Любители на кучета-10

• 78 619
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Не съм член на клуба, за който говорим с arcana, все още не.
Не съм дала темата за да откажа някой от даването на витамини или добавки, а защото има интересна информация вътре. И аз не се опитвам да се заяждам, само да помогна с инфо Simple Smile
Намерихме с Бела едно кутре навън. Малко, бебе, около 30тина дни ми се вижда. Има зъбки, вижда, но трепери. Обаче в момента, в който Бела се доближи до него (тя го намери), то заквича панически и се опита да избяга. При това условие не мога да го прибера, няма къде да ги държа отделно, а и покрай лечението на Бела не ми останаха пари... Да знаете някой да търси куче, дори и за двор?
ОТКРАДНАТО куче хъски, пред погледа на стопаните!!!
http://forum.dog.bg/index.php?s=&showtopic=29920&view=fi … post&p=715629
Моля, ако го забележите, обадете се на посочените телефони.
И си пазете кучетата. Praynig

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 17:20 от Малко Сладко Коте

# 151
Малко Сладко Коте, членството в клуба ще регламентира връзката (заплождането), респективно ще бъде доказан произхода на бебетата, ще им бъдат издадени родословия, ще бъдат вписани в племенната книга и пр. Поради това ще е добре ако имаш възможност за членство. При нас новите членове се приемат само на Общо събрание. Свържи се със Северни кучета и виж как стоят нещата. Пак шефа на развъдната дейност е човека, който би трябвало да ти разясни нещата и да ти помогне при избора на мъжко куче (при вас е много деликатно това - цветове, мазки и пр., знаеш). ИРГ - изпит за развъдна годност.
Ротвайлерите ги снимаме във Вивавет. Много добри специалисти.Особено Павлович. Аз съм от хората, които сме КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ упояването на куче за снимки за дисплазия. Понеже в Син кръст ще настояват за това, имай го предвид. Добър хват и малко познания елиминиат "нуждата" от упойка.
© Анка, и Коте, пускайте обяви в дог. бг и бездом. инфо. © Анка, спешно бих писала. Намират се хора да помагат. На мен са и помагали в подобна ситуация. Драсни моля как се развиват нещата. Ако прибереш кучето и го настанш някъде - клиника, кабинет, друго и имаш нужда от финансова помощ, моля, пиши! Ще направя каквото мога. Коте, без кучова можеш ли да го доближиш? Да ти се намира някакво помещение, където да го прибереш? Ако намали стреса, бързо ще се окопити. Пишенето е от истеричн страх. Нормално е, особено ако е изхвърлено наскоро.
Alexiana, спри витамин Ц-то. Някой беше писал погоре - дава се само по лекарско предписание и контрол! Може за хора за е безобиден, но при кучето може да навреди.
Относно SA -37: Пак бих ги давала под лекарски контрол и по схема. Добри са при редица случаи. Анемията трябва да има поне бегла представ на какво се дължи. Бих пуснала и поне 2 контролни кръвни картини.

Допълвам се, че забравих. Коте, понеже ви е малко рано за снимки за HD/ED, питай някой колега как да процедирате. Не че не можеш да снимаш Бела, но по принцип се снима малко по-късно. Поради тази причина бих потърсила специалист рентгенолог ...

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 19:36 от arcana

# 152
  • София
arcana, благодаря ти, планирам да стана член на клуба, в момента обаче нямам финансовата възможност. Догодина, живот и здраве... Simple Smile
Да, разбрах, че в Син кръст настояват за упояване, мен обаче ме е страх от това и категорично няма да дам да бъде упоена кучинка. На каква възраст се правят тези снимки? На Джек му ги правиха на 15 месеца.
Минах преди час да видя кученцето как е, нямаше го... Дано някой го е прибрал, че в тоя дъжд дето се изсипа... Уви, нямам и никакво помещение, дори да се появи утре, че да го прибера... Бела ходи навсякъде, врати отваря, къщата си е нейна просто Sad

# 153
  • Cофия
RS дай точен адрес на борсата  улица да я видя в мапса да се ориентирам .

Адреса е ул Кочо Честеменски 7
Обаче е малко забутано, пада се като слезнеш от моста Чавдар, завиваш на дясно към квартала, и на втората пряка пак в дясно - там е в една къща Peace

# 154
  • сусурлево
RS благодаря !

# 155
Понеже попитахте, да кажа какво стана: обадих се къде ли не, оказа се , че няма нито една организация , която да поеме случая. Накрая някакво момиче изпрати своя позната , ветеринарка да го види, жената е констатирала, че  е с тези пристъпи от доста време, не знам дали да приемам, че няма нещо обезпокоително, но за съжаление, ако е епилепсия, вероятно никой няма да може да му помогне, утре ще отида пак да видя как е, ще му занеса храна, само това мога да направя , не мога да го прибера у дома, в апартамент съм, както казах  с три котки...

# 156
Аз пак искам да попитам нещо  Confused
Ева е опикала теракота навсякъде в хола и мирише . Нищо не помага - мия по сто пъти на ден - с Доместос , с Мистър Пропър ... просто миризмата се е пропила в самите плочки и във фугите .
Можете ли да ми кажете как да се справя с този проблем . Просто все още се изпуска в къщи , малка е още ...  но как да премахна тази миризма ?

# 157
Аз мия с чиста белина без са изцеждам много мопа за да е по мокро и да влезе във фугите,ама да няма никой на около.После правя зверско течение и излизам с куч поне за час,иначе не става Hug

# 158
Аз мия с чиста белина без са изцеждам много мопа за да е по мокро и да влезе във фугите,ама да няма никой на около.После правя зверско течение и излизам с куч поне за час,иначе не става Hug

И аз чистя с белина, но днес някой каза, че белината ги поощрявала да пишкат. Направо съм в шах. Сега мих с доместос.

# 159
Добре , а ако взема да изчеткам с четка и белина фугите ?
И дали наистина се е напоил теракота или аз вече изтрещявам  Crazy Ама като се наведа да го подуша и си мирише ... на опикано + препарат ...
Днес и изпрах леглото , покривалката на дивана , всичките и плюшени играчки ... чистих към 50 пъти ... но все ми мирише .
Това заради бебешко - пикливия и период ли е сега или и после ще мирише  Sad

# 160
Теракота ако е лакиран няма как да попие  Wink

И аз така съм чувала за белината.

# 161
  • София
Pipinka , мирише си, не си въобразяваш Simple Smile
И при нас имаше тоя период, нищо, че пикла пикаеше само на пеленки. Миришееее, та се къса, отваряхме посред зима, и миехме с препарат всеки ден и пак миришеше. С времето (и много миене с препарат) се измириса.
Може да пробваш с четката и белината, ама тя съдържа амоняк, който се смесва с миризмата на пишо, която кучовете усещат. Съответно за теб уж не мирише, обаче за кучинка ще мирише още повече. Това съм чела за белината.
А откакто Бела е вкъщи, много внимаваме с препаратите, белина не е прекрачвала прага ни от както тя влезе вкъщи. Много са им чувствителни носленцата на кучовците, така че каквото и да решиш - триеш, измиваш, и с куч навънка/може и в друга стая/ поне за 15 минути да се проветри.

# 162
Добре де дайте идея тогава за препарат дето да не е белина,ама да чисти newsm78Пробвах с доместос,за подове,за килими,за прозорци все смърди,само с белината има някакъв резултат ooooh!
И дайте идейка как да я накарам да пика навън,никакъв шанс просто,стиска си за вкъщи.....

# 163
  • София
Не знам дали ще помогне, но може да пробваш. Измий с белина и после, още преди да е изсъхнало, най-добре веднага, мини с друг препарат. Знам ли, може да "убие" миризмата на белината, а тя би трябвало вече да е "убила" миризмата на пиш.

# 164
Най-много да се смесят и да убие мен Joy Joy Joy
Ама ще пробвам PeaceДаже имам малко от един препарат за килими дето като натърках мокета с него и не е пикнала ни веднъж там повече newsm78

Общи условия

Активация на акаунт