Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 52-ра тема

• 107 804
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
на 10 страница има един  ябълков сладкиш на `дядо хаджия` аз го правя но с 4 яйца 1чаша брашно и 1чаша захар 1бакпулвер и 1 ванилия правя го в кръгла тава намазана смаргарин нареждат се бисквитите 1 пакет после нарязаните и обелени ябълки и отгоре се излива сместа пече се на 180 градуса  .  пиша рецептата защото имаше запитване дали може с по малко яйца  Blush                                                         

# 661
  • забравих си мисълта...
на 10 страница има един  ябълков сладкиш на `дядо хаджия` аз го правя но с 4 яйца 1чаша брашно и 1чаша захар 1бакпулвер и 1 ванилия правя го в кръгла тава намазана смаргарин нареждат се бисквитите 1 пакет после нарязаните и обелени ябълки и отгоре се излива сместа пече се на 180 градуса  .  пиша рецептата защото имаше запитване дали може с по малко яйца  Blush

Ако не се лъжа става дума за този сладкиш на Ilrai. Сладкиш с две лица. Аз лично съм го правила много пъти и наистина е невероятно вкусен, също е с 4 яйца.

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 14:12 от Venetta

# 662
Менюто в нас тази вечер е Boeuf Bourguignon  Wink

Lois, bлагодаря за рецептата за сaлама!  Hug

# 663
  • София
От мен -

Пиле с бобена салата и маслини

Лоис, аз правя сладкия салам по абсолютно същия начин по рецепта на майка ми, не знаех, че е тоскански  Laughing

Anuck, веднъж съм опитвала телешко по бургундски, невероятно вкусно е!   bouquet Какво вино използваш?

Ивка, мечтая си за гости като теб!    bouquet  Много е приятно някой да дойде в къщата ти с нещо вкусно и домашно приготвено Flutter

Хубав ден на всички!

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 20:52 от Цецето

# 664
пеп-4o, кажи как я направи тази яхния от глигана? Изглежда доста апетитно. Тъкмо съм сварила едно такова месенце, но на по-малки хапки и се чудех какво да го правя  newsm78

ето като тази яхния. Месото предварително сварено на хапки, в яденето сложих 1/2 от бульона, че е "тежък".

Цецето, имам и бобена салата /която ми втръсна/ и пиле, подскажи моля, как го направи, много добре изглежда  Praynig

# 665
на 10 страница има един  ябълков сладкиш на `дядо хаджия` аз го правя но с 4 яйца 1чаша брашно и 1чаша захар 1бакпулвер и 1 ванилия правя го в кръгла тава намазана смаргарин нареждат се бисквитите 1 пакет после нарязаните и обелени ябълки и отгоре се излива сместа пече се на 180 градуса  .  пиша рецептата защото имаше запитване дали може с по малко яйца  Blush                                                         
Не намерих на 10-та страница нищо. Може ли някой малко по-подробно да даде рецептата или линк Embarassed
Линк-а на Venetta  не ми се отвори,защото  нямам регистрация.

# 666
  • София
Пепчо, режеш пилето на малки порции, запържваш го в зехтин с 1-2 китки розмарин или мащерка, или каквато трева ти се намира или предпочиташ.  После в същата мазнина пускаш 2-3 скилидки чесън и малка глава целина на кубчета. Като се позапържи, изливаш бобената салата /аз ползвах домашно приготвена,  като манджа е - вътре с лук, печени чушки, морковки и пр./, пускаш по една шепа зелени и черни маслини, връщаш пилето и оставяш на тих огън, докато стане готово  Peace

# 667

Не намерих на 10-та страница нищо. Може ли някой малко по-подробно да даде рецептата или линк Embarassed
Линк-а на Venetta  не ми се отвори,защото  нямам регистрация.

Ето сладкишът на дядо хаджия, на 35 стр е. Той е на хаджийката де, ама........ Grinning

# 668

Anuck, веднъж съм опитвала телешко по бургундски, невероятно вкусно е!   bouquet Какво вино използваш?

Използвах Младо Каберне от 2008. Следващият път мисля да опитам с по - скъпо вино. Ама ще видим дали изобщо ще има следващ път  Embarassed

# 669
  • забравих си мисълта...
Линк-а на Venetta  не ми се отвори,защото  нямам регистрация.

Наоми, Рецептата съм я копирала от www.gotvetesmen.com, ето ти я, щом не ти се отваря, но и да нямаш регистрация това е без значение, би трябвало да ти се отвори. Рецептата е както споменах на Ilrai, затова съм я маркирала със зелен цвят.

Сладкиш с две лица

1 ябълка
1/2 ч.ч. орехи(по възможност половинки или четвъртинки ядки)
4 яйца
1ч.ч.захар
7 с.л. олио
1ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода
1 опаковка чаени бисквити (аз използвах без дупка, какаови)
1/2 ч.л. канела
масло за намазване на тавата

Дъното и стените на тава се намазват обилно с масло. Отгоре се подреждат бисквитите с шарката надолу. Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се олиото, брашното и содата. Почистената и обелена ябълка се реже на тънки филийки и се подрежда върху бисквитите. Между парченцата ябълка се слагат орехови ядки. Яйчната смес се излива върху ябълките. Отгоре се подреждат орехите и се поръсва с канелата с помощта на цедка. Пече се в предварително загрята фурна. Като се извади, може да се обърне или пък да остане с орехите нагоре.

Аз направих сладкиша във форма за торта, като застлах дъното с хартия за печене, която намазах с масло. Първоначално не  предполгах, че ще се получи този ефект - на двете лица. Очаквах страната с орехите да е "лицето", но всъщност и двете страни са ефектни.
Добър апетит!  

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1815.msg52314.html#msg52314

Линк-а на Venetta  не ми се отвори,защото  нямам регистрация.
Ето сладкишът на дядо хаджия, на 35 стр е. Той е на хаджийката де, ама........ Grinning

Labrex, ама  newsm78 .... 8 яйца  #Shocked, на мен яйцата са изобщо забранени, пък за осем да не говорим  smile3516. Иначе е така, колкото повече яйца, толкова по-вкусно.

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 15:30 от Venetta

# 670
Благодаря ви!  bouquet

# 671

Labrex, ама  newsm78 .... 8 яйца  #Shocked, на мен яйцата са изобщо забранени, пък за осем да не говорим  smile3516. Иначе е така, колкото повече яйца, толкова по-вкусно.

Venetta, и мен това ме спря, ама защо 8, доколкото си спомням 10 яйца пишеше. newsm78 Иначе на снимката изглежда върховно сладкишчето. Вероятно ще го пробвам с намалени количества продукти. А линка го дадох, защото така разбрах, стори ми се, че Наоми пита за него.
Сетих се, че някъде имах записана торта без яйца, която се наричаше  "Кокошките са в отпуск" Grinning

# 672
аз до сега винаги съм била наблюдател на тази тема и не съм се включвала само тайничко съм се възхищавала и доста рецепти съм сваляла и съм готвила от тук, но съм скарана с прехвърлянето на снимки и за това не съм се отчитала просто имаше из тези страници запитване дали някой знае такава рецепта с по малко яйца и за това е пуснах Blush

# 673
alximika,мерси! Heart Eyes

Tari Tasartir,много е лесен карфиола   chef ...правих го по рецепта на Джейми Оливър.

В голяма тенджера с малко зехтин леко се запържват,докато омекнат наситнени една глава лук,няколко скилидки чесън,отрязания кочан на карфиола,след това се слагат шепа маслини и нарязаните дръжки на няколко  стръка магданоз.
     Изчаква се 4-5 минути и се добавят консервирани домати,като с лъжица се намачкват по-едрите парчета.Слага се сол,черен пипер,лъжица винен оцет,който аз пропуснах.След като заврят се намалява  котлона и се слага цялата глава карфиол.Оставя се около 50мин. да се сгъсти соса.Накрая се поръсва с листенцата магданоз.

Номера е в това да се подбере голама тенджера,за да може като се сложи капака, да остане разстояние от 2-3 см. между него и карфиола.Така с около 800-900гр. домати течноста стига до средата на цялата глава карфиол и той става много вкусен - наполовина сварен в соса,а горната му част се приготвя на парата от къкренето.  Hug

....в оригиналната рецепта заедно с маслините се слагат и четири намачкани филенца аншоа,но на мен не ми се връзва тази комбинация

пеп-40,сега видях нови неща при теб.Честит блог smile3525! Спожелание да ти носи само и много положителни емоции!

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 19:12 от didibu

# 674
  • Пазарджик/Лондон
Venetta , благодаря ти за линка, не се сетих първо в "Любимите" да погледна Embarassed.

Днес направих мъфините на Танита, ще ги опитам довечера, но нямам никакви съмнения, свързани с вкуса им Wink:

Общи условия

Активация на акаунт