Юлски бебчета - 14

• 25 285
  • 730
  •   1
Отговори
# 690
МамаБарба-много благодаря за съветите и с нетърпение ще очаквам каквото имаш да ми пратиш;аз лично също гледам да запълвам деня,защото иначе скучаем и двете-а така и аз се подсещам за разни други занимавки и имам стимул да търсе песнички на АЕ,да и рисувам и тн
Цветен пращец-при нас омагьосаният кръг е следният-трябва да спи и нещо не успява,рев-започваш да си мислиш гладна ли е,наакана ли е,стяга ли и нещо-съответно даваш да цока,преглеждаш памперс и тн и тя си стой будна и както казвам-акумулира безсъние Shockedи така влизаш във фаза 2-ти се изнервяш и се стремиш люшкайки,пеейки,говорейки да я успокоиш и то още повече трупа емоция+безсъние
За съжаление към това се прибавя и лошо време-без разходка и зъбки и по-развита нервна система и става ад
Преди време Ви казах,че пъпчето един приятел го метна в Испания-само за там имаше заминаващ, а аз се уплаших,че е плът и в жегите ще замирише

# 691
  • София
И аз още пазя пъпчето в кутийка,бях го забравила   smile3537 Ама искам сама да го хвърля някъде на красиво и чисто място,не много далеч  Wink.
От няколко дена София пропи чайче,ама като не съм направила и давам по малко вода.Много и харесва,може цяло шише да изпие,не че е жадна,ами шишето и е интересно.Тя сега откри и биберона залъгалка и така го смуче,че и в съседния апартамент се чува  Laughing.Та сега иска сама да държи шишето и ако я оставя си се занимава доста.Ето качих клипче.
http://www.youtube.com/watch?v=M4iAHbcC0zA

# 692
Хай! Благодаря за поздравленията по случай месечинката ни и честито на всички набори !

Сафо, честито ти озъбено бебе и обеззъбена кака. На мен ми беше по-лесно да гледам каки с дупки по зъбите отпред, отколкото да ги видя с нормалните им големи резци. Изведнъж им се сменя физиономията. Много ми беше мъчно, все едно няма да си видиш детето малко вече....то си е така, де.

Ето ни и нас http://julskimami.snimka.bg/baby/bebencata-ni-na-4-ri-meseca.435155.15852004 Дреболинка е добре на фона на това, което чувам се случва с много бебета тук. Когато реве е обикновено, защото й се спи, а заспиваме лесно. Няма индикации за зъби. Не се обръщаме наникъде. Яде си нормално.
Мислех си за тези мами, които се оплакват, че бебетата им се дърпат от цица - те свикнали ли са със залъгалки, защото Ния така и не си хареса залъгалка и не ми отказва ядене. Дали има връзка - не знам.
Пъпчето на Ния го сложих в една книга за неща, с които ще се радвам, ако се занимава един ден и нямам намерение да го местя оттам Heart Eyes

Джиджи,нямам мускулна треска, много съм добре, да не съм сънувала само, че съм била на аеро таеРо Laughing?!

# 693
  • варненка от София
Медулка и аз като теб, пъповете не съм хвърлила, нито на Стефи, нито на Неви и не смятам да го правя. Сложила съм ги в английско българския речник, да са учени и да знаят езици. Богатство си е това. Ния е просто прекрасна бонбонела  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Аманита, с риск отново да ми се обидиш, но защо зорлем търсиш нещо по детенце да му има? За мен ти имаш прекрасно, здраво момченце, в което се втренчваш и търсиш нещо. Отпусни си душата и го давай по-леко. Радвай му се на детството и не се вкарвай излишно във филми.

Сафо, крайно време е да си чукнем рандеву на варнеска почва с отбора ванЯнки, да го видим ние този озъбен Мишан! Иначе на Стефи й изби не кучешки първо, ами резеца до кучешкия, горен. Така че Н-ти път казвам, че тарашенето в устата трябва да става и на горния венец, не само на долния  Mr. Green Стига бебчовците да разрешават, аз нямах проблем да бъркам в устата на Стефи.

# 694
Наканих се и аз да напиша някой и друг ред.

Честити месечинки на празнуващите днес - Медула, Вирджинити, Мис_ния и останалите.

Медула, и аз нямам мускулна треска днес, ама ... шшшшшт, че Джиджи ще ни види сметката другия път. hahaha Ния е ужасно сладка.
А4, и аз най-много се нервирам от лекарската небрежност, не само по отношение на децата. Някак си не се опитват да открият какво е специфично за пациента, ами си карат по каналния ред, пък който се оправи, се оправи.
Мамбинка, голямо дете = голям глад... Wink Шегувам се, разбира се. Надявам се бързо да намерите решение, че без нощен сън, сигурно ви е много трудно.
Лина_прима, аз засега съм решила да започна със зеленчуково пюре, ако мацката наддава добре следващите два месеца. Но ще чета още преди да измисля схема.
Вирджинити, бебо много сладък го раздава.
Драга, според мен е добре да последваш съвета на Мила и да подгониш мъжете малко. В началото ще ти е много трудно, но резултата обикновено си заслужава. Мдам, а за стената - може да си харесаш някакви подходящи стикери, вместо да боядисваш. Виждала съм в по-големите магазини за обзавеждане.
Ивинка, никакви чайчета не съм давала. Честно казано, не знам дали да започвам изобщо и кога.
Нелир, не съм хвърлила още пъпчето... даже съвсем бях забравила за него. Embarassed
Мама Барба, и на мен ми се е случвало да има запушена млечна поричка и в комбинация с това остри болки в зърното. Оказа се, че малката е стискала прекалено силно, за да не й тече много бързо млякото в устата и после по-бавно се възстановява кръвообръщението в зърното. Сменях няколко пъти позите за кърмене тогава, докато нагласим нещата.
Емили, ако се съгласяваш и не обръщаш много внимание на роднинските съвети, обикновено спират да мрънкат (аз не мога така, де - затова постоянно съм с конфликт). Не оставяй сладурката да спи със залъгалка, че така стават изкривяванията - моят зъболекар специално ме предупреди като видя, че й давам да посмуква.

# 695
Точно това  се чудех Чочо Сан,мерси за инфото...малееееее представям си какво ще е на 16.11 пред кабинета.В такива случаи не правят ли нов списк кой кога да отиде  newsm78

П.п. И нашето пъпче си е в нас все още

Аз затова си мисля да отида към края на седмицата /четвъртък или петък,т.е. 19.11-20.11/

И пъпчето на Дани още не сме го хвърлили никъде!Пъпчето на Йоан го хвърлихме миналата година-моя мъж беше във Варна и го хвърли в морето!За Дани още не съм решила нито къде,нито кога да го хвърля! Wink

# 696
Мила, Джилиян, оптивам се да не си мърдам пръста, но и мъжото не си го мърда, нещо хич нищо не действа при него newsm78 #Cussing out. Резултата от стачката ми да не готвя беше решен с това майка му да ни готвела #Cussing out. Сега ме мързи да боядисвам и бас държа, че и години може да си прекара така, така както корниза си стои от март месец подпрян в антрето и на никой не му пречи. Винаги намира начин и някой му върши работата #Cussing out. #Cussing out.
Джилиян, ще погледна, не е лоша идея и това, не се бях сетила.
Мацко, мина ми през ума тази идея, но сигурно ще ми отнеме повече време и средства. Ако измисля нещо веднага ще проверя колко ще ми излезне като цена иако излиза ок, ще "художествам" на стената Laughing.
Миме, много е забавна София, не мога да повярвам как сигурно си държи шишето, браво на нея.
Медула , много е сладка тази сника, на която Ния гледа стреснато играчката.

# 697
Здравейте,

Включвам сесъс закъснение само да кажа, как си облекчих болките в гърба при кърмене. Гърбът ми е плътно облегнат на 3 възглавници, така че няма грам напрежение и използвам възглавница за кърмене, на която лежи бебето

Двете Зори-та и другите мами с този проблем опитайте, по-поносимо е така Peace

Честити месечинки на всички!

И честити зъбчета на сладките бебешоци!

# 698
Колко Зори-та сме в този форум?  Grinning
Аз знам само,че сме аз и аманита  Laughing

# 699
    Здравейте на всички мами и на всички бебоци  Hug

Аз не съм писала от страшно много време ,горе долу успявам да ви изчета ,но мойта бебка вече си иска много повече внимание и както си се гледаме двечките ми е малко сложно да седна да пиша Simple Smile

Честити ,месечинки на всички бебчета   party023 и да се почерпите и за нашта.

Ние сме добре на последната консултация бяхме 64 см и 6 кг ,но това беше преди месец почти сега в петък сме пак и ще видим колко е пораснала девойката.С тая грипна епидемия няма да й сложат 3-тия пентаксим ,а ще ни каже лекарката кога да отидем за него.Имахме малко проблеми с кожата ,на бузките й се бяха появили едни като лишейчета и на ръчичките имаше малко позагрубяла кожа - педиатърката ни изписа крем Ексипиал с бадемово масло 5-6 дена да се маже по 2 пъти на ден и после да минем на серията Стелатопия на Мустела .За сега всичко е наред и пак си й е мекичка кожата.Всичко което успее да докопа й отива веднага в устата , ръцете са нон стоп там и точи лиги като за световно ,долния венец е много подут и педиатърката ни успокои че може да си чакаме вече и първото зъбче да не си появи  Wink

За пъпчета си говорите нашто беше паднало още в болницата и така и не ни го дадоха Sad
 За захранване лекарката ни каза че ще си говорим чак при навършени 5 месеца и то само след като прегледа детето и прецени дали е готово или не .Мен това ме устройва напълно.

За сега това е от нас.Ще гледам да се включвам по често и по адекватно Simple Smile

# 700
Колко Зори-та сме в този форум?  Grinning
Аз знам само,че сме аз и аманита  Laughing

Опс, за теб не знаех  Embarassed  bouquet

Аз знам Аманита и Кукумявчето  Simple Smile

# 701
Здравейте момичета,

За първи път пиша и искам да ви се представя. Казвам се Людмила и имам дъщеря Теодора родена на 17.07.2009. Надявам се да мога да пиша редовно от сега нататък.
Искам да ви попитам как се отрази на бебчетата ви имунизацията Pentaxim ( извинявам се ако е обсъждана темата ), питам ви, защото при нас имаше доста лоша реакция. Поставени са й две от трите ваксини Пентаксим. При първата имахме леко зачервяване и също така беше много леко подуто, но при второто поставяне се получи много кофти реакция.  3 часа след боцкането започна леко да недоволства и след 5 мин. крачето много се поду, стана цялото много червено, а как започна да се дере от рев няма да ви описвам ( даже бърза помощ викнахме ). Лекарите казаха, че евентуално е алергична реакция, но нищо конкретно, както и никой не ми казва дали да поставяме третата ваксина. Единствено й предписаха калциев глутанат, който да помогне противоелергично евентуално преди следващата ваксина и в деня, в който ще я боцкат да и дам Панадол. Не знам как да постъпя, да и слагат ли последния Пентаксим или не  Sad

# 702
Оф, Мамбина, разбирам те напълно. И аз не издържам с този накъсан сън. А не мисля, че само за ядене се буди - понякога се буди час след като я накърмя - иска да си сучее за приспиване ли, какво ли  newsm78 Вместо да прави по-големи паузи, тя взе повече да се буди. Не знам има ли надежда да започне да спи и кога ли ще е...
Сафо, честито зъбче!
Честити месечинки!
Люсито, добре дошла. Ние още не сме сложили втория Пентаксим, от първия нямаше никаква реакция.
Ох, ето я, сега не издържа будна и заспа докато суче, след малко ще се ококори събрала сили да ни направи луди калинки докато я приспим...

# 703
Сафо, честито!
Честити месечинки!
Инкс-същото чудо е и при нас.
Мама Диди яко изчезна.
Юлско бебе-това с маркера е просто уникат-знам,на теб не ти е смешно,но направо все едно е идея на Андрея

# 704
Здравей Lusito,
на нас вчера ни биха вторият Пентаксим,и като гледам и този път я понесе добре.
При първото ваксиниране май имаше съвсееем малко температура и това беше.
Доки си ме предупреди,че може да има зачеряване,ако има...компрес от риванол Peace.

Аз най-сетне днес успях да отида на фризьор Party,подкъсих си доста косата,ама сега ми е едно лееееко,много съм доволна.

Опс,забравих да се отчетем след консултацията,вече сме 6,980кг,и сме пораснали с 4 сантима-65 см сме вече Heart EyesДоки каза да съм почвала сок от ябълка да му давам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт