КГО 2008 7-ма част

• 36 539
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Леле, СофкоShocked Тез ще ви сбъркат от изследвания. А на мен по снимки и по твои думи малката си ми изглежда перфектно просто.

Elichka_mama, моя хич не плаче, когато го оставям при бабите и дядовците. Много им се радва. Но той по принцип обича да разнообразява с други хора, а и да стои сам в стаята, стига да има интересни неща.

Госпойца Димитрова, я кажи как се отразява гледането на децата от време на време от бабите, че да знам какво да очаквам. Явно нищо приятно, но ще си сърбам попарата дето си я дробя.

# 136
  • София
Добро утро  bowuu
Да докладвам - вече сме по-добре, няма темп, почти не кашля, днес сме на контролен преглед, надявам се че ще ни спрат антибиотика.

Софко, дано всичко е наред оттук нататък, много се изтормози ти, отде пък такива злояди ти се паднаха и двамата  Hug
Тони, просто си те представих катереща се по пързалките и навираща се под тях  Joy С фустата  Joy

За оставянето - досега е спал 5-6 пъти при баба си, добре минава, харесва му да е там, ама аз какъв рев му удрям всеки път  ooooh! Снощи точно си мислех, какъв цирк ще настане като дойде време за ясла и градина Sad Според мен той ще се справи, ама аааааз  Tired Много съм раздвоена по този повод. Ако съвсем случайно го приемат догодина - да го пускам ли или не. Засега нямам постоянна работа - договора на старото място ми го прекратиха преди седмица и една приятелка ме назначи в нейната фирма за една година, за да си вземам майчинството. Тепърва ще търся нова работа, но мисля да изчакам до последния възможен момент. Така ги чувствам аз нещата, хич не ми се ще а се отделям от Дени, а ще трябва..... някой ден....

За вредата от бабите  Joy как звучи само  Joy - от опит - оставят го нон стоп да дъвче нещо, което хич не ми харесва. Той си е лакомийка и каквото и да му дадат - не отказва. А аз съм противник на хапването между храненетата, ама кой ли ме слуша  Crossing Arms Случвало се е докато сме там, умишлено забранявам да му се дават разни бисквитки, корички хляб и т.н. и докато се обърна, пак нещо дъвче! Уф.... иначе други проблеми нямам, баба му ме слуша, ама свекър ми.... умира за него и само се чуди как да му угоди! 

Айде цалуфки от нас, пишете за яслите и градините, моля - какво смятате да правите?

# 137
Здравейте,
Нев ама тя много рядко се случва да отрони някоя театрална сълза  Laughing На нея й е много интересно при баба й и дядо й... не знам за натам как ще е, но засега родителите ми много ме слушат, а и все пак на тях мога да им скръцна сериозно със зъби Simple Smile Не, че не се е случвало майка ми да й даде нещо, защото иска... засега много и се дразня с бибероната... защото аз я давам на Алекс само ако не може да заспи без нея... тоест тя си седи в леглото й и като я слагам да спи ако не може да заспи й я давам... ама там съм виждала, че и през деня понякога й я дават  ooooh! Та това ми е на мен проблема Simple Smile Иначе баща ми се е амбицирал да й махне памперса, седи единия ден и й вика... Майка ти и баща ти ще те оставят за малко по-дълго и ще те върна без памперс... виж на колко стана, майка ти на 5 месеца вече не си пикаше в гащите  hahaha Вика й че в студеното по-бързо щяла да се научи като й е студено на дупето  Crazy
Тони аз също бях 1 седмица кърмачка на над 1-годишно момиче  Whistling Ние отложихме тази ваксина, заради грипното време... така каза и педи... не му било сега момента имало много болни... а баща й работи с много хора, а и аз нали ходя на лекции и когато съм на лекции тя е при родителите ми, които пак работят с много хора... абе няма как да я огранича откъм контакти, а и не е толкова спешно мисля  newsm78
Сиско, Алекс сигурно няма да може да се класира за ясла, та ще си я гледам с бебето Simple Smile а ти както ще си си във вас, т.е. не бързаш да тръгваш на постоянна работа, защо не му спестиш яслата и направо на 3 на детска  Thinking  Rolling Eyes
Софи теб те разбиха наистина... И на мен малката ми изглежда много добре... не е изглежда толкова слабичка колкото я изкарват  Thinking
ама като ще бъде на физио супер... в сми ще й обръщат внимание и ще видиш разни готини упражнения Simple Smile
Айде днес ми е ден за задачки и след малко хващаме пътя с Алекс   Sunglasses Поне времето днес е по-готино  Party

# 138
  • Велико Търново
Според мен не трябва да поставяте бабите под общ знаменател! По-добре е да се говори за вредата/ползата от нашата баба, а не за бабите по принцип...

Иначе да се отчета, че и аз още съм кърмачка Simple Smile

# 139
  • София
 newsm78 че то е ясно че всеки ще каже за своето дете и неговата баба  Laughing

# 140
Ха здрасти и от нас !

Госпойце, кърмим се и това ни е "основното". Много сме назад с твърдите хранения - резултатът е желязонедостатъчна анемия. В чудо съм. Види ли сложена маса, чинии, вилици, си търси гърдата и се тръшка, ако не я получи. Никакви пинизи за разсейване не минават.
Леко-успокоителното е, че с удоволствие яде плодове, зеленчуци (само в суров вид) и... хляб ooooh! Сбърква ме с количествата хляб, които намила за денонощие. В крайна сметка купихме хлебопекарна, че поне да е ясно какво точно яде.

Двигателно сме "средна" работа - не е проходила самостоятелно, но се придвижва основно подпирайки се. Почти забрави пълзенето, но отвреме на време решава да си го припомни по площадките - за ужас на "по-благовъзпитани" баби и майки.

По повод "привързаното" родителство - по мои наблюдения някои го бъркат с "мързеливото" такова. Признавам, че и на мен не винаги ми се обяснява кое какво е, как прави, от къде минава... но и ако не го правя, няма да има мир и спокойствие. Думички знаем доста, да не изреждам сега. На Сияната й харесва да ме пита "коа" ("какво е това", предполагам Simple Smile ), сочейки разни животни и прдмети из книжките си.  Учим се играейки и честно казано, не виждам логика да не се занимавам с нея. Вероятно има някаква...

Баба ние имаме само формално Simple Smile Мога да оставя детето само с мащехата ми - за не повече от час-час и половина. Като цяло си я гледаме сами. Ще си почивам като тръгне на градина, живот и здраве. Моето време е от 9.30 до към 1 вечерта.

И накрая - благодаря на всички, които питаха как съм.  писах по-рано, за да не обременявам темата преди да се е отпразнувал и последния рожден ден. Забелязали сте, че втората лентичка я няма. Сияна няма да става кака засега. Все още не ми се разказва, по-натам. Също така ми е трудно да чувам и чета "съжалявам"... предполагам повечето разбират.

# 141
Здравейте.
По темата за бабите оставям го само на едната - на майка ми. Другата, както каза Сисилиа, постоянно го тъпче с нещо, все е гладен според нея. С неговите 12кг скоро незнам дали ще проходи самостоятелно  Grinning Grinning Grinning

А иначе на Ради на Капучино на едната му баба и аз бих оставила Виктор (тя ни е педиатър) и той много си я харесва Grinning
Толкова за сега че вече ме вика от кошарата

# 142
  • Велико Търново
Ето какво правим вкъщи Simple Smile

http://vbox7.com/play:87c2b6e2

http://vbox7.com/play:df766774

# 143
  • София
Бабите са "необходимото зло" Mr. Green
С майка ми и баща ми проблеми нямам - слушат ме какво съм заръчала за гледането, мога да им звъня през 5 минути и да питам как е и да давам допълнителни нареждания. Съответно съм много спокойна.
Но със свекитата ми беше много трудно като оставях Соня и тя беше малка. Те ми казват: " ти не се притеснявай, ние сме отгледали 2 деца". Това ме вбесява просто. Все не разбираха защо тя не трябва да яде определени храни и всякакви такива неща, които аз си контолирам и смятам за важни. Това ме напряга адски много и предпочитам детето да е с мен отколкото 2  часа да го мисля.
Предполагам, че Тони е имала предвид разглезването от бабите/дядовците. Има го разбира се, но и децата са много схватливи. Соня например се държи навсякъде различно според това къде какво и се позволява и кой за какво и угажда. Вкъщи си знае нашето ежедневие и нещата, на които ние с баща и държим. при свекитата също се простира докъдето те и угаждат. При наште е най-голяма свободията - беснее като луда, но все пак знае къде са границите.
Абе с второто е по-лесно. Бабите вече са тренирани и аз и те ми свикнаха с изискванията.
извинявам се за дългото лично писание. Blush

За пускането на ясла. Догодина ако го приемат - тръгваме -аз на работа, той на ясла. Стига му толкова "при мама". нали мъж ще става. Wink

Софко, следвай майчината си интуиция. Щом Вики хапва/макар и малко/ и наддава /малко/ значи си е такова детето. а пък физиотерапията си е хубава за детето. Hug

# 144
Аз никога не съм го оставяла на бабите му. Еданата е много далеч, а другата - хич и нямам вяра.
Колкото до яслата, и аз догодина го давам, ако не го приемат в ОДЗ, което е на 100% сигурно, ще го метна в някоя частна. Стига му толкоз при мама, както е казала Рени, да ходи да се бори със живота и да се социализира с другите деца. Нека влиза в реалността час по скоро. Нали мъж ще става, я Laughing
Кристофер, това с анемията звучи зловещо направо. Не си ли пробвала в хлебчетата да слагаш разни месца накълцани на ситно, или нещо подобно Thinking Една приятелка така имаше ядове с храненето на детето си, но беше адски упорита и инатлива и го научи да яде, просто големи нерви потроши, но сега детето си хапва всичко Peace Спомням си, че му даваше една лъжица да си играе с нея и започваше от купичката да се опитва да му дава да яде, той плюеше, мажеше с тази лъжица, бъркаше в купичката, изсипваше си на главата, това всеки ден по няколко пъти, накрая миряса след няколко месеца и почна да яде. Да уточна, и тя беше кърмачка!

# 145
  • Варна
Кристофер, ние с яденето сме на същия хал-ако ще яде то това е само на закуска-тоя овес и кус-кус ....сигурно и кокошките не ядат толкова,колкото Момо. Другото е кърма и това-онова като бисквити и солети
Както се шугува една приятелка-явно Момо сам си е избрал да е вегетарианче  Sunglasses
Но пък хемоглобина ни е 119, което с месо или без явно няма значение

От лекар знам,че ако майката по време на бремеността е имала нисък хемоглобин, детето после също е много вероятно да е с такъв , въпреки менюто му

А за бабите-моята теза беше,че не искам те да ми изяждат времето с детето сега, когато съм свободна,когато не работя, когато не е толкова важно всичко друго, освен него
Като тръгне на ясла,като почна работа, като го виждам за по 3-4 часа вечер, като прекарва повече време с баба му-била тя и най-великата и забавна баба, тогава няма да се чувствам по-добре

Да не говорим че ,темата не е да сравним бабите и направим обобщение

# 146
Абе Тони, и аз съм много резерве за бабите. Хич не ми се ще да товаря майка ми или свеки да го гледат. Въпреки, че последната все се натиска да го гледа, голям зор, голямо чудо Crazy Все си прави планове да ни праща някъде да ходим, тя да го гледа, цели сценарии измисля, даже миналата година беше хукнала да ни записва за някаква екскурзия самосиндикално, ей тъй, на, да сме идели в чужбина и да сме го оставели тя да го гледа. Да уточня, той беше на един месец, ужким кърмаче се водеше. То зора не беше ние да идем някъде да си починем, ами тя да си начеше крастата, та може после да иде да се хвали, че и оказваме голямо доверие. Е, не и оказахме доверие Mr. Green

# 147
  • Варна
Абе Бебоч, и другите, които ще се включите...хванахте пак друга посока... Simple Smile

Въпросът беше -
"Абе...само аз ли нямам проблеми с оставянето на малкия при бабите му? Знам, че се чувства добре с тях, разнообразява си, има си нова програма и ми е спокойно и успявам и аз да се забавлявам без него."

Отговорих.

Сега...коя баба е по-добрата-майка ми или свекито, на едната се доверявам, на другата -не съвсем.
Едната ме слуша,другата-с половин ухо...
Айде, тъй и тъй е тръгнало, разкажете за бабите, и те са важни, в някои семейства даже много важни

# 148
Абе Тони, аз съм си такава, малко съм все неразбрала, ама това за свека го разках, защото тогава с тази екскурзия толкова се забавлявахме с мъжа ми. Просто малко оф топик.
Колкото до това, което си написала, имам проблеми, с оставянето, аз го казах Laughing

# 149
Кристофер, не се плаши от анемията. Моето момче след консулти с детски хематолог и един куп изследвания имаше поставена абсолютно същата диагноза. Пи Малтофер и сега, да чукна на дърво, изследванията му са много добри. И не, не съм имала нисък хемоглобин по време на бременността. Просто много деца на около годинка се оказват с нисък хемоглобин(и желязо) и трябва да им се удари едно рамо. Но наистина месото си е важна част от менюто, в него има всичко. Само с химии не става. Лекарствата са докато се запълнят депата в организма. После идва ред на храната. Сигурна съм, че ще намериш начин, дори под формата на игра или с по-интересни на вид ястия да й привлечеш вниманието и да я накараш да хапва месо. Дори и така спрягания за важен жълтък не е чак толкова нужен, ако се приема месо(при нас се оказа, че малкият направи алергия към жълтъка).
За съжаление не мога да дам конкретни идеи за справяне с отказващото да яде дете. Да чукна на дърво, моето засега си яде всичко без мляко, от което няма нужда към момента, защото е все още кърмак. Няма да ти е лесно, но се надявам да се справиш! Знам, че има майки, неядящи месо. Предполагам тяхното мнение ще е доста по-различно от моето, но в това е чара на света, че всички сме различни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт