Фотография # 41

• 32 541
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
А защо смятате, че е трудна темата Thinking Точно на вас няма как да ви се опре  Wink

аз много не снимам за чалънджите  Crazy, но според мене темата не е трудна, а поизтъркана впредвид че и предната беше на 'есенна' тема...  не намеквам за смяна, само обяснявам  Wink

Момо, ЧРД!  bouquet

Мактубиан, мисля, че проблемът не е 'снимачен', а 'антуражен' (ако мога така да се изкажа). Тези бели ангелски крилца никак не ми се връзват с каки панталони, снимката просто няма 'атмосферата', която се опитва да създаде, заради обкръжението, в което е снимана (аз не виждам ангелче, а детенце, което се разхожда с  ангелски крила в Софийски апартамент). Предложила съм кроп във фликър, който според мене по-добре акцентира върху 'срещата' с другия Ангел.

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 22:17 от Лeни

# 106
  • София
Ами ако искате да я сменим... Не е късно. Не видях досега де е пускан натюрморт и впредвид на изобилието от плодове, листа и зеленчуци, които чудесно се връзват с различна посуда, все пак реших да поогранича темата, защото само "Натюрморт" ми звучеше много разтегливо. Иначе освен в името, не виждам голямо дублиране с предната тема. Другите ми идеи бяха за портрет в ч/б (евент само в профил), или "Отгоре - отдолу" - нещо снимано под ъгъл 90 град. отдолу или отгоре (но подобна пусках във ФШ тема) или "Нежност". Ако искате да е някоя от тях...
За ограниченията в обработката не знаех, че са съществували такива. Но и мисля, че не е редно да ги има т.к. така и така не разполагаме с еднаква техника и екстри (боксове, отражатели, осветление и т.н.). Смисъл да не се обработва би имало, ако се снима с една и съща техника при едни и същи условия (според мен, де, а аз съм много боса Crazy)

# 107
Аз съм против да я сменяме Crossing Arms

# 108
не, как ще я сменяме! много си е хубава темата. не е имало такава.

# 109
аз пък не снимах за конкурса, защото обикновенно много си обработвам снимките..но ако това правило е отпаднало - и аз съм там  Sunglasses

по натюрмортите обаче хич ме няма, така че този път вероятно няма да участвам  Peace

# 110
Темата си e ОК, които не може да снима натюрморти( аз) тъкмо ще се напъне да  пробва:)) Пък и имаме такъв ентусиазиран участник (дуци), че  няма  да му убиваме  желанието я Hug
За правилата- Калина е права,  беше по настояване на  Джеми, а  тя отдавна вече  не  поства, така че,  ако за всички е ОК,  може би да  упоменем промяната на видно място?
Сега си давам сметка, че изобщо не съм спазвала усповието, защото снимката ми от последния конкурс е яко с текстура и обработка Embarassed
Nigella, хайде де набери малко листа, има време, боцни ги в едно бурканче и дай да видим какво ще стане...

# 111
Момо, ЧРД на патерици   bouquet

Maktub, твоето ангелче го виждам в чб. За мен това е по-добрият вариянт.

Jaly , незная как ги снимаш или обработваш тези портрети но имаш едно голямо "браво" от мен .

Колкото до темата за натюрмортите, аз обичам да снимам такива, но ги обработвам доста харт  Mr. Green "Nature morte" произлиза от френски и означава нещо като мъртва природа. Фотографии изобразяващи постановка от неживи предмети, откъснати растения и плодове,мъртви птици и животни (ловни натюрморти). В този род изображения не се включват пейзажи и хора.
Който иска може да влези в профила ми във фликр- сет Still life и да разгледа.

Agent Provocateur , това може да е натюрморт само ако листото е паднало или цялото  клонче е откъснато и поставен във ваза или някъде другаде като аранжировка.

# 112
Лекси честито  bouquet
 За новата тема подозирам вече победителя;))))))))))))) Laughingдано да мога и аз да участвам, че напоследък нещо съм в застой Cryкакво ми стана;(

# 113
шоши, благодаря, честно казано какво ли не им  правя Joy
Като знам твоите натюрморти и на фрий, мисля че спокойно може само двете да се състезавате Simple Smile))
Мактуб и аз съм за ЧБ, плюс някаква текстура да придаде по-мистичен вид на кадъра.

# 114
Да, фрий има много хубави натюрморти и собствен стил  Peace

Забравих да честитя на Лекси победата в конкурса!Честито Лекси!

Искам да ви покажа тази снимка за да изпълня едно свое обещание   Simple Smile

http://www.flickr.com/photos/33076522@N08/4084748159/

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 12:31 от шоши

# 115

Като знам твоите натюрморти и на фрий, мисля че спокойно може само двете да се състезавате Simple Smile))

и аз т'ва казвам, то си личи че ви е кеф и се забавлявате Simple Smile

мен все към одушевените предмети ме влече, и към живи неща като цяло, но какво пък, след любезната покана на Джали ми се видя интересно да опитам  Laughing

шоши, писах ти във фликр

агентке, не е натюрморт, натюрморта за мен повече спада към графа "приложни изкуства" някак си, ти си го подреждаш, за да е красиво..а не е просто да забележиш и снимаш вече наредена красота. Т.е както и Шоши е казала - не се включват пейзажи и разни живи растения

# 116
Нещо ми беше прищракало, обърнах Лондон да търся дюли. Сега имам три (от турски магазин!), може най-накрая да им направя портрет Mr. Green (а освен на компот, на какво друго мога да ги направя после?)

# 117
Опечи ги с мед и орехи
Направи им снимка преди и след  Mr. Green

# 118
А, мерси за хубавите думи. Мен към натюрморти почва да ме влече, като нямам муза за нищо друго, и зимата особено, когато няма светлина.   Laughing По едно време се чувствах гузна към децата, защото само натюрморти и други изчанчени снимах, сега пък напоследък на портрети съм се отдала - детски, естествено.  Нали са ми подръка.  Mr. Green

Оня ден като гледах портретите на Джали и си мислех, че ще ми е интересно да видя натюрморти от нея. Както и от всички останали. За мен Фоточелънджа бе предизвикателство да снимам нещо ново, а също ми даваше и нови идеи. Така че, момичета, дерзайте, ще е удоволствие да разгледаме вашите кадри. Браво за темата за което.  Wink

# 119
Фрий, и аз за това се увлякох по натюрмортите. Дъщеря ми не искаше да я снимам, интересни пейзажи наоколо няма, не обичам да готвя,  а много ми се снимаше... та така Laughing
В интерес на истината обичам да снимам портрети, но поради липса на модели снимам натюрморти  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт