Алис, добре си е Мира. Бях писала вече, Валерия е 75см.( и то с въображение). От раждането е дръпнала с 24см., което няма и 2 см на месец. Иначе " Колкото расте това дете, все по-голям дивак става" - това все едно аз съм го казала. Слушам, майки правят коледни сладки, щолени, мафини....ама, какви сладки, какви 5 лева, с това дете, дето за секунда не можеш да го оставиш.
Сисилия, на твоите въпроси:
1. Приспиването е само на ръце и вече почна малко да ми дотежава. Оставям я в леглото, уж да се заиграе, да се измори и да заспи, но не би. Ефектът е точно обратен - разсънва се, почва да беснее, да мрънка, да иска различни неща и така докато не я взема. Следват 5 мин. укротяване на опърничавата, дърпане, скубане и накрая заспива в ръцете ми. През нощта, ако се събуди 3 пъти, казвам, че е спала спокойно; т.е събужданията са минимум 3. След всяко такова, процедурата е същата - носене на ръце, пеене, гушкане....
2. Гърнето - сложила съм го на видно място. Слагам я, от време на време, но резултат за момента - нулев. Знае за какво служи, защото като седне и почва да прави едни гримаси, но с това се изчерва цялото усилие.
Сега, и аз да попитам нещо ( то малко, ни в клин, ни в ръкав). Сега като спят с пижамки вече и като дойде зимата, слагате ли им чорапки за сън?
Фльорката, и аз питах скоро за нея, ама никой, нищо не каза.
И последно, но не и по значение....Честит имен ден на Параход и Шивани!!!
Влади също вчера го измериха 77 см., но е 10 и100. Мислех го за по-дебел, пък си е добре детето.
. Да им е честито името на нашите Анита - Параход и Шивани, и весел празник
!
. Дано леко го изкара сладунка, и бързо 
. Ако се водим по безотговорността на "другите" и ги оставяме да ни дърпат назад, 1000 години нищо няма да се промени в държавата ни.
Моята щерка не дава да се седне на компютър. Ако види включен такъв иска да гледа "беби", т.е. само снимки на бебета и не дава да правя нищо друго.
заспа най-после.
Пие по 240мл АМ сутрин и вечер и поне една от двете закуски (в 10 и в 16 часа) е млечна - разбирай има кисело мляко, сирене, масло, кашкавал и т.н. Смятам добре съм му разпределила дневното меню - хемоглобина му е 126. 
, а аз през това време водя кака й на училище. Вечер заспива след като са си легнали и двете с кака й, навсякъде е загасено, насукала се е, обиколила е леглото няколко пъти, накрая я гушкам както съм легнала подрусвам я и тя се предава и заспива. Буди се чак към сутринта, суче и заспива отново до към 8-9 часа.
, та баба й сега се е заела да го удължи, та докато стане това е с чорапки, че иначе крачетата й са ледени и се буди често /ние спим на 16-18 градуса/
!