КГО 2008 7-ма част

• 36 620
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • софия
Ха, добър ден и от мен!

Алис, добре си е Мира. Бях писала вече, Валерия е 75см.( и то с въображение). От раждането е дръпнала с 24см., което няма и 2 см на месец. Иначе " Колкото расте това дете, все по-голям дивак става" - това все едно аз съм го казала. Слушам, майки правят коледни сладки, щолени, мафини....ама, какви сладки, какви 5 лева, с това дете, дето за секунда не можеш да го оставиш.

Сисилия, на твоите въпроси:
1. Приспиването е само на ръце и вече почна малко да ми дотежава. Оставям я в леглото, уж да се заиграе, да се измори и да заспи, но не би. Ефектът е точно обратен - разсънва се, почва да беснее, да мрънка, да иска различни неща и така докато не я взема. Следват 5 мин. укротяване на опърничавата, дърпане, скубане и накрая заспива в ръцете ми. През нощта, ако се събуди 3 пъти, казвам, че е спала спокойно; т.е събужданията са минимум 3. След всяко такова, процедурата е същата - носене на ръце, пеене, гушкане....
2. Гърнето - сложила съм го на видно място. Слагам я, от време на време, но резултат за момента - нулев. Знае за какво служи, защото като седне и почва да прави едни гримаси, но с това се изчерва цялото усилие.

Сега, и аз да попитам нещо ( то малко, ни в клин, ни в ръкав). Сега като спят с пижамки вече и като дойде зимата, слагате ли им чорапки за сън?

Фльорката, и аз питах скоро за нея, ама никой, нищо не каза.

И последно, но не и по значение....Честит имен ден на Параход и Шивани!!!

# 316
  • София
Капучинко, нашите младежи вървят еднакви, ама нали са родени и на една дата. Wink Влади също вчера го измериха 77 см., но е 10 и100. Мислех го за по-дебел, пък си е добре детето.
Вчера много му се събра-сложихме и ваксината, и го боцкаха за кръв.

Араинка, как със 75 см. ти се вижда дребничък? съвесем нормално си е за едногодишно детенце. Hug

По въпростите:
1. на двете дневни спанета заспива сам -лежи си с бибата и заспива. Ако нещо не може му пускам сешоара и така се приспива. Mr. Green Вечер пак заспива сам, но иска да ме вижда, затова си лежа до него в моето легло.
2. Гърне не ползваме още. Пробвах го веднъж, но стана моментално.
3. Забелваме го /мъжа ми/ на всчко къпане. мисля, че малко му трябва, ама как ще стане още не съм го мислила.
4. чорапки не слагам -спи с цяла пижамка тип гащеризонче и спален чувал.

Радче, наистина много е напреднала линкийката ти. След празниците ще чакаме бебока.

Софко, все забравям да се изкажа за вашите лекари. много странни диагнози ми се струва, че дават. Системата е съвсем различна, но от разстояние ми изглеждат невероятни. дано да греша.

# 317
  • софия
Само да си доизясня въпроса - открити ли са им крачета- все пак не са вече толкова малки. Понеже аз й слагам, се опасявам да не я изнежвам по този начин.

# 318
Млечта, ако е с цяла пижамка не слагам, ако обаче е от две части слагам. От чувалчето се отказах, така че го намирам редовно да спи върху юрганчето. През нощта може да спи така и 3-4 часа, докато се размрънка за мляко и стана да видя, че е отвит. За това предпочитам краката да са му в чорапки.

# 319
  • София
Калоян спи между нас. Чорапи не слагам, но и бос около 2 часа след като е заспал се отвива и изважда краката навън. Оставям го да спи така, намятам само една плюшена пелена на гръбчето, но все пак у нас е доста горещо, под 21 градуса не пада температурата, каквото и да правим. Крачетата му буквално парят до сутринта, явно си му е добре на детето, а и ние го топлим.

# 320
Да, днес е Анин-ден  Simple Smile. Да им е честито името на нашите Анита - Параход и Шивани, и весел празник   bouquet!

Алис, Вики е официално болна от грип тип А, ама не казаха да е свински... странно ми е, защото мога да се закълна, че всичко и беше заради зъбите... после ще пиша, че зор..
Свински, несвински, все е грип  Sad. Дано леко го изкара сладунка, и бързо  Praynig
Госпойце, Мира само веднъж имаше "пик" в растежа, и той беше 3 см (колкото е официалното "нормално" израстване на месец през първата година). От 4 месеца все по 1 см качва и вече видимо е по-дребна от всички деца около нас. Аз затуй го мисля......не че чак толкова съм се изпопритеснявала, но определено ще се чувствам по-добре, ако забърза темповете  Simple Smile
Сисилче, много ти е находчиво детето. Теб те тревожи, защото е опасно, обаче помисли каква творческа мисъл е вложил, за да стигне до интересното място. Браво, значи, за умственото развитие  Simple Smile.
Отговарям: 1. Промени в приспиването - никакви. На гърда и в количката. Вчера инцидентно заспа на стола за хранене, докато обядваше, но това е прецедент. Е, има лек нов нюанс - ако не е нацяло заспала, докато я слагам в кошарата, а само унесена, не скача и писва както преди, а се обръща и заспива. Това свързвам с порастването. Целонощен сън имаме......отвреме навреме. Но пък тя все така си заспива късно - около 12-1 и става късно - 9-10-11. Събужда се около 6, суче и пак отнася. Дори и да я приспя в 8-9 вечерта се събужда след максимум час и играем до 12.
                    2. С гърнето отбелязваме крачка назад. Не ще да сяда на него, не ще да ака, рядко имаме попадения. Не си го слагам.
Мананке, не мисля да си глупава. Ти постъпваш както е редно и не мисля, че е глупост, така трябва, дори и масата хора да мразят да ползват мозъците си и карат по инерция  Crossing Arms. Ако се водим по безотговорността на "другите" и ги оставяме да ни дърпат назад, 1000 години нищо няма да се промени в държавата ни.
Млечта, аз чорапи не слагам. Откакто е родена я отглеждам на принципа "минимум дрехи", та затова  Simple Smile. Ние и на разходките навън сме по 3/4 чорапи, без чорапогащи (и двете   Laughing). Да отбележа, че досега не е боледувала, за да не ме обявите за неразумно-безотговорна  Mr. Green : И аз се чудя/възхищавам на майките, на които им остава време не само да сготвят, а и глезотийки да приготвят, че украсяват, че аранжират.....
Капучино, Радо ме разби. Нали уж изоставаше сериозно с килцата, ти му се притесняваше защо само по 200 г наддава.......Ей на, променят се децата, само дето им се притесняваме.

Danny&Viktor , Шики, докъде сте с АД-то? При нас е горе-долу спокойно. От месеци стоят едни лишеи отстрани на коленете и явно я сърбят, защото като е с голи крака ги чеше. Но това да е. Въвела съм всички храни, дори се престраших риба и хапчица цитруси да й дам и няма реакция. Яйца - само в домашен кекс или нещо подобно, не и като самостоятелна храна.

# 321
  • София
Безвъзвратно съм ви изтървала дирите  ooooh! Моята щерка не дава да се седне на компютър. Ако види включен такъв иска да гледа "беби", т.е. само снимки на бебета и не дава да правя нищо друго.
Но и без това нещо ми се беше смачкало настроението. не че имам основателен повод, сигурно заради смотаното време навън.
Честит празник на имениците!   bouquet
Ние също не сме сложили имунизацията. Обадих се на педката да я известя да не ни очаква преди празниците. Ние имахме и без това "нещо като разстройство". Мишето 2-3 седмици акаше едно такова по-рядко (нали все сме позапечени за нея направо си беше странно) и повече от веднъж. Водих я във Вита, но трябвало да пусна изследване на акото. Еййй, 7 дена се ровиха в него, да бях им занесла повече материал....нищо не намериха. Оправихме се с Био Гая. Отдолу напират яко 3 зъба, но още сме беззъби. Та ха сега да ви питам - има ли и други проходили преди да им избие първия зъб  Mr. Green Даммм, проходи и моето човече. Тя отдавна беше готова, но не искаше. Та затова прохождането й се състоеше в минаване от единия до другия край на хола без да залитне или да се подпре някъде. Не я насилвам, гледам я сама от време на време решава да стигне от точка А до т.Б на два крака. Правих само пита за здраве, а прощъпулник по-нататък.
Гледам пак има поставени въпроси  Mr. Green
по заспиването - все същото - спим 1-2 пъти през деня. По принцип гледам обедния сън да е навън в количкатаа, но ако сме в къщи лягаме на спалнята и тя си се дупи и върти докато не заспи. Така заспива и вечер. После я местя в кошарата.
на гърне си ходим отдавна. Беше почнала да си казва за акане, но "разстройството" ни развали дисциплината. Тя не можеше да остиска докато й сваля гащите.
облеклото за спане - има купени 3 чувалчета, защото не търпи завивка, но й пречат на дупенето за заспиване и изпада в истерия от тях. Та се принудих да й взема пак бебешки гашеризончета вместо нощница, та поне кръста да не й е гол. Съответно слагам и чорапки под гашеризона, че Мишето прилича на майка си, все е със студени крака. Ариана, леле у нас е 22 градуса през люта зима без отопление и на мен все ми е студено, накрая ще изнежа и детето.  Confused
Свеки ме психясва тука цяла седмица, че детето не получавало достатъчно мляко. Щото племеника ми на 3г. сутрин и вечер все е с бутилката (с биберон). Хем гледам да не се връзвам, ама като ти повтарят системно едно и също нещо.... Та я кажете и вие... Имаме 4 хранения. Сутрин закусва нещо млечно (млечна каша с пълнозърнести овесени ядки или бисквитена торта с млечен крем), на обяд и вечеря сме на детска кухня и ако е уместно слагам малко сиренце в яденето, следобед закусваме както сутринта. Между храненията яде плодове. Не мога да я накарам да яде ей така кисело или прясно мляко. Шишета, още повече с биберони , абсурд. Та малко ли са ни млечните храни? Ако трябва да вкарам още нещо млечно ще трябва да е за сметка на закуските. 5-то ядене няма как да й вкарам.
Айде малко снимки и от нас:
http://picasaweb.google.bg/mihaelakonstantinova/0902#

Гледам Алис е писала докато публикувам - и Мишето расте по 1см. на месец. Не са ни казали да е ненормално.

# 322
  • Варна
Добро ви.. Честито на именниците ни!

Един час рев и чудо..пфууу.. smile3507 заспа най-после.

Софи (да знаеш, че това име съм ти лепнала и не мога да се извъртя нещо на облак), горкото Вики сега пък болно. Много патило ви се събра, да идеш една свещ да запалиш, че здравето ви бяга тая година. Поне другата да е по-добре! И през това ще минете..  Hug  Hug

Алис, днес да нямаш помощници, че така писателстваш?! Ако имаш, завидях ти!  Laughing  Ама хубаво пишеш и докато си тука да те питам - маргарин, кога може и изобщо може ли? Правя аз разни кифли, питки и ги правя с маргарин та за това.. детето хапва.

Майлили,  сигурно и аз съм от лошите! Мляко пие само вечер преди да си легне и това му е. Иначе през деня е на кухня, ако има нещо млечно там .. става повече млякото.

П.С. Фльор последно ми писа октомври, че не е много добре здравословно и от тогава дори не е влизала във форума.  Дано пише скоро!

# 323
  • Велико Търново
Заспиването - няма промяна и при нас, абсурд е да я оставя в леглото и да заспи! Чак невъзможно ми се вижда. Вечер си цока, гътваме се двете на леглото, тя продължава да суче и лека полека се унася. Не съм доживяла и щастието от непробуден сън за цялата нощ.

Гърнето - доста добре се справя, ама още не си обажда. Като я забележа, че се напъва, казвам "Стой!", грабвам я и отиваме на гърнето и там си свършва работата. От два дни като се изака, става, обръща се, навежда се над гърнето и вика: "Аку" Simple Smile

Слагам чорапки за нощния сън  Peace

# 324
  • София
Ехееее, пораздвижи се малко темата  Laughing
Успокоихте ме, че повечето сме на едно дередже - и с гърнето, и със заспиването, и със забелването  Mr. Green

И аз обувам чорапки тънички като спи с пижамата, друг е въпроса, че стоят на краката не повече от половин час  Rolling Eyes

Марианка и мен доскоро ме терзаеше въпроса дали поема достатъчно млечни, затова реших проблема кардинално на принципа по-добре повече, отколкото да не стига  Naughty Пие по 240мл АМ сутрин и вечер и поне една от двете закуски (в 10 и в 16 часа) е млечна - разбирай има кисело мляко, сирене, масло, кашкавал и т.н. Смятам добре съм му разпределила дневното меню - хемоглобина му е 126.

# 325
Да се запоша и аз след дълго бпледуване на всички подред.
- Ние задължително пием АМ сутрин и вечер с биберон. Кака му изкара така до 3г. и после с лъжица КМ до 5г.  ShockedНе смятам да го отбивам докато сам не реши, но ми се искаше да не се обрива от КМ, поне почна да приема сирене и масло, кашкавал и обикновено АМ не Хипоалергенно.
- От 3 дни нещо му стана и заспива сам с мляко или сок, чай в кошарата, понякога иска само и аз да лежа на спалнята и да ме вижда от кошарата. Досега не слагах чорапи, но от 1-2 дни се мяча, че непрекъсното е отвит и в/у завивките. Не иска чувал и се чудя дали да не му сложа елече в/у нощницаата че поне малко да е топъл като се отвие.
- От въпросните 3 дни ляга вечер в 9, става към 5 да пие мляко и спи после до 7-8 сутринта и още 2 пъти през деня.
- С пишката сме на финала. Стигнали сме до пръстина и даже има лека цепка от едната страна, според 3 докторки ще се разминем без хирург, и така да остане, ако не се замърси и подуе няма проблем.
- С гърнето -ОХ, болен въпрос. Кака му на неговата възраст вече ми казваше, Ама Иво не. Казва за акото, но след разстройството спря. Опитва се да казва и за пишкането, но след като се изпишка. Успех има след сън - винаги и понякога след ядене.

Леле стана дълго. Само се моля всяко чудо да не е за 3 дни  Thinking
п.с Ние сме 11500 кг. и 80 см. Леле за 40 дни сме надали 1 кг. и 2 см. а уж бяхме болни и не ядяхме.

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 18:20 от tanyaz

# 326
  • в здрача
Ние утре сме на ваксинация и на двечките. Ще видим коя ще се разреве  Mr. Green Малката е фен на всичко което има копче и в това число на компютрите, а си я оттървал и го е изключила. Потърпевш обикновено е кака й.  Rolling Eyes
 - От скоро закуската е кисело мляко с нещо си, друго млечно меню няма /сиренето нещо го отказа/ ако не броим кърменията де.
 - Заспиването - през деня спи веднъж, за около 2 часа, баща й се справя отлично с тази задача  Heart Eyes, а аз през това време водя кака й на училище. Вечер заспива след като са си легнали и двете с кака й, навсякъде е загасено, насукала се е, обиколила е леглото няколко пъти, накрая я гушкам както съм легнала подрусвам я и тя се предава и заспива. Буди се чак към сутринта, суче и заспива отново до към 8-9 часа.
 - Днес се сдоби с гърне, което ми се стори по-мъничко и дето се казва тепърва ще открива за какво служи.
 - Чорапки обувам когато не е в чувалче / и новото по-голямо чувалче й е късичко, ама не знам то ли се сви или тя се издължи, а го водеха за цял метър високи дечица  Sick, та баба й сега се е заела да го удължи, та докато стане това е с чорапки, че иначе крачетата й са ледени и се буди често /ние спим на 16-18 градуса/
А да, да не забравя - честито на именниците!

# 327
Здравейте и от нас Hug
Ние сме болни, вчера ни вдигна температура 39,5, за пръв път толкова висока, добре че не съм паника. ooooh!
АБ не ни се размина, правим и инхалации с Вентолин.
Иначе в момента е добре и се чуди ква беля да направи ooooh!

Приспиваме се още на ръце или по скоро трябва да съм до него на леглито и да ме гушка Laughing
Ние гърне не ползваме и смятам да не го мъча.

# 328
 Аз с Уеко закъснение да честитя на нашите Анита вчерашния празник... Къде се загубихте вие двечките?! Я драснете по някой друг ред Grinning!

Сиске, разбута темата, а? Laughing

Ефата... ко да ви кажа. Постоянно се оплаквам от нейното заспиване. Както съм споделяла вече спи в моето легло и само с мен заспива. Другите не ги признава. Първо се насуква, после се щура из леглото и върху мене и до час, час и половина евентуално заспива. Имам няколко успешни случая след дълга игра навън  да заспи за 15 мин., ама рядко се наиграва тъй. На ръце не ми дава да я приспивам/иначе ще я метна веднага в кошарата/. През ноща се буди по 1-2 пъти за цокане в добрите случаи. Във всички останали по много, много я мъчат зъбите. Тя има само 2 поникнали и познайте какво ни чака...
 Гърне нихт, все се каня да купя.
Чорапи не слагам, спи с пижама от две части и я завивам цяла нощ, нали си спи до мен. Аз мразя да спя с чорапи и предполгам това е основната причина да не прибягвам до тях. А тя иначе обожава да и правя масаж на краченцата, така заспива понякога. Хваща си ги и ми подава. Завивам я чак като заспи, преди това е абсурд.

За височините и килата няма да се повтарям, ама не се тревожете де... Ефата е като добре развито 6 месечно бебе Mr. Green.

Алис, да чукна на дърво и при мойта пикличка поутихна дерматита. Почти вичко съм въвела вече, аа риба си хапва от месец, два вече. Имаше по едно време зчервявания по гърба и след като изчаках седмица да видя дали е от някоя от храните я мазах един път със смесеното кремче и от тогава не е имала проблеми. Но и тя има под коленцата на едното краче едно, две петънца грапавки, ама не се виждат само ги напипвам и мисля че не я сърбят. Иначе от доста време не я мажа с нищо, дори след баня.
А по тоя повод да те попитам, а и другите момичета също, използвате ли вече кремчета за студа и какви? Струва ми се, че Евата направи реакция от днешния ужасен вятър във Варна и има едно зачервено петънце на бузката.

Софко, стискам палци Санта да ви донесе много здраве на вас! Hug

# 329
  • Велико Търново
Шики, със заспиването, завиването и съня сме абсолютно идентични! За Пипи ползвам крем за студено време и вятър на Бюбхен.

Общи условия

Активация на акаунт