Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 25!

• 27 410
  • 759
  •   1
Отговори
# 720
Преди да гушкам питам иска ли, тя си казва Wink Такa отпада риска от излишни драми Mr. Green

Приемат ни в болницата, дребния не може да гледа, реве и аз предлагам гърда. Приемащата ни лекарка излиза за малко, връхлита друга с думите "Какво правите тука, бе?" Какво ли наистина може да прави майка с болно дете в болницата  ooooh!  За тона, надменното поведение и езика не ми се говори никак  smile3505

# 721
  • София
Като кърмачка съм свободна от таксата за придружител, когато детето ми е в болница, но когато ни изписваха ми донесоха сметката. Тръгнах да припомням, че като са ме приели сме уточнили, че кърмя детето, а сестрата(която беше от тези, който не ме тормозят, че кърмя и не се възмущават) цъка с език и вика:"Как да обяснявам на шефката, че сме имали 2годишно кърмаче! Кой я знае как ще ме хока, че не съм взела пари!"

# 722
Здравейте, момичета! Вече съм работеща кърмачка и кърмя дъщеря си само вечер, но разбирайте от 3 до 5 пъти до сутринта. Предстои ми да отсъствам два дни (до сега не сме се разделяли), как да процедирам с гърдите, предполагам, че трябва да се цедя newsm78? Другия ми въпрос е как да повиша количеството на кърмата, при положение че през деня съм на работа и нямам възможност да кърмя по-често или да се цедя? Оставам с усещането че вечер не и достига. Ще съм ви брагодарна ако дадете съвети Praynig!
Вита, добре е да цедиш и за да не ти се напрягат гърдите и да не ти намалее кърмата.
Относно количеството кърма, според мен с тези 3-5 кърмения не би трябвало да има проблем, да не би да е нещо временно заради цикъл например. Иначе можеш да използваш традиционните средства: лактогоненен чай, бирена мая, има и един сироп на Витанеа за които има подобни отзиви.
 Ivy, отвратително е това за което казваш, лошото е че не е чак толкова рядко срещано.

# 723
Gabonchi, не се обиждам, разбира се. Simple Smile  Не е толкова ужасно положението, защото съм свикнала. Просто покрай истеричните кризи на Настя от известно време и други крайности в поведението и, се замислих за съвсем други неща и просто търся отговори, това е. Неща, които досега не само, че не са ме тревожили, но дори и съм се гордяла с тях.  Blush  Имам предвид, това, че Настя е изключителна панта - радвала съм се, че е толкова жизнена, като съм смятала, че това е признак за добро здраве, енергия. Чак сега се замислям дали всъщност тази хиперактивност не е признак точно за обратното, но не съм наясно с този проблем по принцип. Нека, примерно, я нарека Перпетуум Мобиле, само, че не се занимава неуморно само с едно нещо, а непрекъснато сменя обектите си. По същия начин не обича да се задържа да играе дълго време с други деца или да стои около мен и другите хора, с които съм в компания. Просто не и се стои на едно място, иска да пътешества нон-стоп. Тръгва в някоя посока, която си избере и не спира, не се връща, не ме търси, пада, ако се спъне, но сама си става и продължава и наистина е много трудно да и сменя посоката или да я задържа да играе в обсега на по-малък район като другите деца. Аз затова обичам детски кътове с ограда, но си нямаме в района. В последно време като съм близо до нея, започна да ми обръща внимание понякога, да "споделя" с мен впечатленията си, което е добре. Все съм мислила, че няма да ми харесва да имам страхливо дете, криещо се в полата ми, ама чак пък другата крайност ми идва също в повече! Честно казано, истински се измарям от наблюдаване и следене на неспирните и движения, очите и вратът ми непрекъснато шарят и буквално "ме заболява" периферното зрение (ако в този момент се опитвам да водя разговор с някой) - за секунди и вече нещо друго прави и е някъде доста по-надалеч. Настя е всеизвестна на другите с тези неща и я коментират, т.е. това не са само мои мисли и изводи. Майка ми я изведе да я разходи преди няколко дни за първи път и получи същите коментари от майките, познали Настя в градинката. Наскоро поизпоти и момичетата в детския клуб, където бяхме на РД, чиято задача бе да я пазят докато играе в залата за игри. Буквално се шашкаха как се е озовала в един момент в другия край на залата и вече се катери по нещо и се втурваха да я настигнат. Не се сещам да познавам друго такова дете - палави деца има много - правят бели, крещят, скачат, беснеят. При Настя, обаче, тези неща не са толкова характерни, а нейната палавост е в това, което описах по-горе. Дали е "шило", каквото и аз съм била, или пространствата просто и идват тесни на широката руска душа, кой знае. Simple Smile Но няма смисъл да дъвча едно и също, наистина. Иначе това, което описваш, се среща и сред други деца - Настя, както и много други деца в тази възраст, си пада малко побойничка, катери се и прави разни "каскади" понякога, но повече обича да пипа - мръсните коли, разни неща от земята, да цопа с крака и ръце в локви и т.н.

skrech, много се ядосах на това заклеймяване - 2 годишно кърмаче да имаш в тази държава е абсолютно неприемливо за повечето хора! ooooh! Поне в това си разбиране сме европейци, спор няма.

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 03:56 от desi_sunshine

# 724
  • Varna
Ivi съжалявам за случилото ви се!В коя болница бяхте? Ние с Поли бяхме в  инфекциозно лятото и да си призная от целия персонал само една реши да ме мъмри (аз кърмех почти денонощно). То аз и без това не бях съвсем на земята , а в това отношение много не търпя намеса и хич и не им се впечатлявам. Довода на онази персона беше меко казано смешен " Ще си развалите бюста госпожо!" А очаквах общо взето да ме заклеймят. Между другото нищо не платих за себе си. То не, че имаше храна за когото и да било всъщност. А с Поли си спяхме на едно легло.

# 725
Преди да гушкам питам иска ли, тя си казва Wink Такa отпада риска от излишни драми Mr. Green

Приемат ни в болницата, дребния не може да гледа, реве и аз предлагам гърда. Приемащата ни лекарка излиза за малко, връхлита друга с думите "Какво правите тука, бе?" Какво ли наистина може да прави майка с болно дете в болницата  ooooh!  За тона, надменното поведение и езика не ми се говори никак  smile3505
Хаха .. на мен така ми говореха като ни приеха в болница, а Тони беше на 4 месеца  Laughing Mr. Green
Нали се сещате колко им се вързах..
Сега сигурно ще кажат, че съм объркала отделението  Joy

# 726
А пробвала ли си със занимания за фина моторика? Ще ти споделя моя опит - купих блокче за рисуване, гланцово блокче, ножица (детска, изцяло пластмасова и с тъпи върхове) и лепило и сега моето откарва часове да реже и лепи (нищо конкретно, но казваме че са риби)!!! Или давам да ниже големи синци на връзка за обувки. Също така сортира копчетата на масата (не познава цветовете и не знам по какъв принцип ги отделя, но ги прави на купчинки).
Винаги ще намериш начин да го накараш така да се отплесне в нещо интересно, че да забрави да беснее.

Малко ще отклоня темата, но не мога да не споделя.  Laughing Вдъхновена от примера на janeta_velichkova си представих идиличната картинка как моите две госпожици нижат гердани от мъниста, докато мама върши нещо друго на спокойствие (например рови във форума) Crazy Развалих един стар гердан с по-големи мъниста и ги насипах в две купички (мир да има!), намерихме дебел рибарски конец от макарите на татко и почнахме да нижем. Ентусиазмът с низането трая няколко минути, след това хуните му с хуни намериха още 2 купички и решиха, че е по-интересно да пресипват мънистата от купа в купа (естествено, разпилявайки половината). След фазата на пресипването се почна с фаза на гонене из хола с купички в ръка.  Joy Тук вече реших да сложа край на фарса с низането на гердани и им конфискувах купичките. Дадох им едни пластмасови бурканчета, да си ги държат там, но се почна дрънкане като с дрънкалка, съответно отвъртане на капачката и пак разпиляване на мънистата.  ooooh! На този етап се спазарихме да заменим мънистата със сух грах, поне е по-голям  Simple Smile Разбира се и него половината го събрах с прахосмукачката следобеда  Tired Вече привечер страстите около граха утихнаха и последното, което измислиха да правят с него е да си разпънат плюшените котета на масата и да ги удрят като пържола и да ги "солят", за да ги ядат  Twisted Evil

Между другото покрай тези мъниста се сетих, че май в Италия им даваха да нижат макарони на децата. Евтино, голямо и интересно.  Само дето моите умарат да ядат сурови макарони  ooooh!

Деси
, все още ли мислиш, че имате проблеми?  Mr. Green

# 727
Фата,това е много сладко,което го разказваш,да са ти живи и здрави палавите момичета.Явно повечето дечица са такива,което от време на време идва в повече на майките!Аз обаче имам един доста сериозен проблем-Мартин понякога хапе,когато е супер ядосан или не му дават някоя играчка например-говоря когато сме с други деца!Просто колкото и да внимавам и да съм плътно до него,не винаги успявам да предотвратя хапането.Много кофти се чуствам от това-кажете как да го отуча-говорила съм му,карала съм се,показвала съм,че боли,дори съм го ухапвала по ръката -не много силно де,но той решава,че си играем и почва да се смее!

# 728
liu jo, и моят син хапе, и то само мен и баща си. Никой друг! Много странно! И аз се опитвам да изкореня този навик, но безуспешно засега. Понякога хапе като на игра, но друг път направо ми прави "градинка".

С кърменето стигнахме до етапа да му давам да суче само за приспиване - денем и вечер. През другото време казвам, че гърдите спинкат и правят мляко. Кърмата ми вече е много намаляла от бременността и Нико яде твърда храна като разпран, но и изобщо не показва признаци, че ще се отказва да суче. Така че кърменето в тандем изглежда все по-вероятно  Crazy
Да са живи и здрави хлапетата, ще се справим с всичко. Аз всъщност притеснения относно тандемското кърмене сякаш нямам, пък и, току виж, Никола се сетил сам да се отбие  Laughing

# 729
Здравейте Simple Smile, и при нас на дневен ред е хапането. Четох някъде, че се дължи на много силни емоции, които децата изпитват и не знаят как да ги изразят, затова хапят. При нас може би наистина е така - като се прибере таткото от работа, малкия много се радва, играем и от толкова много радост, почва да ни хапе  Laughing.
Случва се да хапе и ако не му се дава нещо, което иска, а е опасно за игра или ако не му обърнеш вниманието, което иска. Но това е разбираемо.
Аз опитвам да му отвлека вниманието с нещо, да предложа различна игра (например карам го да прави кълбо Simple Smile) или интересен предмет; долу горе има ефект.
Но истината е, че имам белези от ухапано почти постоянно напоследък.
И аз съм в чудене дали има решение на това, защото си е неприятно.

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 11:45 от mishche

# 730
Не ми идва в повече, не сте ме разбрали. Е, понякога всички сме по-изнервени, но не става въпрос за това. Не става въпрос просто за това, че детето може да е по-палаво, а за това какво трябва да се направи, за да се даде шанс на детето да се развива нормално (да научава това, което учат и умеят и връстниците му, да не изостава от тях в разни отношения). Просто за първи път се замислям над поведението на детето ми и осъзнавам все повече колко голям ангажимент е едно дете, колко внимание иска, особено това важи за някои деца. http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=4445
Днес с Настя успяхме да прочетем 2-3 страници от книжката за Мечо Пух - тя разглеждаше друга книжка в същото време (от онези с разни скрити картинки с капачета), също се опитваше да дърпа книжката, по-точно следващите страници. Та трудно и се задържа вниманието върху това, не и да прави едно единствено нещо. Но иначе разбира като и обяснявам. Факт е, че след това "преразказва" тези неща на някой друг - на баба си, примерно.
Фата, една позната, вчера се чухме, живее в Гърция, има близнаци на 3 месеца (след инвитро) и момченцето е с колики, съответно много по-нервно, ревливо и са ги отделили да не спят заедно, за да не пречи на сестричката си, която е спокойно бебе. Момчето спи при мама и тати на спалнята им, а сестра му при баба си в друга стая. Вече бил по-добре общо взето, но не смятат да променят положението, по-лесно им е явно така (като има кой да помага все пак, поне една част от времето, когато бабата е вкъщи, иначе работи). Та се зачудих как се процедира с близнаците - трябва ли заедно да спят. Може би в различни креватчета, но така, че да се виждат едно друго? Сигурно има различни теории и в тази област. Аз нали като забременях имах силното желание да имам близнаци и затова може би все още са ми интересни въпросите, свързани с това. Толкова е хубаво децата да са си двечки, да растат заедно - игри, смях, плач, бой, от всичко по малко. Simple Smile

Сега прочетох последните 2 поста - някои хапят, други, като Настя, си удрят главата и лицето. Наистина и тя понякога го прави в моменти, когато уж си играем, т.е. не само, когато не и харесва нещо или не става на нейното - явно наистина извират от емоции понякога. Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 11:57 от desi_sunshine

# 731
fata morgana, това с котетата-пържоли е направо убиец! Joy
И при нас хапането е голям проблем... Напоследък се научи да ме целува по бузата, а мен ме е страх, че може да ме ухапе и само се дърпам Sad

# 732
Вече привечер страстите около граха утихнаха и последното, което измислиха да правят с него е да си разпънат плюшените котета на масата и да ги удрят като пържола и да ги "солят", за да ги ядат  Twisted Evil

Ужас!
 rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImao

# 733
Здравейте мамчета,не знам дали мястото ми е вече тук,но според всички заобикалящи ме съм направо рекордьорка Grinning

# 734
Ооо, Норчи, здравей и тук  Hug

Общи условия

Активация на акаунт