КГО 2008 7-ма част

• 36 617
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Едно неделно отчитане и от нас /докато половината домочадие все още спи  Laughing/.
Относно храненето - отдавна не се вманичачавам кой какво и колко е ял - и двамата ми са много слаби, но ми е важно да са здрави, сигурна съм, че през пубертета ще ми изядат ушите  Mr. Green. Иван сутрин има млечна закуска, през деня яде от кухнята /уж е млечна/ и вечер вечеря с нас, обожава сирене. У нас почти винаги има банани и бисквити и ако някой не иска да хапва сготвеното, си хапва от тях. Та гладни няма да умрат, оставям ги да ядат каквото предпочитат.
Мед вече 2 пъти слагах в чая и все по-често ще го правя зимата. Не мисля, че е толкова силен алерген меда, както Арианка писа по-горе.
Шоколад не мисля да му давам скоро, като започне да разбира няма как да се разминем и без него, но засега поне да удържим положението.
Гърне още не съм купила.. Скоро ще да е, въпреки че знам, че само ще го премятаме из къщи  Mr. Green.
Заспиването - като е с баба си и баща си няма проблем - слагат го в кошарата и си заспива. Но на мен не ми позволява да го сложа да спи, това му е наказанието откак тръгнах на работа. Та само баща му вечер го слага да спи, а той като не е в къщи настъпва ужас   Twisted Evil и накрая заспива уморен от рев..
За зъбите /вече 12 при него/ бях купила една четка и уж ги миех, но той си я хареса и си играе с нея. Та вече трябва да купя друга и да започнем с хигиенните навици. Че у баткото все още са трудна работа. Все прави пазарлъци да не се мие  Laughing. А вчера му направихме и първата пломба, дано остане и последна  Sad.
Подаръци още не сме купували, още чакаме в детската градина да напишат писмото до Дядо Коледа  Mr. Green, че Никола все си мени исканията за подарък /пустите реклами по детските ТВ канали  #Cussing out/. На Иван мислим да подарим някакъв конструктор с по-едри елементи, но не съм търсила по магазините все още.

# 346
  • Варна
Здраве желая.. ама много здраве!

Леле този сняг как ни прибра всички в къщи. Много зимно и красиво ми е, нищо че във Варна толкоз красота няма ..  Laughing

Краси днес изненадващо посети лекаря ни. Появиха му се тврърди топчета по главата и по-меки по вратлето.. доста такива! Много се стреснах, утре ще ходим за кръвни тестове, но според лекаря са лимфни възли. Явно ще се разболява ..

Мина и нашия ред с прощъпулника. Доста късно след прохождането, но нищо, пак че го направихме тази година..  Laughing  Направих сама питката - трябва да се похваля!  bowuu Търкулнахме я, пък тя не иска да се върти.. Wink  Момчето ще става архитект! Спря се, огледа всичко и си избра мащабната ми линия!  Laughing

Алис, благодаря за изчерпателната информация. Маслото и на мен не ми е любимо, а едно време какво масло имаше..ммм.. Сега или го разводняват с нещо или аз съм си променила вкуса, знам ли, но съм тествала различни видове и определено не съм им вече фен! Няма значи и на филии да мажа маргарин скоро.. и шоколад не давам, нито зрънчо .. горките ми деца!  Wink

# 347
Здравейте, аз малко нелегално да влезна Simple Smile Не за друго ама уча за поредния изпит Simple Smile Захванала съм се да си изкарам текущи оценки, та да не се занимавам с изпити през сесията Simple Smile Тогава ще пиша проекти ако зверчето ме остави Simple Smile А празниците също с това ще се занимавам Simple Smile  Mr. Green Ама така е като нямам акъл в главата и сега се захванах с учене  ooooh!

Иначе като прочетох колко мляко трябва да яде малката и малко се стреснах, че само вечер е на АМ и то едва изпива 160-180 мл... е през деня изяжда поне половин буркан от 800 мл. домашно подквасено мляко... доста по маслено е от купешките, та предполагам се справяме горе долу... сиренето и кашкавала (напоследък предпочита кашкавал  Rolling Eyes ) ги консумираме доста, повече от нормата Sad Месо напоследък хич... както го усети и плюе...дори и пасирано пак го усеща... може да е с вкуса на майка си Simple Smile Плодовете както писах ги предпочита и напоследък набляга на тях... и на к. мляко... може да е минала на диета като е рабрала как й описах бузите и баджаците Simple Smile
Може скоро мед да дам, щом казвате, че до 1 е опасно Simple Smile Ние уж от един производител взимаме, ама знае ли човек  Wink

Спането.... леле какво ритане е ако я завие човек... дори да е дълбоко заспала, като я завия и почва едно мрънкане, едни ритници... ужасТ ви казвам, та спи в чувал, които също я дразни, но поне по-малко... към 4 сутринта се събужда и й го махам, защото иначе трябва да ставаме Sad Иначе спи с чорапи... аз не мога да си представя да спя с чорапи, но на нея задължително слагам  newsm78 да не я претоплям? Ама нослето й е ОК, не се поти... Боди потник + пижамка + чорапи + чувалче (което е памучно, лятно, неподплатено) и понякога ако ми се стопи по-хладно и мятам една лека завивка, но обикновено не се задържа дълго Simple Smile

Гърнето  Crossing Arms Болна тема... отказва го в момента и аз не я напъвам... ако я хвана преди да се изака, може даже да я секна Sad случи се няколко пъти и сега уж гледам да не й казвам "спри" или "изчакай", а й казвам "айде до гърнето мамо" и ако тръгне с мен я слагам, а ако не, мия наакано дупе Sad Не знам дали ви казах, но при баща ми цял ден не се е напикала или наакала... носила му е даже гърнето (оставил я е с гащи), а когато майка ми се прибрала от работа все едно нищо не е станало и почнала да си пика в гащите.... не мога да си обясня... дали само баща ми й е като авторитет и го слуша... ние тримата (аз, Сашо и майка ми) май сме я разлигавили и си прави каквото иска при нас Sad  Thinking

Манянка и аз си мисля, дали не преяжда малкия Цецони? Може би ако вечерята и млякото са му в малък интервал от време и докато се върти да повръща  newsm78

иначе за шоколада, чипса, вафлите, зрънчото... и подобни боклуци (без шоколада в тази категория) мисля да отлагам възможно най-дълго... предполагам ще й харесат, добре осолени/подсладени са, таааа... А сладкото си го обича, забелязала съм как лапа и натам ще има да яде шоколад  Blush

Ние сме едни от най-беззъбите Sad имаме само 4... единия горен 2-ри резец почти е излезнал целия (та почти 5), а вчера реших да й намажа венеца с панадол, че голяма мъка беше... много мрънкаше... захапа се 3-4 пъти... колко ли я боли щом си гризе толкова силно собствените пръсти  #Crazy та мажа я аз и нещо ми боде... викам нещо й се е забило във венеца (аз очаквам все пак да излезнат и другите резци, нали уж първо те излизат 4-те резеца) и се опитвам да й погледна в устата, а тя вече пищи... е оказа се, че й е избил някакъв (не мога да преценя кучешки ли е, предкътник ли е, кътник ли е...) по средата на нищото и не мога да си представя кой точно зъб може да е  Crazy А целия венец е яко подут, даже вчера и лека Т вдигна... дано се приключва вече, че горкото дете Sad

Егати и поста Sad Простете ми! Ама така е като трябва да се учи, намирам си друга работа  Blush  Embarassed

# 348
  • Варна
Привет и от нас... Party
Ние вече цяла седмица сме на гости на бабето в Габрово. Снега не ни прибра, а даже ни изкара навън...добре че заваля,че иначе беше много кално и не ставаше за игра.

Мо е в екстаз от снега, следобед го чака една синя шейничка и дълга поляна за пързаляне...Но проблем сега се появи-не иска да слага ръкавици, а ръцете му са все наврени в снега... Малко ме е страх да не го простудя, ама той тича и се сгрява сам, зачервява бузите като Дядо Мраз....

Абе да се радва детето,че във Варна с тоя лед и вятър нямаше да има това,което тук му се случва

Ели, да се опрява Красито и да пишеш какво е казал доктора после
Другите болни да се вдигат на крак,че празници идват...енергия трябва

По повдигнатите въпроси...много-много не ми се пише, изказвала съм се и да не се повтарям.
Май само за зъбите не съм се включвала-мием ги като на игра, с четките на Нуби сме и паста Ненедент, засега няма съпротива,но не ги мие сам , а се озъбва аз да му търкам зъбките

О,да-и за шоколада, веднъж беше намерил една Милка в багажника на количката и си беше смукал през станиола....на другия ден имаше пъпки зад ухото към вратлето...Следващото му ядене се надявам да е когато само отиде и си купи "кравичка"

Хайде лек ден  Sunglasses

П.П Сис, честит рожден ден на патерица...здрава бъди,и с много стрели  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 08:46 от Госпойца Димитрова

# 349
Привет-мривет! Wink
Да се изкажа и аз по темите. Млечните храни, като се замисля... сутрин задължително сирене, на обед десерта е плод с кисело мляко, следобед е нещо с мляко - крем, грис, кисело мляко с бисквити и др., на вечеря за десерт пак кисело мляко и за заспиване си цоква човека... добре е мисля, а? Thinking
На обед заспива, като го люшкам в леглото, а вечер докато си цоцка или го слагам в леглото и го оставям сам. Вече не става всеки път да заспи от раз, поплаква малко и заспива. Ако усети обаче, че баща му си е в къщи дисциплината ми отива по дяволите Crossing Arms Сега му се налага на таткото да го гледа сутрин, докато дойде свекърва ми и о, чудо! Той се справя Mr. Green Нощно време е един кошмар ooooh! Буди се през 15 минути... радвам се, когато интервала е поне час Crazy И естествено отивам на работа ей така smile3507 Кога ще почне да спи това дете?!
За забелването на пишето, стигнали сме почти до финала, но то си стана от самосебе си, не съм го насилвала. Баткото още не му е забелена изцяло, сам ще я свърши тая работа. Така че не се притеснявам и не вървя срещу природата, както беше писала Арианка ако не бъркам Thinking
Майлили,  и Алекс първо проходи и след 15-ина дни му изби първото зъбче Laughing За близо два месеца избиха 6 Crazy Дупе да ми е яко Mr. Green Честити ви проходили крачета! Hug Кукла сладка е Мишето пу-пу-пу!
Мед дадох вече, нямаше проблеми.
Сиси, честит ден-ден на голеееееми патерици Embarassed Зло да те пропусне, здраве, щастие и късмет ти пожелавам!
Еличка, учи! Виж госпожицата каква е умна сега, нека и братчето да е такова Laughing
За сега толкова...

# 350
  Привет момичета!
 При нас сняг не се задържа изобщо,ама малко излизаме предиобяд да ни лъхне,че само вътре не се издържа.Тони радвайте се на хубавия сняг,а старите хора казват че настинките тръгват от краката,а не от ръцете  Peace.Аз още не съм се пробвала да слагам ръкавици.
 При нас промяна в навиците няма,ама то щото още си се кърмим де.Спи веднъж на ден,на цица заспива и обед и нощем.През ноща си цока когато си поиска,не ги броя вече.Сутрин яде нещо със сирене освен ако не е принцеса с кайма.Предпочита мойте манджи пред кухнята,та често хвърлям техните творения.Следобяд яде плодове или бисквитки с кисело мляко.Обожава месо,саламчета и всякакви такива (за разлика от майка си).Все още и е трудно да държи лъжицата,но ако храната го позволява успява сама да се нахрани с ръчички.През деня е с многократни пелени,често седи на гърнето и всеки път има резултат.Спи само по пижамка (без боди и без чорапки),завита с олекотено юрганче.
 Зъбките мием отдавна с Ненедент,че наште са си 12 броя вече.Първо аз мия мойте,а тя седи на плота и ме гледа или си прави физономии на огледалото  Joy,спуквам се от смях с нейните маймунджулъци.А после отваря уста да измия и нейните зъбки.Поради факта,че е кърмаче и няма празен момент през денонощието та се сдобихме с черно петънце на едното зъбче.Започна и през деня да ми дърпа блузата и да вика АМ,зимата ще изперкаме в къщи май.
 Миналата седмица бяхме на консултация,беба вече е 10 900,висока е 78см.
 Пожелавам оздравяване на всички и да няма болни дечица по празниците Hug!

# 351
  • Варна
Спешно,спешно...
Трябва ми мнението ви за термометри за ухо и чело...Така да се каже, дядо Коледа нещо медициско го раздава и един термометър има вероятност да дойде...
Помня, че тези термометри,които мерят Т без допир до челото понякога дават отклонение,защото се влияят и от стайната Т? Но не съм убедена в спомените си....
Ако някой има опит с термометри , с които се мери Т в ушето-моля да сподели...

# 352
Ние имаме Браун Термоскан са ухо и съм много доволна. Прави не винаги и по макс. 0.3 градуса отклонение. Снабдих всичките ми приятелки с такъв и те са доволни и го препоръчват. Точният модел е този Амацон.де вече доставят и до бг , 6 евро доставка +0,5evro на кг.
Знам че го има и в Пигис хаус zа около 120лв.
В събота летим към Бг и какъвто ни е късмета, Криси от вчера e със сополи  ooooh!. В стрес съм , събирам багажа, който както винаги е много  Embarassed Rolling Eyes Rolling Eyes
Препорzчвам тоzи в ухото, другият вид термометри не ми вдzхват доверие.

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 16:43 от vanche_mamche

# 353
  • София
Спешно,спешно...
Трябва ми мнението ви за термометри за ухо и чело...Така да се каже, дядо Коледа нещо медициско го раздава и един термометър има вероятност да дойде...
Помня, че тези термометри,които мерят Т без допир до челото понякога дават отклонение,защото се влияят и от стайната Т? Но не съм убедена в спомените си....
Ако някой има опит с термометри , с които се мери Т в ушето-моля да сподели...

През лятото, когато карахме розеола пратих нашия татко за термометър, който мери Т в ухото, че в дупето вече бяхме големи и немирни да мерим. Та в Технополис му препоръчаха
http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian& … 5A6A554)/.do?rf=y
Много съм доволна. Има и разни други функции като да мери стайна температура и т.н., но не съм ги ползвала.  Много полезен се оказа за мерене на Т през нощта, Мишето дори не се буди.

# 354
  • Варна
Ванче, Майли-мерси, става въпрос за Браун Термоскан,модела е 4020 и е за смешните 27евро...това е коледната му цена...
Лек полет Ванюш, пишете като пристигнете...  Grinning

# 355
 Юхуууууууу, каква зимааааа! Във Варна е -4 и вали пухкав сняг! Страхотно коледно време! Ако и понатрупа би било чудничко, ама това е свързано с "бедствено положение" у варненско Mr. Green. Пак ще сме изненадани.
 Вчера излизахме навън, студа действа много благотворно на съня на Ева. Трябва да се внимава обаче, че тука ветровете са доста силни и нездравословни...

Хубав ден на всички!  bouquet

# 356
Здравейте момичета!

Много време не съм се включвала - все някой е болен вече 2 месеца, нямам нито време, нито настройка да пиша... Минавам само да ви пожелая весело посрещане на Коледа  Hug Дано сте здрави - вие и дечицата, пазете се!

# 357
  • София
Фийл, да сте здрави и вие и наминавай по-често. Hug

Наши приятели с малко дете поктай последното му боледуване купиха термометър за челото. Аз като се премерих ме изкара с 37, 1, и всички други ги изкара с температура. Май не са много точни.

Влади пък хич не обича разни саламчета и кашкавалчета. много странно. Давам му докато вечеряме и той не ги иска и ги дава на кучето.

# 358
 Софияяяяяяя, как сте бе? Голяма лудница май е при вас, да си стоите в къщи, че много нещастни случаи...  Hug

# 359
  • София
Ти пък, Шики, то в София всеки ден си е лудница  Crazy, как ще седим вкъщи при тоя прекрасен пухкав снежец, я хайде всички на пързалката  Laughing Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт