Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 52-ра тема

  • 106 915
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 164
пилешки хапки със зеленчуци

# 541
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Пиле фрикасе.

# 542
  • Мнения: 7 433
   МНого вкусен Лучник(леко зелникав) по рецептата на Aredhel.



    Зелево-сиреново-чесънова салата.



   Рибени кюфтенца.

# 543
  • Мнения: 22 867

Рени, много симпатични бобатчетата-мъфинки. Изпекоха ли се добре вътре? Аз само се каня да ги пробвам на мъфини, но ми е по-лесно в тавата.   bouquet

Пиуе с зеуе,



хлебчета



и нещо превъзходно - лимонова фантазия  Heart Eyes.

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 20:11 от labrex

# 544
  • Мнения: 164
Селма,рибните кюфтенца изглеждат фантастично! Може ли рецептата?

# 545
  • Мнения: 521
Тук съм вече, докато ви изчета  и гледам вече пилета се размразяват. Пилето  мед е много вкусно и лесно. Ето рецептата:

1 пиле (или 4 копанчета, 4 плешли, 4 крилца)
4 голееееми глави лук (или 8 малки)
джинджифил
червен пипер
черен пишер
мед

Трябват пилешки крилца и бутчета (аз слагам крилцата, бутчетата и плешките от две пилета, но съм слагала и бяло месо). Идеята е да има кожичка за да се зачерви и препече. Та:
Взимаме пилето, отрязваме крилцата, копанчетата, плешките и ако слагаме и пържолките се нарязват по-малки (примерно на две се разрязва едната пилешка гърда). Нарязва се лука на полумесеци, да полрие около два пръста тавата, осолява хубаво. Нареждат се отгоре парчетата пиле, поръсва се с джинджифил (повечко се слага) малко червен пипер и малко сол. След това обилно се залива с мед. Добавя се вода, колкото да покрие лука, без да покрива месото, но да не е малко за да има и за медено сосче.
Пече се покрито с фолио, като малко преди да е готово пилето се маха фолиото, добавя се още малко мед и се пече открито, за да хване пилето коричка. Аз лично обръщам пиленцето и от двете страни да се опече (като махна фолиото), става разкошно.

Ето и рецептата за Сърцето на Лаура . Аз пекох във формичките за мъфини, затова станаха по тънки, там няма набухватели, така че се получава толкова колкото изсипеш във формичките, на мен ми  се напълниха 10 формички  Peace

# 546
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Лабрекс, страхотен лимонов кекс, може ли рецептата :pray
Аз се отчитам с несполучлив опит за бобат, толкова му се каних, и накрая нищо не стана, е, вкусен е, но не е това към което се стремях  Sadе,нищо,здраве да е, следващия път Peace
Сложих и маслини



И пиуе с ориз


# 547
  • Мнения: 521
Лабрекс, дай ми моля те рецептата за хлебчетата за хамбургери  Hug и тях да пробвам.

Гледам сте коментирали напукването на хлебчетата, моите виенски хлебчета също не се пукнаха (нито едно),пекох на 180, може би все пак наистина зависи от маята и от това колко са втасали.


Искрено се посмях на поста на дядо Хаджия, а хляба му изглежда приказен.
А и още мнооого вкусотии видях, браво на вас домакини
Ето моите гевреци от вчера, не ми се надуха супер много (извадих маята от камерата, може и заради това да е), но пък са невероятно вкусни


и вечерята за днес: крем супа от брюкселско зеле с моркови и пилешки пържоли във властен сос  Mr. Green ( с лук и гъбки)


П.П. Я да питам аз, някой правил ли е донъти, днес си купих формички за донъти и ми се иска да ги пробвам  Mr. Green, а незнам каква рецепта да ползвам, сега ще помоля чичо Гугъл да помогне, но ако някой има изпитана рецепта, да казва плиийс

# 548
  • Мнения: 7 433
Селма,рибните кюфтенца изглеждат фантастично! Може ли рецептата?
    Мерси! Simple Smile Заповядай! Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg13058430#msg13058430

# 549
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, страхотен лимонов кекс, може ли рецептата :pray
Аз се отчитам с несполучлив опит за бобат, толкова му се каних, и накрая нищо не стана, е, вкусен е, но не е това към което се стремях  Sadе,нищо,здраве да е, следващия път Peace


Lindita, какво му е станало, не се изпекъл или нещо друго? Така от снимката не мога да разбера.

Лабрекс, дай ми моля те рецептата за хлебчетата за хамбургери  Hug и тях да пробвам.

tracy_t, заповядай - ХЛЕБЧЕТА ЗА ДОМАШНИ ХАМБУРГЕРИ.   И имай предвид, че може да ти се наложи да увеличиш брашното, но полученото тесто трябва да е меко. Правих ги с различни брашна и отиде различно количество.

# 550
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540

П.П. Я да питам аз, някой правил ли е донъти, днес си купих формички за донъти и ми се иска да ги пробвам  Mr. Green, а незнам каква рецепта да ползвам, сега ще помоля чичо Гугъл да помогне, но ако някой има изпитана рецепта, да казва плиийс

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=438604.msg12876596#msg12876596     Crazy Crazy Crazy

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,868.msg8502.html#msg8502  

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=78237

  

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 18:42 от kloi

# 551
  • Мнения: 521
Клои, мерси за рецептите, но аз така като гледамвсички донъти от тия рецепти се пържат, а менми трябва някоя дето да се пекат. Понеже реално имам формички за в печката. Mr. Green

# 552
  • София
  • Мнения: 614
Искам да кажа на мама Цоци, че направо ми обра точките с тия пирожки!  smile3501 Изтекоха ми очите по тях  #Crazy

Маме, казвай бързо как ги приготвяш, изглеждат точно като от детството ми, едни такива хрупкави, блажнички и с много пълнеж!  Crazy Crazy Crazy Правила съм по рецепта с варено тесто, обаче са ми голяма галимация, ако твоите са по-лесни /за вкуса не се съмнявам изобщо/, направо ще те благославям!  Hug

Аз спретнах един сладък салам и сега го чакам да "втаса" в хладилника   chef

# 553
  • Мнения: 2 708
Хлебарке, Хлебарке, от известно време ти гледам ника в темата и си мисля "Я пък тая как се покръстила и пише в готварския подфорум"  newsm78 newsm78 А то кой бил  hahaha hahaha ама те познах едва днес, като прочетох за чесновия пастет речта ти  Hug

кис кис кис
 smile3533 smile3533 smile3533

така си го избрах, та да е с двуяко значение, да видя аз кой какви асоциации има - за гадно жУвотно, или за жена правеща хляб hahaha hahaha hahaha

А твойта руска салата пусто да остане ми напомни за времето, когато баба още беше жива и беше истински празник, когато кажеше, че ще прави руска салата. И от сутринта се почваше, пък туй ми ти, онуй ми ти, врътка се, сварява картофки, ние със сестра ми се бутаме край нея и искаме да ни даде от топлите картофки, да си ги хапнем със сиренце, масълце и чубрика, а тя уж ни се кара, че нямало да има за салатата, а предварително (сега го осъзнавам) беше сложила в повечко, защото си ни знае.... ехххххххх няма такава руска салата....... ама сега не знам защо като видях твоята и се сетих за тези щастливи и волни времена, когато не трябваше да мисля за хиляда неща, като например с какво са заляли г-цата след експерименти в час по химия и да умирам на телефона, докато разбера, че само якето се разпада, залято с азотна киселина................ Sad

# 554
  • Мнения: 2 126
tracy_t, Дес, много вкусни неща сте показали! Поздравления!   bouquet
Мерси Hug
Аз днес за сметка на вчера нищо не готвих,дояждаше се.Утре съм замислила да се отчета.
Трейси,чудни нещица показваш.Как правиш гевречетата?Мисля че децата ще се зарадват ако им направя.
Лабрекс,отчела си се умопомрачително добре днес и тоя лимонов кекс,простоооо...Утре ще го правя ама ще сложа и портокал че имам едни дето не стават изобщо за ядене,жилавииииии ooooh!
Крисче Хлебаркова,много готино си описала тоя трепет около руската салата в контраст с лошият късмет на госпоИцата по химия Mr. GreenА и какви неща твориш в кухнята,евала!

Хайде стига спам Embarassed,много вкусно сте се представили всички днес Hug

Общи условия

Активация на акаунт