КГО 2008 7-ма част

• 36 545
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • софия
П.П Сетих се още нещо-на някои от вас сложиха ли вече ваксината за шарките,която се слага през 13м?

Тони, въпросната ваксина още не сме я слагали. Имах намерение тази седмица, ама с тази епидемия се разминахме. Мислех, началото на декември, но също така знам, че ако има реакция се проявява между 14-21 ден, което съвпада с коледните празници. А тогава недай Боже, да се наложи да търсим лекар, не ми се мисли. Затова може и за януари да остане поставянето.
Апропо, кръв и урина още не сме давали, но това ще трябва тези дни да се свърши.

# 151
Съвсем в норма ми беше хемоглобинът по време на бременността. А и съм си месарка - ям месо 3-4 пъти в седмицата, в останалите дни е риба.

Малтофер-а ни го изписаха и на нас. Пием го. Дано нормализира ситуацията. Не съм хипохондрик, но доколкото четох анемията не е много безобидна - предпоставка е за диабет и други гадости.

Не съм се отказала да й пробутвам месо, но се поизчерпах откъм идеи - давам пасирано, кълцано на дребно, смляно, варено, печено - никак не ще. Храната й се сервира във формички. Наизвадихме всички форми за сладки спешъли за малката капричоза. Не се залъгва детето и това е. Мисля си, че тия номера с формите и цветовете минават при по-големи деца.
Не ми се иска, но май спасението е да откажем дневното кърмене. Но и това как да стане ?! Thinking

Когато благоволи да хапне нещо различно от плодове, зеленчуци, хляб или бисквити, държи да се храни сама - аз й пълня лъжицата и я оставям, а тя си я взима и си слага в устата каквото там има. Така хапва ку-кус, елда, киноа, чат-пат овесени или други ядки.
Постижението ни е цяла порция мюсли с кисело мляко за вечеря.

Оставянето на детето с други хора ... малко съм "сбъркана" в това отношение. Ако повече от час не е покрай мен Сияна, ми става тегаво, не ме свърта на едно място. Подозирам, че тръгването й на градина ще е драматично Mr. Green А и сега ми е паднало да прекарвам време с нея. Толкова бързо се изнизват месеците, че няма да усетя кога ще предпочита друга компания пред моята.

Ваксината и ние още не сме слагали.

# 152
  • София
И ние не сме слагали тази ваксина още. То и на консултацията за 1 годинка не сме ходили. Другата седмица ще да е.

Аз пък разбрах темата за бабите от гледна точка на разглезването. Mr. Green
То покрай темата върви и това де.
А иначе е съвсем естествено всеки да предпочита собствените си родители. Аз поне с наште се чувствам по-комфортно. Разбирам се със свекърва ми и никога не ми е отказала помощ. Но това му обяснявам и на мъжа ми - ако имам нужда първо търся майка ми, и после свеки. Напълно нормално е според мен.

# 153
Здравейте.
Моето диване реши, че трябва да си играе от 23.00 до 2.30. Надаваше боен вик "батииииииии, батиииииииии" и ни раздаваше юмруци, глави, рака, докато се мяташе насам-натам между нас с баща му  Crazy Сега блаженно спи, а моя милост пие трето кафе, защото батко му не иска да заспива.
Относно бабите - оставям ги. В повечето случаи оставям Веско, защото е по-голям и за него е определено разнообразие, когато отиде при баба си и дядо си. Със свекърва ми живеем в една къща, така че ги оставям, докато трябва да свърша някоя работа. Оставям ги и с гледачката. Просто така е устроено у дома, че кухнята се намира в съвсем отделна постройка и за да сготвя те трябва да са в другата къща. Не рискувам двама разбойници да са около печката и врящите манджи, достатъчни са ми другите ситуации, в които качват пулсът ми до 100  Twisted Evil А те са доста често  ooooh!
Цеци го оставихме на свекърва ми, когато отидохме на морето за седмица. И няма да забравя сърдитият и обвинителен поглед, с който ме погледна, когато се прибрахме. Но през другото време не сме го оставяли с преспиване при нито една от двете. Оставян е за по час-два-три, когато е трябвало да отидем някъде, но винаги когато се събуди през нощта ме вижда срещу него.
Софко ще видиш, че всичко с Вики е ок и си се притеснявала напразно  Hug
Сикониум пиши по-често как сте, как се развива Сияна  Hug Също така можеш да й предлагаш червено цвекло за анемията - много е полезно.
Относно ваксината - вчера питах педиатърката ни и тя каза в никакъв случай докато трае грипната епидемия. Въпросът е колко дълго ще трае  Confused И да я похваля жената - дойде у дома да ги прегледа двамата, защото не й се обадих във вторник да кажа нашият батко как е. Притеснила се жената, а и да не ни кара да стоиме пред кабинета, където на никой не му пука, че съм с две малки деца. Ей подлудяват ги с крясъците си, обаче никой няма да ти направи място. Станали сме ужасно безчувстмена нация  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 14:32 от manana

# 154
Здравейте!

Сега са отменени всички консултации и ваксини,нас ни върнаха и не можахме да сложим тази за шарките-забравих й името.

Значи не сме само ние с този пуст хемоглубин-105-106.Пием Малтофер и пак ще ходим на изследвания другата седмица.Хем знам,че не толкова необичайно,хем пак се притеснявам.

Оставям го на бабите с най-голямо удоволствие,макар,че ми развалят програмата за гледане,ама...няма как.Уж ме слушат,но това е само за пред мен.Просто ми е физически невъзможно да го гледам 24/7.И се учудвам като си го взимаме и е научил някоя полезна игра.И като съм свободна от чудене кое да свърша първо,накрая нищо не върша.
Сигурно нищо не разбрахте.

Вашите бебоци ходят ли на гърнета вече?Ние имаме проблем-изобщо не иска да седне на него.Най-обича преди баня да му сваля памперса и докато отидем до банята ,да припикае поне на 3 места килима.Може пък направо да се научи да пишка прав Laughing

# 155
  • София
Здрасти компанията!
Да се присъединя към кърмачките, тези които още не са ваксинирали детенце, тези които са се параноясали от грипа и даже на изследвания не са си завели чавето и към тези, които не се чувстват спокойни да си оставят бебето на баба/дядо/детегледачка.
Иначе за друго - нямам настроение. Нищо конкретно, явно е от сезона, липсата на достатъчно светлина и топлина.

# 156
Здравейте дами!
На Алекс хемоглобина е 109 и доки каза да наблегнем на месото, жълтъка... на храната с две думи Thinking Но се сещам, че и баткото ми беше с нисък хемоглобин, а и аз като бременна също... за сега не съм се притеснила. Ако се смята за майка-кърмачка такава, която кърми само вечер и N-пъти през нощта, значи съм кърмачка Mr. Green През деня той отказва да се кърмим и си хапва всичко вече.
За бабите, хубаво е да имаш на разположение поне една Mr. Green На собствените си родители не мога да разчитам, болни са от много време... затова свекърва ми, ми е от голяма полза. Помага винаги, когато я повикам. Не се самопоканва, когато я повикам е винаги на линия. Естествено не злоупотребявам. Сега сама изяви желание да гледа малкия, защото след десетина дни се връщам на работа. Сигурна съм, че ще ги гледа добре, слуша какви са ми изискванията и ги спазва дори и да не й харесва. И въпреки всичко ми е криво, като ги оставям на някой друг, дори и баткото, нищо, че е вече голям Crazy
За градината, със сигурност ние ще го преживеем по-тежко. Имайте предвид, че децата са едни малки големи манипулаторчета Laughing и като видят, че на мама й е криво, като го оставя на ОНОВА място следва един голям театър с всички екстри! Не казвам да сте безчувствени, като ги водите живот и здраве, но поне не показвайте тъгата си пред тях. Спомням си как ревях пред вратата и надавах ухо да го чуя дали плаче Crazy Свиква се и с това Peace
За гърнето, още не съм го пробвала... имам си обица на ухото от баткото. Докато сам не разбра за какво иде реч нищо не стана. Лятото ще се пробвам да махнем памперса и то при желание от негова страна. Баткото ме побъркваше. Нарочно се стискаше, и след като му обуя гащички моментално си свършваше работата Crazy Докато един прекрасен ден не си донесе сам гърнето, свали си памперса, седна и се изпишка. После отиде и си изхвърли пикото в тоалетната hahaha Беше на 2,5 г. след първата седмица в детската градина. А аз пробвах какво ли не...  Whistling

# 157
И като за последно-колко кърмачки останахме след годинката? Параход, Софи, Шики, Арианка,Шивани, Съни...кто ещьо?
.........моя милост.......

Хемоглобина на Мира е 112, нищо не каза лекарката освен "чудесни резултати". Интересното е, че на 6 мес. й беше 128, пък нали уж ранното захранване било заради желязото, щото изключително кърмените били с нисък хемоглобин.......дъра-бъра.......А си хапва детето, нищо не отказва, месо обича много, лапад, спанак, елда също. Като бременна бях с нисък хемоглобин (в самото начало), поради което от 3-я месец до края пиех таблетки и след раждането се озовах кръводарителка с 148 хемоглобин  Crazy. Не виждам това да има връзка с детето, предвид различните й резултати на 6 мес. и 1 год. Пък може и да има, поне с първата по-висока цифра.

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 16:11 от alliss3

# 158
+ 1.
Нямам и намерение да отбивам в близките няколко месеца, освен ако тя не пожелае друго.
За бабите: Аз съм гласувала пълно доверие на свекърите за сина, при моите родители няма как да го водя. Гостува им два уикенда в месеца, при това не, за да ми помагат на мен,  а защото той иска да ходи, те искат да му се радват и така... Има си приятелчета там, интересно му е, угаждат му. Малката я оставих само веднъж, за една сватба. Два часа по-късно се прибрах, защото не успяха да се справят с нея, изпаднала в истерия, като видяла, че ме няма. От тогава нещо ги недолюбва. Само като ги види и почва да се тръшка. Надявам се скоро да го израсте това, защото бих я оставила на свекървата  поне за два, три часа. Жената много ще се радва.
Ваксината я сложихме преди епидемията (то пък една епидемия, но това е друга тема), нямаше никакви странични реакции. Много лесно я понесе.

# 159
... се налага да се връщам към акробатното си минало и да играя с него ...

Това означава ли, че си била акробатка????  newsm78

Иначе и ние още се "кърмим" - пие си кърма от шише и вече толкова ми е писнало, че.......  Crazy

Днес я записах на ясла, приета е в ОДЗ-то, където каката все още е предучилищна, след два три месеца ще я пускам, че тогава ми свършва отпуската, която ползвам в момента... От една страна се радвам, че е приета при този дефицит с местата по градинаите тук, от друга страна ми е много кофти, че ще трябва скоро да прекратим гледането ни по цял ден с нея.... Но няма начин, бабите са ни далече и работят, така че няма начин да се възползваме от тях. Би било много добре да можем да разчитаме на някоя баба от време на време, но уви...... за сега е неприложимо....
С  гърнеото имах желание преди време, но не и тя, не искаше въобще да седне, изпъваше се като струна само ако се опитвах да я сложа.... мисля да поизчакам малко и да пробвам пак...

# 160
Ох да се включа и аз набързо. Изкарахме 2 много тежки грипа 1след друг и двете деца, бяхме и на АБ, че Ивко се опита да ми направи пневмония.
Хапваме си всичко, без КМ-сирене и кашкавал се престраши да вкуса и аз съм горда че тоя път ги прие без да повръща. Давам още АМ не можем без мляко сутрин и вечер.
Бабите са както някой казаІнеобходимо злоІ-аз няма на кого да ги остава, а така ми се искаше поне като бяха болни някои да дойде поне малко при мен, ако не за помощ, то поне за морална подкрепа. Резултата е че Иво не се пуска от вратът ми и не ще да стой при никой.
Ето ви малко снимки от РД и се надявам скоро пак да се включа:

http://stoyankazareva.snimka.bg/baby/ivelin-rumenov.300538.15542176

# 161
  • София
Значи не сме само ние с този пуст хемоглубин-105-106.Пием Малтофер и пак ще ходим на изследвания другата седмица.Хем знам,че не толкова необичайно,хем пак се притеснявам.

Ти пък що се шашкаш, това е долна граница за възрастта, направо сте си в нормата.

# 162
Ако се смята за майка-кърмачка такава, която кърми само вечер и N-пъти през нощта, значи съм кърмачка Mr. Green
Разбира се, че си  Simple Smile. Колкото до домчето - споменавала съм, че и моят син придоби ред важни навици и умения точно там. Аз преди това или не успях да се справя, или не съм влагала достатъчно ентусиазъм  Confused. Е, перфектната майка би трябвало сама да научи детето си на всичко, аз обаче съм далеч от тая титла. Даже неимоверно се учудих на себе си, когато в началото на тази си бременност започнах да следя, чета и пиша в Бг-мама  Grinning.

Мис, Мира отдавна сяда на гърне, но изключително по моя инициатива. Знае за какво служи и.................дотам. Има си часови интервали за големите нужди и ако я сложа тогава свършва работа. Иначе да се затръшка за гърнето, щото й се пишка или ака - тц. Далеч сме.

Кристофер, и у дома хляба е на първо място. Тя по принцип си мели нещо непрестанно, но на хляб налита с настървение и го яде с блаженство  Laughing. Хлебопекарна си купих веднага след раждането й, като кърмачка внимавах какво ям. Сега съм още по-доволна, че я имаме.

Радвам се за оздравелите и чакам добри новини за болните дечица  Flowers Four Leaf Clover!

Много е късно за честитене, затова просто ще отбележа първата годинка на последните рожденици Кристиана, Вики, Цвети, Дени и Евичка! Да бъдат щастливи и късметлии в живота!

# 163
  • София
Голяма активност нещо..... По темите:

за гърнето - отдавна си го ползваме, даже вече си казва като има голям зор. За пишкането не казва, но си пляска ако го направи в гърнето. Аз я слагам само след хранене, ако свърши нещо-свърши. Иначе си седи и си играе с нещо в ръцете. Напоследък обаче като се присети нещо и хуква по гол гъз, та си мисля да й взема седалка за голямото гърне, че да не може сама да слиза. Лятото мисля да я пробвам без памперс. Кви бикини съм й купилаааа  Crazy

За бабите - нямам драма да си гледам сама детето. И аз като Тони смятам, че тези мигове са безценни, но има моменти, когато би ми било облекчение да я оставя за час, а няма на кого, че бабите са в другия край на БГ. Мъжът ми утре се връща от командировка и веднага ще се възползваме от наличната баба (моята майка) в къщи и ще поизлезем. Иначе в Бургас редовно я оставям на баба й (майка ми), чудесно се справят и  на мен ми е спокойно. Понеже и тези моменти са ми рядкост, гледам да се насладя на тази "свобода".

за яслата - ще се гледаме със сигурност докато не стане на 2г. След това - според зависи. като цяло не държа да ходи на ясла, може направо на детска градина, но ще зависи от моите служебни ангажименти. Сигурна съм, че ще е трудна раздялата.

за кърменето - аз вече казах, че смятах да кърмя 1г. и така стана. Накрая беше останало само нощно кърмене и честно казано ми беше писнало (нищо общо с усещанията на близост и нежност, които изпитвах предходните 11 месеца). незнам защо стана така. И се чудех каква методика да ползвам за безболезнено и за двете страни отбиване, ама Мишето сякаш предусети какво кроя и тя ме заряза изведнъж  Mr. Green Та кърмих 1г. и 19 дни.

Софко, и преди съм ти казвала, че на Вики нищо й няма. Ама хубаво ще я разкършат на физиотерапията.

за ваксината
- сега наистина не се провеждат консултации и не се слагат ваксини. Нашата за сега я отлагаме с 1 месец. Не било важно да се сложи точно сега.

за хемоглобина
- не помня точно колко излезе сега на последното изследване, но беше в норма. Мишето голяма месарка се оказа като татко си. Тя и без това само като види някой да яде нещо и почват викове "дай, дай", ама ако е месо направо на бой налита ако не й дадеш. Хляб скоро не съм й давала, ама гледам че някои от вас вече са се сдобили с хлебопекарна. Аз си избрах преди дни, но чакам мъжо да ходим да я купим. Поне да знаем какъв хляб ядем.

Ние от няколко дни акаме по-рядко. Не е съвсем разстройство, но като знам колко сме запечени по принцип за нас и това е разстройство. Педката веднага реши, че е от зъби. Нямаме си още, та да видим от това ли е.
нали не сме проходили още....голямо шубе е. Обаче на спалнята е много смела и се пуска, прави 1-2 крачки и залита. Иначе както седи на земята, успява с лекота сама да се изправи на крака. Но не мърда и крачка встрани, седи в точка.

# 164
  • в здрача
Най-накрая да изчета новата тема и да разгледам новите снимки  Grinning! Честито на рожденниците, които пропуснах, но много задачки ми се струпаха и нямах време да седна пред компютъра дори за малко. Първо каката ми се разболя, а сега и малкото, съответно денонощно стои в ръцете ми и макар вече да е по-добре не се отлепя от мен. Междувременно мъжа ми остана без работа и тъй като жилището е на фабриката трябва да го освободим и него за да си получи документите за борсата, а как става това с 2 болни деца... Прекъснах и шофьорските си курсове, че то не стига че малкото болно, ами и толкова дни не бях спала, че налитах да блъскам паркираните коли. А лекарките директно изписваха антибиотици , на каката само за едно зачервено гърло, а на малкото само за едни сополи, но пък хремата й беше главно задна и всичко отиваше към гърдите й и мен ме беше страх да не се влоши. Съответно каката като оздравя 2 дни се съобразяваше с това, че сестра й е болна и мама не е на разположение, а също и баща й, че пренася багажи, но после й писна и започна да прави бели само и само да й се обърне внимание, дори и да е с отрицателен заряд. Скараш й се и тя се разреве, а малкото ме пусне за да отиде да гушне кака си, пък мен това никак не ме устройва, че ме е страх пък да не я зарази и тя се разболее на нова сметка. А и е в грипна ваканция и й писна бързо да стои само у дома. Сега поне е малко на гости при приятели да разнообрази и да си поиграе с приятелката си, а малкото спи, успях да подредя багажа и най-накрая да се разпиша в темата.

Та стига съм се оплаквала да се включа по темите. И аз още кърмя, дори 2 дни малката бе само на кърма, не искаше друго да яде, но от вчера вече започна по малко да се храни.
Гърне не ползваме, нямам време да издиря гърне за нейното малко дупе и да започна да я уча.
Яслата - ще се опитаме да я гледаме до 3 години и да не ходи на ясла, но не се знае как ще се развият нещата.
Ваксината - ще изчакаме да се оправи хубаво детето и тогава. Изследванията на годинката й бяха супер.
Да и моето е от любителите на месото, особено пилешкото, както и на хляба, но предпочита грахам, то и на мен ми е по-вкусен.
За бабите - малкото го оставям за няколко часа, сега особено ми се наложи и с кормуванията и пренасянето, пък и сега както ще живеем заедно поне известно време е още по-лесно, че детето свиква с баба си. На свекърва ми й се мръщи и не иска да я взима все още, но пък нея доста рядко я е виждала. На кака й и харесва да е с бабите си и най-вече дядовците си, че те глезят повече от бабите, всъщност предпочита свекъра  и майка ми, че при тях минават повече от глезотиите й и по не предпочита съответно свекърва ми и баща ми, че пред тях номерата й не минават. Та така аз съм спокойна, че поне 1 човек има в съответното семейство, който да "стяга дисциплината".

Общи условия

Активация на акаунт