КГО 2008 7-ма част

• 36 531
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Айде и аз на работа, от седмица вече. Бързо се адаптирах, пък и нямах избор, получи се от вратата за краката........заринаха ме с какво ли не. Време свободно нямам никакво, дори не съм ви прочела назад. Много ми е мъчно за бебуна през деня, на нея май също и вечер не можем да се нарадваме една на друга  Grinning. Почти без почивка ми виси по гърдите. Божеее, пък аз си мислех, че ще се отбиваме по малко. Няма да е сега. Мернах, че за ядене си бърборите. Моята мома май си пада по силните вкусове - обожава маслини, кисело зеле, риба. Салами, зрънчовци и др.готови храни не й давам не от вманиачаване, ами и аз като Капучинка се притеснявам, че опита ли - няма отърване, щото са си вкусни. Ще започне да посяга и да си иска редовно, а може ли все да й отказвам, абсурд, голямо дете е и разбира. Няма да правим драматични сцени, я. И тъй като се насища от малки количества храна ще си пълни коремчето с боклуците за сметка на истинската храна. Та затова не ги опитваме, не я лишавам от нещо незаменимо, ще стигнем и до тях все някога  Wink.

Честит сладък Емчо на Ради и съпруга й! Сигурна съм, че сте ужасно щастливи с двойно повече детски глъч у дома.

Отивам да гледам снимки на пораснали сладурчета.

# 631
Е, Алис, точно вчера си мислех за теб, че трябва и ти да си тръгнала на работа..... А Мира кой я гледа сега? Наистина много ми липсва и на мен Цвети, няма начин... До сега са свикнали по цял ден само с нас, и за тях и за нас е трудничко... Вечер като се върна от работа и се хвърлят и двете да ме гушкат, а малката само бута и блъска кака си, само нея иска да гушкам.... Много гадно й става на кака й, чак се сърди, ама успявам да ги омилостивя и двете някак си...

# 632
  • Варна
Здравейте, КГО!

Честито Ради, много хубаво име сте избрали. Да са ви живи и здрави дечицата!

Алис, и ти почна работа..  Да си призная.. вече ми се иска и на мен, да си върна онзи забързан ритъм, с който преди едва се оправях.  Laughing Няма угодия!   Embarassed

Краси не си е сменил много хранителните навици.. отказва единствено рибата. Ново при нас бих казала, че е тръшкането и настояването до последно за всичко. Ако не получи, това което иска и може много дълго да реве и настоява по всякакъв начин.. Тази фаза при Вали беше най-затормозяващата и сега се повтаря същото.. Върти се като малко гущерче ако се опитам да го взема ... инат.. инат  Cry  Tired

Сутрин застава на вратата и не пуска баща си да тръгва за работа. Още щом се събуди и си вдига ръцете тати да го вдигне за да е с него до последно. Милото..   А вечер като се прибират и чуе вратата бяга за да прегърне кака си.  Laughing История като при Megche! Станаха много чувствителни децата, не ми се мисли ако тръгне скоро на ясла какво ще правим ..

# 633
  • в здрача
Ееее, като ви прочетох и направо ми олекна, че не е само моята пикличка да блъска кака си и да иска само тя да е гушната, както е ситуацията при Megche и да настоява до откат за това, което си е наумила, че трябва да й се даде, както е при Еlle Ma. Само дето нашата красавица като не го получи и започва да скубе или да хапе, или блъска и хвърля всичко, което й е под ръка и накрая си скубе косата, която и без това никаква я няма. А ако се опитам да й взема нещо от ръцете бяга с него и се крие, а когато успея винаги съм нахапана.

# 634
Е, Алис, точно вчера си мислех за теб, че трябва и ти да си тръгнала на работа..... А Мира кой я гледа сега?
Баща й, до около средата на март. После - на ясла.

# 635
  • София
Кренвирши не бих дала на себе си, камо ли на детенцето си. Ето една "весела" тема от готварския, като съм дала линк специално към рецептата на едни от кренвиршите на пазара. Но да кажем, че удома е въпрос на избор на родителя какво да даде на детето си. Въпросът е защо сме лишени от избор за храната на детето в първите 7 години от живота им  newsm78. Не съм съгласна категорично навръстния детски организъм да бъде заливан с оцветители, ароматизатори, консерванти, емулгатори, набухватели и една камара други не съвсем ясни ми съставки!
Много мислех дали изобщо да подхващам темата и целта ми съвсем не е да предизвиквам скандали. Ако обиждам с мнението си някой предварително се извинявам, но ми се иска да разбера мнението ви - как да опазим децата от вредната храна, от вредните хранителни навици, от "участта" да са затлъстели преди на достигнат дори до пубертета?
Калоян също си пада по киселите краставички, давам му по 1-2 парченца, за да не се сърди, но следващия път не слагам на масата това, което му е забранено. Ние почти не ядем колбаси удома, сладкиши - рядко. Гледам да поощрявам апетита му към плодовете и зеленчуците, месо хапва умерено, риба също, много кашкавал и други жълти сирена, единствено хлябът му е в повечко.
Иска ми се да не изгуби навиците си да се храни правилно когато тръгне на детска...

# 636
Арианка ти ме накара да се замисля  newsm78 какво им е на киселите краставички?  newsm78

# 637
  • София
Арианка ти ме накара да се замисля  newsm78 какво им е на киселите краставички?  newsm78
Много сол бе Ели  Joy Hug

# 638
Ееееее нашите не са толкова солени  Flutter  ние наблегнахме на оцета  Embarassed  Joy

Но се успокойх, че взех да се вкарвам в някакви филми  Rolling Eyes Алекс толкова е изяла до сега  ooooh!

Иначе съм на мнение, че детето няма как да го отгледам в стерилна среда, доколкото мога ограничавам боклуците, опитвам се да създам нормални хранителни навици, което понякога е трудно, защото малко превъзпитавам и себе си и баща й  Rolling Eyes  Все ще яде изброените консерванти, оцветители..... засега гледам да ги отложа възможно най-късно във времето, понякога се боря с всички около мен, да не й дават зрънчо, шоколад, вафли и пасти  Twisted Evil Малко за луда са ме обявили ама има кога да ги яде Simple Smile Но все пак казвам доколкото мога правя Simple Smile
И съм страшно горда с нея, защото само ми носи някой плод да й обеля Simple Smile Даже леля й се опули, когато предложих на Алекс бисквита (от тези овесените) и ябълка и Алекс за секунда не се поколеба и с усмивка взе ябълката и почна да си ръфа Simple Smile Та поне малко съм й предала любовта си към плодовете Simple Smile

# 639
Хранителните навици на децата се променят с възрастта според мен, идва един момент в който, колкото и да ти се иска не можеш да му налагаш контрол на храненето. Да не говорим, че в една по - късна възраст децата въобще не ги вълнува здравословното ни хранене hahaha
Аз ям кренвирши, обожавам ги Mr. Green Хич не ме еня за оцветителите в тях, много ги обичам. Инак сладко не му давам да яде, само данонино, него го обича много. Кисели краставички не съм му давала, но още довечера ще го пробвам да видя дали яде.
Когато тръгнат на училище ще придобият вредни хранителни навици, убедена съм. Няма как да го контролирам дали яде царевични пръчки или други боклуци. Колкото до затлъстяването, мисял, че спорта е много важен, не само храненето.

# 640
  • в здрача
При каката ни хранителните навици определено се промениха, вече 2 пъти. Стахан на принципа поне да е яла, максимално ограничавайки сладкишите, защото се водят преговори от сорта /както например днес, че ще обядва с ябълка и шоколадовите пурички, които купихме уж за утрешния й имен ден да почерпи, накрая се споразумяхме на супа с ябълка и пурички за десерт/. Няма признаци за напълняване, а и дупето й не стои на едно място за половин минута, камо ли за повече, а и треньорката й в художествената гимнастика й изпива соса. Малкото плодове обаче не иска да яде, освен банани и то не всеки ден, сокове също, но пък чай пийва, което ми е странно. Зрънчовци е опитала веднъж като почерпиха кака й и й хареса, но специално за нея не съм купувала.

# 641
  • в здрача
Ехо, какво става народе, че никой нищо не пише. Ние изкарахме супер именния ден на каката на село, че й дядо й бе именник, като аз шофирах на отиване и връщане. Малкото вече не може човек да го остави и за минутка самичко. Катери се сама по столовете, а от столовете по маси и бюра. Ако някъде нещо не стига просто си търтурзи стола за да й е по-удобно да се качи до мястото което иска.

# 642
    Привет готини майчета!
 Виждам,че щъркела е дошъл!Ради,честито мила  Hug!Много да ти е здравичък малкия,сладък Емо!Много щастие на цялото ви голямо вече семейство!
  Ние сме добре,сутрин излизаме навън,а следобяд си седим в къщи.Вече сме с 14 зъба  Rolling Eyes.Ходихме да слагаме на Алек шини и реших да питам зъболекарката за черните петънца по зъбките на Весела.Записахме час и другата седмица ще и направи така наречената минерализация.Обясни ми,че това е едно покритие,което спира засега процеса.Сега е малка и нищо друго неможе да се направи.А и нали се сещате,че още ми виси нощем на цица Joy.И мен това като Арианка ме притесняваше,ама аз немога да се преборя с нощното кърмене засега.
  Завиждам на мамите започнали работа,аз още си търся.Положението е плачевно.

# 643
    Завиждам на мамите започнали работа,аз още си търся.Положението е плачевно.
Хахаха, то при мен е плачевно откъм заплащане. За януари взех цифром и словом 238 лв. (платен отпуск). Ако бях си стояла в майчинство у дома поне щяха да са с 2 лв. повече  Laughing. Станала била софтуерна грешка, вика главната счетоводителка, обаче 2-ра седмица никой не се изпотрепва да я поправи  Rolling Eyes.
Ние с Мирето преминахме през кошмарен памперс-обрив, дори щях да ви питам как сте се справяли с проблема, понеже лекарите тук си играеха на налучкванка, но май налучкаха крема накрая, защото детето се оправя. До навършване на 1 година никакви такива проблеми нямахме, а сега доста често. Обяснявам си го с променения състав на урината, поради промяната на храната - разна-разнообразна, съвсем малко е вече кърмата.  Усещам с носа си огромна промяна и в акото (сори  Crazy) спрямо активния кърмачески период.

Верно на никой не му се пише в темата. Мислех си, че както 7 дни не съм сядала пред компютър (изключая служебните задължения) ще има много време да ви чета, а приключих за 10 минути  Grinning.

# 644
 Оле, работа... Хич и не ми се мисли, а наближава момента. На мен не ми се връща на старата работа, макар че съм с променена, уж по-добра позиция. Та и аз в криза ще търся работа. Хич не ми се тръгва честно казано. Хубавото е, че майка ми се пенсионира след 3 месеца и ще имам време да търся преди свършване на майчинството ми. Ще видим...
alisson, кажи кое е кремчето, което ползваш, че и Евата май е започнала да се обрива.
 Мойта пикла е станала много суетна и постоянно се гледа в огледалото и си вика "аууу". Но също така се увлича и по мъжки занимавки Laughing Ето нагледен пример:
http://www.youtube.com/watch?v=6HKMEC6gnAU

Обича също коли и да рита топка. Но първа позиция държи любовта и към пързалките! Просто като се лепне и ми се завива свят да я мятам да се пързаля. И почва да се разпорежда... "ти тука", "ти там.." Много е смешна. Позволявам си да пусна снимките, които Капучинката ни направи:
http://picasaweb.google.com/prikazka/bZpEJF#

Общи условия

Активация на акаунт