КГО 2008 7-ма част

• 36 502
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Честит празник на всички мами! Бъдете много обичани и безкрайно щастливи!

# 661
  • при любимите ми хора

Честит празник ,момичета!
Бъдете винаги усмихнати,обичани и уважавани майки,съпруги и жени!
Весел празник!

# 662
Честит осми март КГО  Hug
Желая ви да сте най-хубавите, най-ухажваните и най-обичаните майки, съпруги и жени   bouquet
АЗ успявам да ви чета, но животът така ме завъртя във вихъра си, че почти не остава време за форум  Crazy Знаех си, че така ще стане, но няма накъде  Rolling Eyes
Редовно се прибирам след осем от работа, даже се чудех, ако мъжът ми всяка вечер ми обяснява "Ще закъснея", не знам как бих реагирала  Twisted Evil
Иначе отново сме болни всички, но при нас като че ли е събитие, ако сме здрави  Crazy И двамата изкараха варицела, като при баткото беше много тежка (допълнителна екстра пневмония), а с Цецонката ни се наложи да полежиме два дена в инфекциозна, поради съмнение за менингит. Слава Богу нямаше му нищо, но да си знаете, ако забележите прекалена сънливост, неадекватно държание, дори и без висока температура, беж към болницата.
От друга страна у ома е голям купон. Покрай батко си Цеци дръпна много във всякакво развитие - двигателно, говорно и т.н. Най-честите думички, които ми казва са "Бате лош-биии Цеци"  Mr. Green Това определено ме учуди, че си научи името, при условие, че не е от най-лесните за децата. Катери се на всевъзможни места и съответно си носи всевъзможни рани. Няма и грам страх или предпазливост у това дете  ooooh! Любимото занимание и на двамата е разходка в зоологическата - могат с часове да ръмжат на тигрите и лъвовете  hahaha
Относно храненето, човекът вече мина на нашата кухня, която му е много по-вкусна от пюретата. Все още си пие по 400 мл.мляко през ноща, но той сам ще реши кога да спре. Редовната картинка като се прибера у дома е двамата да подскачат около мене с боен вик "Бони, бонбони, дай,дай,дай". Не можах да го опазя от тез` вредни храни, но здраве да е. Като пазих брат му толкова, ефект нулев виждам в момента. ..

# 663
Здравейте, момичета! И днес успях да се разпиша в темата. Мишето от неделя е с ново зъбче, вече седмо. Голямо мрънкане беше предходните дни и всякакъв режим на спане развали. Последните вечери не иска да заспи преди 12-12,30 ч.  Shocked А и вероятно скоро ще избие и другото зъбче, та скоро явно няма да се успокои.

Манана, направо ти се чудя как издържаш на тия темпове: и на работа до късно, и с две деца вкъщи след работния ден. Но най-важното е да са здрави, другото все някак се оправя.

Да ви питам дали вашите малчугани проявяват привързаност към някоя играчка? Мишето много обича едно от мечетата си и много го гушка, особено като заспива. И му казва Мечо Grinning

# 664
Сев Деа има от както се роди едно куче плюшено от тези дето свирят приспивни песнички като дръпнеш връвчица.Без не го не заспива.Един денго бяхме затрупали някъде и няма заспиване докато не го открихме.Навсякъде го мъкнемпусто псе Laughing

# 665
Сладурана! Много са милички като започнат да гушкат по някое плюшено животинче  Hug

# 666
  • Варна
Ха ха  Laughing, Манянка, успя да ме разсмееш  Heart Eyes за бонбоните. Преди време /може и да бяхме бременни още/ се беше изказала твърдо "за" пазенето на децата от всякакви "боклуци" и как Веско яде плодове и т.н. И т.к. моя Никола е по-голям и вече се беше научил да  яде боклуците, чак се почувствах като лоша майка  Mr. Green. Преди няколко дни се срещнахме с част от варненската банда и мамите останаха много учудени, че Иван пие сок Капи.. лесно им е на тях само с по едно дете в къщи, на което няма как бати да пъха под носа "забранените" храни и да си умира от смях, когато ние викаме "не" и малкия пищи, че иска  hahaha. Та после и Йоанка ме подкрепи, и тя е вдигнала ръце от двамцата и Максун също хапва всичко. Неизбежно е.. или по-скоро за да има малко тишина и спокойствие се принуждаваме да изневеряваме на принципите си  Tired.
Аз също се връщам късно.. към 19 ч., нямам много време за дечурлигата, но надявам се само още известно време да е така, просто момента е такъв.

Искам да питам мамите, практикуващи ЕБХ - до къде стигнахте, питам от чисто любопитство.. на Иван скоро му купих гърне, но още не знае за какво служи  Mr. Green

# 667
Oooo Helenka,  моето дете също пие Капи, какво му има на КАпи нещо не мога да разбера? Не съм от хората, които се заричат, че детето ми няма да  яде еди си какво, защото знам, че просто няма да стане. Със забрани не става, реалист съм, за мен това е истината и аз лично попивам опита на майките, имащи по две деца. При тях е истината Mr. Green

# 668
Аз съм от практикуващите ЕБХ ама мойто чаве се дърпа  Mr. Green
Цяло лято нямахме никакъв проблем! по цяла нощ не пикаше в памперса, а сутрин като я сложа да гърнето си вършеше всичко... общо взето само някои пишкания не хващах... бях супер доволна от нея и виждах как махаме памперса и тогава туй мойто пощръкля и като видеше гърнето и почваше тръшкане и рев.... та спрях да я слагам, за да не я насилвам... чак напоследък лека полека почнахме пак да вършим номер 2 на гърнето (не винаги за съжаление), а с пишкането сме до никъде... през нощта пишка в памперса, а като малка стискаше  newsm78 много ми е странно що тъй... ама каквото такова... лятото се надявам да успеем...  Tired
Иначе Съни ще похвали Весето Simple Smile А Ани отдавна не се е включвала да каже как е Оли.... Рали май също практикуваше ЕБХ, но не съм сигурна  Rolling Eyes И Клото май  newsm78 Забравила съм!

# 669
  • София
Добриутро и от мен!
Аз за храната няма да се изказвам, защото мнението ми ви е ясно  Mr. Green...дали се намира още някой да не го е чул/чел  Joy Само да ви кажа следното - непременно след сок давайте водичка, да отмие киселинността на сока. Консервантите също действат като киселина на зъбките. Споделям го като човек, сблъскал се с проблема биберонен кариес.

Калоян говори много, ама само негови си неща  Laughing.

И той около годинка имаше проблеми с гърнето, плачеше и се дърпаше още като го види. Сега обаче имаме напредък. Като попитам има ли пиш или ако тича до банята да го вземе. Не винаги, обаче върши работата. Снощи му се доака и сам ми донесе гърнето. Та си мисля, че вече не е толкова далече момента с приучаването. Но чакам да мине 18 месеца, преди да стана по-настоятелна. Някъде четох, че преди 18 месеца мускулите им не са укрепнали и пишкането въобще не го осъзнават като действие. Пък и ще стане по-топличко, та ще може да купим 20-тина чифта памучни гащи  Mr. Green и да започнем тренировки.

Чашки не ползва, ако му подам да си пийне от моята пийва 1-2 глътки, но му е на игра. Когато е наистина жаден си иска шишето с биберон. Но затова пък от около месец се храни сам с виличка и лъжичка и е сравнително чистичко около него. По-точно не изпуска храна от вилицата до устата, но пък не му пречи да си бърка с ръчичка из паничката и да си играе. Много му харесва да си изяжда първо "зелените топченца" от супата (разбирай грах, когато съм сложила) и после се заема сериозно с яденето.

С кърменето стигнахме до сутрин и вечер само. Това си е голям напредък за цокльо мамин  Hug, но ми се иска през 3-4 седмици да изключвам по 1 кърмене и до лятото да го отбия, че ми идва нанагорно вече, пък и голямо магареце стана.

Много ни е криво в това мокро време, не може да излезем по полянки и площадки и детето направо побеснява вкъщи, не може да си изразхопди енергията. А аз следобед съм направо гроги, имам чувството, че съм на 3 ракии  Crazy, пролетна умора ли е, що ли...не знам, ама ако не дойде скоро топлото време ще побеснеем удома и двамата.

Толкоз от нас. Включвайте се по-често, че по-бързо да минава зимата в сладки приказки  Hug
Хубав ден!

# 670
  • софия
Привет, мили момичета

Отдавна не съм писала, но поставихте някои болни за мен теми и реших да се изкажа.

Храните - далеч съм от мисълта, че децата могат да бъдат опазени от т.нар. вредни храни. Но, докато бих могла да забавя този процес, бих направила всичко възможно. Наистина не виждам смисъл, защо детето трябва да яде такива храни, след като не съдържат нищо стойностно и полезно. Ако щете вярвайте, но вкъщи вече и пилешко ( имам предвид купешко) не се яде след като гледах едно предаване, в което стана ясно, че от месата, то е най-вредното. Правило ли ви е впечатление, че се продават само леви или десни бутчета? Защо - ами защото в едното инжектират хормоните, а след това и антибиотиците в същото. А случвало ли ви купено пиле да се развари за 20 мин? За какво говорим изобщо? Преди, да си призная не съм обръщала внимание и не съм се интересувала какво ям. Аз, самата започнах да се храня по-природосъобразно едва когато забременях. И въпреки, че не съм видимо дебела, напоследък по-скоро даже слаба, за себе си казвам, че съм от т.нар " skinny fat people". Не искам да си представям какви отлагания най-вероятно имам. И не желая това да причинявам на детето си. Айде, стига толкова по тази тема.

Използване на чаши - Валерия с такова настървение пие вода, че ми е трудно да си представя колко време би отнело, ако трябва да пие от чаша. Чашата се използва само за пиене на чай - и то защото трябва да подражава на мама.

Говорене – дали защото докато беше бебе аз не спирах с песнички и стихчета, в момента се опитва да повтаря всичко. Стандартните думички няма да изброявам, но си имаме и първото изречение – „ топката падна”, на въпрос „ къде отиваме” , отговорът е „ в парка”. Е, „ р-то” го дъвче ( и се надявам все така да е, та да е като мама). И от вчера най-новото е, като тръгне да се разхожда из стаите, да дойде при мен, да си подаде ръчичката и да каже „ доба ден” . Говоренето, подобно на храненето ми е друга болна тема. Е, побеснявам като чуя „ на кой е това”. Ами не е кой, а кого......

ЕБХ – не практикуваме. Казала съм си, когато дойде лятото и почваме. Това разсъбличане непрекъснато в зимно време, за да я сложа на гърне, нещо не ми допада. Та, две са ми задачите през лятото –  приучването на гърне и отучването от заспиването на ръце.

Любима играчка – косата на мама.

Това  е от мен. И наистина, пишете повече....Темичката изглежда, все едно е пред разпад. Има цели седмици без мнение. Това го разбирайте и като критика към самата мен. А и много момичета ми липсват с присъствието и мненията си.

# 671
Здравейте, мами! Аз направих обяда и сега имам малко време и за форума.

mlechta, като те чета все едно аз съм писала 90 % от нещата  Peace Само относно чашката при нас по по-различен начин стоят нещата. Тъй като моята цел е да я приучвам по малко към самостоятелност чашката в случая е добър приятел, защото сама пие вода, чай и сок от нея без да се олива. Пие сама и от шише, но често се разсейва и става вир вода. А с чашката няма как да се намокри. Освен, ако умишлено не плюе, както напоследък обича да прави  Laughing

За храните, като бебе много стриктно я захранвах (даже може би малко повече отколкото трябва), но в един момент детето порасна и започна да разбира, само си иска като види някой да яде вафла, кроасан или нещо подобно. Умишлено не съм й купувала такава храна и не мисля скоро да го правя, но е неизбежно да не й дадат като си иска. Дори един път пред поликлиниката видя една майка да яде пица и отиде да вика: "ам, ам". Еми, майката й даде един залък. Но все пак мисля, че трябва максимално да се стремим да храним децата си здравословно - место вафла или кифла да му вземеш банан или ябълка, например. Храната на едно малко дете трябва да бъде пълноценна и разнообразна, тъй като детския организъм има много и различни нужди.

