За заспиването - през деня нямаме проблем - обличамв пижамата, слагаме чувала и я мятам в леглото, след което излизам от стаята и до 10 минутки е заспала... Вечер я слагам в леглото, давам й кърмата (вече едва около 50 мл) и киселото мляко (200 мл), но не иска сама да заспи - трябва да съм в стаята... Навън е абсурд да спим през деня - миналата неделя се случи, но спа точно 40 минути, а иначе в къщи понякога откарва и по 3 часа и половина... Напоследък нощно време се буди само по два-три пъти и дори последните нощи не съм я взимала при нас на спалнята (бях се притеснила, че съм я научила да я вземам рано сутрин), но заспива веднага и успявам и аз да се понаспя...
Гърнето - скоро не съм я пробвала, но преди няколко месеца категорично отказваше да седне и аз го прибрах...
Килограмите от преди месец са 8.200, около 70 см... така че сме от миньончетата... ама хич и не я мисля, храни се добре, развива се детето.... колкото толкова... аз да не би да съм висота....
Чорапи като спи не слагам, хич не обичам и аз самата да спя с чорапи... Слагам й или цяла пижамка или две части, под пижамката от два дни боди с дълъг ръкав, отгоре чувалче и тъничко одеалце.... Спим на около 15-16 градуса и не й е студено...
Миналата сряда сложихме и ние тази ваксина и в петък цъфна с хрема, която още борим, само с физиологичен разтвор, де... Минаха 7 дни, вече трябва да се оправя... От около рти месеца е с 8 зъба и няма напредък... иначе венците са й мама мия. ама не излизат тия предкътници...
Млечните продукти и при нас не са много според мен - сутрин с попарата или овесените давам козе сирене и вечер с лягането кърма/адаптирано мляко... Понякога след като се наобядва давам около 100 мл кисело мляко с лъжицата... След обяд има от кухнята някакво кремче, което също е с мляко... Може пък и да е достатъчно...
Лека вечер от мен и дано скоро се включа пак
. 
Нашата докторица каза, че не е особено фенка на точно тази ваксина, но все пак е по-добре с нея. Изреди ми възможните на теория реакции, но ме успокои, че в дългогодишната си практика не е имала някакви страховити случаи на заболяло дете след ваксиниране.
...
...
...

Нашта мома вечер изпива около 200 мл АМ , а през деня млечен крем от куфнята , там не знам колко слагат , ама със сигурност е разредено млякото, та и на мен ми се виждат множко .
В общия случай изяжда закуска и храната от кухнята , когато не е хапвала плодове през дена , не и давам десерта , а плодове миксирани за следобедна закуска . То и режима й е един никаъв в момента спи от11 - 13. 40 и после трябва да пробутам 3 хранения+ АМ вечер , което е живо чудо . Аз от няколко дни се чудя дали не й давам много сирене - сутрин със закуската , в супата слагам допълнително и като видях сега тези 15гр. дето ги е дала др.Русинова, май ще понамаля дажбата . Страх ме е да не започнат да се калцират костите много ранно ( ама й аз не съм наясно , та ще трябва да прочета ) . За спането да чукна на дърво е добре спи непробудно вечер , слагам си я в леглото със спален чувал само по боди , че в къщи е 24 градуса без парно , лягам на спалнята и тя си заспива след малко . Това че спи добре ми дава някаква надежда , че е сита и добре , нали не може да си каже още милата .
Е не моа се начудя как има толкова безотговорни родители
Не знам какво да си мисля вече ... 
...ама на лято като вадим първия медец от кошерите (мъжът ми е производител на био-мед) ще му дам да опита за първи път, все пак ще е на 1 и 7-8 месеца.
? На Калоян често му се случва като се нальока със сок докато си играе да повърне малко, но той кляка, навежда се, търкаля се по пода, та го отдавам на това. Дано да е нещо безобидно.
Препоръчвам го на всички!