За или против котка в къщи, когато има малко дете?

• 21 300
  • 192
  •   1
Отговори
# 105
Нямам нищо против или иначе казано за.

# 106
  • София
rotfImao rotfImao rotfImao а ако си кърмачка, дали освен бебето и теб ще опатка котката eat

Лелеее, затова ли котката така ме гледааа Shocked

# 107
Против съм. Представям си пълзящо бебе и куп космалаци навсякъде. Не, благодаря, намирам го за твърде нехигиенично.

# 108
  • София
Ако  котката я е имало преди да се роди бебето,да си стои.

# 109
Аз съм за Peace Имам котарак от 7 години -проблеми не съм имала-никакви.Важна е разбира се хигиената..трябва да е мнООООго на ниво.

# 110
  • пак там
Аз сам против ,макар че много обичам животните.Те разнасят косми пак и знаеш ли какво могат да направят? newsm12

Какво?

Бабата на моя възлюбен се опита да ми вкарва теории, че котаракът щял да изяде бебето, познайте защо ???  newsm78 Щяло да му мирише на мляко !  Crazy  hahaha  Не че обича мляко, но кой да знае такива подробности...  Thinking

И при нас се изказваха подобни теории, но и моята не обича мляко Mr. Green

# 111
Аз съм за Peace Имам котарак от 7 години -проблеми не съм имала-никакви.Важна е разбира се хигиената..трябва да е мнООООго на ниво.

Колкото и да е на ниво, не можеш да махнеш козината, дори да чистиш денонощно. Виждала съм как като котка скочи от облегалката на стола на земята, облак козина литва из въздуха. Не знам за другите това колко е нормално, но аз съм силно алергична към козина и просто се задушавам. А като дете живеех в къща със 7-8 котки - дворни, не са влизали никога вътре, но алергия имам, така че тази теория, че животните предпазвали от алергии за мен е пълна глупост.

# 112
  • на плажа

Колкото и да е на ниво, не можеш да махнеш козината, дори да чистиш денонощно. Виждала съм как като котка скочи от облегалката на стола на земята, облак козина литва из въздуха. Не знам за другите това колко е нормално, но аз съм силно алергична към козина и просто се задушавам. А като дете живеех в къща със 7-8 котки - дворни, не са влизали никога вътре, но алергия имам, така че тази теория, че животните предпазвали от алергии за мен е пълна глупост.
Това, че из двора ви са се въртяли няколко котки, не означава , че сте ги имали. По-скоро те са имали вас  Wink. И никой не казва, че животните предпазват от алергии. Това наистина е глупост. Става въпрос за това, че след като майката и индиректно бебето по време на бременността, са били в контакт с този алерген , шансът детето да е алергично към точно този дразнител е в пъти по-малък от деца, които са родени и израстнали в " чиста" среда. Тук говорим за изцяло домашни животни, които не ходят да ловуват плячка по тавани и мазета. А домашен прах и косми има не само от животните. При ежедневно почистване без престараване няма никакъв проблем. Аз лично допускам кучетата да спят при детето, но котката не бих, защото по принцип са по-своенравни, а и по-опасни ( заради ноктите и зъбките) от кучетата ( говоря от опит, защото имах котарак).

# 113
За! Ако хигиената е на ниво какъв е проблема. Колкото до агресията при котките, тя зависи от самото животно. Каквито стопаните, такива и котките.
А има хора, които са по заразни и мръсни от животните!

# 114
  • Разград
Твърдо против съм поне докато са бебета. Като поотраснат бих им разрешила стига да имат желание да се грижат за животинче.
Сега също имаме коте, но е в двора и не допускам да влиза вътре  Peace

# 115
  • град-държава
За...иначе чул-недочул,казаха ми,"знам" и т.н. са твърдения на абсолютно некомпетентни хора,които си нямат и на идея как се отглежда животно,в днешно време проблеми като хвърчащи косми,неприятни миризми и т.н. са напълно решими с подходящата храна и аксесоари,да не говорим,че кастрацията решава по-голяма част от изброените недостатъци на съжителството с котки...та кой е мърляч и кой не е далеч от връзката отглеждане на животни..от 8 страници 2-3 компетентни мнения, всичко останало в сферата на митовете и легендите   Whistling

# 116
За! Просто всеки ден прахосмукачка и минаване на пода с парочистачка (20 минутна гимнастика за домакинята).  Козината на котката, ако се минава всеки ден с четка няма да има "облак от космаляци". (максимум минута)
Дъщеря ми израстна с котка, минаха и през периода на бой, сега са вече приятелки (след като си "маркираха" териториите) даже заспиват заедно и се търсят.  Heart Eyes

# 117
  • Бургас
Твърдо против.Върла любителка на котки съм. Имах котка,когато забременях.Още не се бяхме преместили в отделно жилище.Преместихме се.Котката остана при майка,но пак я подарихме,защото 4есто беба щеше да ходи там.

Косми,акота,пясъ4ници (дори и силиконови),храни котешки и бебе,барабар с неговия антураж... Stop

# 118
Ако някой с персийска котка тук твърди,че е решил въпроса с космите,смятам,че е направил революция и моля да сподели тайната.

# 119
  • София
Котката ми е ангорска. Проблема с космите е решен.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт