Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 25!

• 27 414
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, честно възхищавам ви се като ви чета как толкова месеца отучвате децата си от памперса - на мен 1-2 седмици да търкам наакани гащи ще ми се сторят тежички, а пък представям си 6-7мес.-...година и ... може би и повече при някои. Единственото, което ми остава, е да се надявам, че и при моето дете ще проработи това с внезапното съзряване относно ползването на гърнето или по-точно желанието за това (щото те иначе от по-рано разбират за какво се ползва). Но другото лято ще я пробвам пак да я оставям по гащи и да я уча на гърне.
При нас не са проблем памперсите - никога не се е обривала, не и пречат по никакъв начин (то иначе гол си е най-хубаво  Mr. Green  като е топло, де, ама пуста цивилизация), а и освен това разхищението не е голямо. Не съвсем от новородена, но малко след това хабях на денонощие по 3 памперси + 1 (евентуално) за акане, ако се случи да се изака по-скоро след смяна с нов. От няколко месеца вече се налага още 1, т.е. 4/денонощие, пак + 1 евентуално според това, кога ще се изака. Та в нашия случай е много по-удобно с памперси. Е, остава замърсяването на планетата, което е за сметка на нашето удобство, какво да се прави.

# 151
Ние май сме от групата на бързащите, но моето моче се дразнеше да ака в памперсите още като беше сбебе. Така че гърнето влезе в употреба доста бързо - някъде около осмия месец, даже през лятото (около годинка) се бях засилила съвсем да махна памперсите през деня ( и имахме успешни дни), но сега като е студено нещо се размислих... Напролет се надявам вече да сме по гащи Laughing

# 152
  • София
Ние от скоро сме без памперс, даже се замислям да спра да слагам и през нощта, защото така или иначе винаги си го намирам сух сутрин...

Да ви питам, вашите деца искали ли са от вас да кърмите нещо/някой друг...? Миналия ден дъщеря ми ми даде да кърмя патето. Отказах и опитах да й обясня, че само тя прави "ам" от гърдите ми. Днес обаче искаше да кърмя друга играчка. Странно ми е и не знам как да отвърна на това.  newsm78

# 153
Да, случвало се е-много играчки кърмех, но и не само това. Като беше  на около 9 месеца, бъркаше с една голяма лъжица в диколтето и след това  си я лапаше. Демек опитваше кърмене с лъжица Simple Smile))

# 154
Йее, много е умничко това твойто, досега не съм чела друг да е споделял такава приумица.  Heart Eyes
Аз, обаче, пиша във връзка с един проблем, който ми възникна току-що. Правихме секс с татито и презервативът се оказа скъсан на цели 3 места. Аз усетих мокро веднага, учудих се и побързах да стана и да проверя, но за нещастие съм точно в овулация, т.е. не си зная кога ми е точно овулацията, но ми е 14-ти ден!  Cry  Предполагам, че овулацията ми е преди 14-я ден, но никак не съм сигурна. Много съм ужасена. Имам 2 аборта и ... Какво да правя? Да взема ли постинор или какво друго можете да ме посъветвате, което се взима в такива случаи? До колко часа може да се вземе, понеже в момента нямам в наличност? Колко време след взимането на хапчето мога да кърмя?
 Praynig Чакам някой да се включи по-скоро!

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 00:46 от desi_sunshine

# 155
Всичко кърмя наред - патета, зайци, мечки, дори и нарисувани (имам предвид книжки с картинки)!
Скоро дори любезно предложи и на баща си, а той още по-любезно отказа категорично!  Mr. Green

# 156
Деси, сега виждам поста ти - аз се включвам, въпреки че не мога да помогна много.
Освен Постинор друго не знам, но щом така или иначе нямаш у дома ще се наложи да отидеш до някоя аптека и там със сигурност ще те информират за други подобни хапчета. До колкото съм чувала има допустимо време за приемане на хапчето около 7 часа, но колкото по-рано, толкова по-добре. А може да има и нови и по-съвременни лекарства, които могат и след 24 часа да се приемат!
Късмет мила!

# 157
Разбира се зависи какво ще решите. Ако искаш да вземеш хапче, колкото по-рано след случката толкова по-голяма би трябвало да е ефективността. Иначе ги дават и до 48 часа мисля, но най-голям ефект има в първите часове. Смътен спомен имам за постинор -дуо. Предполагам, че от аптеката ще те ориентират.

Играчки не се е налагало да кърмя, но пък голямото редовно се нарежда с бебетата си до мен и си ги кърми Laughing

ПП: Да постинор дуо е безопасен при кърмене и е до 72 часа след случката, но е желателно да се приеме първите 24 часа, по-добре и по-рано  Peace

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 02:15 от Ivy

# 158
Благодаря за отговорите! Пратих такси за доставка. В аптеката казали, че вече не се внасял Постинор дуо, имали само Ескапеле /Escapelle/ - пак със същата активна съставка, Levonorgestrel, но цената му е двойно по-висока - 30 лв. Аз в далечната си младост съм взимала Постинор и не бях очарована от страничните ефекти - имах кафеникаво зацапване почти цял месец нон-стоп, но какво да се прави - по-добре отколкото нежелана бременност.

# 159
Деси, точно за Escapelle се сетих и аз като прочетох поста ти. Дано няма последици и странични ефекти Praynig.
За гърнето да кажа как е при нас. Пробвах Ивайло още като се научи да седи стабилно, но той се разплака и не повтих следващите 2-3 месеца. После реших да пробвам пак като беше на 10 месеца и той взе, че си "свърши работата". Започнах да го слагам редовно след сън и след ядене и резултатът беше празни памперси. Цяло лято си ходи по голо дупе през деня. Като се застуди обаче започна да мрънка като го сложа на гърне и аз естествено не го насилвам. Като иска сяда, като не иска - не. Сега доста често сменям памперси, но съм съгласна, че "на сила хубост не става". За сметка на това започна да си казва "аку" понякога предварително, но в повечето случаи след като си е свършил работата в памперса  Wink. Надявам се следващото лято да нямаме проблеми.
Ивайло редовно си кани гости да хапват заедно. Постоянно привиква баба си (майка ми) и баща си и като се доближат им натиска главите да сучат  Crazy. Играчки до сега не ми се е налагало да кърмя май  newsm78.

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 10:33 от Ellle

# 160
Ellle, от твоя пост се сетих още нещо - моят син вече много добре знае за какво е гърнето и ако се опитам да го сложа, когато той няма какво да върши, отказва да седне въобще.

# 161
  • Варна
Аз малко не по темата, но да питам нещо: могат ли да се ползват вагинални таблетки по време на кърмене? Лекарят казва да, на листовката пише не. Някой да има повече инфо по въпроса?

# 162
  • Varna
Аз малко не по темата, но да питам нещо: могат ли да се ползват вагинални таблетки по време на кърмене? Лекарят казва да, на листовката пише не. Някой да има повече инфо по въпроса?

Таблетки за какво? Има и  такива,които стават.

# 163
Щом може по време на бременност, значи трябва да може и по време на кърмене. Аз съм ползвала Полижинакс, Гино-Певарил и още някакви май. Но все пак кажи названието на лекарството, което са ти изписали.

# 164
  • Варна
Гиналгин. Лекарят казва, че действат локално, а на листовката пише, че при бременност и кърмене не се вземат.

Общи условия

Активация на акаунт