихме се какво да правим, децата уморени, без климатик, да се връщаме ли наобратно. Добре че в последния момент намерихме едно хотелче, свободно.
Въпросният хотел има открит басейн, външни хора си влизаха вътре, също и хора от малцинствата, та май всяко зло за добро.
Негативният опит и емоция от конкретна случка или отношение не би трябвало да влияе върху оценката за дадено място за почивка. В случая апарт-хотел Нелоу в Хисар. Позволявам си да пиша, защото се върнах преди седмица от престой там и препоръчах мястото на познати като вариант за спокойна семейна почивка. Изключвайки непрофесионалното отношение на служителя, категорично не съм съгласна с горенаписаното. Студиата са просторни, вътрешните и външните пространствата са чисти, басейна също.Имаше външни лица, събота и неделя, но не беше свръх населено.

# 1 496
Много се извинявам, ама на мен ако ми се случи да пътувам с часове в жегата с две малки деца и да ми сервират че няма места не в Черния списък, ами първо в КЗП ще пиша! То по-голяма издънка едва ли може да направи някое място за настаняване. Друг е въпросът, че аз като правя резервация е или по мейл, или плащам капаро и си нося платежното. Питам и за номер на резервация на мое име и т.н. Такива обещания по телефона за мен нямат стойност.

# 1 497
  • В.Търново
Случайно попаднах на темата и почвам да следя.
и поддръжка.
Та така... Ако сте българи - бягайте от българското Черноморие - аз и семейството ми поне няма да стъпим вече там.
А, цената на нощувката може да си я проверите и сами - доста е соленичка.
Само да вметна, че има много читави хотели по българското Черноморие, просто трябва да проучите малко и да се разровите за информация.
Има много информация за този хотел с недобри отзиви, както и за ресторанта им. Лично ние сме почивали във вили Холидей и положението е плачевно.Подобрение няма.

# 1 498
S_a, може би сте служител във въпросният хотел, но според вас това не е за Черен списък??? Доста мнения прочетох, негативни спрямо персонала, а за несъщестуваща резервация, не е за Черен списък? Че сме си взели отпуска с ММ, че сме планували 2 седмици, че сме приготвяли багажи, заредили колата, просто ей така да се пошляем на 40+ , явно е забавно за вас? Ами ходете си там със здраве, хвалете си го в друга тема...
Досега никога не ми се е случвало да ми кажат, че нямам резервация!!! Може и да е страхотен хотела, но когато направят такава издънка, ми е все тая колко са мили служителите и колко големи са стаите! Все ми е тая дали ще трябва да предплатя - питах, казаха, да платим на място. С две деца в жегите, едното оповръщано точно преди хотела и да нямам резервация, никога, ама никога не ми е случвало, дали с капаро или без, винаги всичко е било точно, а пътуваме често! Коя е тази служителка питах - била в отпуска, тя знаела, но щяла да провери. Предложи ни студио, на 1 км от хотела, в друг хотел, имало свободно, да сме ползвали безплатно басейна, хаха. Ние бяхме резервирали апартамент, търсихме специално с басейн в хотела, не по жегите да вървим с хавлии и бански, колички и т.н.
Поисках телефона на служителката, да я питам защо не е отразила резервацията, защо не е искала капаро, уж имали система, ама не знаела коя е точно, смешна работа. Просто бяхме меко казано бесни. Вие си ходете там, аз ще ги плюя където сваря и пред който сваря. Относно басейна, не го видяхме прословутият такъв, но докато се разправяхме за 10ина мин, влезнаха поне 10ина външни хора, едни от тях от малцинствата.
Съжалявам за дългият пост, още много мога да напиша за този ПРЕКРАСЕН ХОТЕЛ, но спирам да ви занимавам.

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 15:03 от Elsi86

# 1 499
Въпросът лесно може да бъде решен - купвате си една бутилка вино и някакво деликатесно сиренце, филенце, плодове. И си сядате на тераската или там където сте отседнали. Няма да се моля и да пълня гушите на ресторантьори, ако не искат да ми вземат парите. Толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт