КГО 2008 7-ма част

• 36 501
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Ели, съмнявам се, че си като слоница  Hug Обаче пък намерих някои много сладки снимки на мама слон с бебе слонче. Ето ги:

http://www.spatia-tour.com/gallery/uploads/big/elephant.jpg

Тази последната е много смешна, ако се загледате по слончето дето е точно зад майка си  Laughing

# 676
  • софия
Еличка, разбира се, че си прекрасна, пък ако искаш и 200 кила да станеш. Носеща живот и одухотвореност!
По повод на слоници, нови аватари ( ама, Облаче, как можа свиня да сложиш) и т.н - на една от книжките с животни, която имаме, е изобразена една маймуна с малко маймунче на гърба й. Валерия като я види, поглежда ме и гордо заявява - " мама". Та, на какво ли не ни обърнаха децата.

# 677
Сев, умрях да се смея, а малката ме гледа едно такова учудено Simple Smile Последната снимка е уникалнаааааааааааааааа Simple Smile  hahaha Joy
Млечта, малката сладурана ме уби Simple Smile Може просто да ти казва, че и маймуната е мама, а не че те бърка с маймуна  Laughing

# 678
Здрасти КГО.
При нас серията продължава- в момента вадя един глас дето е без глас, носът ми е като на клоун червен  ooooh! Писна ми от гадни вируси и студено време. С нетърпение чакам юни, когато ще се отправиме към морето. Само ми е интересно какво приключение ще е с двамата разбойници  Twisted Evil Баткото пак разбира, но Цеци е една малка фурия, която се интересува единствено от собствената си цел - ще има да се преследваме около басейни и по плажа  Crazy
За храненето - само ако знаете как откривам себе си преди две години в писанията на Арианка, Млечта и Еличка. Като се сетя колко осъждах приятелката ми как е могла да даде на по-малкото си дете шоколад или кола. За други неща дори няма да коментирам. Мога само да кажа, че животът е динамичен процес и не е хубаво да се заричаме с "никога".
Арианка имай предвид, че кариесите на млечните зъбки са по-скоро генетично заложени, а не толкова от хранене и редовно миене. Цеци ми заспива задължително с биберона с мляко, през нощта също пие мляко, яде сладки неща, не миеме редовно зъбките (щто пръстите вде още ми трябват  Mr. Green) и няма кариеси, а има налични всички зъби до един.
При батко му чак сега забелязах наченки на кариеси и според мен са по-скоро резултат от количеството Аб, които се наложи да изпие напоследък.
Цеци проявява желание да пие от шише (разбирайте бутилка от 1,5 или 2 литра)  Twisted Evil От чаша пие спокойно, ако друг държи чашата, иначе от нетърпение обикновено си умива очите  Laughing
Относно гърнето - преди много време ви бях споделила една теория, че дацата, които от рано се приучват на гърне, когато стигнат година - година и половина, се оказва, че са забравили сякаш да какво става въпрос. Посепенно този период минава и нещата си идват на място. Лично аз съм на принципа, че детето само си показва кога е готово - ходенето до тоалетна е напълно естествен процес, който с времето се развива. Все ми се струва, че е много по-лесно да обясниш на едно разбиращо дете защо трябва да ползва гърне или направо тоалетната, вместо да го оставяш с напикани гащи и да го караш да се чувства некомфортно.
За мен лично ЕБХ е оправдано единствено от гледна точка спестяване на средства.

# 679
  • София
Здравейте Simple Smile
Аз напоследък по-рядко се включвам (като гледам, не съм само аз де), но ме обхвана треската с детските градини и следя редовно една друга тема.... не че ще ни приемат, но искам поне да съм наясно, за да не изгърмя шансовете на детето от незнание  Tired

Браво на децатаааааа  Laughing Много ми е приятно да чета за порасналите ни мъничета, какви бебета бяха, а вече номера правят  Laughing

Денислав от седмица някъде упорито повтаря мама-мама, скоро се научи как прави патето иииии май това е новото при нас  Joy Направо е като бавноразвиващ се пред Мишето, Алекс и Валето - за тях четох последно  Hug

Иначе с номерата е мноооого напред. Носи си играчки пред шкафа на телевизора и се качва върху тях, за да стигне копчетата  Crazy Днес умрях от смях с него, защото с една играчка не успя да стигне, домъкна още една, сложи я отгоре и така се качи  Joy Много малко му остава да стигне дръжките на вратите, надявам се на поне още месец спокойствие.

Сигурна съм, че всичко разбира обаче. Това че си прави оглушки е съвсем отделна тема.

Не съм му давала още от "боклучавите" храни - единственото прегрешение още от 8 месечен са солетите.
От 3 месеца някъде сме с чаша с мек накрайник. Може да пие от обикновена, ама не ми се чисти излишно  Mr. Green Ще се учи по нататък!
След горчивия опит с гърнето го бях оставила намира известно време и наскоро реших да пробваме с детска седалка, с надеждата че ще му е интересно.  ooooh! Забрави! Същия рев и дърпане като при гърнето. Имам чувството че се стиска. Даже съм сигурна! В момента, в който усети памперса на дупето - свършва работата  Tired

Кой питаше за играчките  newsm78 Имаме едно любимо куче, обожава да го гушка и да му нарежда нежно "бау-бау оооо-оооо", последното придружено със зврски шамари по горкото животно, означаващи галене  Joy

# 680
  • Варна
Привет и от нас...  Simple Smile
Чудя се какво да напиша, за да не се повторя...пък и тези теми ги обсъждаме има-няма на няколко месеца по веднъж, после се забравят,после някое дете прави еди-как си и пак ги възобновяваме-не го казвам с критика, а по-скоро да не се повтарям в писанията си....

За вредните храни..преди време гледах едно интервю с доктор Емилова и постоянно повтаряше за вредата от бяла захар-бяло брашно, повтаряше го латерна и така ми се наби в главата...Сега всеки път като ми поиска Мо бисквита и първо това ми излиза в главата-бяла захар/бяло брашно...Но за д-р Емилова това е ежедневие, аз ям всеки ден бяла захар-бяло брашно...и аз искам да ги огранича, но такова ми е ежедневието и на мен...

"Добре" че е злоядо дете и бисквити и солети яде само на площадката, и то след като гризне идва и ми я носи,или оставя на пейката

Вкъщи не търси и не иска да яде от тях, но той не търси и не иска да яде и нормална храна, една лъжичка с манджа или крем се яде на три пъти, едва минава храна през зъбите му...Това съм го казвала сигурно пет пъти най-малко, ама пак го написах,нали обсъждаме темата

Тъй като все още храненето му зависи от мен, аз определям храната ,т.е. правилата и няма шанс да пие кола,Капи,вафла и т.н. После вината ще е на лелите в яслата, на лафката в училище и т.н. но поне угризения на моята съвест ,че аз съм давала няма да имам, което не е голямо успокоение, и все пак знам ,че ще дойде този момент на независимост и отрицание

ЕБХ-два пъти прояви интерес и пишка прав в гърнето, за голямата нужда няма как да го ползваме, защото изхождането му е много нерегулярно, през ден,през два, през три...Това го пиша, защото знам за деца,които всяка сутрин си вършат работата там и е лесно като  знаеш кога му е цикъла и предложиш гърне.
Т.е. не практикувам ЕБХ

За говоренето-нормалните звуци от животни,патето,кончето,магарето, имитира някакви маймуни като си дърпа ушите...

Съзнателно отговаря на малко въпроси, най-вече "На колко си годинки"- На(една) и показва едно пръстче.

Другото,което ни разсмива често е,когато някой си дойде вкъщи и носи торби ,отива до тях и преди да започне да рови в тях пита "Ко е то?"
Другите бръщолевения не ги разбирам, но ми е ясно,че той иска много неща да ми каже,ама не му достигат думите, затова използва и много жестове, като мим е,само че със звуци

За пиенето от чаша-пие от всичко, меки/твърди накрайници, нормална стъклена чаша,шише от сок на Хип, шише от мин.вода...щом е жаден няма проблем в какво е течността

# 681
Аз за себе си нищо не се заричам. Манана много точно го е казала, няма какво повече да допълня.
Няколко пъти съм го казвала, не съм човек на крайностите, гледам по - отгоре на нещата.
Калоян пие от чаша, от шише не съм го пробвала. Гърнето знае за какво е, не иска обаче да седи на него. Когато го сложа, ако мирува се изпишква задължително, просто не иска да седи на него. Ака по различно време на деня, но аз го следя и като го усетя, че се напъва, веднага го слагам. Писнало ми е да му чистя дупето когато се наака в памепрса, затова гледам да го бутам да се учи от гърнето.
Не говори, нищо, никак. Явно ние сме най - изоставащите с говорните умения. За сметка на това физически е като перпетуум мобиле. Мислехме с баща му да му вържем на дупетоо една крушка, та да спестим от ток Mr. Green Много е палав и вечно е в някоя беля, оставила съм го да прави каквото му душа иска. Вече е изровил дупчица в стената в шпакловката, новите  ми столове са омазани с храна, защото той седи на масата без столче с нас. Непрекъснато се спъвам в чинии, тави, тенджери, кутии, солети, бисквити, хляб, дрехи, обувки, пасти за зъби, четки за зъби и какво ли още не.
Оня ден го намерих метнат на люка на пералнята да се люлее, не зная как не го е счупил и как се е качил въобще.Прегризал ми е кабела за интернет. Прегриза на баща си блутуута. Навсякъде заключвам вартите, защото ги отваря и ходи навсякъде да върши бели.
Въобще много е весело при нас.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 09:09 от Bebo4ka

# 682
  • на Земята
Айде и аз да не остана назад!
За гърнето сме под кривата круша Crossing Arms Колко и обяснявам,е няма и няма.Понякога ми го носи като свърши работата в памперса.
Любима играчка-една маймуна,която не заспива без нея.И биберон естествено.И ние така един ден ги беше загубила между другите играчки и реев,докато не ги намерихме.По цял ден си я мъкне с нея.Вечер си я държи за опашката и така цяла нощ.Чудя се на яслата как ще е така.Трябва да ходим с нея Thinking
Вода пие от чаша с мек накрайник,но и от обикновена с моя помощ.Иначе се олива цялата.От вредните яде пръчици и чат пат някой салам от масата.Не знам за пръчките дали се водят вредни,щото уж са от царевичен грис.Еми няма как деца са все пак.То и въздуха дето го дишат не е толкова чист.Не се вманиачавам толкова вече.
За заспиването сме нощни птици-преди 12 не ляга,но и сутрин спи до късно ,до към 10ч.През деня спи един път по 1:30-2ч.
Любимото й занимание  е по цял ден с химикал в ръка(лявата) и драска по книжките.Говори много и не спира,даже жестикулира с ръце,ама като не разбирам .....
Инат е голям,каквото иска,не го ли получи-рев и тръшкане.
Това е общо взето .Да са ни живи и здрави,това за мен е най-важното!
Лек ден на всички!

# 683
  • в здрача
.. лесно им е на тях само с по едно дете в къщи, на което няма как бати да пъха под носа "забранените" храни и да си умира от смях, когато ние викаме "не" и малкия пищи, че иска  hahaha.
Колко ми е познато.Вече се научих от всичко да купувам по две иначе бати бива преследван до дупка hahaha
При нас е същото положение. Теди много обича бонбонки тик-так /само 2 калории/, малкото - също. Поне за останалите ала-бализми кара само на домашни - правим си палачинки, курабии, кроасани, питки и всякакви вкусотии,ако пък съм имала наглостта да замеся тесто или каквото и да е да направя без да се обадя на кака й да ми помага така ми се сърдят.

И аз като Манана стриктно до 3 години следях менюто на каката, заричах се и бях толкова категорична ... сега вече гледам философски на нещата. Важното е, че шоколади купуваме рядко,а без плодове не оставаме, че изяла 5-6 бонбончета тик-так голяма работа. Зрънчовци не купуваме по принцип, само ако някой някъде почерпи.

Гърне ползва само за игра. С Теди бързах, до годинката почти махнахме памперса, цяло лято се кефех на този факт, а после не само, че спря да ползва гърнето, ами не искаше и памперс и започваше луда гонка и борба през зимата за да й го сложа, а на 2 годинки точно за 2 седмици се научи без проблем и само с едно-единствено напикаване, така че сега тези главоболия реших да си ги спестя. ЕБХ не практикувам.

