Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 25!

• 27 396
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Ами пробвай да ги махнеш и стискай зъби 1 седмица, докато се научи. Иначе си я обличай както винаги, но с гащички, не с памперс. Ще й стане некомфортно няколко пъти да се намокря и ще свикне да казва. Навън също трябва да я подканяш да пишка. Няма ненаучено дете, а колкото по-бързо се махнат тези гелове и химии от кожата на детето, толкова по-добре.

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 16:15 от Анонимен

# 136
ми интересното е, че навънка почти никога не пишка т.е. прави разлика между навън и в къщи просто не иска да сяда на гърнето дори като е с памперс съм я улавяла като пишка застава права разкрачва краката и така пишка.

# 137
sofi82, ами ако и предлагашот време на време, да пишка като я държиш над тоалетната, дали няма да иска. Нямам представа дали при по-големи деца този подход е правилен, но аз в началото така започнах, но тя моята мома, тогава си беше бебе още.
Иначе сега в болшинството от случаите си казва, особено за акането, но ако някой път е минало доста време без да ми каже, аз си я пробвам за всеки случай, а гърне така и не е използвала, първо я издържах, а сега в повечето случаи си седи на детска дъска в тоалетната.

# 138
Sofi можеш да я попиташ дали иска като голяма кака да пишка на голямото гърне, както мама и тати. Ако е склонна, можете заедно да отидете и да и изберете седалка. Някои деца не желаят на гърне, но тоалетната нямат нищо против да ползват  Peace

# 139
Здравейте!
Аз не съм от "дълго" кърмещите, защото досега стажът ми е едва год и почти 2мес., но се надявам да сме за тук. Приемате ли нови попълнения? Надява се да ви следя  Hug

# 140
  • На бял кон в Pierrefonds
А има ли нещо вярно в това, че има бебета, които около годинката ходят на гърне и после отказват по някаква причина и така чак до 2 г? Ако е така какъв е смисъла да се започва на 1г?

Нели Simple Smile, здравей! Аз кърмя почти година вече (без 12 дни) и смятам себе си за дългокърмеща, тъй като в градинката, в която се събираме с другите майчета само аз продължавам да кърмя и нямам намерение да спирам, така че вие сте още по-напред  Laughing

# 141
  • София
Нели, Митко беше на 6 месеца когато реших, че съм вече за в тази тема  Laughing .

# 142
  • София
А има ли нещо вярно в това, че има бебета, които около годинката ходят на гърне и после отказват по някаква причина и така чак до 2 г? Ако е така какъв е смисъла да се започва на 1г?

Има да - на мен са ми се оплаквали майки, които са започнали да слагат детето на гърне към 6 м. възраст и към година то вече не е ползвало памперс, но след известен период започва да се напишква и нааква.
За мен няма никакъв смисъл слагането преди 1,5-2 г. - индивидуално за всяко дете, за ЕБХ не споря - но там концепцията въобще е различна от традиционното слагане на гърне. За нея обаче съм много мързелива. Wink

# 143
  • на плажа
 Аз пък не мисля, че  е така. Мирко започнах да го изпишквам като беше на 6-7 месеца, а на годинката вече започнах да го оставям вкъщи без памперс и като беше на 1г и 2-3 месеца му го махнах и навън. Имаше един период, в който нещо му се разстрои стомахчето през лятото и за една седмица изпрах толкова наакани гащи, колкото за 1 година не съм прала, но това беше временно. Преди няколко седмици започна да се напишква нощем и аз му сложих няколко пъти пампата за през нощта, но той не я искаше и сега отново сме без. Аз мисля, че всичко е временно. Като се връщам назад смятам, че пак така бих постъпила. На детето му е много по-удобно да не се разхожда с опикан и оакан памперс на гъзето, а да си се движи свободно.

# 144
  bouquet за посрещането  Laughing

Психологически погледнато - отговорът е зависи. Има и двете крайности - за справка и темата за ЕБХ. Но, личното ми мнение, като човек, имал проблем с нощното напикаване до ен-ти години, и учещ Психология, е че 99% зависи от родителя и отношението му. Другото си е просто индустрията на памперсите  Peace

# 145
Здравейте! Желаете ли още едно попълнение?
Кърмя сина си вече година и 4 месеца почти. Това му е основното ядене, твърда храна почти не иска да поема. Като го захраних на 6 месеца си хапваше пюренцата, но на 9-10 месеца започна да отказва всичко и до скоро беше само на кърма. Сега е записан на кухня и от време на време си яде обяда  Laughing.
Кърменето ни служи и за приспиване. Нощното кърмене също е много актуално, особено последните месеци при никненето на зъбките.
Ще се радвам да обменяме опит заедно.

# 146
Нели, Ellle, добре дошли! Simple Smile
Да ви кажа, това да започнеш да изпишкваш едно бебе само на пръв поглед изглежда трудоемко, на мен поне изобщо не ми е отнемало много време, нали все пак и да смениш памперса изисква някакво време, та горе-долу нещата се уравновесяват. Аз преди да започна също малко се колебаех, даже веднъж почнах, когато бебето беше на 1 месец и се отказах, че нещо не се получи, но след няколко месеца пробвах пак и не ми се стори никак трудно. Иначе досега не съм забелязала да има някакво връщане назад, по-скоро има периоди в които започва да пишка много често, през половин час и не се усеща всеки път да ми каже, но това трае обикновенно само няколко дни.

# 147
Добре дошли на Нели и Ellle и от мен  Hug
От 2-3 месеца поставям малкия на гърненце, 90 % от акането се върши там. Ползвам и многократни пелени и с тях сме намалили значително разхода на памперси (нощем е с памперс). Съобръженията ми са изцяло екологични. Много ми беше тежко в началото, когато изхвърлях по една торба памперси на ден  ooooh!.
Мисля, че е нормално децата да се връщат назад в определени периоди-дори и деца, късно научени на гърне, започват да се напишкват и наакват, когато се появи братче или сестриче например. Обикновено за това си има причина.

# 148
Моя опит с памперсите е малко по-различен Simple Smile В случаите, когато съм опитвала да ги сложа на гърне и двамата са пищяли и са показвали с цялото си тяло и налични умения, че не желаят. Когато той се роди, тя беше на почти 2. Месец по-късно беше толкова щастлива, че е станала кака, че е голяма и си има малко бебе братче, че започна да си казва и за пиш, и за ако. Не само, че не дръпна назад, а ги спря от раз, тогава, когато се почувства готова за това. Месеца преди родя, в който опитах и не се получи, може би и е дал идея, какво се прави с гърнето и какво е усещането от мокрото. Всички случаи идва момент, когато детето само преминава към следващата крачка от живота си. Нощния памперс продължи да и бъде силно напишан и го махнахме малко преди 3 отново по нейна инициатива. Може би, ако нещата се бяха стекли по друг начин с него щях да опитам ЕБХ.

# 149
Понеже стана дума за памперси, направих голяма глупост. Купих за проба друга марка памперсти, в момента госпожицата е цялата червена.
На всичкото отгоре носът и е запушен. Както не мога да цедя  ooooh! с много  мъки успях  да и капна кърма.

Общи условия

Активация на акаунт