Фотография # 41

• 32 524
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря за отговорите   bouquet
Лени  Hug

Наясно съм, че професионалните апарати имат повече възможности, но към момента нямам възможност да се образовам, следователно ще ползвам предимно автоматични настройки. За парите нямам сериозни ограничения, така че искам да ми препоръчате нещо добро, но за лаик. А ако се запаля по-сериозно, винаги мога да го сменя с нещо по-добро.
Т.е търся оптималното за направа на хубави снимки от невежа  Embarassed

# 571
щом парите не са ти проблем, вземи си един никон д90 с китов обектив за около 2 000 лв и на автоматични ще си правиш прекрасни снимки, а ако ти се прииска развитие, само врътваш копченцето от auto на M и готово. не, сериозно, аз имах турбосапунер (canon s5) и много го мразех, защото беше много голям, а правеше супер посредствени снимки.

# 572
но към момента нямам възможност да се образовам

Извинявай, но какво точно имаш предвид с това, че нямаш възможност да се образоваш?

# 573
momo  Hug
Това е идеален вариант за мен.

Agent Provocateur, нямам време.

# 574
beca, тогава и аз съм за Д90, приказен е за парите си.  Peace
пък ако ти се прииска да се развиваш, можеш доста време да прекараш с него (в смисъл, че е достатъчно хубав) преди да ти се прииска по-добър апарат.

# 575
  • София
Да си пусна малко от последната сватбена декорация  Whistling

http://www.flickr.com/photos/42363997@N02/4131108129/in/photostream/

Лени, не мога да виждам снимките ти за съжаление, а толкова много харесвам твоите работи  Rolling Eyes  Аз и до снимките на някои от другите момичета нямам достъп, но не ми е удобно да се предлагам в контактите  Embarassed Както и да е. Понеже и аз работя с Capture NX 2, но го ползвам предимно за компенсация на експозицията ако се налага,  исках да те попитам и каква е разликата между функциите color booster и saturation? Thinking

Позволявам си да се включа и по възникналата дискусия за питащите и отговарящите. Аз, като нова, признавам си, че се притеснявам да досаждам с много въпроси, но понеже следя темата поне от последните й 10 издания, мога да кажа, че съм намирала отговори на много от тях, а и само от четене научавам доста неща, като ги съпоставям с това, което чета като допълнителна литература и с практиката си, колкото и да е скромна все още и не на нужното ниво. Но според мен няма нищо лошо някой начинаещ да пита, лошото е, че малко от тях си правят труда да се поразровят из старите теми, където въпроси като този "каква камера да си купя" са поставяни многократно и са обсъждани. Но няма лошо да се пита, а ако не се намери някой да отговори, не бива и да се сърдим /слагам и себе си в това число/. Когато си избирах апарат, знаех единствено, че искам да е Никон. След много четене, разглеждане на ревюта и снимки, стрелях малко напосоки с д5000, защото тъкмо беше пуснат на пазара и не можеха да се намерят и снимки, правени с него. Но сега съм много доволна и смятам, че в избора на апарат до голяма степен роля си има и късметът. Друг е въпросът, че човек на първо време трябва да опознае техниката си и тогава наистина може да прави чудеса с нея, ако има талант, въображение и познания. Аз за себе си отчитам, че засега владея не повече от 20 процента от възможностите на камерата си, но то е заради липсата на време и достатъчно тестови снимки.

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 22:34 от Цецето

# 576
Момичета, имам въпрос - развалил се е автофокусът на 60 мм ми обектив (Канон), блокира от време на време. Моля ви кажете ми къде да го занеса!

Цеце, на тъмба изглеждат разкошни, а за декорацията нямам думи! Сага ще ги видя и във Фликър.

# 577
Beca, razбрах, мерси че ми отговори!

Исках да споделя с вас един стар портрет, който се оказва доста известен по тукашните земи, но от вчера все ми се върти в главата и дори не мога да си обясня защо ми хареса толкова!

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Lange-MigrantMother02.jpg

# 578
  • София
Здравейте,

Чета ви от година и нещо и много харесвам снимките, които показвате. От няколко години правя фото книги и най-голямата ми мъка, когато започвам нова са снимките. Така се запалих и аз да се науча, но все не остава време...

Днес открих, че вкъщи има един фотоапарат, доста остарял, но поне можеш да правиш ръчни настройки - Fuji 5000, седи скрит и неизползваем толкова време, защото преди няколко години го носихме на една ваканция по Азия и после нямахме нито една нормална снимка... всичко размазано, без фокус, но и никой от нас не е разбирал от настройки... само сме щракали  Joy

Днес направих първият си опит с него ... ето какво се получи:

Иначе за купуването на фотоапарат, аз много искам Canon EOS 5D Mark II, но за сега не ми се дават тези пари при условие, че даже не знам как да снимам... Затова се спрях на този Canon D500. Заслужава ли си да го взема временно докато се понауча?

# 579
Lilian_V, временно, временно, колко да  е временно:)Simple SmileSimple Smile
аз снимам с моето 400Д повече от три години, така че  това си е достатъчно дълъг период, заради който си струва.
Снимката ти е много хубава.

# 580
Цеце, снимай, декорациите са чудесни!
Аgent, може би защото има нещо много трогателно в тези сгушени и скрити зад гърба на жената деца:))
Лилиан,  снимката е добре, но избягвай да използваш  вградената светкавица, колкото можеш гледай да изпозлваш ест. светлина. Която и да е камера от т.нар ентри левъл ще ти върши чудесна работа, а  бъди сигурна, че като се научиш, съвсем точно ще знаеш какво искаш и ще ти се иска да има поне две Коледи годишно:)))

Върнах се за да напарвя едно уточнение, за всички питащи за камера.
Повечето от нас вече имат камери и да искаме нещо друго, то е свързано с по-голям разход на пари(т. е друг клас  камери) - с две думи аз поне не следя така редовно пазара и какво излиза на него, докато не съм решила пак да купувам.
За това не мога да отговоря на конкретните питания, а за  да го  направя, трябва да се заровя да чета ревюта, за което пък нямам време.
Сиреч, макар темата да е фотографска, чисто обективните са причините, поради които не винги можеш да кажеш- "взимай, камера е добра" ....Така, че пак опират нещата до четене на ревюта, гледане на чужди снимки с  камерата, за която се пита и лично решение  bouquet

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 09:14 от Jaly

# 581
Агент, ами този портрет е класика за времето си, не случайно е толкова известен по "тамошните земи" - като стане дума за емигрантски вълни, и  емиграция, и все той изскача, хич не е случайно, че ти харесва. Вероятно всеки може да му намери историята, но самият факт, че от работата на няколкото фотографи, наети да документират събитията по онова време, точно този е най-известен, говори достатъчно  Wink
Госпожата има и  други добри работи

Lilian_V, вече са ти казали, но и аз да допълня - купуването на фул фрейм камери води след себе си и купуването на съответните обективи, тоест разходите не свършват въобще  Mr. Green. Така че, ако нямаш някакви про-намерения, свързани с фотографията, моят съвет е да не се хвърляш на марк, или съответно Д700,  Д3 ... Малко е като да си купиш Хъбъл, за да ходиш с него на пазар , Joy извинете. Канон 500Д е прекрасен избор, има такива чудни снимки, правени с тази камера. Всъщност, камерите сами не снимат, трябва някой да ги управлява!

Цецето, писах ти във Фликр

Асол, аууу че лошо... Има ли гаранция? Ако не, при Зентех е мястото, ще ти го оправят! Много ми хареса, бтв, обективчето!

# 582
Момичета, имам въпрос - развалил се е автофокусът на 60 мм ми обектив (Канон), блокира от време на време. Моля ви кажете ми къде да го занеса!

Цеце, на тъмба изглеждат разкошни, а за декорацията нямам думи! Сага ще ги видя и във Фликър.

Aсол, само на Canon!

# 583

Aсол, само на Canon!

софийските представители на канон не са много за препоръчване.

# 584
Здравейте, момичета!

Аз следях от разстояние, защото нямах достъп до Интернет и докато ви изчета ставаше време да се махам от компютъра.

Искам да благодаря на всички, които някога са ми отговаряли на лаишките въпроси, защото знам, че е леко изнервящо да се повтаря едно и също поред много пъти.

И все пак, въпреки,ч е чета книги и т.н. пак не мога да си обясня как точно да замразя децата, които тичат в парка. Като ходихме с Мимоза да снимаме за Кирчо, вярвайте ми,изобщо не се чувствах на място, не бях уверена изобщо, правех го само заради детенцето. и от 100 снимки да има 10на добри...
Снимам с Канон 450Д, предимно на P, ако снимам с приоритет на блендата, колкото и малко число да избера ( а то ръчно по-малко от 5,6 не дава китовия обектив), все се размазват. Ако снимам с приоритет на затвора, ставам много тъмни; ако вдигна ИСОто са ужасно шумни... и така... не мога просто да преценя на коя програма да снимам, че да се получи нещо. А режим М никога не съм ползвала, не мога да се преборя с него и да го наглася.
Мислех си, че може да е заради обектива, но като гледам из фликр какви снимки има с китовия обектив ми иде да се скрия под масата.
Надявам е ги обясних правилно моите терзания и някоя добра душа само леекинко да ме върне в правия път...

Общи условия

Активация на акаунт