Заспиване - на гърда легнала до мен /тя още спи до нас/, но само ако е напълно тъмно заспива за 10-15 минути. Следобед с повечко полюшкване на леглото заспива.

Говорене - отдавна не съм чувала изречения. Ползва стандартните думички като най-използваните са дай,папам и мама. За разлика от кака си обича да разглежда книжки. С храненето се справя добре сама, като се нахрани и има още в купичката дава и на останалите и тогава вече ако не й помогнеш биваш заливан с храна. Пие сама от чаша със сламка, от нашите чаши ако има малко количество пие спокойно, ако е повече се залива. Същото е и с шишетата. Отваря всички врати, качва се сама по столовете, диваните, леглата, а си я оставил сама и вече е в кухнята качена на масата за хранене. Кака й залепи буквички на хладилника -от тези с магнитите и като влезе там се залепя за него и пада голяма игра с тях.
Хайде стига толкова, че ще ви писне да четете романа.

# 684
  • на Земята
Честит рожден ден на ХЕЛЕНКА! Бъди жива и здрава и много обичана!  bouquet

Ние сме с температура 38.5-38.7 втори ден и не мога да разбера от какво.Смъква от нурофена,но пак вдига.Гледам два кътника се мъчат да избият и се надявам да е от тях Tired.Няма други признаци,нито кашля,нито хрема...Не съм звъняла на личната.ще видя и утре ако е така да идем да я види. До сега не ми е боледувала и не знам от какво може да  е това. ThinkingКакво друго да давам се чудя?! Вие как бихте постъпили?

# 685

Честит Рожден Ден, Елиииии!!!
[/size]
Да си ни жива и здрава и много яки нерви да имаш, че с тия 3ма мъже хич не ти е леко! Аз знам, че се оправяш без проблем, ама дано и време за себе си да намираш... и за нас! Wink

pokjei, определено е добре да я види личната и. Аз лично бих включила и вит.Ц , ако няма разтройство и не повръща. Може да е от зачервено гърло тая Т, но дано е от зъбаците. Ева беше така преди известно време, червено гърло се оказа, но само с вит.Ц и калций се оправи и Т-свалящи разбира се, когато е над 38. Пиши как е мушмурочето после.
Оня ден го намерих метнат на люка на пералнята да се люлее, не зная как не го е счупил и как се е качил въобще.Прегризал ми е кабела за интернет. Прегриза на баща си блутуута. Навсякъде заключвам вартите, защото ги отваря и ходи навсякъде да върши бели.
Въобще много е весело при нас.
Joy Много ме разсмя, честно ти казвам! Просто си го представих как е захапал кабела и тръска глава! Голяма е забава при вас. Ева понеже е по-кротка и много се впечатлявам от палавините на другите халапаци.
Гърне.... никакъв шанс скоро да разбере за какво е! И Ева като Мо се изхожда в най-разнообразно и неповтарящо се време през деня.
За "ония" храни, определено е много трудно да ги удържа далеч от нея, но си позволявам да и дам само ако е невъзможно да и отклоня вниманието. Виждам как е положението при Хеленка, Фиил, Елито и често като се съберем и ние не можем да откажем на нашите диванета това, което батковците ядат. Е, разбира се старя се максимално да не и давам такива неща, но за съжаление пържените картофи много и харесват... Не правя такива вече в къщи, въпреки че се случва като излезем и гледа другите деца да и дам. Тъй де, не се втелясвам прекалено, но не мисля да се предавам! Има време, ще има да се тъпче с простотии... Сокове изобщо не пие, така и не намерих добра причина да и давам, а нямам сокоизтисквачка за пресни плодове, та съвсем се обезмисля даването им, яде направо плодовете. Не се дразни като пие някой сок покрай нея, това ме улеснява.
За приказването, много е смешна, до скоро всичко беше "ка ка", от седмица, две вече всичко е "ма ма", а пък аз се бях зарадвала, че най-накрая казва "мама" Mr. Green. Нейния език е много далеч от разбираем. Казва разни думички все пак, които са подобни на истински такива, но цели изречения .... не!

# 686
Покджей, на пръчките най-вредното им е жълтия оцветител - Е102, едно от най-опасните Е-та  Rolling Eyes. Казвам го с огромно съжаление, понеже обожавам Слънчо. Хапвам си отвреме навреме, със свито сърце и пълното съзнание, че ям нещо абсолютно излишно и абсолютно вредно. Понеже обичам доста от вредните храни, опитвам се да избягвам поне тези, които не са за наяждане. Отплеснах се, не аз съм темата на разговора. От "занимавките" Мира яде солети, негланцирани ("Великови"), и то рядко. Една от малкото положителни страни на голямата разлика е, че нашият батко разбира и се крие, когато яде нещо не за бебе. Пък и е вече голям и не го влечат чак толкоз разни лакомства.

Какво стана с температурата, как е Криси днес?

Нашата мома си разнася едно столче из стаите, качва се на него и шета по рафтовете и плотовете в кухнята.

Да бързам ли да се хваля..........много лесно свикна в яслата. Почваме втора седмица, а вече не плаче сутрин. Когато я повикат сестрите протяга ръце и тръгва с тях навътре. Чак ми домъчнява защо така бързо ме зарязва Laughing. Здрава е, засега (да не чува дявол).

Хайде, отивам да си "почивам" след работния ден  newsm79 wash hang 1dishes

# 687
  • Варна

Да бързам ли да се хваля..........много лесно свикна в яслата. Почваме втора седмица, а вече не плаче сутрин. Когато я повикат сестрите протяга ръце и тръгва с тях навътре. Чак ми домъчнява защо така бързо ме зарязва Laughing. Здрава е, засега (да не чува дявол).

Ох, Алис, това е повод не само за хвалене. Празник! Много хубаво, че е свикнала бързо. Като се сетя Вали колко време плачеше и как съм стояла под терасата на групата и чакам да спре.. Сърцето ми се свива като си спомням това време, а как ще е с Краси, той е много повече привързан към мен и не знам.. Това е един период с много притеснения. Ще попадне ли на добър персонал, ще се справя ли с храненето самостоятелно, с гърнето.... много и много въпроси. Сега отново пак същата емоция!  Дано го приемат пък ще се справяме като дойде!  Simple Smile

В къщи ми е тясно, не си намирам място вече. Болен беше 3 дни човекът, сега нищо не е било.. всичко от зъбите, но пробиха .. отдъхваме до новия напън.  Wink

# 688
Както си и знаех, че ще стане, докато се наканя да пиша и взема, че изпусна нишката...  Crazy

Покджей, зъби ли се оказаха при вас?
Вики преди 2 седмици така за точно 24 часа ми вдига по около 38.5-39.0Ц, но определено бяха последните напъни на кучешките зъби. Засега положението е спокойно, последния квартет кътници още не е тръгнал.

Вики използва гърнето на брат си за забава- сяда на него, пърди с уста, вика "пшшшш" и се хили като тиква.
9 кила сме почти съвсем... аз съм торментора с лъжицата.

Не ходи още, но слава богу започна да пълзи, да се изправя и обикаля по мебелите... На физиотерапия ходим веднъж седмично, където госпожицата обикновено реве, а терапевтката и надува сапунени балони с цел, да и стане симпатична (това 6 пъти вече)... добре, че со кротце и со благо я упражнявам вкъщи. Основният и проблем е, че доскоро си опъваше коленете и отказваше изправена да помръдне, накъдето и да е... е вече позаякна, доби увереност и даже сама си хвърля неща, за да кляка и си ги взима... на дневен ред е да я учим да се изправя без опора, и да се пуска да ходи без опора поне малко, ама мисля- далече сме от това- страх я е, да я водя само за едната ръка дори...
Ревем, хайде до по- натам!  Stop

# 689
  • на Земята
Здравейте! Ами консултирах се с лекарката и каза ,че е само зъби,щом няма други симптоми.Само два дена имаше Т. Сега от време на време има 37,5.Излизат 4 кътника наведнъж.

Общи условия

Активация на акаунт