Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво се случва с кърмата по време на менструация?
Какво може да предизвика постоянно сучене и отказ от твърда храна при дете?
Какви са някои домашни средства за лечение на гнойна ангина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво се случва с кърмата по време на менструация?
По време на менструация може да се наблюдава лек спад в производството на кърма и промяна във вкуса й, което става по-солено. Това може да повлияе на бебетата и те могат първоначално да откажат да сучат. За минимизиране на тези ефекти се препоръчва консумацията на ядки, магнезий и други храни, които помагат за нормализиране на производството на кърма.
-
Какво може да предизвика постоянно сучене и отказ от твърда храна при дете?
-
Какви са някои домашни средства за лечение на гнойна ангина?
-
Какво представлява блистер в контекста на кърменето?
-
Какви са причините за непрекъснатото кърмене от страна на бебето?
Такa отпада риска от излишни драми
За тона, надменното поведение и езика не ми се говори никак
? Другия ми въпрос е как да повиша количеството на кърмата, при положение че през деня съм на работа и нямам възможност да кърмя по-често или да се цедя? Оставам с усещането че вечер не и достига. Ще съм ви брагодарна ако дадете съвети
!
Не е толкова ужасно положението, защото съм свикнала. Просто покрай истеричните кризи на Настя от известно време и други крайности в поведението и, се замислих за съвсем други неща и просто търся отговори, това е. Неща, които досега не само, че не са ме тревожили, но дори и съм се гордяла с тях.
Имам предвид, това, че Настя е изключителна панта - радвала съм се, че е толкова жизнена, като съм смятала, че това е признак за добро здраве, енергия. Чак сега се замислям дали всъщност тази хиперактивност не е признак точно за обратното, но не съм наясно с този проблем по принцип. Нека, примерно, я нарека Перпетуум Мобиле, само, че не се занимава неуморно само с едно нещо, а непрекъснато сменя обектите си. По същия начин не обича да се задържа да играе дълго време с други деца или да стои около мен и другите хора, с които съм в компания. Просто не и се стои на едно място, иска да пътешества нон-стоп. Тръгва в някоя посока, която си избере и не спира, не се връща, не ме търси, пада, ако се спъне, но сама си става и продължава и наистина е много трудно да и сменя посоката или да я задържа да играе в обсега на по-малък район като другите деца. Аз затова обичам детски кътове с ограда, но си нямаме в района. В последно време като съм близо до нея, започна да ми обръща внимание понякога, да "споделя" с мен впечатленията си, което е добре. Все съм мислила, че няма да ми харесва да имам страхливо дете, криещо се в полата ми, ама чак пък другата крайност ми идва също в повече! Честно казано, истински се измарям от наблюдаване и следене на неспирните и движения, очите и вратът ми непрекъснато шарят и буквално "ме заболява" периферното зрение (ако в този момент се опитвам да водя разговор с някой) - за секунди и вече нещо друго прави и е някъде доста по-надалеч. Настя е всеизвестна на другите с тези неща и я коментират, т.е. това не са само мои мисли и изводи. Майка ми я изведе да я разходи преди няколко дни за първи път и получи същите коментари от майките, познали Настя в градинката. Наскоро поизпоти и момичетата в детския клуб, където бяхме на РД, чиято задача бе да я пазят докато играе в залата за игри. Буквално се шашкаха как се е озовала в един момент в другия край на залата и вече се катери по нещо и се втурваха да я настигнат. Не се сещам да познавам друго такова дете - палави деца има много - правят бели, крещят, скачат, беснеят. При Настя, обаче, тези неща не са толкова характерни, а нейната палавост е в това, което описах по-горе. Дали е "шило", каквото и аз съм била, или пространствата просто и идват тесни на широката руска душа, кой знае.
Развалих един стар гердан с по-големи мъниста и ги насипах в две купички (мир да има!), намерихме дебел рибарски конец от макарите на татко и почнахме да нижем. Ентусиазмът с низането трая няколко минути, след това хуните му с хуни намериха още 2 купички и решиха, че е по-интересно да пресипват мънистата от купа в купа (естествено, разпилявайки половината). След фазата на пресипването се почна с фаза на гонене из хола с купички в ръка.
Вече привечер страстите около граха утихнаха и последното, което измислиха да правят с него е да си разпънат плюшените котета на масата и да ги удрят като пържола и да ги "солят", за да ги ядат