Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 52-ра тема

• 107 810
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Привет и от мен в късни доби Hug
tracy_t понеже tи сама си предложи,аз няма да дойда,но един приятел в четвъртък пристига в Прага но Прага 9 кв.Просяк ул.Велтруска 604 ако можеш да минеш и да оставиш една кутийка от фантастичните ти понички.А пък той ще ти даде някоя друга луканка и малко лютеница(това пращам по него на леля ми и братовчедите ми там) Mr. Greenи сега да не се отметнеш Naughty
Извинете за отклонението,етo и вечерята в нашия дом+закуската
мини палачинки за закуска
салатка за вечеря
сърмички пак за вечеря
И да кажа и аз ще повторя кекса на Селма "панадолко"утре,днес моята майка го видя на снимка и каза че няма да дойде да гледа малката утре ако не и направя Mr. Greenнапомнял и за кекса който нейната баба правела...

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 23:13 от alximika

# 631
Здравейте отново! Страхотни неща правите момичета!  Joy
Ето и моят скромен принос за тази вечер - френска лучена супа

# 632
  • забравих си мисълта...
Невероятни вкусотии видях. Всички сте отлични кулинарки момичета.
От мен една  Млечна баница със сос карамел.

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 15:33 от Venetta

# 633
  • в моя свят
Момичета от известно време хвърлям по едно око тук и реших и аз да се разписвам от време на време.Чудни ястия приготвяте.  bouquet
Днес една пита със сирене и кашкавал:

Руло Стефани,което не стана много сполучливо и забравих да снимам ненарязано:

И еклери:

# 634
Емке, тук  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=441963.msg13074482#msg13074482   Защо рядко се престрашаваш?
Аз ви чета редовно, но рядко се престрашавам да пускам снимки.
Тази вечер обаче ще ви покажа невероятно вкусния Лахмаджун на Берина. Много ни хареса.

и ако можеш, мнооооого моля дай линк за лахмаджуна  Praynig

# 635
Не съм Берина, но и аз се заинтересувах, ето: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=254554.msg6209654#msg6209654

# 636
  • Пазарджик/Лондон
И аз си записах рецептата за лахмаджуна  Flutter.

Venetta , може ли рецептата за млечната баница с карамел ?

От мен - Бобат  Wink:

Лабрекс -   bouquet!

# 637
добро ви утро!
от мен пък един сладък салам  Wink
много приятна рецепта, ще я напиша при интерес

# 638
Добро утро
labrex може ли да те помол да ми кажеш как приготви пилето със зеле,много хубаво изглежда.Обича не обича  моя мъж,аз днес ще си доставя удоволствие Heart Eyes
Lois  много ти е хубав сладкия салам,това е  нещото което ние най-често ядем в къщи.
И исках да питам mari_eta за френското сладкишче с ябълки може ли да го направя в обикновенна тава,нямам тортена.Вчера не посмях да го започна заради формата.
приятен ден на всички  bouquet

# 639
Lois, салама наистина изглежда чудесно. Може ли рецептата?

# 640
От мен - Бобат  Wink:
Лабрекс -   bouquet!

Аелис, добре изглежда, че и много  (т.е. голям) салам си му сложила. Вкъщи това ме питаха, няма ли как да сложа повече саламче!? Grinning  bouquet

alximika, зелето правя го така:

Нужни са: зеле, една чушка, 1 морков, 1 глава лук, домати, олио, сол, чер пипер, копър, месо – свинско или пилешко.

Слагаш на печката тиган и тенджера, в която ще готвиш. Нарязваш месото , ако е свинско на хапки или както си го правиш, ако е пилешко на порции, и слагаш в тигана с олио да се позапържи – може съвсем малко, може и повече, зависи колко пържиш вкъщи. Като решиш, че му стига – прехвърляш го в тенджерата. В тигана слагаш лука, нарязан на полукръгчета – главата на две и всяка половинка на резенчета, запържваш малко и него, добяваш при лука настъргания на едро ренде морков, поразбъркваш и накрая чушката на полуколелца също. Като се позапържат/позадушат слагаш доматите, нарязани не на много ситно или от консерва. Солиш леко, като клокне малко, прехвърляш при месото и слагаш на огъня тенджерата. Отиваш да си режеш зелето. Намачкваш го със сол и слагаш в тенджерата. Подправките по твой вкус, аз слагам чер пипер и копър накрая. Вариш до готовност. Това е.
Когато имам гъби вкъщи, и гъби съм слагала при луковата смес, понякога чесън смачквам и слагам – все е вкусно. А моя приятелка, която не пържи, слага всичко в тенджерата и направо вари. Казва, че става много вкусно. Не съм пробвала така, аз обичам понякога леко да запържа, слава богу, засега това не пречи на никой вкъщи.

Lois , не съм любителка на тоя тип бисквитени сладкиши, но твоя сладък салам изглежда неустоимо!  Heart Eyes Пиши, моля те, рецептата!  bouquet

# 641
  • Бургас
Мързелива палачинка - солена с кисели краставички и майонеза и сладка с бананов крем, фурми и орехи.

# 642
Здравейте отново! Страхотни неща правите момичета!  Joy
Ето и моят скромен принос за тази вечер - френска лучена супа

Може ли рецептата Praynig

# 643
  • Пазарджик/Лондон
labrex , такъв салам имах вкъщи Wink.Малката много го хареса тоя Бобат, накрая махаше саламчетата и само тестената част хапваше Crazy.

# 644
Lois,и да не му се хапва на човек сладък салам...пак ще си поиска като види тази снимка  Naughty

А аз след като вчера видях една снимка на оризов пудинг,сън не ме хвана и ето резултата

Оризов пудинг

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 11:36 от nordina

Общи условия

Активация на акаунт