За ЕБХ и гърнето - аз също не съм практикувала с Мишето, но както бях писала по-назад тя сама си казва като има "аки" или "пики". Естествено върши работа и в пампите, защото като се заиграе забравя да си каже. Случвало се е и след следобеден сън да е сух паперса, но сутрин си е пълен. Ако беше лято щях вече да й сложа гащички и като й стане мокро няколко пъти на дупето ще се научи да пика в гърнето. Но сега е все още студено и не мога да я оставя така, ще разчитам тя да ми казва. А и не мисля, че детето ми е изостанало с нещо щом още си пика в памперса.

А и относно всички теми по-горе мога да кажа, че всяко дете е строго индивидуално и ако на едно му е по-лесно да говори, на друго му се отдава да яде сама, а на трето да не се напикава. Пък и ако докато бяхме бременни в доста неща си приличахме една с друга, то сега, възпитавайки децата си, имаме много различия, които доста често са повод за спорове. Смятам, че всеки родител има право да възпитава и отглежда детето си по начина, който е най-добър за него.

Хубав ден на всички! Hug

# 672
Момичета, пише ми се, ама нещо не успявам да седна на свежа глава... Ще се включа скоро надявам се. Много здраве на малки и големи и Честита Баба Марта!

# 673
Ха ха  Laughing, Манянка, успя да ме разсмееш  Heart Eyes за бонбоните. Преди време /може и да бяхме бременни още/ се беше изказала твърдо "за" пазенето на децата от всякакви "боклуци" и как Веско яде плодове и т.н. И т.к. моя Никола е по-голям и вече се беше научил да  яде боклуците, чак се почувствах като лоша майка  Mr. Green. Преди няколко дни се срещнахме с част от варненската банда и мамите останаха много учудени, че Иван пие сок Капи.. лесно им е на тях само с по едно дете в къщи, на което няма как бати да пъха под носа "забранените" храни и да си умира от смях, когато ние викаме "не" и малкия пищи, че иска  hahaha. Та после и Йоанка ме подкрепи, и тя е вдигнала ръце от двамцата и Максун също хапва всичко. Неизбежно е.. или по-скоро за да има малко тишина и спокойствие се принуждаваме да изневеряваме на принципите си  Tired.
Аз също се връщам късно.. към 19 ч., нямам много време за дечурлигата, но надявам се само още известно време да е така, просто момента е такъв.

Искам да питам мамите, практикуващи ЕБХ - до къде стигнахте, питам от чисто любопитство.. на Иван скоро му купих гърне, но още не знае за какво служи  Mr. Green
Колко ми е познато.Вече се научих от всичко да купувам по две иначе бати бива преследван до дупка hahaha
От чаша и със сламка вече пие сама.Държи си чашката и пие без да се улива.Яде сама с личка и лъжичка но бъркене в чинията не мога да преглътна  Naughty Laughing
Надявам се в петък да бием Пентаксима и да правим излиследванията за ясла.Купила съм и гащи, раничка оборудвана е вече WinkОпределено вече усещам че имам нужда от почивка.Ако знаете как ми е побеляла косата.
Зъбите си правя сега и направо не ми се говори.
Пампата като стане топло я маха пък навън ще ходим с една торба дрех и така.
Това е от нас ако се сетя нещо друго ще пиша пак.Много ми е тудно вкл.

# 674
Момичета, пише ми се, ама нещо не успявам да седна на свежа глава... Ще се включа скоро надявам се. Много здраве на малки и големи и Честита Баба Марта!

Ох Софи ще ме убиеш с твоите аватари Simple Smile  Joy
Трябва да намеря някоя сладка слоница майка и да си я сложа, за да ме видите колко съм прекрасна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт